Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 21 septembrie 2013

Analize si calcule pertinente pentru tara si popor

Aparute proaspete ca painea ieftina si calda al lui Parsivel. Pentru toti romanii! Care, cel putin in ceea ce ma priveste, as dori un trai mai bun pentru cetateni, un sistem sanitar functional si profesionist, birocratie redusa cu 90%, infrastructura pentru era in care traim, justitie functionala si echidistanta, si, nu in ultimul rand, politicieni in loc de mafioti. Ultimul punct putand sa rezolve pana la urma toate problemele. Uite ca am luat-o razna cu doleantele mele. In loc sa trec direct la ceea ce conteaza. Analizele si calculele minutioase facute de doi oameni politici pe care te poti baza, Hellvig si Antonescu:

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, le-a cerut colegilor de partid să îndeplinească ţinta de 25% pentru alegerile europarlamentare, deoarece, în acest caz, Crin Antonescu va câştiga alegerile prezidenţiale, „indiferent dacă va exista un contracandidat din US.Vă garantez că, dacă PNL obtine 25% la europarlamentare, în decembrie îl vom avea preşedinte al României pe Crin Antonescu, indiferent că vom avea contracandidat din USL, indiferent ce se va întâmpla", a fost mesajul secretarului general al PNL Eduard Hellvig transmis la conferinţa de alegeri a conducerii PNL Satu Mare. 

Ai vazut ca si tovarasul Hellvig a invatat sa extrapoleze liniar? Si nici nu orice! Un calcul deosebit de important pentru tara. Programul politic al clanului PNL pentru prezidentiale. Cu un continut stufos si cu multe puncte: Crin presedinte fara sa candideze. Din scaunul de presedinte in care s-a instalat, deja, in vis, uite ca a inceput sa calculeze si Crinul popular: „PNL va da preşedintele României în 2014 şi vă garantez că în 2016 avem prim-ministru”. 

Astea da calcule fratilor! Acum poate intelegi mai bine cum reusim noi sa construim autostrazi ca cea la care faceam referire in postarea precedenta. Sunt convins ca fiecare roman a tanjit sa auda cat mai repede aceste analize magistrale, ca sa poata dormi linistit. Daca se vor opinti, aceste doua genii matematice vor putea calcula si mai bine. Ca sa ne spuna cine va fi premier si presedinte in 2030. Asta daca va mai exista atunci o tara numita Romania. Glumeam! Sigur ca va exista. In cazul in care vom continua sa avem oameni care se vor interesa de soarta ei asa cum o fac Antonescu si Hellvig. 

Oamenii astia transpira numai pentru tara si popor, un lucru care iese clar in evidenta din calculele cu care se ocupa. Sanatatea, infrastructura, etc. au fost doar niste prostii indrugate de mine. Care nu au de fapt nicio tangenta cu idealul unei societati primitive. Cel mai important lucru este ca un singur clan sa poata acapara toate posturile importante din tara. Pentru ca, atunci, celelalte clanuri ar putea fi total de prisos si sterse automat de pe suprafata pamantului. Asta neinsemnand totusi ca Frunza Verde nu va putea deveni din nou PDL-ist in cazul in care calculul somnoros al lui Crin ar da cu capul de pereti. 

Un scenariu foarte probabil in opinia mea umila. Daca ma gandesc bine la ceea ce cred eu ca urmeaza sa vina peste noi, ideea sotiei lui Parsivel nu este rea de loc. Din moment ce prada pentru care se bat diversele clanuri, si pentru care calculeaza de le curg sudoarile in ochi, va fi tot mai putina pe zi ce trece. Chiar si aici la noi! Intr-o tara in care se dau bacsisuri de 1,5 miliarde de euro anual. Oare la ce suma se ridica spagile? Nu va spuneam ca am mai putea construi o tara daca am aduna tot ce s-a furat? Un lucru legat tot de mentalitate, ca orice altceva.

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers.  Asa a fost de cand ii lumea.

PS. Uite ca era sa uit de un calcul lipsit total de relevanta, facut de mine. Pentru indicele Dow, nu pentru clanurile din Ro. Scenariul meu 1 a ramas in picioare! Din moment ce zvacnitura produsa de Bernanke, pe care am prevazut-o, a fost mancata de pesti ziua urmatoare. Tot conform unor asteptari pe care le-am expus chiar inaitea sedintei FED. "Uitandu-ma la grafice eu ma astept la o piata deceptionata, indiferent de ce va spune barba zburatoare. Chiar daca ceea ce va spune ar mai putea da o zvacnire de moment. Asta pentru ca suntem la un nivel de cumpana, pe care l-am numit de obicei un nivel cheie. Tocmai prin intermediul patrulaterului botezat buclucas. Daca el va ceda va trebui sa-mi schimb scenariul total." N-a cedat, deocamdata! Lasand astfel scenariul meu notat cu 1 la fel de valabil si de intact ca si pana acum.

Un comentariu:

AristotelCostel spunea...

August 2013:
Cristian Preda: PDL nu mai vrea decât 20% la europarlamentare. De ce cinci procente în minus?

Keep up with the good pupinbăsism!

Orice entitate există cu un scop. Partidele au ținte electorale.
Chiar și partidele moarte și îngropate în propria prostie.

Ai leșinat?