Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 5 septembrie 2013

Tinta de inflatie il nimereste pe Isarescu

Asta pentru ca "el gobernatore" nu a nimerit niciodata tinta de inflatie. Acest lucru nu l-a impiedecat totusi sa declare: 

"În România, politica monetară a urmărit reducerea inflaţiei, care, în pofida unor întreruperi temporare de trend, tinde, în prezent, către un nivel compatibil cu definiţia europeană a stabilităţii preţurilor. BNR a acţionat în sensul asigurării unui cadru macroprudenţial adecvat restabilirii echilibrelor economice şi menţinerii stabilităţii financiare."

Iata cum poti deveni popular in criza pentru ceva la care nu ai contribuit cu nimic. In timp ce, politicul devine impopular facand exact ceea a facut si pana acum. Ca si Iscarescu, de fapt. Toti "au frecat-o". Ca sa-l citam pe insasi Strugurel. Cei care au intrat in exstaz la spusele marelui guvernator n-au citit acest blog mic si neinsemnat. Ba mai mult! Nu-si pun nici intrebari, ca sa nu-si consume creierul. Eu as pune numai una! Care banca centrala si care guvernator au activat in Romania in timpul inflatiei galopante post lovitura de stat? Care a atins cote de cca. 300%.

A fost cumva mintea ascutita a lui Isarescu pusa in ghips in acea perioada? Sigur ca nu a fost, din moment ce pare a fi pusa in ghips permanent. Poate chiar din aceasta cauza viseaza tovarasia sa tinte. De genul celora pe care nu le nimereste nici din greseala. Un lucru pe care in cele din urma l-a observat pana si tabloidul capital. Daca cel ce trage in tinta da pe langa ea, exista situatii in care tinta se satura. Intr-atat incat incepe chiar ea sa traga in tintas. Ca in situatia actuala. Si, uite ca nimereste mult mai bine decat seful suprem al unei institutii de prisos.

Eu, sef suprem si guvernator al scaunului pe care stau si scriu aceste randuri, am prezis trendul deflationist de care se bucura Isarescu cu mai bine de doi ani in urma. Inca de pe vremea cand tovarasia sa vana cu limba scoasa inflatia. Cu toate acestea am ramas la fel de impopular ca intotdeauna, in timp ce strugurele fermecat l-a depasit in sondaje chiar si pe marele Antonescu. Acest om brav care a spus la Constanta urmatoarele:

Unii cred ca vreau sa-mi confirm candidatura. Nu, pentru ca nimeni nu a infirmat-o. Eu nu-mi depun nicio candidatura. Nu vreau sa fiu candidat. Vreau sa fiu presedintele Romaniei si voi fi.

Mai cata siguranta de sine! Exact ca la strugurarul care are inflatia in palme. Fapt pentru care a reusit sa-l depaseasca in sondaje pe cel care vrea sa sara direct in scaunul de "prezident". Fara ca sa mai fie nici macar candidat. Antonescu are totusi dreptate. Din moment ce alegerile cu galeti colorate, mici cacanii, si bere galbena, sunt total de prisos. Totul depinde de cum vor reactiona majoritarii. Sau, mai bine zis tradatorii din sanul majoritatii. Pentru ca, daca ultimii vor decide sa aghete galatile si celelalte bunatati de alt nume, Crina populara va fi fripta ca o "priptura". Un lucru destul de probabil in opinia mea. 

Situatia politica din Ro. se apropie de culmile decaderii si a ridicolului si uite ca jurnalistii se mai bat  s-o comenteze. Ca sa gaseasca miezul filozofic al afirmatiilor, prin care presedintele si premierul se acuza reciproc de luare de spaga, din proiectul Rosia Montana. Un proiect pe care l-au spirijinit amandoi, ca sa se lepede de el, aproape in sincron, cum te lepezi de Satana. Daca nu am avea mas-media pe care o avem nu i-am avea nici pe mafioti. O presa mafiota unita cu conducatorii mafioti, nu poate sa devina decat un zid imposibil de daramat, mai ales pentru o populatie total debusolata.  Apropo! Ai mai auzit ceva de contractul disparut al lui Nastase cu Bechtel? In alta tara presa sapa pana pe partea cealalata a globului. Aici s-a multumit, ca si populatia, cu explicatia magistrala a lui Sova. "Contractul s-a pierdut." Asa cum se pierde timpul cetateanului de rand zi de zi in Romania. Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca, votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers.  Asa a fost de cand ii lumea.
"Unii cred că vreau să-mi confirm candidatura. Nu, pentru că nimeni nu a infirmat-o. Eu nu-mi depun nicio candidatură. Nu vreau să fiu candidat, vreau să fiu preşedintele României şi voi fi", a declarat Antonescu, la Constanţa.

