Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 2 septembrie 2013

Degetul

Cam asta incepe sa arate politicul din foarte multe tari popoarelor pe care le conduc. Degetul lui Ionel este absolut simbolic. El nu ti-l arata pe cel obisnuit, cel mai lung, ca sa ti se para ca nu simti fuck you-ul la care esti supus. Prin gestul sau, Ionica pare a fi pionierul noilor degete aratate popoarelor. 

In SUA, Obama incepe sa-l imite. Ai auzit probabil ca va supune la vot, in congres, atacul pe care vrea sa-l faca asupra asupra Siriei.  Ca sa para democratul "care este".  Facand pana la urma exact ce vor muschii lui. Leilia Munteanu a fost prima jurnalista din Ro care si-a pus ochelarii mei pe nas. 

In rest, majoritatea canta deocamdata in corul lui Obama. Asta pentru ca intelg prea putin consecintele pe care le poate avea o asemenea interventie. Chiar daca este pornita de laureatul premiului Nobel pentru pace. Un om pe care eu am indraznit sa-l fac unul dintre cei mai importanti arhitecti ai unui conflict global. Leila Munteanu a mai observat corect inca un lucru despre care eu am vorbit de mult. Posibilitatea prin care si Iranul va putea fi atacat.

Eu cred ca o asemenea strategie este de fapt miezul conflictului, din moment ce Obama a stat cu degetul in cur, in pofida faptului ca a fost informat despre un viitor atac cu arme chimice.

A fost intr-adevar Assad cel care a ordonat un astfel de atac? Poate. Dar posibilitatea unei inscenari nu poate fi exclusa deocamdata 100%. Mai ales daca incercam sa ne aducem aminte de situatia din Iraq. Unde cei doi inspectori, El Baradei si Hans Blix au negat existenta armelor nucleare si chimice. Ba mai mult! Blix este suedez, si suedezi smecheri eu nu am prea intalnit. L-am vazut pe Hans intr-un interviu televizat chiar in Suedia. Unde si-a relatat detailat parerile. L-am crezut pentru ca l-am considerat un om serios. Un lucru care a fost dovedit ulterior de realitate. 

Deocamdata cei trimisi in Siria au gasit si ei cam ce au gasit si echipa celor doi mentionati. Un lucru care nu exclude totusi faptul ca atacul chimic ar fi responsabilitatea regimului de la Damasc. De ce atata graba la Obama? Exact acum dupa atac? Pentru ca, eu indraznesc sa cred ceea ce am mai spus. Intervetia din Siria se coace de mult timp, ea putand fi doar preludiul unui atac indreptat impotriva Iranului. Unul dorit de Isreal din adancul sufletului. 

Vom trai si vom vedea. Dar, eu vad ca pana si un general din armata americana percepe lucrurile cam cum le percep si eu. Un razboi cu Siria poate avea asadar consecinta la care se asteapta foarte putini. Din moment ce doar foarte putini fac conexiunea dintre situatia economica precara din lumea industrializata si acest eventual razboi. In lumea cea mare America scade totusi in popularitate. Tocmai pentru ca oamenii care gandesc sunt treziti de adevaratele intentii ale SUA. 

In Ro populatia a iesit in sfarsit in strada pentru Rosia Montana, un gest care nu poate sa nu dea niste sperante. Chiar daca au participat doar cca. 2000 de indivizi la demonstratie. Ceva pare ca vrea sa se intample si in Romania. Un lucru care a scos imediat in evidenta materialul moale si urat mirositor din care este facut politicul. 

Premierul al carui guvern a parafat afacerea a intors-o ca la Ploiesti. "Fiecare voteaza dupa constiinta." Care constiinta tovarase plagiator? Cea prin care ai dat unda verde afacerii, sau cea prin care vrei sa votezi impotriva ei? Presedintele jucator a sarit si el ca ars, din moment ce numai un bou este consecvent. Este gata sa convoace chiar si un referendum. Ca sa-i invite acolo pe boii consecventi care voteaza cu galeata, mititelul si berea. Eu sper totusi ca numarul acestora sa scada pe zi ce trece. Pentru ca ei sa fie inlocuiti de alti boi, tot consecventi. Dar consecventi in refuzul de-a mai vota gunoaie la carma tarii. 

Apropo! Ai vazut cumva degtul invizibil ridicat de mazarea imputita? Care l-a amenintat deschis pe Antonescu spunand ca nu va fi votat de constanteni. Care constenteni? Cei din "Geneva", desigur. Care nu au nici un chef sa-si declare averile ciordite la fisc. In care tara ar mai indrazni un primar ales sa spuna asa ceva?

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers.  Asa a fost de cand ii lumea.

Ps. Inca un deget! Constantin Stroe, a declarat astăzi la conferința organizată de Capital că acest timbru de mediu a distrus producătorii de componente auto și a afectat considerabil vânzărilor celor doi mari producători auto din România. “Piața este catastrofală. Este un dezastru. Singurul lucru care ne-a salvat a fost exportul. Cu 80.000 de mașini vândute în 2012 comparativ cu 351.000 în 2007 nu poate fi făcută o comparație. Costica asta ii bolund. Cum sa distruga o taxa ilegala scoasa din cur piata auto. Banii merg la autostrazi. Sau nu? Ba da! Merg pe autostrazile aieriene direct in "Elvetia". Economia sa mearga de la sine, de aceea exista exporturi. Dar cand vor scade si ele? Vor veni alesii sa-si declare averile. Ca s-ai faca in ciuda lui Mazare si constantenilor care voteaza la comanda tovarasului baron.

