Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 17 septembrie 2013

"Haiducii lui Soros"

Ii vei gasi aici! Nu am reusit sa obtin din pacate un embed functional.

Saracutii! Inceaca sa explice si ei, stiintific, nu prin intermediul minciunilor si  manipularilor, problemele pe care le ridica proiectul RM. Interesant pentru mine a parut faptul ca mai exista in Romania si cativa oameni care se gandesc la interesul national. Un termen scos din dictionar de mafia politica. Cine si de ce a pus bete in roate unei dezbateri transparente privind acest subiect? 

Pe care si eu il vad a fi de un interes national major. Deci nici poveste de un zid pus in fata  exploatarii zacamintelor. Ci mai degraba de intrebari despre cum s-ar putea face cel mai bine si pentru ce! Din moment ce zacamintele unei tari apartin statului, si prin aceasta poporului. Vezi cum a tratat guvernul Bratianu aceeiasi problema, si cum au trata-o mafiotii de azi. Unul din invitati are si o parere, exprimata spre sfarsitul emisiunii, despre asa numita politica facuta din platourile diverselor posturi TV.

Subscriu fara ezitari la idea enuntata de Ion Otiman. La "sfidarea neamului" despre care vorbeste eu as mai adauga si tradarea neamului. Dar, la ce sa te poti astepta de la niste tradatori de meserie? Mincinosi si manupulatori campioni pe deasupra. Murdarii ale spetei umane, scaldate in diplome nemeritate, cumparate la iarmaroc. Impreuna cu televiziunile "libere" pe care le patroneaza. Oameni care au ochi si urechi doar pentru buzunarele lor proprii.

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers.  Asa a fost de cand ii lumea.

3 comentarii:

dorians spunea...

http://www.rosiamontana.org/sites/default/files/Raport_TOTULdespreProiectulRM_site_0.pdf

Anonim spunea...

Prostia si desteptaciunea nu are a face atat timp cat te raportezi la nivelul celorlalti. Si daca totul se raporteaza la prost si destept inainte de bunulsimt este o problema. De desteptat poate oricine e mai greu sa lasi de la tine.

Horea spunea...

Anonim. ai dreptate cand spui ca ca bunul simt nu are de a face cu desteptciunea. Si se vede ca esti ori un cititor mai nou al sitului ori unul mai neatent.

Miscarile pietelor sunt produse exclusiv de sentimentele umane. Fapt pentru care unii dintre noi, ca sorinel de exemplu, au o abilitate izvorata din subconstient, prin care vin de obicei cu comentarii exact in momentele in care piata doreste sa se intoarca.

Observatia mea nu avut asadar nici o tangenta cu cea al unui "a tot stiutor", ceea ce eu nu m-am considerat niciodata.

Ci dimpotriva. Am constatat doar, ca intotdeauna comentariul, pregatindu-ma sa fac exact invers la primul semnal. Acest fel de abordare se numeste "contrarie" in limbaj de specialitate si da de obicei rezultate bune.

Din moment ce cei cu abilitatile subconstiente de tip sorinel sunt foarte putini. Am mai avut un cititor numit Mihai care avea aceste abilitati. De fiecare data cand venea convins de o stire sau alta piata o lua in directia opusa.

La asta s-a referit comentariul meu, si sorinel stie bine acest lucru.


Pentru cei care se pricep cat de cat la psihologia pietei, am luat act de un comentariu