Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 6 septembrie 2013

Un maidanez este preferatul romanilor la presedentie

Este vorba despre "marele" doctor Oprescu, "apolitic", sprijinit de PSD, care plange mai al dracului decat actualul presedinte jucator. Ca sa impresioneze o gloata de oameni iresponsabili din capitala in care a fost ales iubit conducator. Ai la carma pretutindeni ceea ce ai ales, ceva care trebuie sa fie aproape o copie a ceea ce esti si tu. Pentru ca, numai daca gandesti ca Mazare poti alege un specimen ca el in post de primar, afirmatie valabila si in cazul maidanezului Oprescu. Care, culmea, este preferatul votantilor la functia de presedinte al tarii in momentul de fata.

Lipsa de responsabilitate si talentele actoricesti ii caracterizeaza pe preferatii romanilor. Din moment ce o majoritate a locuitorilor acestei tari ar putea fi pictati in exact aceleasi culori in care se scalda si alesii lor dragi. Exista cateva articole in gandul legate de subiectul cainilor de strada si a maidanezilor din politica, la care subscriu si eu fara nicio ezitare. Scrise de CTP, si de Clarice. Citeste si incearca sa gasesti raspuns la intrebarile puse. Ca sa vezi cauza problemelor pe care le avem. Mereu, spun eu, nu doar in acest caz al cainilor vagabonzi.

Aceste probleme sunt fara doar sau poate rezultatul indolentei pe care o vezi pretutindeni in aceasta tara. Stiu din surse sigure ca s-au dat bani multi, europeni, pentru integrarea tiganilor. Bani care au ajuns in aceleasi buzunare in care au ajuns si banii dedicati animalelor de strada. In buzunarele ciocoilor vechi si noi. Din statul feudal numit Romania tovarasilor.

Reprezentatntul lor suprem la guvern, premierul, ne-a spus ca el se ocupa de paine. Te-ai uitat la pretul ei? Acum dupa ce TVA a fost redus? TVA diferentiat s-a incercat si in Suedia, fara nici un succes. Asta va fi pana la urma si povestea painii din Romania. De ce? Pentru ca este alimentul de baza a populatiei. Si, ca atare, ea o va cumpara indiferent de pret. Si atunci, de ce sa nu bage iar smecherii in buzunar ceea ce guvernul a intentionat sa bage in buzunarul oamenilor? 

TVA diferentiat, functioneaza asadar cel mai bine acolo unde a fost conceput ca atare de la bun inceput. Iata cum, pana si o idee prin care guvernul s-a hotarat sa dea, iese invers in Romania. Pentru ca a fost gandita cu dosul, ca un fel de compesare care sa poata lua ochii votacului de la birurile noi ale aceluiasi guvern. "Cel mai cinstit!" Conform unui premier plagiator foarte credibil in ochii romanilor. Ca si candidatul lor preferat la presedentie. Om caracterizat de cea mai crasa iresponsabilitate pe care am vazut-o vreodata la un asa nimit politician.

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers.  Asa a fost de cand ii lumea.

6 comentarii:

Anonim spunea...

CTP il caracterizeaza excelent pe oprescu , si ma mir cum a putut ajunge doctor o asemenea lepra ! dar si mai trist este ca acest individ a fost votat , precum mazare in constanta , si va fi votat in continuare de popor !
sorinel

Horea spunea...

Pentru ca a fost lepra si ca doctor. Am informatiile de la un prieten aptopiat, chirurg si el.

Lepra tot boala ramane, chiar daca intra in politica. De unde si boala societatii romanesti! Condusa cu precadere le lepre.

Anonim spunea...

To taper or not to taper this is the question !!!
U.S. adds 169,000 jobs in August as unemployment rate eases to 7.3% from 7.4% in July

Anonim spunea...

Scaderea somajului este un lucru sezonier iar 0.1% este un procent fantastic in opinia unora atata timp cat e cu plus

Horea spunea...

Anonim, scaderea somajului nu este nici macar un lucru sezonier. Este mai degraba rezultatul modului de calcul folosit.

Prin care cei ce numara au hotarat ca 1+1=3

Anonim spunea...

lebada neagra l-a mancat pe oprescu. adio candidat la presedentie.