Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 26 septembrie 2013

DJI si zoofilia

Indicele american a cazut din nou spre nivelul despre care vorbeam intr-o postare precedenta, conform asteptarilor. Cei amtetiti de stiri vor spune: vine taparingul in octombrie, de aceea cad bursele. 

Din moment ce doar dupa o zi de la marele eveniment bernankean, vocile in acest sens s-au inmultit, pentru ca, numai dupa inca o zi, sa se inmultesca din nou celelalte voci, cele care nu vad bani mai putini de la FED nici luna care vine. Ia in considerare aceste stiri in cazul in care vrei sa ramai fara echilibru. Din moment ce in ficare grupare vei gasi si vocile unor guvernatori ale bancii federale. Care te vor zapaci exact asa cum te zapesceste politicul din Ro.

Eu nu ma simt zapacit de loc. Din moment ce stirile imi trec pe langa urechi. Mai ales genul de stiri care se contrazic in fiecare zi. Ma uit la grafice si constat ca scenariul meu notat cu 1 a ramas valabil. Ma voi lua asdar dupa acest scenariu, pana in momentul in care piata imi va spune altceva. Ceea ce cred despre barbosul meu preferat, depsre ceea ce va face, sau nu va face, nu mai are rost sa comentez. Din moment ce mi-am expus perceptia in legutura cu acest subiect nu o data. De aceea nu m-a surprins de loc nici ceea ce n-a facut Bernanke in septembrie. 

Un lucru care i-a lasat insa pe marii analisti cu gura cascata. Parerea mea nu s-a schimbat, asadar. Bernanke s-a bagat intre ciocan si nicovala. Un loc care nu poate fi placut pentru nimeni. Din moment ce orice miscare facuta din pozitia amintita iti poate lovi tamplele. Pentru ca, fiecare om are doua tample. Una pe partea ciocanului, cealalta pe partea nicovalei. Asta cand iti bagi capul intre ele asa cum a facut marele B. Privind Dj preziceam daca iti mai amintesti inca o revenire. De la un suport cheie de aceasta data. Spunand in acelasi timp ca revenirea ar trebui sa fie cea mai scurta si cea mai anemica dintre toate pe care le-am vazut. Nu avem altceva de facut decat sa asteptam. Ca sa vedem daca si piata vede lucrurile asa cum le vad eu. Pentru ca, in cele din urma, vointa ei este cea care conteaza. 

In alta ordine de idei! Trebuie sa va fac o marturisire. Pe langa faptul ca sunt basist, am devenit si zoofil. Am inceput deja sa-mi caut o capra. Asta dupa ce l-am ascultat pe CTP vorbind despre cainii vagabonzi. Pe caini nu-i poti iubi, spunea "filozoful", pentru ca nu au suflet. Ii poti iubi pe oameni, sau, eventual poti iubi o opera de arta. Care in opinia tenismenului are suflet cu carul. Caiini nu au. Nici macar aceia care au salvat oameni de la inec sau din foc etc. Copii mai ales. Cu pretul vietii lor, uneori.

Daca CTP gandeste asa cum se vede, cum sa gandeasca romanul primitiv? Doar intr-un fel prin care o face cu oua si cu otet pe Rodica Ciobanu, care, ca de obicei, a incercat sa puna punctul pe i privind problema cainilor comunitari. Romanului ii place insa punctul pus pe M. Din mai destept ca mine nu-i nimeni. Ajungand astfel la concluzia prin care problema ar fi "zoofilii"! Nu Oprescu si clasa mafiota care conduc Romania. 

Sus asadar cu toti cei care au furat banii pentru sterilizare si pe cei destinati adaposturilor pentru caini. Dar, si mai sus cu cei care au angajat o firma imobiliara inexistenta pentru prinderea patrupedelor de pe strada.  Culmea, in mijlocul unei dezbateri care a reusit sa divizeze si mai bine o societate facuta deja bucatele. S-au platit peste 200 de ron pe cap de "javra" arestat, din banii tai. Cu o livitura de lopata maidanezul poate fi rezolvat pe vecie! Noi putand astfel sa continuam sa votam Opresti. De ce nu la presedintie? Ca peste cativa ani sa fim exact acolo de unde am plecat. Asa cum ne place noua sa fim. In viteza R. Tinand cont si de faptul ca romanul iubitor de oameni va continua sa-si arunce animalele pe starada, asa cum isi arunca gunoiul. Exact asa cum vor continua si mafiotii sa fure banii alocati pentru orice. 

Cineva foarte "perspicac", dar cu creierul obosit, constata ca, de exemplu, in Londra nu sunt caini vagabonzi. Adevarat! Dar, si-ar fi consumat neuronii mult prea mult cu o intrebare.

Opresti sunt oare? Nu! Nicaieri! La nici un nivel! In toata Anglia. Noi avem in schimb numai  "calitate". Precum si Fenchiu, printre multi altii. Vei vedea ce teapa a tras baiatul la CFR, prin directorul ruginit pe care l-a pus pe post uitand sa-l vopseasca. Fapt pentru care Antonescu l-a bagat pe Relu sef la externe pe undeva. Poate va tine in curand un webinar de vopsit ruginituri pentru europeni. Asa cum a tinut si Severin o conferinta anticoruptie. Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers. Asa a fost de cand ii lumea.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Eu vad bursa in sus pana dupa Craciun. Apoi dus rece , baie de sange si restul e poveste dupa ce vor constata ca banii dispar in neant.