11 comentarii:

Anonim spunea...

horea , tu chiar credeai ca exista vreo tara in lumea asta care sa se bage intr-un conflict doar din ratiuni umanitare ??? evident ca america , franta si restul care-i vor ataca pe sirieni au in spate diverse interese ( israelul ar fi unul dintre ele si apoi petrolul etc ... )
obama , bernake si restul pe care-i injura toata lumea sunt doar marionete dirijate de interese mult mai puternice , cartele bancare , lobbi jidanist !
sorinel

Horea spunea...

Sorinel, imi pui o intrebare la care ar trebui sa raspunzi tu. Din moment ce eu nu am simtit niciodata ca as crede asa ceva. Nu stiu ce ai inteles tu din cele scrise de mine?

Pentru ca, eu m-am straduit sa scriu in asa fel incat sa se poata deslusi foarte clar ceea ce cred si ceea ce gandesc. Sper sa nu fi esuat?

Imi permit de aceea sa consider intrebarea ta una retorica, una pe care ar trebui sa si-o puna cat mai multi.

Nastratin spunea...

http://www.ghimpele.ro/2013/08/amice-esti-idiot-tokes-laszlo/

Nastratin spunea...

http://www.riscograma.ro/8097/cum-a-ratat-mugur-isarescu-sa-l-salveze-pe-ceausescu-de-la-catastrofa/

Nastratin spunea...

http://www.riscograma.ro/8058/sfarsitul-banilor-ieftini-inceputul-agoniei/

Anonim spunea...

"The outlook for the global economy has been given a boost this week, not only by surge in manufacturing activity in the world's largest economy, but by unexpected strength at factories in China, the UK and across Europe"
- horea , criza se pare ca mai are de asteptat si nu vreau sa fiu singurul comentator aici care mai vede si partea buna a lucrurilor ...

dorians spunea...

http://www.contributors.ro/dezbatere/efectul-bernanke-o-noua-criza-financiara-mondiala/

Nastratin spunea...

http://www.cristiancalin.ro/progresistii-lui-george-soros-conduc-romania/

Horea spunea...

Nastratin, daca adevaratii "progresisti" a lui Sorors ar conduce Romania nu am fi unde suntem. De fapt, daca ar conduce-o oricine in afara de oportunistii mafioti, aceeiasi din regimul trecut, am fi altundeva.

Eu cred ca daca ar conduce-o chiar si maidanezii, prestatia ar fi mai buna. Dar uite ca oamenii cu mintea prin stele mai scriu si articole! Aruncand astfel oscioare conspirationistilor.

Te asigur! Oameni mai antiromani si mai lipsiti de caracter decat mafiotii pe care ii vezi la carma tarii va trebui sa cauti bine ca sa mai gasesti. Precum si un popor mai indobitocit decat al nostru.

dorians spunea...

din linkul de mai sus:

Practic, între 1932 și 1940 cheltuielile guvernamentale s-au dublat. Sigur, devalorizarea prin lege a dolarului a mai absorbit un pic din deficit, dar acesta a rămas enorm și în creștere. Chiar dacă aparent măsurile sociale au oprit căderea pieței muncii, șomajul s-a menținut la cote ridicate. Astfel, în 1935 el era la 18%, a scăzut puțin în anul următor la 16% urmând apoi un tren ascendent la 20% în 1938. Impozitul suplimentar aplicat progresiv la rândul său pe fiecare tranșă de impozit progresiv a dus la scăderea puterii de cumpărare și la tăierea interesului pentru investiții. Instituirea ajutoarelor sociale a generat o pătură socială pe care americanii au numit-o welfares, cuvânt care a ajuns și în limba română sub forma de belfer. Această pătură a crescut în deceniile următoare abuzând bugetul american și încurajând nemunca.

Declarația lui Henry Morgenthau Jr., Secretarului Trezoreriei după două mantate de new Deal este dealtfel grăitoare pentru această perioadă, controversată și azi și privită de marea majoritate a americanilor de azi și a oamenilor de pretutindeni ca o perioadă în care s-au găsit soluții pentru o depresie economică majoră:

“We have tried spending money. We are spending more than we have ever spent before and it does not work. And I have just one interest, and if I am wrong … somebody else can have my job. I want to see this country prosperous. I want to see people get a job. I want to see people get enough to eat. We have never made good on our promises. … I say after eight years of this Administration we have just as much unemployment as when we started. … And an enormous debt to boot.”

Odată cu începerea Celui de-al Doilea Război Mondial, lucrurile aveau să se schimbe pentru economia americană iar riscul de cădere iminentă a statului american era anulat.

poate si acum va incepe un razboi ...

Horea spunea...

Cam asta vad si eu Dorians.