Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 9 octombrie 2013

"Cosmarul american se adeverste"

Un articol din tabloidul meu preferat capital. Care vine cu citate si cu pozele unor oameni ingroziti, care nu au fost ingroziti sub nici o forma atunci cand se uitau nepasatori la cauzele in sine ale "cosmarului". 

Iata-i totusi treziti acum, de parca ar fi calcat pe jar! De tocmai efectele posibile si probabile ale unei cauze numita monetizare. Nu va spuneam eu ca lumea se romanizeaza? Intr-atat incat eu obosesc tot mai mult. Am spus ca voi continua ultimul meu articol si uite ca nu pot. Pentru ca nu am in acest moment energia necesara unei dezbateri a nimicului. A ineptiilor rostite de niste mafioti, schimbate si ele in fiecare zi, fara nicio clipire. Cu exact cat trebuie! 180 de grade. 

Ce sa poti spune despre un Vosganian care afirma ca fost gasit nevinovat de catre senat? Fara ca beregata sa ti se umple de voma. Sau de un Antonescu care, spre deosebire de votacul primitiv, a descoprit si culorile inexsistente ale curcubeului. Dar de Ponta si de Basescu ce ai mai putea spune? Fara ca sa te ineci cu fecaliile care ti-ar putea iesii fara avertizment pe cale orala din intestine. Dupa ce i-ai auzit vorbind. Mai bine citesti tabloide. Ca sa descoperi visul frumos care va urma in capital

Cel putin in pesrpectiva scurta de timp, pentru tocmai SUA si burse. Din moment ce Dow se apropie de linia magica pe care o vezi expusa a nu stiu cata ora. In acelasi grafic! Actualizat desigur, ca de obicei. Deci cosmarul in opinia mea va mai trebui sa astepte. Poate pana in momentul in care capital va descoperi din nou visul frumos. Pana acum eu am nimerit lucrurile destul de bine, asa cum le-am nimerit si in politica. Statistic cred totusi ca am rezultate mai slabe la bursa. Stii de ce? Pentru ca psihologia umana nu o poti extrapola liniar, din moment ce se poate schimba de la ora la ora. Chiar de la un moment la altul.

Cel care a cumparat Apple, de exemplu, la 500$, nu-i sigur de loc ca va mai vrea sa cumpere si la 700$. In cazul politicii lucrurile se schimba radical. Din moment ce caracterul uman nu este psihologie. Ca o consecinta, el poate fi, nu numai extrapolat, dar si "retropolat", cuvant inventat foarte probabil de mine. De aici rezulta si posibilitatea predictiilor mult mai exacte privind caracterul unui om. Care influenteaza direct si felul lui de-a face una sau alta, inclusiv politica. Caracterul nu se schimba niciodata asa cum se schimba psihologia unui individ. La extrapolarile si "retropolarile" lui voi reveni totusi intr-o alta postare! Ca sa ma ocup acum doar de ceea ce nu se poate extrapola. Psihologia si perceptia umana. 

Ca o consecinta! Daca oamenii au crezut ieri ca lumea se darama. Nimeni nu poate garanta ca vor crede la fel si astazi. Din moment ce o stire este suficienta pentru ca tot cosmarul sa se transforme intr-un vis frumos. Ba mai mult! Majoritatea celor "cosmarizati", isi vor uita visele urate intr-o secunda. Vazand din nou lumini roz care nu au existat si nu exista nici acum. Altundeva decat in perceptiile lor. Tocmai de aceea credeam, si mai cred si astazi intr-o revenire bursiera. De la linia magica sau din apropierea ei. Incurajata de stirile pline de vise frumoase care ar trebui sa apara pe parcurs. 

Uite ce scriam in postarea "O bursa fara guvern! Eu continui sa cred ceea ce am spus in ultima postare. Si anume! Cel mai probabil scenariu este ca bursa sa-si reia caderile, azi, cel tarziu maine. Pentru ca sa se poata apropia cat mai mult de magnetul pe care l-am numit linia magica. Ajunsa acolo ar trebui sa se mai intoarca o data, ajutata de ciclul de apreciere despre care am vorbit in trecut. In decursul acestui ciclu ar trebui sa apara si stirea cu deschiderea guvernului. Afirmatii care s-au adeverit intocmai, pana acum, facandu-ma sa mai cred in ele si azi. Asta cu toate ca incerc sa interpretez exclusiv psihologia umana. Privind psihologia votacului din Ro pot spune doar ce am mai spus si pana acum.

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers. Asa a fost de cand ii lumea.

14 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Si ce anume era de nimerit in politrucă?