Horea spunea...

Anonim, posibil sa fie si cum spui tu, sau, si cum spun cei care vad bursa in stele. Pentru ca, nimeni, absolut nimeni, nu stie exact cum va fi.

Tocmai de aceea lucrez si eu cu scenarii. Mai probabile mai improbabile. Ca sa pot sa ma apropii cat mai bine de deznodamantul real. Pana acum am reusit destul de bine. Un lucru care nu garanteaza sucesul si in viitor.

In cazul in care revenirea va fi mai salbatica decat la ceea ce ma astept eu, scenariul doi va deveni cel dupa care ma voi lua. Voi fi fortat de piata sa fac asa ceva. Daca DJ nu ar fi cazut imediat dupa zvacnirea despre care vorbeam, scenariul doi era cel pe care as fi fost obligat sa-l iau in considerare. Cu toate ca eram convins de caderea care a venit de data asta asa cum m-am asteptat. Un lucru pe care l-am si spus pe blog inaintea sedintei FED.

Florin Ispirescu spunea...

Adevarat, in Londra nu exista caini fara stapan, insa exista vreo 10.000 de vulpi.

Horea spunea...

Florin, interesant si noutate pentru mine. Ce spun autoritatile? De un an eu nu am mai fost in Londra.

Horea spunea...

Tot Florin, vad ca problema este mai veche. Eu se pare ca n-am avut norocul sa dau de vulpi anul trecut. Oricum, vulpea este un animal salbatic venit de pe camp si din padure.

Spre deosebire de caine care a fost aruncat intr-o prima faza pe strada de un stapan salbatic. Nefiind sterlizizati, cainii abandonati s-au inmultit. Ceva mai anevoios tostusi, comparativ cu mafiotii din politica.

ThinkAgainRO spunea...

lOCUIESC ÎN londra DE VREUN AN JUMĂTATE!DA sunt zeci de mii devulpi iar seara vin la tomberonul din fața casei și scotocesc duă mâncare!A fost un caz destul de mediatizat cu o vulpe care a confundat un bebeluș cu o găină și a tras de el să-l ducă undeva mai ferit să-l mănânce! Norocul copilului că s0au alertat vecinii! Autoritățile nu au împușcat vulpea ci au decăzut din drepturi părinții! Câteva săptămâni BBC a făcut educație la TV cum să avem grijă de odraslele noastre fiindcă vulpile sunt o realitate!
Aș dori însă să pun o întrebare!Nu cumva acest scandal cu maidanezii (care nu e niciun scandal fiindcă deja există soluții fără să trebuiască să omorâm animalele ca asa vrem noi) este ca o supapă ce lasă presiunea exercitată de KIORETE BĂSESCU să mai se refuleze nițel?
Nu uitați orice ar fi JOS BĂSESCU! și după aceea vom zbiera și JOS PONTAANTONESCU!

Horea spunea...

Think again ro, nu este de loc exclus ceea ce spui. Eu vad totusi un vinovat principal. Primaria in acest caz. Pentru ca ea trebuie sa se ocupe de functionarea orasului, nu Ponta Basescu sau Antonescu. Toti trei baieti ar putea fi totusi foarte interesati indirect.

Din moment ce o natie mai divizata decat acum nu am avut nicodata. Si daca poti sa-i mai si sustragi atentia de la esential, traiul de fiecare zi, e numai bine.

Nastratin spunea...

Horea...uite o analiza corecta legata de Bernanke si Dow...Ce parere ai?

http://www.youtube.com/watch?v=x6hmrk8kvE4&feature=em-subs_digest-vrecs

Horea spunea...

Nastratin, este din aprilie 2013. De atunci s-au intamplat multe. Explozia dobanzilor, de exemplu. un lucru care demonstreaza ca FED este sofer pana nu mai este. In rest, eu nu cred ca ceea ce spune Stockman se deosebeste prea mult de ceea ce am spus eu pe acest blog de ani zile.

Ramane totusi de vazut daca am inteles noi bine mersul lucrurilor. Eu cred ca le-am inteles chiar foarte bine. Desi timingul exact al exploziei este greu de prevazut.

Din moment ce va veni doar in clipa in care increderea fata de FED va fi strivita. Mai bine zis, increderea prin care oamenii sunt convinsi de faptul ca o banca poate manevra pietile lumii. Cumparatorii de bonduri s-au trezit. La un moment dat vor trebui sa se trezeasca si cumparatorii de actiuni. Pentru ca si acolo este vorba pana la urma de valoare. Si despre nimic altceva.

Anonim spunea...

horea , cred ca n-ai vandut euro , inca ... asteapta 1.4 mai bine , iar in legatura cu dobanzile bernake cred ca s-a mai linistit ... coboara , incet dar sigur !
sorinel

Horea spunea...

Sorinel, am vandut euro. Si, in legatura cu dobanzile, citeste un articol nu prea vechi de al meu, unde spuneam ca vor trebui sa scada.

Diferenta este ca eu nu am pus niciodata scaderea dobanzilor pe spatele lui Bernanke. Asa cum n-am pus nici aprecierea lor.

Postarea o gasesti aici: http://horea
m-analizatehnica.blogspot.ro/2013/08/tinta-atinsa-la-dobanda-de-10-ani.html