Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 20 septembrie 2013

Parsivel reprezentantul parsivoilor

Plagiator fara un gram de caracter, de unde pleaca de fapt toate problemele: "interese economice din afară”, care nu doresc ca România să-şi redeschidă mineritul. „Deţinem cu toţii informaţii, de la structurile specializate ale acestui stat, despre interese împotriva dezvoltării proiectelor economice în România, despre finanţări care există pentru diverse manifestări”. Ai auzit? Strainii au cumparat Academia Romana.

"Ce? ce? ce? Cum? cum? cum? Du-te scrlie" Ar fi spus profesorul meu de biologie, din clasa a sasea, cu un rlarlait care zgaria si cea mai insensibila ureche. Cine Ceausescu mai vorbea ca Victoras?

Pe care par sa-l fi cooptat interesele economice din afara. Din moment ce pana si cei cu memoria unei gaini ar trebuie sa-si aduca aminte de ceea ce spunea pionierul geniului din Carpati. Doar acum cateva saptamani. Cand s-a declarat deschis "împotriva dezvoltării proiectelor economice în România". Prin tocmai anuntul unui vot impotriva propriului guvern. 

Asta pentru ca chilotei marelui Antonescu sa intre in tremuraturi. Se pare ca nu au intrat, am aflat asta chiar de la tovarasia sa.

De la Ludovic Orban am mai aflat totusi si altceva. Faptul ca Ponta este un hibrid. Cu aceasta afirmatie corecta avem doar o mica problema, ca intotdeauna. Hibridul lui Nastase si Iliescu este acuzat de un alt hibrid. Al mafiei care si-a pus numele PNL. Si, care, descopera tocmai de aceea insusirile iubitului sau coleg doar atunci cand i-o dicteaza interesul. In clasic stil basist. Ba mai mult! Orban a cerut deschis demisa hibridului pe care clanul sau l-a iubit pana acum asa cum l-a iubit si Ceausecu. Razvratirea "liberala" a durat totusi doar cateva zile. Pana ce Somnorila si Parsivel au sarit din nou in pat.

Daca nu ar fi fost vorba ce ciolanoiul care devine tot mai ciolanut pe zi ce trece, USL ar fi fost de mult timp istorie. Asa cum scriam eu din Norvegia, si asa cum se va intampla cu siguranta pana la urma. Pentru ca oamenii astia se mananca de vii. Momentan, firul subtire care ii mai leaga, este faptul ca Antoneasca vrea sa devina presedinta Romaniei, fara a fi candidat, si faptul ca Ponta nu si-ar da postul de premier pe nimic in lume. 

Pentru acel scaun Viorel ar fi in stare sa manance si cacat. Florin Negrutiu a avut un articol la subiect despre asa numitii politicieni. L-as corecta doar in privinta titlului. Asta nu este joaca! Este probabil cea mai serioasa situatie prin care a trecut tara noastra dupa lovitura de stat. Creata de figuri care colinda televiziunile "libere" zilnic, in loc sa lucreze. 

Cu precadere CNN-ul romanesc 3, la care munceste si un Gadea al natiei si un Mirciulica. Care impreuna cu premierul tarii romanesti, au facut fara nicio jena speculatori imobiliari din oameni care au cumparat un metru patrat de pamant la RM. Tocmai pentru a o proteja. 

Cat de gunoi trebuie sa fi, si ce caracter josnic de manipulator ordinar trebuie sa ai, ca sa spui asa ceva intr-o emisiune televizata? Care se mai si pretinde a fi una care informeaza oamenii corect. Eu cred ca pana si "academiciana" Elena si-ar pune mana pe pasarica, in mormant, daca ar vedea ce a lasat dupa ea. Pe Plagiparsi, pe Somni, si pe ai lor. Care au plecat incet spre ghilotina despre care vorbeam chiar inainte de alegeri. Problema este ca trag si tara dupa ei. In timp ce jos Basescu incepe sa se transforme in sus Basescu. Conform legii originale romanesti de rotatie a cacatilor.

