Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 19 septembrie 2013

Surprize surprize

Cu Andrea Marin? Nu! Cu niste dobitoci intitulati economisti, care incearca sa talmaceasca nimicurile spuse de Bernanke. Puse de fiecare data pe pagini intregi. Iat-le reactia la non taperingul de ieri:

- CIBC Economics: "The text suggests those looking for further evidence of improvement on the economic side prevailed although the statement does indicate that purchases are not on a 'predetermined course', suggesting the Fed could move soon when the fiscal situation becomes clearer."
- Steve Blitz, ITG Investment Research Chief Economist: "The Fed by its actions is telling the world the economy is a lot weaker than anticipated. In addition, the presumption is that fiscal policy in the coming months is more likely to lean against growth than be supportive. What else can a central bank do but continue to do the heavy lifting of monetary and fiscal policy by continuing QE,"
- Eric Green, TD Securities Global Head of Rates, FX & Commodity Research: "The delay today has the effect of raising the benchmark to tapering and ultimately makes that first step harder to achieve. It demonstrates a notable lack of consensus on the economic outlook and the appropriate path of policy. What we are left with is the status quo."
- Jim O'Sullivan, High Frequency Economics Chief U.S. Economist: "In short, more dovish that expected, including not just the decision not to taper yet but also the relatively low 2.0% median funds rate expectation for end-2016." Median rate predicted by who? By the FED? The institution that dind't understand why rates doubled? (Nota subsemnatului.)
- BTM-UFJ: "Is it just us, or do others think the Fed keeps finding ways to support the recovery no matter what? Whatever condition they set, and then gets met, they set another condition - perhaps they want infl to move higher."
- Chris Low, FTN Financial Chief Economist: "Based on the statement and the SEP, the Fed thinks the market has gotten ahead of itself both on the pace of tapering and the start and pace of tightening. Both are bond-positive." Bond positive for a wile, until rates will start to go up again. (Tot mosu englezosu.)

Uitat-te la graficul expus ca sa vezi ce a reusit sa faca institutia insarcinata cu doua mandate: Stabilitatea preturilor si asa numita stabilitate a pietei de munca. Compara realizarea din piata muncii, chiar asa distorsionata cum este, cu costul= Fed balance sheet. "Succesuri" absolute, zic eu. Uita-te pe urma la dobanzile care nu mai asculta de Bernanke si la bursa care pare sa mai asculte. Tot sucesuri absolute. Pana cand nici bursele nu vor mai asculta.

Despre aceste "succesuri" discuta azi toti asa numitii economisti! Dupa cate poti vedea si tu in randurile de mai sus. Incercand sa dezbata in acelasi timp lucruri pe care barbosul nu le-a spus niciodata. In care sedinta a anuntat FED, sau Bernanke, ca va reduce in septembrie 2013 cumpararea de bonduri si de MBS? In nici una! Dar se pare ca lumea incepe sa se asemene tot mai mult cu Romania. In loc ca procesul sa fie invers. Cu tara lui parsivel hibridul lui Nastase si Iliescu, daca e sa-i ascultam pe doi mari "oameni politici liberali" din era noastra, Antonescu si Orban. Ultimii imbracati in chilotei. 

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers.  Asa a fost de cand ii lumea.

Ps."The government’s bailout plan destroyed capitalism. In a capitalist system, those who stood to gain–and already made off with large gains—would have to bear the risk. The bailouts represented a corruption of capitalism. Crony capitalism violates the spirit of democracy established by the Founding Fathers of the republic known as the United States." - Janet Tavakoli

Despre Jenet gasesti informatii aici! Ea spune acum cam ce spun si eu de cand am pornit acest blog.

5 comentarii:

Anonim spunea...

horea , probabil multe injuraturi si-a luat bernake de cand cu QE-urile astea ... totusi , daca ma gandesc la motive , inclin sa-i dau putina dreptate ! problema americii e CHINA! crezi oare ca pot americanii concura la job-uri cu chinezii? dar poate cineva concura cu ei care muncesc de rup pentru cativa de dolari pe zi ? vand produse superieftine in toata lumea , nu respecta copyright si in plus si-au mai pus si peg la usd ! sa o ia la vale chinezii ca parca totusi nu prea e normal ce fac !
sorinel
PS: pana una alta mai tinem la euro deocamdata , daca cu usd-ul nu prea merge ...

Horea spunea...

Sorinel, sincer sa fiu nu prea inteleg ce vrei sa spui???

Americanii pot sa concureze cu oricine la joburi, in cazul in care companiile lor, care au facut outsourcing pentru profit si mai mare, ar fi stat pe curul lor acasa. Un lucru cu care Bernanke nu are de-a face absolut nimic.

Politica iresponsabila a omului cu barba nici nu a fost facuta pentru joburi, din moment ce vede si orbul ca nu le poate influenta. A fost facuta pentru banci. Eu nu vad asadar nci un rol al Chinei in aceasta ecuatie. Nici pozitiv nici negativ. In opinia ta. Ce are China de-a face cu capitalismul corupt din SUA, pus la pamant de birocrati care habar nu au de ce fac?

Nu stiu daca raspunsul meu a fost satisfacator? Din moment ce nu stiu daca am inteles bine intrebarea.

Anonim spunea...

horea , pe scurt , prin devalorizarea fortata a USD-ului datorita QE-urilor nelimitate , bernake&obama vor sa loveasca in CHINA si implicit sa creasca si competivitatea firmelor americane ( cu muncitori americani )
Pe scurt , americanii isi vor joburile inapoi ( din China ).
sorinel

Horea spunea...

M-ai lasat lat si mut sorinel.



Axxa spunea...

Horea, Barbosul asta, anuntand la inceput ca baga in conservare de lunga durata tiparnita si apoi ca s-a razgandit un pic referitor la problema, a reusit sa dea cateva impulsuri serioase pietei, atat in sus cat si in jos. Oare o fi platit si el sa manipuleze pietele? Era bine daca stiam si noi ca e un fel de Blanculescu al nostru, mare analist financiar.