Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 23 septembrie 2013

"Lupta politica"

Intr-o tara in care o lovitura de stat a fost definita revolutie, si un plagiat a fost declarat lucrare originala, este destul usor sa numesti "lupta politica", toate injuraturile aruncate de trei bezmetici unul altuia la televizor. Limbajul folosit de ei il poti auzi in orice piata din Romania, mai ales intr-una de vechituri. Unde tiganii au devenit de mult timp capii necontestati ai comertului. Daca continuam sa confundam definitii, singura concluzie pe care o putem trage, este ca in piata au loc batalii politice. Intre tiganii care urla, se scuipa, si se injura, inconjurati de vechiturile pe care vor sa le vanda sau sa le cumpere.

Daca vrei sa vezi o lupta politica adevarata, trebuie sa te duci totusi in afara granitelor acestei tari. In care pana si matura a ajuns sa fie politizata. Te poti duce unde vrei, intr-o tara in care exista programe politice, si, ca atare, exista si politica. Ca sa intelegi ca fara ele, lupta politica nu poate exista prin definitie. Din moment ce scuipatul si datul in cap cu parul il poate face oricine, si un copil de gradinita. Fara ca el sa fi auzit vreodata de termenul favorit al romanului. Tocmai din aceasta cauza ajung cei care incurca definitii, aproape intotdeauna la sapa de lemn.

Pentru ca am avut chiar ieri alegeri in Germania eu zic ca ar trebui sa aruncam o privire spre lupta politica de acolo. Ca sa putem intelege ce inseamna ea cu adevarat. Atunci cand este dusa de politicieni adevarati si nu de paiate mafiote. Angela Merkel a castigat asadar conform asteptarilor pe care le-am expus in postarea de ieri dimineata. Identice de fapt cu asteptarile pe care le-ai putut citi si in trecut pe acest blog, cu luni bune in urma. Angie a reusit sa obtina o victorie zdrobitoare, partidul ei nereusind sa obtina totusi o majoritate absoluta. Un lucru care pe mine nu ma surprinde deloc, din moment ce m-am asteptat la un asemenea deznodamant.

Fdp partidul care a sprijinit guvernul precedent Merkel nu a intrat in parlament. Un rezultat care va incurca putin itele noului guvern in formare, conform asteptarilor expuse de mine ieri:"Probleme se vor putea ivi la formarea guvernului, din moment ce nici un partid nu va putea avea majoritate absoluta. Fiind astfel dependent de sprijinul celorlalte.". De ce? Pentru ca in Germania politicul nu se lupta pentru ciolan ci pentru ducerea la bun sfarsit ale unor idei pe care fiecare grupare politica le are pentru bunul mers al lucrurilor. Pentru tara si popor! Nu pentru mafiotii din parlament si din guvern, care acolo nu exista prin definitie. Uite ce cerinte vor putea pune pe masa socialdemcratii in cazul in care vor decide sa participe la un guvern de coalitie.

If the Social Democrats were able to negotiate control of six ministries, it wouldn't be a shabby result at all. From there, they could agitate politically. And it is likely the party will drive the price as high as possible before it agrees to join a coalition government with Merkel's conservatives. Dual citizenship for the country's millions of immigrants (dominated by Turks), a minimum wage, guaranteed minimum pensions -- a remake of the grand coalition would have to have a deep red coat of paint, as the unofficial slogan says.

Observa! Este vorba de 6 ministere pe care SPD le-ar putea obtine. Cu toate acestea lucrurile raman deocamdata destul de neclare. De ce? Pentru ca SPD a facot-o de oaie in alegeri. Din motive pe care alegatorul trebuie sa le stie mai bine decat mine. Dar, si dupa ce liderul formatiunii a aratat un deget, intr-un interviu in care trebuia sa raspunda unei intrebari puse, cu un gest. Citeste acest articol ca sa vezi despre ce a fost vorba. Si, pentru ca sa intelegi ca totul a fost de fapt un bagatel. Unul care nu ajunge nici pana la gleznele tiganiadei din Ro. Cu toate aceastea, gestul pare sa fi fost taxat de alegatorii care au iesit de mult din comuna primitiva.

Chiar si fara acest gest SPD are o problema in urma procentelor obtinute, care nu pot fi puse integral si exclusiv doar pe spatele unui deget. Pentru ca, in Germania, alegatorul ar putea vedea cu ochi rai o colaborare cu Merkel. Chiar daca ea va trebui sa implice compromisuri politice serioase din partea cancelarului. Care, va cere si ea cu siguranta ceva in schimb. Legat tot de politica si de planurile plitice ale partidului pe care il conduce. 

Privind tot politica adevarata, vei vedea in curand cum toata conducerea FDP isi va da demisia dupa esecul obtinut in alegeri. Vei putea compara acest gest cu cel din PDL. Un clan macelarit in Ro. Ce a facut acest clan dupa macelul suferit la vot? A lasat la conducere aceiasi oameni, dandu-le cu piciorul in fund celora care au indraznit sa-si ridice vocea impotriva lor. Ce are de-a face asta cu politica? Nimic! Are de-a face doar cu lupta interna pentru ciolanul dintr-un clan mafiot. 

