Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 15 august 2013

Victor Ponta?


Nu! Traian Basescu? Nu! Crin Antonescu? Nu! Cine conduce atunci taximetrul ca sa auda ce spun alegatorii? Cineva dintr-o tara cu adevarat democratica! Premierul Norvegiei, Jens Stoltenberg. Cand se va duce in Romania vreun secursit bun si drept, sau vreun mafiot, undeva, oriunde, ca sa auda ce spun alegatorii? Cand or zbura porcii. Nastasii din Ro nu au timp de asa ceva, si nici nu s-ar amesteca ei cu plebea niciodata.

Plebeul este bun la un singur lucru. La punerea stamplilei de vot asa cum zice Ghise. Cam la asta se limiteaza feudalismul primitiv din Romania. Am prins vreo 7 minute de interviu zilele trecute cu cel mai tanar parlamentar al tarii noastre, o fata de 24. de ani. Din raspunsurile pe care le-a dat intrebarilor puse mi s-a parut o fiinta cu picioarele pe pamant. Am inlemnit insa cand am auzit ca idolul ei din politica este Dragnea. Asta chiar daca baronul din Teleorman a bagat-o in parlament.

Noi cei din popor stim ca baronii nu se urca la volanul unui taxi ca sa vada ce vor alegatorii. Ei baga in parlament pe cine doresc.

Fata nu parea totusi proasta deloc! La varsta ei mi s-a parut ca gandeste sanatos si chiar cu bun simt. De la vorbe pana la fapte drumul este insa foarte lung. La ce sa te poti astepta politic de la cineva care il admira pe Dragnea? Eu sper sa fi mintit ca sa-l flateze si ca sa-i multumeasca si indirect ca a bagat-o acolo unde este. A recunoscut ca avut noroc. Urasc minciuna din suflet, dar, in acest caz, m-as bucura sa aflu ca ceea ce aspus este un neadevar. Ar fi pacat ca o tanara cu potential sa urmeze exemplul oricarui baron.

Numai ca, in Romania tanerii parlamentari traiesc din pacate la umbra unui "nuc mai batran." Simtindu-se parca indatorati fata de acesta o viata intreaga. Prin intermediul unei mentalitati de slugarnicie destul de tipica meleagurilor noastre.

Pacat ca din traducerea facuta in limba engleza nu reiese ca toti il tutuiesc pe Jens. Pentru ca in Scandinavia mentalitatea ierarhica feudala nu mai exista. Din moment ce intr-o societate echilibrata  oamenii au ajuns sa fie tratati la fel indiferent de meseria pe care o au. You in engleza poate fi si tu, dar si dumneavoastra. In suedeza si norvegiana treaba este clara. "Du" este tu, si nimic altceva.  

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii  si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers.  Asa a fost de cand ii lumea.

Ps. Daca ceea ce ai vazut ti se pare ca un basm, du-te in Scandinavia ca sa vezi si tu cum esti tratat acolo daca iti vezi de treaba. Oricine ai fi si indiferent de meseria pe care o ai. In acelasi timp vei vedea si traiul pe care l-au dobandit oamenii care gandesc asa cum se vede. Un lucru interesant este faptul ca Jens ar putea pierde alegerile chiar in urma escapadelor cu taxiul. Stii de ce? Pentru ca norvegianul stie sa schimbe chiar si ciocolata.



7 comentarii:

Anonim spunea...

horea , la noi alta distractie , lui tonta i s-a pus pata pe madam udrea dupa ce aceasta l-a descoperit ca s-a dus cu bona la miami ! scandal si circ pe paine care merge la romani ! se pare ca madam udrea , scolita de basescu contraataca in aceeasi maniera ... tonta se da lovit si zice ca basescu vrea s-o puna pe udrea presedinte !
unu

Horea spunea...

Pana la acest nivel a ajuns romanul.
Norvegianul este la cu totul altul, dupa cate vezi.

Radu Ionescu spunea...

Nu inteleg fascinatia asta cu ceea ce este destul de clar un publicity stunt si nimic mai mult, ca deh vin alegerile si da bine ...

AristotelCostel spunea...

Uhhh, inca o diferenta intre Romania si Norvegia... stunning.

Boc facuse gogomanii populare in anii '90. Cand a ajuns trompeta carmaciului a semnat toate cacaturile posibile impotriva roman'lor, cu o ignoranta demna de retardati sociopati.

Si pana la urma, la ce alegeri au gresit romanii?

In 2004, in locul lui Nastase mergea si un cacat uscat.
A spus atunci Basescu ca este un securist tampit? Nu! Deci, romanii l-au votat sa scape de un dictator in devenire. Au dat de dictatorul frustrat, chel, urat, meschin, marlan si prost.

In 2008, PDL si PSD au castigat alegerile pe fondul promisiunilor de majorare a salariilor, cu un basescu semnatar al legii majorarii salariilor profesorilor cu 50% inainte de campania electorala.

... minciuni cat incape.

In 2009, alegerile au fost furate, profitandu-se de echilibrul electoral obtinut dupa un an de mintit pe fata in privinta situatiei economice, ascunsa cu petreceri cu oi pe dealuri.

In 2012, daca USL nu l-ar fi dat jos pe MRU, alegerile ar fi fost furate.

Pana cand sa ajugem ca Norvegia, asigura-te ca nu te erijezi in avocatul unora de teapa mafiotilor din Transnistria, pozand in deontolog... obiectiv, sustinutaor al unor jigodii fara limite.

Horea spunea...

Radu, fascinatia vine de la faptul ca am trait in Norvegia. Si stiu foarte bine cum sunt tratati alegatorii acolo tot timpul.

Chiar si in cazurile in care alegerile sunt foarte departe. Cam cum arata si clipul publicitar despre care vorbesti.

Deci ca sa poti fi fascinat trebuie sa fii trait acolo cativa ani, cred eu. Nici macar o vizita turistica nu ajunge.

Anonim spunea...

costele , baiete , ia o pauza , nu vezi ca nu te mai baga nimeni in seama ... crezi ca intereseaza pe cineva scenariile tale ?

Anonim spunea...

Ignorati-l pe tristul Unrahatel Handel