Faptul că 90% dintre cei care au votat l-au demis pe bășinosul statului care a fost repus în funcție de securiști, chipurile la presiunea politrucilor europeni și americani pe care-i critici pe orice alt subiect mai puțin pe tema asta? Din consecvență? :D

Sau că ai preluat din gândul aberația "loviturii de stat" și că ai repetat-o pentru întreținerea discursului?

De ce nu ai vorbit despre lovitura de stat când boc îi făcea legi cu dedicație, antidemitere, lui bășescu? Din ignoranță?

Ce opțiuni avea votacul român? A greșit votacul român că nu l-a ales pe Năstase în 2004? A greșit votacul român că securiștii au furat alegerile din 2009 pentru a păstra scârba statului la butoanele instituțiilor securiste?

Îi ajuți tu cu ceva, dacă ție personal securiștii nu ți-au făcut nimic astfel că nu-i mai introduci în discuție?

Ah, iar pe tema vosganian, cum am spus eu, nu tu, a zburdat din guvern, ăsta fiind și motivul pentru care a fost acuzat de trădare interplanetară. Videanu a fost victimă colaterală atât doar că n-a zburat din niciun guvern, fiind în opoziție. :) Vor fi declarați nevinovați, iar pupinbăsiștii proști vor rămâne cu beregatele pline de vomă.

Urmează Dragnea, alt vinovat, conform standardelor procuraturii securiste, mai torni niște texte gândite cu_curu'... și mergem înainte.

un_medic spunea...

Costele, ti-o zic scurt si la obect: sugi penisul. Toata lumea stie cine esti: membru psd, si bugetar obraznic. Parazitezi blogosfera cu comentarii de gunoi socialist, comunistii de rit nou ce sperati sa stati la stat toata viata si sa fiti platiti pentru ce ba, ca umpleti internetu de jeg? La munca cu voi, la privat sa va castigati existenta la patron, paraziti sociali.

Anonim spunea...

@un_medic
subscriu , costele , bugetar nenorocit , parazit social , daca ai ajuns sa-i iei apararea si lui dragnea atunci imi sugi si mie penisul !
sorinel

Anonim spunea...

Daca tot ce puteti spune, este primul lucru care l-ati invatat pe lumea asta. Personal imi creeaza repulsie numai gandul ca un barbat ar sta langa mine si ar avea afinitati sexuale de genul masculin. Dar fiecare cu ce-i place. Problema noastra e ca anormalul a devenit normal. Se poate vedea de la o posta ca autorul blogului este pro presedentie, deci sunt si unii useri care-i vor reprosa aceste lucruri. Problema cu acuzarea ca daca nu-i alba e neagra si viceversa ni s-a intiparit gradual in minte din perioada comunista. Ceea ce spune Costel e simplul adevar, romanul nu are de ales intrucat nu este o democratie reala, atacand constient si autorul blogului. Dar de la reprosuri pana la biberon , face iarasi parte din anormalul ce a devenit normal si este de un grotesc macabru.

TF

Horea spunea...

Tf, subcriu intocmai la cele spuse de tine, pana la un punct. Limbajul este intr-adevar macabru, unul de care m-am delimitat nu odata. Asta si pentru ca este o varianta a limbajului folosit de asa numitul politic.

Legat de comentariu as vrea sa-ti pun doua intrebari:

"Problema cu acuzarea ca daca nu-i alba e neagra si viceversa ni s-a intiparit gradual in minte din perioada comunista.

1)Cine ne opreste sa schimbam aceasta gandire intiparita in minti, inclusiv a ta, din moment ce ma faci de la o posta pro presedinte.

2)Pe ce baza? Ai putea scoate niste argumente plauzibile din textele pe care le-am scris? Sau, poate ai descoperit si tu ca si ceilalti care m-au basestizat existenta unei singure variante.

Critica USL=pro presedinte. Crezi cumva ca sunt atat de las incat sa nu pot recunoaste deschis o simpatie fata de oricine, in cazul in care as avea-o?

Mersi totusi pentru bunul simt cu care ai facut comentariul.


un_medic spunea...

Cu pramatiile socialiste nu poti avea un dialog decent. Iata cateva ordinarii marca Aristotel: "De ce nu ai vorbit despre lovitura de stat când boc îi făcea legi cu dedicație, antidemitere, lui bășescu? Din ignoranță?"

