Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 9 septembrie 2013

Cine a dus dobanzile de la 44,5% la 4,8%

Isarescu BNR, Isarescu BNR.....Uraaaaaaa. Striga romanul indolent care mai crede si azi in basmul cu Alice in tara minunilor. 

Cei care au crescut mari si s-au lepadat de basme au invatat cu siguranta un lucru. Faptul ca BNR, in frunte cu iubitul ei conducator, s-a dovedit a fi cea mai fara de sens institutie de pe teritoriul tarii. Pentru ca, dragi tovarlasi si prletini, istoria dobanzilor a facut-o piata, in timp ce Isarescu si al sau BNR s-au tarat doar ca niste catei dupa ceea ce le-a fost dictat. Cifrele din graficul expus graiesc de la sine.

De ce nu cresc atunci preturile imobiliarelor la aceste dobanzi minuscule din punct de vedere istoric? Si din moment ce romanul se imprumuta si la 44% dobanda. Iata de ce! Un lucru firesc si din cauza populatiei, nu numai a bancilor. Ea, populatia, a fost si este beneficiara acelor credite neperformante. Dobanzile scad asadar din lipsa cererii pentru credite, si nicidecum din cauza faptului ca Isarescu a invins inflatia. Dimpotriva trendul deflationist l-a invins pe Isarescu. Pe omul care a batut si bate din gura si azi despre repornirea creditarilor. 

Doar aceasta simpla dorinta a sa, exprimata de nenumarate ori, scoate la iveala o incompetenta crasa. Atat la Isarescu cat si la ceilalti clovni din conducerea institutiei. Din moment ce si tovarasiile lor ar dori sa reporneasca economia cu ajutorul virusului care i-a cauzat boala. 

In rest, circul continua. Ba maidanezi, ba Rosia Montana. Din moment ce programul politic este inexistent. Ca si asa numita opozitie. Care mai casca uneori obosita spre guvernul care nu o deranjeaza cu absolut nimic. Vamesul si ai lui cunosc bine obiceiul romanesc. Venim la putere automat, dupa ce s-au uzat actualii. Intr-un asemenea mediu nu trebuie sa faci chiar nimic. Timpul lucreaza pentru tine. Ca si votacul debusolat. Care se pregateste sa mute din nou cacati din punctul B in punctul A, de aceasta data.

Deocamdata cacatii actuali mai par sa aiba ceva miros de ciocolata. Din moment ce un plagiator poate fi atat de popular. Eu nu contenesc sa raman cu gura cascata atunci cand il vad pe roman oferindu-si pe tava increderea unui hot. Pentru ca, ceea ce ce a facut Ponta se numeste furt intelectual. Asta pare insa sa nu conteze deloc, din moment ce foarte multi concetateni au procedat si ar proceda la fel ca premierul. Din aceasta cauza avem o tara condusa de oameni gata de frauda in orice clipa. Si un popor decazut care sta mirat in fata batjocurii la care este supus zilnic de catre cei alesi. 

Ba mai mult! Aceeiasi populatie isi descaraca ura pe semenii ei, patrunsa de o rautate incredibila pentru un individ ca mine. Care a trait atatia ani si altundeva. Ura ii face pe oamenii din aceeiasi barca sa-si dea in cap. In timp ce incitatorii vaslesc linistiti pe apele lacurilor fara valuri din "Elvetia" lor. Vad ca si condamnatul a venit cu pareri. Necrezand ca este bine ca mecanismele antisistem sa cuprinda tara.

Ai bagat la cap? Sigur ca nu-i bine! Pentru el si pentru ai lui. Din moment ce protestele impotriva proiectului Rosia Montana ar putea deraia, luand o cu totul alta forma. Forma unui protest impotriva sistemului patronat de oameni ca Nastase. Care, daca lucrurile s-ar agita suficient ar putea fi impuscati in gat, pe bune. Un lucru pe care nici Bradisteanu nu l-ar mai putea rezolva. Chiar in cazul in care ar goli toate spitalele din tara.

Iata de unde provine vigilenta acestui actor lipsit total de talent! Apropo! Ai auzit ca regimul de la Damasc este ilegitim? Ponta care lucreaza mai nou exclusiv la televiziuni ne-a spus-o fara sa clipeasca. Dar de faptul ca vom fi in primele randuri ale bataliei din Siria ai auzit? Ne-a spus-o Antonescu! Care, asa deodata, a inceput sa-i iubeasca pe americanii basisti. Bomboana de pe tort a fost totusi Oprescu. Care si-ar da demisia daca ar invia copilul atacat de caini. Spune-mi! Nu ar merita acest popor un presedinte ca doctorul actor? La fel de ratat si el ca Nastase.

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers.  Asa a fost de cand ii lumea.


Un comentariu:

Cristi spunea...

Zilele trecute am avut surpriza sa vad cum Guran (!) i-a tras un sut in ceafa lui Isarescu.
http://www.tvrplus.ro/editie-biziday-130060