Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 28 august 2013

Tinta atinsa la dobanda de 10 ani!

Vezi graficul pe care ar trebui sa-l recunosti, din moment ce a fost expus de mai multe ori pe aceasta pagina. Este asadar exact cel pe care l-ai mai vazut, deosebirea fiind doar ca pretul dobanzilor apare actualizat. Observa un paradox de care expertii s-au lovit nu o data. 

Dobanzile in crestere ar trebui sa intareasca valuta de care este legata dobanda. Right? In this case absolutely wrong! Din moment ce dolarul s-a depreciat cu urcarea dobanzilor.

Ce vor face dobanzile in viitor? Sorinel vad ca a inghitit deja galusca cu China. Dobanzile o vor lua-o in jos, pentru o perioada, trebuind neaparat sa-si complecteze un ciclu corectiv. Observa inca o data! Ele au crescut, dar pot sa si scada in timpul acelorasi monetizari. Asta chiar daca tu nu vrei sa crezi nici ceea ce iti este pus in fata ochilor. 

Graficul pe care il vezi este unul in perspectiva de o zi. Pentru scoaterea mai usor in evidenta a punctului maxim atins, precum si a caderii care a inceput. Miscarea de durata scurta va fi foarte probabil pana la primul target care este marcat cu un cerculet.

Nu stiu cate cerculete vede Barbulea uitandu-se la graficul dobanzilor? Eu vad deocamdata doua! Din moment de ce vad o cadere in doua faze. Pe langa cerculete mai vad un lucru! Care nu are de a face nimic cu bursa, ci numai cu politica din RO.  

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers.  Asa a fost de cand ii lumea.

Ps. Ai vazut cum au urcat metalele exact asa cum m-am asteptat? Un lucru despre care i-am avertizat pe abonati la timpul potrivit. Urca din cauza unui posibil razboi spun stirarii. Poate ca da, acum. Dar sa nu uitam ca ele au inceput sa urce de exact 10 saptamani, intr-o perioada cand am inceput sa vorbrsc si eu de o pauza a caderilor. Acum cand stirarii au bagat in seama aprecierea metalelor, ele ar trebui sa fie aproape de un top. De unde o corectie inevitabila ar trebui sa le deprecieze din nou.

6 comentarii:

Anonim spunea...

horea , am citit stirea negru pe alb , oficial chinez era ingrijorat de viitorul tampering american ! culmea , recomanda lui Quernake sa se mai gandeasca daca are de gand sa se bage la tampering !?! Ce sa mai inteleg ? Doar ca chinezii sunt niste masochisti ... Pai atunci sa continuie Quernake sa le dea hartie igenica ( pardon USD ) si ei sa le livreze produse !
sorinel

Horea spunea...

Sorinel, am citit si eu stirea. Diferenta dintre mine si tine este ca eu nu dau doi bani pe stiri.

Daca inversezi totusi ceea ce se spune, vei fi intotdeauna foarte aproape de realitate. Mai ales daca cele spuse sunt citate din spusele politicienilor.

Vorbesc anapoda in cor.

Anonim spunea...

Bernake contraataca :
U.S. GDP accelerates sharply in second quarter
incet incet isi recapata ei joburile inapoi de la chinzei ! ii crezi prosti pe americani horea ?
sorinel

Horea spunea...

Sorinel, vezi putin cum se calculeaza GDP. Vei vedea ca include pana si bani necheltuiti. Deci, doar intentia de-a fi cheltuiti.

Iti doresti un Ferari? Daca te iei dupa Bernanke il ai deja. In cifre daca nu altfel.

bursier spunea...

horea,in Romania, alegerile le castiga pensionarii!Si ei isi doresc pensii mai mari si sa iasa la pensie cat mai tineri.Ei nu-si doresc autostrazi.
Acest mesaj"pana cand vei vota hoti si mafioti..." bla,bla,bla nu functioneaza.Hoti si mafioti sunt toti,peste tot in lume si in al doilea rand mesajul este prea alambicat si nu unul scurt si tintit.

Anonim spunea...

@bursier,
corect ! de ce sa se streseze guvernele romaniei de dreapta sau stanga sa-si asigure votul din partea clasei de mijloc cand pot folosi metoda "mazare de constanta" cu "puiul congelat , zahar si fanina" si pot obtine votul pensionarului ???
sorinel