Citeste mai mult: adev.ro/mseibq
Eu nu-mi depun nicio candidatură. Nu vreau să fiu candidat, vreau să fiu preşedintele României şi voi fi",

Citeste mai mult: adev.ro/mseibq
"Unii cred că vreau să-mi confirm candidatura. Nu, pentru că nimeni nu a infirmat-o. Eu nu-mi depun nicio candidatură. Nu vreau să fiu candidat, vreau să fiu preşedintele României şi voi fi",

Citeste mai mult: adev.ro/mseibq
"Unii cred că vreau să-mi confirm candidatura. Nu, pentru că nimeni nu a infirmat-o. Eu nu-mi depun nicio candidatură. Nu vreau să fiu candidat, vreau să fiu preşedintele României şi voi fi", a declarat Antonescu, la Constanţa.

Citeste mai mult: adev.ro/mseibq

7 comentarii:

AristotelCostel spunea...

21 August 2013

Dan Sova a depus la DNA o plangere penala in cazul pierderii contractului original cu Bechtel

27 August 2013
Dan Şova s-a prezentat marţi la DNA, la intrare declarând că vrea să susţină plângerea penală pe care a făcut-o ca urmare a lipsei exemplarului original al contractului cu Bechtel

Deja a trecut o saptamana de atunci si subiectul pare ingropat. :)

Sau daca nu te informezi tu in privinta subiectului inseamna ca ponta a furat autostrada.

Anonim spunea...

Boagelele si $ovii vor sa afle adevarul cu orice pret!

Ca sa-l citez pe aristoteltembel....

hahahaaaaaaaahahaahahaaa

ha.....hahaha

Anonim spunea...

horea , la ce popor de handicapatizi mintali avem antonescu o sa fie presedinte si tonta cota cea mai ridicata in increderea populatiei ( de mosi pomanagii )
maidanezii alta problema originala romaneasca o sa ramana din nou in balans pentur ca majoritatea votacilor USL , pensionarii pomanagii redusi mintal , sunt din pacate si mari iubitori de animale ...
in rest toate bune si sa ne delectam in contiunuare cu verde pe bursele externe !
sorinel

Horea spunea...

Sorinel si eu sunt iubitor de animale si sunt impotriva eutanasierii. Pentru ca stiu alte metode prin care problema ar putea fi rezolvata. Nu insa intr-o tara plina de nepasare si condusa de mafioti.

"Intamplator", problema cainilor vagabonzi este tot una a tarilor din lumea a treia. Tari tinute in feudalism de conducere si populatie.

Cu bursa nu-ti bate capul. Se va duce in jos deocamdata.

Apropo Sova. este pus pe proiecte mari. Exact ca ministerul pe care il conduce. Va cauta adevarul in care este implicat foarte probabil si el pana nu-l va gasi. Asa intamplator, ca de obicei.

Anonim spunea...

horea , problema maidanezilor si autostrazile sunt simbolice pentru performantele clasei politice votata de poporul roman ... talk showuri , lacrimi , promisiuni iar fapte ioc !
pe aceste jigodii cum le numeste CTP le intereseaza mai intai cati iubitori de animale votanti sunt si cati doritori de euthanasie sunt inainte sa ia o decizie ( de aceea prefera sa faca referendum )
personal nici eu n-am nimic cu maidanezii , ca pana acum am reusit sa-i evit cu brio , dar nu ti-as dorii sa ai "norocul" sa te atace vre-o haita cand te plimbi prin parc de exemplu ...
sorinel
PS: un articol interesant
http://www.gandul.info/puterea-gandului/jigodii-11295724

Anonim spunea...

o alta explicatie pentru "necesitatea" unui razboi !
"A big fat fucking war will drive the dumb money back into bonds. Or so they hope"

Horea spunea...

Sorinel, corect. Asta spun si eu.

"So they hope", becouse a fucking war will drive money into the Us dollar. So they actually fuck their own asses.