Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 30 august 2013

Zidul din capul romanului

"Numai în ţările din lumea a şaptea, unde sunt încă dictatori, pun garduri din acestea" Corect! Numai ca zidurile din beton nu cresc de la sine. Ele nu sunt altceva decat un simbol al zidului imposibil de daramat din mintea acelora care se afla in incinta fortaretii. Minti sclavagisto-feudale care sunt separate si fara zidul buclucas de exterior. Minti "elvetiene"! Campania Gandul ar fi trebuit sa se indrepte ca atare impotriva acestor ziduri. Pentru ca, pana cand ele vor sta in picioare, poti darama chiar toate cladirile din intreaga tara, fara nici un folos.

Ramona Manescu noul ministru al transporturilor nu stie cat costa un bilet de metrou. Vezi zidul din capul masmediei? Asta este problema? Eu garantez ca oricine ajuns ministru, daca nu ar fi inconjurat de banditi, ci de experti, ar putea invata in doar cateva luni tot ceea ce este relevant pentru orice post de acest gen, in cazul in care ar fi interesat. Ministrul finantelor din Suedia, Gunnar Strang, a fost cel mai longeviv. A fost fiul unui gunoier care a ajuns gradinar. Fara 100 de titluri si diplome cumparate de la piata, a ajuns pana la urma ceea ce vezi descris in randurile care urmeaza, precum si in linkul din pasajul imediat urmator. Pentru ceea ce a facut pentru tara sa Gunnar a fost apreciat chiar si de liderul opozitiei de dreapta, Carl Bild.

Gunnar Sträng (December 23, 1906 - March 7, 1992) was a Swedish Social Democratic politician, most known for being Sweden's longest serving Minister for Finance. Sträng grew up in a working-class family in Lövsta, today a part of Stockholm Municipality. After finishing school he started to work as a gardener. In 1927 he joined the local branch of the garderners' union and was soon elected to the board as secretary. A few years later, in 1932, he was elected as an official to the national union organisation for agricultural workers, with the task of recruiting new members in order to force the employers to consent to collective bargaining. In 1938, he was elected vice chairman of the trade union and the following year he succeeded the chairman.

Uite ce a reusit sa faca gradinarul si fiul unui gunoier pentru suedezi! De ce? Pentru ca a fost patriot nu mafiot. Si pentru ca un ministru poate fi foarte bun si fara prea multe facultati. In cazul in care are facultati mintale si discernamant. Ca sa poata judeca planurile pe care le pot face expertii oricarui minister. Desigur, nu a ministerelor din Romania, unde oamenii se schimba asa cum schimb eu chilotii. Pusi pe posturi strict pe criterii politice. Nicidecum pe criterii de competenta.

Habar nu am de cine este Ramona Manescu. Stiu doar ca ar putea fi un ministru excelent daca ar avea gandirea lui Gunnar. Dar mai ales daca ar fi inconjurata de oameni cu gandire similara. Deocamdata, eu nu vad din pacate nici macar o gandire asemanatoare, la nici un politician roman. Din moment ce toti conduc tara din vorbe la televizor, gandindu-se strict la binele lor proriu si la binele clanului din care provin. Ca plagiatorul, de exemplu, seful Ramonei. Care spune ca a venit la guvernare ca sa faca autostrazi. Ar fi mult mai bine daca le-ar face fara sa vorbeasca. Pentru ca pe autostrazile pavate cu vorbe se circula doar cu helicopterul. Asta in cazul in care esti "elvetian". 

Berceanu facea la fel. Punea taxe pe autostrazile inexistente in talk-showuri care pareau sa nu se mai termine niciodata. Exact asa cum nu se terminau nici autostrazile. Ba mai mult! Ele nu erau nici macar incepute. In timp ce discutia pretului eventualelor taxe era in toi. Tot la televizor, acolo unde si Berceanu se simtea ca la el acasa. 

In cazul in care nu esti "elvetian" cu helicopter la scara ai sfeclit-o in tara vorbaretilor. Circuli bara la bara. Facand cinci ore de la Tg-Mures pana la granita, pe o distanta de 250 de km, de exemplu. Observa! Din Debrecen pana la Viena faci tot 5 ore, trecand chiar prin Budapesta, prin oras, nu pe centura ocolitoare M0. Pe o distanta de 500 de km. Astea sunt problemele reale din Ro si nicidecum faptul ca Ramona nu stie cat costa biletul de metrou. Problemele romanesti se nasc asadar din zidurile construite in capul oamenilor, a politicienilor in primul rand. Al acelora care mintesc, sunt corupti, si isi vand tara pentru castiguri personale. 

Vezi proiectul Rosia Montana! Combatut de Ponta pana la la alegeri, dar, imbratisat de exact acelasi om dupa ce ele s-au sfarsit. Si dupa ce plagiatoria sa a ajuns in scaunul mult ravnit. 

In curand va incepe campania prezidentiala a lui Antonescu. Cu mai bine de un an inaintea marelui eveniment. Si cu alti bani cheltuiti degeaba. Intr-o tara care are probleme pana si cu fondurile de pensii. Regele penalilor vrea sa ajunga presedinte. Ca sa-si puna zidul din cap in jurul unui palat al carui garduri sunt mai mult decat suficiente pentru separarea locatarilor "elevetieni" de restul lumii. Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers.  Asa a fost de cand ii lumea.

 

6 comentarii:

AristotelCostel spunea...

"regele penalilor"

... hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Anonim spunea...

"regele penalilor" , sa lasam acest loc pentru domnul profesor voiculescu ( alias felix ) care , sa dea domnul , in urmatoarele zile va ajunge sa-i tina de urat lui beeebecali !!!
sorinel

Horea spunea...

Sorinel, Voiculescu este penal chiar el. Eu am pus coroana pe capul unui om care protejeaza penali.

.

Vali spunea...

"Un puternic contestatar al acestui proiect a fost şi încă este Adrian Năstase. Încă din 2009-2010, fostul premier, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor la vremea respectivă, s-a luptat pentru ca acel gard să rămână în picioare, unul dintre argumentele sale fiind teama de protestatari şi grevişti. Aşa cum susţinea în acea perioadă, Năstase se temea de faptul că oamenii nemulţumiţi ar putea intra în curtea Parlamentului şi nu s-ar opri acolo."

Deci cam asa se pune problema, chiar daca porcii vor sau nu sa recunoasca. Stiu ei penalii ce stiu.

Cat despre zidul din capul romanilor, eu nu cred sa existe la ora actuala vreo arma care sa-l poata distruge.
Bomba atomica ar fi doar un bazait de musca.
Poate un asteroid ceva...dar asta ceva mai incolo, dupa alinierea planetelor.
Pana atunci suntem "sortiti" sa traim pe "The dark side of the moon"

Anonim spunea...

in cazul in care antonescu e regele penalilor , iliescu cine mai e ? imparatul penalilor ?
sorinel

Horea spunea...

Sorinel, poate fi! Din moment ce si tiganii au atat imparat cat si rege.