Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 12 septembrie 2013

Lucruri marunte fara nici o importanta

Razboiasul mic si dragalas, gu-gu lugu, pentru care a plecat sa mileteze secretarul de stat american John Kerry. Atat de mic si de neinsemnat incat nici nu l-ai baga in seama. De ce mama dracului sa-l mai pornesti atunci, ma intreb eu? Ca de obicei mai am si alte intrebari impertinente. Cu ce drept se baga USA peste tot, si cine i-a pus in sarcina sa fie politia politica a lumii intregi? Ce se va schimba in Siria dupa un eventual bombardament? 

Va prelua Al-qaida puterea? Dusmanul prieten al Americii, in functie de imprejurari? Ca sa instaureze  ea o "democratie" ca in Iraq? Stirea pozitiva este ca lumea din afara granitelor Romaniei se trezeste. Stirea proasta este ca s-a trezit cam tarziu. Fapt pentru care administratia americana va proceda pana la urma conform planului pe care l-a intocmit de mult, in opinia mea. In stil clasic "nobelian", pavat cu premiul pentru pace.

Multe nu prea mai sunt de spus din moment ce democratia este fortata pretutindeni, cu mici exceptii. Care apar din pacate doar in tarile care conteaza mai putin. Asta pentru ca ele sunt prea mici pentru mizele enorme. Romania nu este o tara foarte mica ca teritoriu si populatie. A devenit minuscula datorita banditilor care o conduc. Si care pentru interese propri fac pact cu oricine. Precum calca si in picioare pe oricine, sau orice, atunci cand o astfel de atitudine ar putea fi in interesul lor. 

Asemenea oameni cu atitudini anti tara si anti natie ar trebui archebuzati, pentru ca archebuzarea este singura modalitate prin care ai mai putea scapa de ei. A discuta ce fac si ce nu fac este absolut de prisos, precum este si mai de prisos sa discuti ceea ce spun. Daca te ei dupa spusele lor ametesti, din moment ce un cuvant rostit intr-o clipa il contrazice pe cel rostit in clipa urmatoare. Si, sa nu crezi cumva ca acest fel de abordare se face intamplator. Ametirea, zapacirea, dezbinarea, fac parte din regulile bine cunoscute ale manipularii. Un om zapacit si debusolat il indoctrinezi cel mai usor.

Uite ce ne spune premierul plagiator care isi da si cuvantul de onoare. Care onoare nu se intreba nimeni, din moment ce e de-al nostru. Onoarea de plagiator! V-am spus-o eu.

Astfel, potrivit legilor actuale, eu ar trebui sa dau avizul, cum ar fi trebui sa-l dea si guvernele anterioare." Mi se invart ochii, va dau cuvantul meu de onoare! Dar poate ca ati inteles totusi dvs.

Mie mi se invarte chiar capul tovarase Ponta! Mai ales cand am citit si urmatoarea declaratie:

Eu am fost impotriva proiectului, inainte sa cunosc aproape nimic despre proiect, pentru ca era sustinut de Basescu, si am spus ca daca il sustine Basescu e ceva de rau. Cand am vazut toate proiectele, am zis haideti sa citim tot, sa ascultam pe toata lumea.

Ai vazut criteriile dupa care conduce Ponta Romania? Necititnd proiecte vitale, asa cum nu si-a citit nici proriul plagiat. Probabil pentru ca a fost sistinut de Basescu. Asta e politica? Asta e antiromanism mafiot bagat in viteza a sasea, de catre un om care recunoaste ca habar nu are despre ceea ce face. Din moment ce criteriile lui de discernamant sunt legate strict de "ura" politica pe care o poarta unei persoane. Acum Basescu, in viitor cand Basescu nu va mai fi presedinte, cine stie cine?

Ponta, dandu-si drumul la gura, a demascat de fapt ca programul guvernului pe care il conduce are un singur punct:"jos Basescu". Punct sters panala urma si el, la nevoie. Intreaga platforma USL a fost bazata de fapt pe acelasi punct!

Ca despagubiri pentru GBU sunt numite sume de pana la 4 miliarde de dolari. 

Le va plati oare Hrebenciuc, Sarbu sau Natstase? Nu! Le vei plati tot tu votac dobitoc! Care din 89 incoace ai ales mafioti la conducerea tarii. Poti fi sigur de inca un lucru privind RM. Circul pe care il vezi trebuie sa aiba o miza financiara pe care nu o vei afla probabil niciodata. Pentru cei care fac circul, nu pentru tine. Pentru tine s-a pus la o parte bucata "cea mai gustoasa a tortului". Plata penalizarilor, daca va fi cazul. Nu stiu daca ai observat evolutia actiunii GBU. Vezi graficul afisat!

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers.  Asa a fost de cand ii lumea.

Ps. Pentru cei care nu stiu eventual sa citeasca printre randuri! Graficul imi spune ca proiectul va fi aprobat intr-un final. De catre aceeiasi clovni care au facut tot circul. Vom vedea in curand daca am talmacit bine mesajele lui. Daca esti cititorul acestei pagini, si esti indraznet, poti cumpara si tu actiuni GBU. Un lucru pe care nu cred ca-l vei regereta pana la urma. Asta chiar daca actiunea va mai incerca sa cada cateva procente. Oricum, GBU ar trebui sa-si revina, cu sau fara ajutorul paiatelor din Romania. Din grafic reiese ca elvetienii au cumparat.

4 comentarii:

AristotelCostel spunea...

N-am inteles exact. Sunt 4 sau 6 miliarde? Si de ce n-ar fi 46?
Gandul a dat cifrele?
In rest... e destul de clar de pe unde ti-ai format opinia.

Anonim spunea...

costele , scuza-ne ca nu ne uitam la a3 si alte manipulari voiculesciene ...

Trandafirul Galben spunea...

Inteleg din fotografie ca trendul de scadere e generat de unii care stiau, dar totusi inainte de el se observa o alta cadere abrupta....

E poate totusi o coincidenta?!
Nu ma pricep la bursa

Horea spunea...

Cymatics, este corect ceea ce spui, din moment ce GBU s-a aflat si se afla si in momentul de fata intr-un trend descendent.

Cei care au inceput sa vanda inaintea stirii nu trebuiau sa stie neaparat nimic despre ceea ce s-a intamplat.

Au iesit din piata pur si simplu la un nivel bun de oferta, asa cum au facut-o si in valul pe care tu l-ai observat. O stire intareste asadar doar un trend in vigoare.

Care isi are de obicei sfarsitul printr-un asa numit shake out. Care se intampla, tot de obicei,legat de o stire. Manipularea consta deci in faptul ca unii au informatii despre stire pe care multimea nu le are.

Este vorba despre oameni care ar fi dorit sa cumpere oricum, dar care nu au cumparat la pret mai ridicat din moment ce stiau de stirea in devenire. De aici si volumul imens, din moment ce banii au inceput sa intre la un anumit interval de pret considerat chilipir.

Porcia este ca cei cu relatii prin USL au cumparat de la oameni in care Ponta a bagat panica.