Ma mizerie socialista, ia matale legea referendumului Nr 3 facuta de Nastase in 2000 si vezi cine a modificat-o in decursul timpului in special cine a vrut sa-l demita pe "tiran". Iti zic eu "Legea nr. 129/2007" ARTICOL UNIC. "„Art. 10. − Prin derogare de la art. 5 alin. (2), demiterea Preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul ţării, ale cetăţenilor care au participat la referendum.” "

Adica ciuma usl din 2007-2008 a modificat expre legea lui nastase ca sa-l dea jos pe basescu. Asa ca mori ma jigodie socialista!

Cat despre penalii nastase, dragnea si restu de nemernici pe care-i aperi invinovatind procuratura si "securitatea", nu-ti arati decat latura de imbecil si escroc ce-si apara hotii din sanul carora provii. Si pentru asta nu-mi ramane decat sa te invaginez in origini pana la capatul lumii. Adica tu-l vezi escroc pe basecu, pe drept, dar pe nemernicii pe care i-a ars, cel putin la fel de escroci ca si ala, ii faci nevinovati. Mori ma panarama! Cum vreti sa se faca ba tara asta bine cu asemenea judecati?! V-a futut basescu pentru ca i-a fost foate usor, pentru ca sunteti niste penali ordinari, si oriunde pui degetu, curg infractiunile. Orb si chior sa fii sa te faci ca nu le vezi vilele, iahturile, masinile si conturile in banca. Data viitoare cand mai vreti sa dati jos un escroc, asigurati-va sa fiti cinstiti, nu sa faceti voi, ordinari si escrocii escrocilor..."dreptate" si "justitie" "corecta" in tara. V-a aratat ma nenorocitilor cine sunteti in fapt! Niste basesti fara oo ce infundati puscariile pentru ca meritati ba! Prima data dupa revolutie, va baga cineva acolo unde meritati! Si pentru asta ...cinste basecu!

Horea spunea...

un medic, Adica tu-l vezi escroc pe basecu, pe drept, dar pe nemernicii pe care i-a ars, cel putin la fel de escroci ca si ala, ii faci nevinovati.

Asta am spus si eu! Fara ca sa vorbesc vreodata de lovitura de stat. N-am ajuns inca dement, asa ca imi amintesc exact ce am spus. Cu toate acestea morisca care vede numai negru pare de neoprit. Facand din cele mai mari gunoaie ale societatii sfinti.

Am vorbit de atac la institutiile statului, un lucru pe care il sustin si azi, ceea ce este insa cu totul altceva. In rest, nu cred ca nu ne-am putea exprima ideile in mod civilizat.

Pentru noi insine, pur si simplu. Din moment ce un jargon injurios nu va schimba cu nimic realitatea. Mai ales nu pentru cei care pretind ca zapada este neagra. In ceea ce ma priveste raman perplex de fiecare data cand aud pe cineva spunand ca sunt pro presedinte. Dupa tot ce am scris despre el tocamai pe aceasta pagina. Este ca si cum vorbesti cu peretii.

Nu vorbesc de costel, pentru ca ceea ce scrie el nu mai citesc de mult timp. Vreau pur si simplu sa ma scutesc de senzatiile neplacute pe care mi le provoaca utopia.

M-as fi bucurat din suflet daca as fi vazut o alternativa. In cineva, oricine. Din moment ce alternativa inseamna speranta. Si prost cum sunt am continuat sa sper tot timpul intr-o minune. Pentru ca imi iubesc tara, si pentru ca m-am saturat si de rusinea pe care o astern pramatiile mafiote asupra ei.

Vali spunea...

Nu stiu cum mama naibii in ziua de azi mai poti fi partizan cu vreuna din leprele care s-au tot perindat pe la putere in utimii ...60 de ani.

Un eunuc care tot brazdeaza internetul asta de ani buni,adica madarjacul de serviciu, tot incearca sa ne convinga ca nu conteaza cate bube, cat puroi, are cealalta parte, noi ar trebui sa votam cu ei caci desigur trebuie "sa moara Romeo". Caci, ce sa vezi domle, asa e cu sistemul, adica daca nu votezi cu aia, aialalti or sa raman vesnici si nemuritori. Ca altii nu sunt in parcare.

E ca si cum te-ar viola unul, doi trei, si apoi incepi sa le dai note. Parca totusi, primul a fost mai tandru. Si m-a scos si la o inghetata inainte...

Aaaa, si chestia care ma rupe nu alta. Domle, toti au securistii lor,recunoastem, dar ai nostri parca sunt mai omenosi asa...

E ca in bancul ala cu "amanta noastra parca e mai frumoasa".

