Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 20 octombrie 2013

Focare de cancer tot mai inflamate

Plantate de toate guvernele de dupa 89, dar infectate destul de bine de guvernul actual a celor 70%. Am prezis cu cativa ani in urma aceasta stare de fapte, prin simpla extrapolare a caracterelor oamenilor care ne conduc. Ma refer la miscarile de strada din tara noastra care par sa se extinda. Am prezis si mersul incet dar sigur spre "ghilotina" a actualului guvern, si nu vad deocamdata nici un factor care sa ma poata determina sa-mi schimb perceptia avuta. Asta cu toate ca cei din USL isi bat palmile, intr-o zi de obraz, ziua urmatoare palma de palma:

PSD şi PNL negociază intens pentru a se ajunge la o formulă de compromis în interiorul USL asupra proiectului minier de la Roşia Montană. Un prim pas a fost făcut joi seară în Comisia specială din Parlament, unde proiectul de lege venit de la Guvern a fost desfiinţat de membrii comisiei, care au creat un nou proiect legislativ. Discuţiile pentru o soluţie comună au continuat astăzi în interiorul USL

In opinia mea, intoarcerea obisnuita de 180 de grade a lui Antonesc, privind RM, este doar un pretext. Bataie de palme intre clanurile PSD si cel liberal avand o cu totul alta cauza, puterea. O rupere a aliantei in aceste momente ar fi o catastrofa pentru ambele grupari, dar, mai ales pentru cei care le conduc. Ca o consecinta ruperea aliantei va fi amanata pe cat posibil. Din moment ce, pentru putere, oamenii astia isi pot da in cap, dar, se pot si pupa la nevoie. In calea lor a aparut insa o problema. Miscarile populare la care am asistat in ultimul timp. Luate foarte usor de cei voati cu 70%, probabil, tocmai din aceasta cauza.

Oamenii preocupati doar de voturi pierd de obicei esentialul fiecarui eveniment. Si anume! Faptul ca miscarile de masa sunt imposibile de analizat. Putand astfel lua intorsaturi nebanuite de nimeni. Personal nu am avut nicio problema privind analiza comportamentului unui singur om, sau chiar a mai multor oameni. Atata timp cat le-am putut analiza comportamentul de moment, luat fiecare in parte. Am reusit mai apoi si o extrapolare facuta cu succes in cele mai multe cazuri. Nu m-as incumeta totusi sa analizez niciodata comportamentul unui grup. Ca sa ma apuc dupa aceea sa trag si concluzii legate de felul in care ar putea evolua psihologia indivizilor care il compun. 

Asta pentru ca, psihologia unui singur om este una, in timp ce psihologia de grup al aceluiasi individ este cu totul altceva. Nu am nici un dubui fata de faptul ca cei de la putere se vor lovi in curand de afirmatia pe care am facut-o.

Daca am spus ca nu indraznesc sa extrapolez evolutia unei miscari in grup, voi indrazni sa extrapolez oricand evolutia autoritatilor. Asta pentru ca ele au capii lor, indivizi de sine statatori, al caror comportament si caracter poate fi analizat in parte. Tocmai din aceasta cauza tind eu sa cred ca protestarii se apropie de "bici". In fiecare zi ce trece tot mai mult. Faptul ca Ponta incepe sa vada legionari si anahisti este un indiciu, asa cum a fost un indiciu si faptul ca Iliescu vedea golani drogati in Piata Universitati.  Ponta vede popor in fata ochilor, exact ca tatucul sau Ion, doar atunci cand este votat si adulat pentru ceea ce face. Orice ar fi. Facand repede din popor legionari si anarhisti, atunci cand acesta ii contesta faptele. Pentru ca, asta a invatat plagiatorosenia sa la scoala de vara al partidului. In timpul epoci de aur condusa de geniul din Carpati. Romania nu mai este insa tara care a fost in acele vremuri. Un fapt care poate face matematica lui Ponta foarte periculoasa. Din moment ce ar putea irita o parte din cei 70% care au votat USL.

Pentru protestatarii in sine, lipsiti deocamdata de un conducator carismatic, RM si gazele de sist sunt tot doar pretexte in opinia mea. Cauzele adevarate fiind de fapt cu totul altele: Oamenii ametiti de politicienii care se invart in fata lor zilnic ca un carusel. Cu intorsaturi facute atat de rapid fizic si verbal, incat ar trebui sa ameteasca chiar si ei. Ce sa mai vorbim atunci de cei care-i privesc si ii asculta. Protestele de strada ar trebui sa se extinda tocmai din aceasta cauza, nu numai la noi ci si in alte parti, asa cum spuneam acum cativa ani. Efectul pe care l-ar putea avea in Romania depinde totusi exclusiv de aparitia unui conducator carismatic. Care sa poata transforma haosul de pana acum intr-un tel. Fara o astefel de aparitie protestele vor muri, cred eu. Dar, repet! Atunci cand este vorba de mase, nu ma incumet sa fac prognoze. Un lucru stiu totusi! Daca ai vota oameni cinstiti si morali s-ar putea sa traiesti bine. Un lucru care ar dauna grav primitivismului in care iti place te scalzi.

7 comentarii:

ThinkAgainRO spunea...

