Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia, nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci si ceea ce spui!" Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice" Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este drumul invizibil parcurs de om spre societatea in care traieste" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Cititul este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Daca iti schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle

miercuri, 18 septembrie 2013

Ladies and gentlemen the Bernanke show!

Staring Ben Bernanke as Bernanke! As The Bernanke, as The, The, The Bernanke, as The, The, The, The, The, Bernanke, "the master of the world."

Cu inimile cat un purice piata astepta aparitia firului de barba la ora 21 trecute fix, ora Romaniei. Extaziata la maxim, deja de ieri, DJ s-a izbit de latura superioara a patrulaterului buclucas, fiind deocamdata respins de acolo, asa cum poti vedea in graficul afisat.

To taper or not to taper? And with how much? Sunt intrebarile de pe buzele tuturor, discutate pretutindeni. Uitandu-ma la grafice eu ma astept la o piata deceptionata, indiferent de ce va spune barba zburatoare. Chiar daca ceea ce va spune ar mai putea da o zvacnire de moment.

Asta pentru ca suntem la un nivel de cumpana, pe care l-am numit de obicei un nivel cheie. Tocmai prin intermediul patrulaterului botezat buclucas. Daca el va ceda va trebui sa-mi schimb scenariul total. Pe acela prin care vedeam un top doar cu foarte putin mai inalt decat ultimul. 

Din cauza aparitiei unor structuri care ar prezice o apreciere mult mai consistenta decat cea pe care am preconizat-o eu intr-o postare precedenta. Oricum ar fi! Asteapta-te la o crestere serioasa a volatilitatii, ca un rezultat indiscutabil al showului anuntat. Vom vedea asadar in curand cat de bine sau cat de rau am talmacit eu graficele la care m-am uitat acum cateva minute. Viva Bernanke!

4 comentarii:

Axxa spunea...

Horea, Fed a anuntat ca mentine sprijinul exceptional acordat relansarii economice, precum si dobanda de referinta apropiata de zero, potrivit comunicatului Comitetului de politica monetara (FOMC).
Drept rezultat - DJI sare de la - 0.24 la +1%.Sa vedem inchiderea, nu sunt excluse surprize

Horea spunea...

Axxa, FED face ceea ce credeam eu ca va face, vezi postari mai vechi.

Oricum, drumul spre scenariul doi a fost deschis ieri. Pietei nu-i prea pasa de economie ci mai degraba de lichiditati.

Pentru ca, economia nu poate merge prea bine din moment ce FED considera ca are nevoie de acelasi tratament. Unul care i-a provocat de fapt si boala.

Axxa spunea...

Barbosul si piata cred ca s-au obisnuit si savureaza drogul, fara a le pasa prea mult de economie si de moneda. Mecanismul e uns si merge din obisnuinta. Sa vedem pana cand.

Horea spunea...

Exact, pana cand? Pentru ca totul este legat strict de timp, nu de daca.