In rest bai fratilor, puteti sa va dati cu capul de pereti mult si bine, ca tot nu o sa intelegeti decat poate in al nspelea ceas ca sunteti ocupati de catre ai vostri in propria tara. Si ca singura solutie va fi(e) parul, maciuca, molotovul sau dracu mai stiu eu ce...din pacate.
23 de ani(si cati or mai trece) de onanism civic nu pot conduce decat la un astfel de deznodamant.

Horea spunea...

Vali eu nu cred din pacate intr-un deznodamant cu maciuca in capul leprelor. Mai degraba invers. Maciuca leprei in capul acelui care azi il linge in cur. Ca multumire ca l-a lins. Fiecare primind astfel ce merita.

Pentru ca atata nesimtire cata am vazut la cei inhaitati cu USL nu am vazut la nimeni. Asa ca o maciuca in cap poate le va trezi simtirile.
Tu nu vezi cat sunt de cretini? Uitat-te numai spre Constanta. De cand este banditul ala primar? Si este pus de cine?

un_medic spunea...

L-as lua de ceafa cu o mana, si dandu-i suturi in cur i-as zice: zi ma jegule, cine au fost primii nemernici care au modificat ma legea referendumului facuta de nastase cand se voia vestnic, aia cu prag 50% prezenta? Il vezi ba pe tariceanu psd si felix trecuti aici pe legea din 2007, cand au zis...ia sa scoatem noi pragu sa-l putem da jos! Ca dupa aia pdl a incercat s-o dreaga la loc, sa-i apere curu lu basescu, si au venit iar mizeriile usl si au scos-o e alta treaba. Dar sa vedem samanta raului, de unde a pornit! Si zbanc cu ratu lu Costel in gramada de fecale. Ia la tata si suge la loc tot jegul si minciunile de le-arunci in piata, socialist scrantit!
Horea tu spui foarte bine aia cu ...pana cand vei vota escrocii. Dar nu vezi de ce animale suntem inconjurati. Cacatul asta e bugetar si cica asistent universitar. Uite cum gandeste! Si ca el sunt tone de imbecili ce pirateaza sistemul universitar, ca o molima si vad statul ca un sac fara fund de unde trebuie alimentati cum se cuvine. Pe asta il duce capu, dar jmecheria tupeul si nesimtirea inabuse orice urma de bun simt. Astia care te mint in fata, care iti spun cu seninatate ca ziua e noapte, astia trebuiesc executati in piata ca tara asta sa mai aibe vreo sansa. Cu vorbele, nu vezi cum te ia in bat?!
Nu mai exista scuza ca detectend un escroc, sa ii dai votul. 23 de ani de involutie au verificat cu prisosinta teoria. Sa le dai votul cautionandu-le incompetenta furturile si jaful tarii, e semn de prostie. Solutia e si nu in noi, astia care mai judecam ceva. Suntem prea putini sa putem schimba ceva iar ei cata frunza si iarba. Atunci sa-i injuram si sa ne tinem departe de a vota penali, sperand ca cu timpul sa mai moara din ei.
Iar gunoiul costel, cu repere morale tata ilici adran nastase sau dragnea ce lupta cu justitia securistica si basista, scuipat moral pe unde e prins.

Horea spunea...

Un medic, vad foarte bine exact ceea ce spui! Vad si lipsa raspusurilor argumentate la mii de intrebari pe care le-am pus cu bun simt. Asta pentru ca ei nu au raspunsuri multumitoare pentru nici un creier functional. Ceea ce fac nu este o dezbatere, pentru ca intr-un dialog asculti si opiniile partii opuse.

Ei nu asculta nimic si pe niemni. Din moment ce au hotarat deja pe linie de partid si de stat ca zapada este neagra. Ii dau in schimb inainte cu atacurile in cel mai murdar stil ceuasist. I-am pus lui TF niste intrebari ieri, legate de un comentariu pe care l-am vazut de bun simt. Raspuns ioc. Din moment ce afirmatiile pe care le-a facut sunt halucinante.

Si mai halucinant este cand ii vezi aplaudand. Fapte USL-iste care intrec de zece ori faptele pentru care il acuza ei pe Basescu. Daca constati un asemenea adevar indiscutabil, esti facut basist=crima. Printr-o gandire care se ridica la nivelele ridicolului Orwellian.

Cu toate acestea au foarte multi descreerati de partea lor, putand astfel sa ne plaseze pe noi ceilalti cu multa usurinta in grupa perdantilor. Asta indiferent de ceea ce facem. Impotriva vantului nu te poti pisa.

Eu am pornit acest blog in speranta de-a putea deschide ochii inchisi al acestei tari, avand doar un singur interes. Cel de a contribui cu cat pot si eu la bunul mers al tarii mele. Pe zi ce trece imi dau seama ca nu pot contribui aproape cu nimic. Din moment ce indemnul spre dialog pe care l-am facut nu poate prinde radacini la un popor primitv.

