Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 8 septembrie 2013

Idiotii


Suntem noi! Daca e sa-l credem pe Mamandreu, si eu il cred fara sa ezit o clipa. Din moment ce spun de ani de zile pe acest blog exact ceea ce spune si el acum. Tocmai din aceasta cauza nu voi mai comenta nimic legat de articolul din acest link. Percum voi lasa fara comentarii si spusele presedintelui Obama, din aceleasi cauze. Va las sa ganditi singuri ce doriti despre lumea in care traim, repatand totusi inca o data parerea mea personala. Eu nu o vad bine!

Jocul de-a democratia a inceput sa devina tot mai periculos, un lucru scos bine in evidenta de intrebarea pertinenta pe care o pune o jurnalista suedeza la Stockholm presedintelui american. Despre teatrul votului din congresul SUA am vorbit nu de mult! Spunand ca Obama va face pana la urma ce vor muschii lui. Uite ca suntem foarte aproape de un asemenea deznodamant. Si nici nu oricand. Ci intr-o clipa in care pana si americanii se opun, pentru prima data, si printr-o majoritate coplesitoare, unei interventii. Un semnal care ar trebui sa-l ingrizoreze mult de tot pe laureat.

Penibilul aparut cu ocazia decernarii premiului Nobel pentru pace l-am descris  la momentul potrivit! Si cred ca eram printre cei foarte putini care vedeau lucrurile in felul in care le-am prezentat atunci. Iata ca, trecerea anilor par sa scoata in evidenta ca am avut dreptate, din pacate. Si, mi-e teama ca si cele spuse de mine in privinta tarrii noastre se vor adeveri. Suntem in cadere libera, chiar daca showurile televizate infinite incearca sa prezinte altceva. Noteaza aparitia bunicii copilului mort la Maruta, ca sa vezi pana unde am reusit sa ne scufundam.

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers.  Asa a fost de cand ii lumea.

3 comentarii:

Anonim spunea...

horea, cat mai avem de asteptat pentru ca sa-si mai revina dolarul ??? ce s-a intamplat cu previziunile de 1.1-1.2 eur/usd , mai sunt de actualitate ?
sorinel

Horea spunea...

Sorinel, dolarul si-a revenit substantial fata de toate valutele.
Cu toate ca trebuia sa se faca praf conform multor "experti". Se afla mai aproape de telul la care faci referire decat de maximul de 1,61 pe care l-a avut fata de euro, de exemplu.

Chiar de aceea continui sa cred ca tintele mele vor fi atinse.

Anonim spunea...

si totusi , daca luam referinta .85 eur/usd , cat era prin 2001 nu mai e chiar asa de aproape ... oricum ce m-a contrariaza un pic e ca eur se tine asa de bine pe pozitie ...
sorinel