Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 15 septembrie 2013

"Oamenii astia au dreptul la viata"

Spune premierul plagiator. In timp ce GBU a facut pana acum exact ce credeam eu ca va face. A urcat mai bine de 100%. De la 41 de centi pana la peste un dolar, vezi graficul afisat. 

Si, este foarte probabil ca scenariul meu sa continue in felul in care l-am expus intr-o postare destul de recenta, dand si mai mult drept la viata oamenilor care au cumparat atunci cand a trebuit. Nu de alta, dar, pe ce spun gunoaiele din Ro nu poti da nici macar doi bani. Niciodata!

Proiectul va fi aprobat pana la urma, continui eu sa cred. Ponta si-a dat seama azi ca "oamenii astia au dreptul sa traiasca." Dupa ce actiunea GBU a fost batucita ca sa urce din nou. Si, dupa ce minerii au intrat in subteran. Sa vedem cum va fi cu oamenii de pe strada? Ei ce drepturi mai au? Imi place expresia: "premierul a promis." De cand are o promisiune de-a lui Ponta vreo relevanta? Sau o promisiune al oricarui cacat sus pus din Romania.

Miscandu-se ca un titirez Victoras crede ca rezolva cel putin pentru moment problemele care s-au ivit din incompetenta si nepasarea crasa a politicului. Eu, zic in schimb ca isi aprinde doar si mai multe paie in cap. Ca si prietenul sau somnoros. Basescu nu mai conteaza prea mult in aceasta ecuatie, din moment ce este cu un picior in groapa. De unde va iesi desigur cu 3 picioare, dar asta dupa ce si-a incheiat mandatul de presedinte. 

Cum i-a vazut Ion Creanga pe romani intr-o poveste ii vad din pacate si eu chiar azi. Pentru ca nimic nu s-a schimbat de atunci. Iata textul plagiat de mine:

Noi nu suntem de pe când poveștile, ci suntem mai dincoace cu vro două-trei zile si cu o lovitura de stat, nota subsemnatului, de pe când se potcovea purecele cu nouăzeci și nouă de ocă de fer la un picior și tot i se părea că-i ușor. Chiar mult mai usor decat o mineriada, doua, concepute magistral de catre tovarasi, spune tot mosu subsemnat.
Cică era odată un om însurat, și omul acela trăia la un loc cu soacră-sa. Nevasta lui, care avea copil de țâță, era cam proastă; dar și soacră-sa nu era tocmai hâtră.
Întru una din zile, omul nostru iese de-acasă după trebi, ca fiecare om. Nevasta lui, după ce-și scăldă copilul, îl înfășă și-i dete țâță, îl puse în albie lângă sobă, căci era iarnă; apoi îl legănă și-l dezmerdă, până ce-l adormi. După ce-l adormi, stătu ea puțin pe gânduri ș-apoi începu a se boci cât îi lua gura: "Aulio! copilașul meu, copilașul meu!"
Mama ei, care torcea după horn, cuprinsă de spaimă, zvârli fusul din mână și furca din brâu cât colo și, sărind fără sine, o întrebă cu spaimă:
— Ce ai, draga mamei, ce-ți este?!
— Mamă, mamă! Copilul meu are să moară!
— Când și cum?
— Iată cum. Vezi drobul cel de sare pe horn?
— Îl văd. Și?
De s-a sui MÂŢA, are să-l trântească drept în capul copilului și să mi-l omoare!
— Vai de mine și de mine, că bine zici, fata mea; se vede că i s-au sfârșit mititelului zilele!

De fapt, mititeilor! Nu celora oferiti de Vanghelie&comp cu ocazia alegerilor, mana in mana cu o cana de bere. Ci, mititeilor din casele oamenilor! Care nu au sansa sau nu vor sa fie la fel de mafioti ca politicienii si ca cei care ii plagiaza. O situatie mai trista decat cea in care o poveste, precum cea din care am citat, prinde viata in Romania anului 2013, nu-mi pot inchpui! 

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers.  Asa a fost de cand ii lumea.



11 comentarii:

Anonim spunea...

"Former Obama aide Summers withdraws from Fed chair consideration" ... dolarul o ia din nou la vale in speranta ca Bernake fara barba va fi ales presedinte FED !
sorinel

Anonim spunea...

horea , niste guri rele spuneau ca baietii cu mitingul anti Rosia Montana ar fi dirijati din umbra de ONG-uri sponsorizate de indivizi dubiosi gen Soros ? crezi ca poate fi adevarat scenariul ? mie mi s-ar parea ca ar avea ceva urme de adevar atata timp cat prea a izbucnit dintr-odata , mai ales ca de Rosia Montana se stie de multa vreme ...
sorinel

Horea spunea...