Ducand-o asadar tot mai prost, din cauza celor pe care ii voteaza, romanul primitiv vrea inapoi in ceausism, in loc sa vrea inainte. Dand astfel ocazia tabloidului capital sa vina cu argumente si cifre lipsite de orice relevanta. Pentru cei 80-90% din populatia Romaniei care au saracit pe zi ce trece, in pofida cifrelor marete prezentate de asa numita revista economica. Asta din cauza ca cifrele nu tin loc de mancare si nici de utilitatile pe care valahul de rand le plateste tot mai greu. Cifrele au relevanta doar pentru cei care numara procente. Pentru ca ei au furat si fura cocotati pe statistici false. Atat incat sa poata avea cel mai grozav trai de pe pamant. 

Deci tovarasi! Cine e de vina ca o ducem tot mai prost? Basescu? Ponta? Antonescu? Iliescu? Nastase? Fenechiu? you name it? Nici unul din ei, va garantez! Fiecare tara are hoti, mincinosi, plagiatori, si oameni fara un dram de caracter. Care trebuie sa aiba o constitutie psihologica similara, daca nu identica, cu cei numiti mai sus. Diferenta este ca ei nu sunt votati ca sa conduca tara. Ci mai degraba condamnati ca sa umple inchisorile. Un Nastase, un Iliescu, un Fenechiu etc. din inchisoare, nu-ti pot face nici un rau! Iti pot insa distruge viata, transformand-o in cosmar, de pe scaunul de demnitar pe care i-ai pus tu nesilit de nimeni. Pedeapsa infractiunilor este imperativa pentru orice societate care doreste sa fie functionala. Chiar daca romanul a sarit ca ars, atunci cand a auzit de amenzile propuse de Radu Stroe.

Cu cat amenzile si pedeapsele pentru ilegalitati sunt mai mari, cu atat pot impiedeca mai bine nasterea infractorilor si a infractiunii. Neamenintand in niciun fel pe cetatenii care respecta legea. In cazul Stroe, doar pe nebunii care cred ca sunt la volanul unui obiect de zbor, putand sa te calce chiar pe trotuar fara nicio consecinta. O lege care prevede pedepse dure, devine insa total inutila, in cazul in care nu este aplicata in mod egal pentru toti. Inclusiv pentru mafiotii care si-au construit o tara, in tara. Numai al lor, si numai pentru cei din clanurile care ii inconjoara. La ce sa te poti astepta de la sefii desemnati de un premier plagiator, alesi in asa fel incat sa i se asemene cat mai bine. Si, daca se poate, sa fie si din familie, sau sa aiba macar tangenta cu ea. Precum: 
  
Un fost director vamal cercetat de procurori pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, un comisar la Garda Financiară promovat treptat de PSD şi care a avut o relaţie amoroasă cu Daciana Sârbu, un director de cabinet al şefilor ANAF în perioadele în care instituţia a fost condusă de liberali, un şef de vamă care îi este naş fiului PSD Bihor, Ioan Mang, dar şi un fost director la RA-APPS. Primii în mâinile cărora premierul Victor Ponta a pus la începutul lunii prevenirea evaziunii fiscale din România.

Poate oare cineva in tara asta sa fie atat de bou incat sa creada ca acesti oameni vor lucra pentru prevenirea evaziunii fiscale? Unde vezi tu Angelele Merkel, Willy Brandtzi etc. din Romania? Cand ii vei gasi, vei gasi si traiul din Germania. Chiar si un Bratian ar fi suficient. Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers.  Asa a fost de cand ii lumea.

3 comentarii:

dorians spunea...

Imi spunea cineva despre Germania. Daca nu esti corect legile te ajuta sa fii corect. Se dau amenzi daca injuri in trafic, daca nu sortezi gunoiul, daca faci mizerie pe jos. Zicea ca amenda e standard pentru lucrurile astea 500 euro.
Iar acolo legea e respectata nu ca in Romania.
Acolo societatea te ajuta sa fii corect.
La noi daca ai bani poti ocoli legea.

Eu sunt de acord sa vina nemtii sa ne conduca.
50 000 in cele mai importante functii de conducere(inclusiv presedinte si premier).
De aceea am votat Forumul Democrat al Germanilor din România.
E ceva utopic din pacate...

Anonim spunea...

@dorians,
utopic intr-adevar ... mai mult , stii ce s-a intamplat cu nemtii importati in romania ? ... s-au romanizat dupa ceva timp ... la fel cum romanii se ... tziganizeaza !
sorinel

Horea spunea...

Dorians, sorinel are perfecta dreptate, ceea ce ne intoarce automat la afirmatia ta.

Scietatea te ajuta sau te forteza sa respecti legile, mai ales daca ai inclinatii spre minciuna si hotie. Intr-o societate care reactioneaza dur la abateri, iti garantez ca si un Fenchiu s-ar fi gandit de doua ori inainte de-a picta transformatoarele ruginite.

Si chiar daca le-ar fi pictat. Trebuia sa gasesca complicele care sa i le cumpare. Deci lucrurile se leaga.

Uite-i pe maghiari! Vezi cum gandesc si cum se comporta cei din Ungaria, compariti cu hotii de aici. Sub domnia lui Orban au devenit si mai atenti. Din moment ce li se da destul de dur peste degete.

Cunosc pe cineva care conduce ca un besmetic in Ro. In Ungaria se transforma in alt fel de sofer. Pentru ca stie ca va fi ars la buzunar asa ca sa-l usture. Aici porcia persista pentru ca este trecuta cu vederea si tolerata de-o majoritate. In Germania nu! Teoria circului vicios este asadar in vigoare pretutindeni.