Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 30 septembrie 2013

Doi chinezi romani si un guvern american la ora inchiderii

Vosganian si Videanu. Doi indivizi din grupul mare de infractori, care au subminat, si mai submineaza si azi, economia nationala. Cei mai multi dintre ei zburda din pacate fara dosare penale, chiar si acum. Un lucru care eu sper sa se poata schimba in curand. In cazul celor celor doi, Videanu este mai chinez decat celalalt, din moment ce ar fi destul de penibil daca ar incepe sa urle si el, ca toti cei prinsi pana acum, acuzandu-l pe fostul sau sef ca i-ar fi facut un dosar politic. Dosar "politc" are asadar numai Vosganian. Umplut absolut sigur si cu kilograme grele de telepatie. 

Oricum ar fi, ceea ce se intampla tot mai des, in ultimul timp, este dupa parerea mea o realizare. Mai ales in cazul in care cei insfacati se vor alge si cu confiscarea tuturor bunurilor. Pe averea lui Videanu se pare ca s-a pus deja sechestru. Suma blocata fiind de 60 de milioane de euro. Ma intreb si eu ca prostul. Cum si de unde a facut acest om suma asta imensa de bani? Intr-o tara in care majoritatea populatiei se zbate cu traiul de fiecare zi. Repet ce am mai spus de multe ori. Am putea construi inca o tara, daca cineva s-ar ambitiona sa adune in visteria statului tot ce-au furat gunoiele astea mafiote.

Eu le doresc sa putrezeasza in celule, un lucru care nu se va intampla niciodata. Cu toate acestea, nu pot sa nu ma bucur de ceea ce vad. Sperand sa pot vedea si mai mult din acelasi film, in viitorul apropiat. Unul inceput doar de cca. un an, cu eroul national in rolul principal. Mai mult ca sigur dupa presiunile pe care le-a facut UE asupra asa numitor politicieni. Acest "film" merita dupa parerea mea un Oscar, ca si "Pozitia copilului". Un film care a primt deja Ursul de aur la festivalul de la Berlin. Pozitia parlamentarului Cristea nu merita nimic, din moment ce ne-a facut doar inca o data de rahat.

Infundat pana la ochi in democratie originala, tovarasul a calcat filmul premiat in picioare. Probabil, pentru ca el prezinta impecabil societatea si mentalitatea pe care au creata-o tocmai indivizii de genul demnitarului din Vaslui. Pana la urma, exista oameni carora le este frica sa se uite in oglinda. Mai ales intr-una care reflecta imaginea hidoasa a societatii create de "toarasii" care isi au radacinile in "epoca de aur". Majoritatea asa numitor politicieni. Inbucurator pentru mine a fost faptul ca regizorul filmului a pus punctul pe i, si nu pe m, asa cum ii place romanului: regizorul Tudor Giurgiu spune ca vinovat e poporul roman ca trimite in Parlament oameni ca deputatul Cristea.

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers. Asa a fost de cand ii lumea.

Ai auzit ca se inchide din nou guvernul SUA? Stii de ce? Ca bursele sa poata zburda din nou la stirea ca s-a deschis. Eu sper sa se inchida, dar, cine ma asculta pe mine? Bursa, poate, cu un sfert de ureche. Din moment ce este in drum spre nivelul meu preconizat. Din cum arata graficele in aceste momente, ar putea sa se ivesca totusi probleme privind ora inchiderii. Asta pentru ca indicele Dow sa poata ajunge la linia magica. Daca, si dupa ce va face acest lucru, nu m-ar mira sa aud o stire "surpiza": Guvernul s-a inchis ca sa se deschida. Venita direct de la radio Erevan.

5 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Rămâne să vedem dacă va mai zburda încă un PNL-ist "penal" din guvern, din semnătura cretinului statului... și rămâne să vedem dacă banditul Găunoiu va fi condamnat definitiv de justiția securisto-băsistă.

Probabil atâta poți. Sunt momente în care chiar îmi doresc să cred că ai vreun interes. :)

Anonim spunea...

horea , chiar asa , nimeni nu-i mai raspunde lingaului costel ?
sorinel
PS: QE-ul lui bernake probabil sa se mareasca sa compenseze pierderile cu shutdown-ul ...

Anonim spunea...

Eu astept si momentul acesta cand securitatea basista ii va veni de hac si lu tovarasu felix, poate moare si AC de ciuda ca baselu e la butoane.

http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-15704045-premiera-justitie-presiunile-antena-3-asupra-procurorilor-cazul-alexandrescu-rcs-fost-invocate-dna-sprijinul-deciziei-trimitere-judecata-antena-3-antena-group-sefilor-intact.htm

George spunea...

Uite Horia ca mai sunt si romani cu care sa ne mandrim.

https://www.youtube.com/watch?v=PMaW-X397n0

Horea spunea...

Stiu de el George am vazut un reportaj cand am fost in Norvegia. Angajatorul lui l-a ajutat foarte mult, cu toate ca stia ca-l va pierde.

Problema este ca astia pleaca din tara.

Ca sa nu mai auda pretutindeni comentariile zilnice care nu pot produce decat voma oricarui individ cu un gram de bun simt.

A plecat sperand sa se realizeze. Spre meleaguri unde talentul si profesionalismul sunt bagate in seama. Nu calcate in piciore ca la noi. De catre analfabeti care nu sunt in stare sa spuna o fraza ca lumea.

Pana si cei care pot spune o fraza ca lumea sa-u impartit az in clanuri, aproape toti. Luand astfel parte la batalia secolului basist, nonbasist. O batalie care a atins culmile paranoiei. Prin intermediul unor oameni care au inceput sa si creada ceea ce spun. Un simptom al aceluiasi sindrom paranoido-manic.