Am vazut un interviu cu directorul de la Tarom, adus in Ro de peste hotare. A spus ca i-a fost mult mai usor sa lucreze in Bangladesh si Albania, decat in Romania. Dupa ce am participat la o sedinta de bloc, ieri, il inteleg. Oameni ca la noi nicaieri. Suntem unici fratilor, exact ca autostrada din acest link! Si o ducem cum o ducem tocmai din aceasta cauza. Ca pensionarii care s-au calcat in piciore pentru un bilet la bal. La balul pensionarilor! Nu la cel al elvetienilor. Unde numai pensionarii tortianari au avut acces. Pana in ziua in care au cazut in dizgratie. Pentru ca nu mai folosesc momentan la nimic. Din cauza varstei, probabil.

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers.  Asa a fost de cand ii lumea.

8 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Gafele lui tonta sunt binevenite.

Asa cum pupinbasistii acoperiti s-au dat in vileag in timpul "Rloviturii de stat", zilele astea s-au facut de cacao pupintontacii securisti.

Important e sa priceapa milioanele care vor vota. Ce mananca pupinbasistii si pupintontacii este deja... spanac.

Anonim spunea...

Foarte bun articolul . Felicitari . Are doza corecta de realitate si umorul necesar.

dorians spunea...

Am auzit de un caz cu un pensionar care se trezeste noaptea speriat ca il omoara Basescu la propriu (saracul e indoctrinat de A3). :)
PDL a incercat sa traga brusc presul de sub picioare pensionarilor si asta i-a speriat. Astia trag de pres dar mai usor sa nu se sperie pensionarii. Mint mai frumos dar sunt mult mai parsivi ca PDL.
Numai sa incerci sa ii spui unui pensionar ca Ponta minte ca atat iti mai trebuie.

Suntem o natiune zapacita usor de manipulat precum animalele eliberate dupa ce au stat toata viata lor intr-un tarc. Si ungurii, cehii, polonezii au iesit din tarc odata ca noi dar noi suntem mult in urma lor. De ce?
Poate din cauza mentalitatii. Poate pt ca ei nu au avut un Iliescu ei nu au avut mineri.

Anonim spunea...

radem noi dar se pare ca ponta se transforma , incet - incet intr-un reloaded iliescu !
nu conteaza cat furi , ce afaceri ai si ca devalizezi tara atata timp cat arunci si ceva frimituri la seniorii votanti USL ... deocamdata aceasta darnicie e datorata FMI-ului , mai tarziu , clasa de mijloc , care o mai ramane , trebuie sa duca greul ...
sorinel

Horea spunea...

Dorians, absolut sigur din cauza mentalitatii. Din aceiasi cauza am vut si mineriade. Pentru ca si ele trebuie gandite si nu in ultimul rand acceptate de mase.

AristotelCostel spunea...

@dorians

Ei nu au avut nici securisti de cacat, nici contrainformatori, agenti sub acoperire si ofiteri activi... drept presedinti.

Baza electoratului lui tonta e reprezentata de pensionari... pe care, in consecinta, ii protejeaza atat cat poate bugetul vraiste al Romaniei.

PDL-ul n-a avut grija decat de afaceristii cu statul. In situatia de fata, prin intermediul pensionarilor, si tonetarii "de dreapta" mai pot respira o perioada.

Horea vorbeste in mod jegos despre mentalitate, desi e vorba exclusiv de securisti. Asa cum viata a demonstrat, nu mentalitatea a facut diferenta dintre coreenii din nord si cei din sud, ci un regim represiv de căcați proști.

Atât.

Anonim spunea...

aristotel trebuie ca pe tine sa nu te bage nimeni in seama . trebuie sa nu mai postezi aici si HOREA e de vina dintrun blog economic a trecut la unul politic in care da de tipi ca tine.

Horea spunea...

Bun venit la o pagina socio-economico-politica! Asta scrie pe pagina blogului meu, anonim. Deci nici vorba de un blog strict economic. Asta pentru ca in opinia mea politica se leaga strans de economie si de sociologie. Orice om cu capul pe umeri vede acest lucru.