Ai vazut cum l-au fugarit pe Cernea la Rosia Montana? Acum la mai bine de 20 de ani de la mineriade. "Minerii", chipurile.

Nu-ti fa asadar nicio iluzie! Te vei ineca in proriul tau scuipat. De condamnare puslamalelor nici vorba, din moment ce poti iesi din "cantonament" mai teafar decat atunci cand ai intrat. Ca o pedeapsa sa aiba efect asupra individului, ar trebui sa fie dura si pe masura faptelor. Nu inchisoare facuta in libertate, cazul Babiuc, in biblioteca si pe net, cazul Nastase etc. Ar mai fi necesara si o pozitie ferma a masmediei fata de delicventi. Din moment ce pozitia pe care o are azi este mai degraba incurajatoare. A trecut oare o zi fara sa auzi de Nastase sau Gigi? Exact in perioada in care erau infundati.

De ceea ce ar fi nevoie este o revolutie adevarata. Problema fiind ca nu ai cu cine s-o faci. Pana si la o sedinta de bloc oamenii se cearta intre ei.



Vali spunea...

Horea, aproape toti politicienii mioritici se pisa pe noi din 90 incoace. Se pare ca au o incontinenta urinara cronica. In loc sa-i duca la medic pentru a se lamuri daca e vorba de boala sau totusi, de intentie, majoritatea sta cu gura larg deschisa.
Unii probabil ca merg pe urinoterapie, altii, mai "sofisticati", probabil studiaza atent dinamica fluidelor sau efectul Coanda.
Una peste alta cam asta pare a fi gustul democratiei valahe.

"De gustibus non est disputandum"

Anonim spunea...

Macar am folosit termenul pro . Cealalta forma e deja prea mult. Sa nu spun ca a eclipsat de ceva vreme institutia in sine, domnul presedinte. Legat de intrebarile tale,este o simpla impresie, chiar daca e in alb si negru, iar impresiile pot fi si gresite. Scuze ca am interpretat , dar cu siguranta au gresit si altii. Ideea e in felul urmator: critici regulat alianta monstruoasa, ( ce nu ar trebui sa existe vreodata , respectiv alianta D.A)dar totodata folosesti un ton moderat in ceea ce priveste presedentia. Tinand cont ca o buna parte din postari sunt de natura politica, marea majoritate concluzioneaza ca esti simpatizant. Personal nu mi-a placut niciodata PSD / PDSR, FSN si de ce nu PCR . Problema este ca acel FSN nu a plecat niciodata din politica ci doar s-a divizat in diferite partide politice si impartaseste din experienta sa si noilor generatii de politicieni.
P.S Astept un articol cu un ton vehement in ceea ce il priveste pe actualul presedinte asupra faptelor sale, la momentul oportun bineinteles.

TF

Horea spunea...

Tf, daca vei rasfoi articole vechi vei gasi destule atacuri vehemente la actualul presedinte. Iti pun un citat destul de recent:

Intr-o tara in care o lovitura de stat a fost definita revolutie, si un plagiat a fost declarat lucrare originala, este destul usor sa numesti "lupta politica", toate injuraturile aruncate de trei bezmetici unul altuia la televizor.

Unul din bezmetici este Traian chiar daca nici unul din ei nu este numit cu numele. Ceilalti doi Ponta si Antonescu. Din moment ce astia trei sunt in prima linie a tarii.

Ti se pare cumva ca as putea fi simpatizantul unui om pe care l-am facut besmetic? Si fara caracter, mincinos notoriu, nu o data.

In rest spui si tu cam ce am spus si eu. Numai ca eu am impartit FSN in clanuri nu in partide. Din moment ce un partid politic trebuie sa aiba ideologie. Prin definitie. Astia nu au niciunul asa ceva. Uite ca stiu si de ce! Pentru ca votacul nu le cere acest lucru.

De parca am sta la un pahar de bere. Iti marturisesc urmatorul lucru fara sa te cunosc. Nu sunt pro niciunul. Din moment ce m-am declarat nu o data impotriva teoriei cacatului. Teorie romaneasca prin care un cacat mutat din punctul A in punctul B devine ciocolata. Eu nu cred ca aceasta teorie este valabila.

Si, ca o consecinta, cred ca Romania va putea deveni o tara normala doar in momentul in care toti cacatii antiromani si anti popor vor fi inlaturati. Absolut toti! De la A la Z. O doleanta utopica, stiu. Dar o doleanta.