Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 13 septembrie 2013

Patrulaterul buclucas

Unul care ar putea sa stearga fardul de pe fata economiei SUA. Si, prin aceasta, si de pe fata economiei mondiale. Il vezi mic si jigarit, expus pe graficul alaturat, unul care arata pana acum exact asa cum l-am descris ca va arata in analizele mele precedente. 

Observa caderea despre care vorbeam, spre linia pe care am numit-o magica. Spuneam ca, de acolo, DJI va mai trebui sa revina o data spre nord. 

A revenit! Ajungand astfel si in privinta intervalului de timp, in preajma alegerilor din Germania. O coordonata inclusa si ea in analizele mele precedente. Suntem asadar la o "scuipatura" de patrulaterul buclucas! Care, asa neinsemnat cum pare, este totusi vital si decisiv pentru viitoarea evolutie a indicelui Dow. 

In cazul in care va fi invins, vom avea dupa parerea mea un ultim maxim. Care, nu ar trebui sa depaseasca decat cu foarte putin maximul precedent. Nivelul lui il voi expune pe grafic in cazul in care patrulaterul va ceda. Pana atunci voi lucra insa cu scenariul cel mai probabil in aceste momente. Unul prin care zona expusa ar trebui sa respinga aprecierea Dow.

Dand astfef o noua cadere a indicelui spre linia magica. De aici vom putea avea inca o revenire, dar si mai firava decat cea la care am asistat in zilele trecute. 

Pentru ca, in cele din urma, linia magica sa poata fi invinsa. Indiferent de ce se intampla in perspectiva scurta de timp, problemele cu care ne-am confruntat si ne confruntam nu au disparut. Ele s-au agravat din pacate. Din moment ce nimeni nu a lucrat pentru altceva decat pentru bunastarea bancilor. Ele sunt beneficiarele banilor pe care politicienii alesi te-au silit sa-i platesti. Pentru ca, daca ai crezut cumva ca Bernanke sau alt boss de banca centrala are bani in chiloti, te-ai inselat amarnic.

Cifre noi din Spania arata: el 94,4 % del volumen total de ayudas públicas concedidas por el Estado en 2011 fue a parar al sector bancario .

Adica! 94,4% din volumul asa numitului ajutor public s-a dus la banci. Ajutor public! Ai bagat la cap? Acest public, numit banca, banci, au introdus noi comisioane, chiar aici la noi acasa. Unde tara condusa de USL merge ca pe roate. Din fiecare transfer facut de abonati mi se fura de la 1 septembrie un procent anume. Asta pe langa suma pe care banca o baga in buzunar, lunar, prin operatia numita administrare de cont.

Ce implica aceasta administrare de cont? Scoaterea unei sume din tocmai contul fiecarui cetatean. De ce se numeste operatia descrisa administrare de cont? Pentru ca furt la drumul mare, legalizat de statul mafiot, suna mult mai urat. 

S-a intrebat cineva vreodata? Se administreaza ce? Banii sunt in cont, depusi de mine sau de altcineva. Stau acolo linistiti fara nicio administrare. Dar, in Ro. lovitura de stat se numeste revolutie. In timp ce furtul legalizat se numeste administrare. Precum, ministerul care nu a facut nici un proiect pana acum, se numeste ministerul marilor proiecte. In timp ce legile tarii sunt facute de Fenechii, administratori campioni in ceea ce priveste umplerea conturilor prorii. Din furt!

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers.  Asa a fost de cand ii lumea.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Poti detalia,de ce e importanta coordonata asta a alegerilor din Germania?
Inteleg ca economia Germaniei are greutate,dar jocurile am impresia ca sunt facute in alta parte.
Ovidiu

Anonim spunea...

horea , daca se adevereste ce spui cred ca bernake se va bucura foarte mult ... more QE !
sorinel

Horea spunea...

Am detailat intr-o analiza precedenta. Pe scurt: nu este vorba de economia Germaniei! Ci despre realegerea lui Merkel.

Cu o bursa facuta tandari nu ar fi avut nicio sansa. Psihologia prostimii a ramas asadar la culmi.

Incurajata de povestile pe care Angela le-a servit in timpul campaniei electorale. Dupa alegeri vine realitatea, cu o psihologie ca atare. O psihologie de care cei cu capul pe umeri sufera deja.

Fapt pentru care au inceput sa-si distribuie actiunile prostimii de o bucata buna de vreme. Lasand astfel bursa sa bata pasul pe loc, in pofida cifrelor incredibil de incurajatoare.

Horea spunea...

Sorinel, pacientii cu cancer se bucura si ei de morfina. Pentru ca este un calmant extraordinar al durerilor, precum si un calmant psihic.

Asta la inceput! Pentru ca daca treci de o anumita doza morfina te omoara.

Anonim spunea...

Horea dupa sedinta FOMC si realegerea Angelei ,dupa 20- 23 sept. intram short. cu stima sorinelp