Sorinel, nu-ti fa iluzii privind noul sef FED. Nu se va deosebi cu nimic de Bernanke, oricine ar fi. Dolarul cade din aceleasi cauze ca intotdeauna, si creste tot de aceea. Nu mai repet de ce, din moment ce am repetat de mii de ori.

Notez totusi interventia ta, ca de obicei, cu multa bagare de seama. Pregatindu-ma sa vand niste euro si sa cumpar dolari. Astept doar semnalul.

In ceea ce priveste demonstratiile, in spatele lor se afla intotdeauna ceva si chiar cineva. Altfel nu ar mai putea avea loc, fara nimeni.

In rest, speculatiile din presa romana, in care oameni cu 1 m patrat de pamant cumparat au fost facuti speculatori imobiliari, chiar de premierul nostru plagiator, nu ma intereseaza.

In acest caz, daca politicul nu ar fi mafia in sine, lucrurile s-ar fi derulat cu totul altfel. Acesta este punctul relevant, trecut cu vederea voit de presa "democratica" tovaraseasca.

Anonim spunea...

Nu mai te da atotstiutor " vand NISTE euro" . Omul a vorbit frumos, ceea ce nu se poate spune si despre tine. Bunul simt si fatarnicia nu au loc in aceeasi casa.

Horea spunea...

Anonim, "Bunul simt si fatarnicia nu au loc in aceeasi casa". Precum nici prostia si desteptaciunea! Ultima te ajuta de obicei sa intelegi lucrurile asa cum trebuie.

dorians spunea...

Salut,

Eu cunosc vreo 10-15 persoane care se duc la mitinguri pt Rosia Montana. Jumatate din colegii mei de servici se duc la mitinguri dupa munca. Sunt ca si mine tineri cu facultate intre 25-35 ani cu venituri peste medie care lucreaza in domeniul IT. Nu sunt manipulati de nimeni. Multi dintre ei nu au tv acasa, internetul e sursa informatiei. Exista multe site-uri pe Facebook salvati RM/ uniti salvam Rm ... care prezinta alte stiri decat cele din presa noastra. Pur si simplu s-au saturat de minciuni si spera ca pot schimba ceva.
Daca nu as fi avut copii mici m-as fi dus si eu.
Manipulare e cand se duce salvatorul Ponta si scoate minerii din subteran(unul din asa zisii mineri e stomatologul din RM :) )

Horea spunea...

Salut dorians. Cum ar putea sa existe o presa tovaraseasca fara a incerca sa manipuleze? Si fara teoria conspiratiei.

Conform careia coruptul striga: auleu coruptie. Sunt asadar convins de faptul ca exista tineri care vad realitatea asa cum este si nu cum vrea s-o prezinte antena 3.

Sa vedem daca numarul lor este suficient de mare? Ma refer aici in general, nu numai la RM. Parerea mea este ca copii nu ar trebui sa fie o stavila pentru iesirea in strada. Din moment ce iesi si pentru ei.

dorians spunea...

La mine e mai greu. Am un copil de 1 an si inca unul de aproape 3 ani. Unul alearga e plin de energie celalalt abia face pasi. E mai greu cu ei cu somnul/mincarea(daca nu esti acasa). Sotia abia asteapta sa mai stau cu ei seara.
Daca e vremea frumoasa poate o sa ma duc cu cel mare.

E prima oara cand vad astfel de iesiri si sper sa nu fie si ultima.
Sunt placut surprins ca mai exista oameni cu simt civic. Si mai ales ca ei sunt tineri.

Nastratin spunea...

bravo Dorians...tineti steagul sus!
As veni si eu, dar sunt departe de tara! ur,maresc ce se petrece cu securistii de la putere de cca 20 de ani...dupa un 89 care a fost lovitura de stat a lui ilici...Spagarii din politica actuala ar vinde orice sa adune avere dupa avere...inclusive Basescu care promoveaza acest jaf Rosia Montana impreuna cu maimuta Ponta si gorilele USLamiste...

Anonim spunea...

@all,
degeaba va agitati la mitinguri daca la vot ies majoritar tot jigodiile din USL , baroni locali , smecherasi PDL , independenti oprescu etc

Horea spunea...

@all, o observatie foarte corecta. Vitala as spune.