În opinia mea,Antonescu simțind că este pe fărașul PSD-PDL-securistoido-masonic a jucat TARE! PNL se opune proiectului!Având o paritate aproximativ egală fără voturile PNL acest proiect și multe altele nu pot trece!
Antonescu nu e agreat la Washignton!De asta a mers PONTA acolo să explice că dacă i se dă președenția PNLului Proiectele Rosia Montana și CHEVRON vor merge înainte!
Iar BĂSESCU zbiară din gură de șarpe fiindcă acel acord de coabitare tocmai asta conținea: PUTEREA reală rămâne la BĂSESCU și sleahta sa de hoți iar PUTEREA ADMINISTRATIVĂ însemnând contractele publice merg la PSD!
Acum dacă USL merge înainte Băsescu cu MPiștii lui trebuie să meargă în Opoziție sau chiar la pușcărie!
Trăim și vedem!
Protestele din Ro sunt împotriva SISTEMULUI TOTALITAR ale cărui limite le vedem strângându-se pe zi ce trece!

Horea spunea...

Thikagainro, Antonescu este pe farsul despre care vorbesti pentru ca a a facut pact cu oameni care au intotdeauna farasul in mana.

Si eu cred ca are destui indivizi cu faras chiar si in proriul sau clan. In ceea ce priveste pactul de coabitare el ar trebui sa fie expus pe situl prezidential.

Sincer sa fiu nu l-am cautat niciodata, din moment ce nu m-a interesat de loc un pact facut intre mafioti. In rest vom vedea precum spui.

ThinkAgainRO spunea...

Ai spus corect că comportamentul mulțimilor este imprevizibil...ce nu înțeleg idioții care guvernează fie MRUBăsescu fie PONTAAntonescu este că aceste exerciții civice numite proteste, care au și ceva urme de contrafacere mai ales in orase, dezvoltă un reflex dispărut al românului și anume acela de a se revolta!De a se revolta nu doar la PUB sau pe net ci in strada!
Iar dacă extrapolăm această dezvoltare a unui reflex atrofiat vom constata că viitorul nu e prea roz pentru guvernanti! Mai ales că aceștia ignoră acest potențial enorm al protestului!

un_medic spunea...

"un reflex dispărut al românului. pai nu vezi, guvenacii le dau programe de "ajutor". cum ar fi Prima Casa. "ajuta" tinerii in criza...sa-si ia case (celebrele credite sub-prime ce au nenorocit lumea). 100 mii de vite fura incaltate de guvernarile pdl si usl in anii de criza. daca ii iei perechi ai deja 200mii de insolvabili cu salariul mediu de 350 de euro care au in carca pana la pensie (dumnezeule!) credite de cocoşament. (oare care e durata ultimului job al acestor tampiţei?) cine sa mai iasa pe strazi din 4 milioane si ceva de salariati cand tineretu e cocosat de credite ce nu le poate (sau nu le va putea duce), aflat sub spectrul falimentului. bancile raporteaza vreo 4 milioane si ceva de creditati (din 4 milioane si ceva de salariati..si inca atati pensionari saraci), si 20% neperformanta..real..pste 30%! astia vrei tu sa iasa la proteste? sistemul politico-bancaro-imobiliar a anulat prin creditarea imbecililor orice urma de protestatar. daca mergi la miting ai sa vezi ca marea masa sunt tinerei inca neinegimentati bancar, plus cateva feţe dubioase cu portavoci care aduc mai mult cu niste fosti puscariasi, decat cu vreun individ responsabil social. am fost, am vazut, am strigat. ce e acum pe strazi e...fum...par...fum. n-area face cu anii in care-mi rupeam plamanii si Magheru tuna de Iliescu mincinos Jos Jos Jos!

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Cum+s-a+schimbat+comportamentul+tinerilor+cu+rate+la+banci

Horea spunea...

Un_medic este foarte adevarat ceea ce spui. Numai ca moneda creditelor are doua fete. Il poate impinge pe om in strada atunci cand acesta nu mai are ce pierede.

Problema in opinia mea e alta. Lipsa liderului de care vorbeam.
Fara el sau ea reflexul pe care il vede thinkagainro ar trebui sa dispara. Din moment ce haosul tinde sa revina spre ordine intotdeauna.

Ori prin aparitia unui lider, ori prin destramarea demonstrantilor.

Deocamdata urla fiecare in parte pentru o idee. Idei care s-au adunat sub un parapleu. RM si gaze.
Problema RM si cea a gazelor nu au aparut de la sine. Ci sunt rezultatul degringoladei politice.

Pana nu vezi legaturile dintre fenomene nu poti avea un tel suprem. Si fara un tel suprem te va sufla vantul. Telul suprem este in opinia mea doar unul. Daramarea zidului din jurul cetatii. Deci a clasei politice actuale.

Intrat in cetate poti sa te apuci sa discuti mai pe urma detalii.
Manifestul demonstrantilor contine paradoxal acest punct. Dar el se pierde pe undeva printre o groaza de alte puncte irelevante in aceasta faza. Foarte multe verzi si uscate. Din moment ce fiecare demonstrant pare sa aiba ceva de spus

Vali spunea...

Horea, uite o completare cu date mai recente despre cumpararile in marja la bursa. In dolari ajustati.
Un semnal de alarma cum spuneai si un ecart de 2-3 luni pana vom incepe sa vedem topul format.

Obiectivul meu final pe DJ este undeva la 16200-16300. Daca va ajunge acolo cred ca va fi mama tuturor topurilor. Si tata.
Tu ce actualizari ai ?!


http://advisorperspectives.com/dshort/updates/NYSE-Margin-Debt-and-the-SPX.php

Horea spunea...

Vali nu am! Si constat ca in graficul pe care l-ai gasit, ultimul top al al marjei nu a fost depasit. In timp ce topul sp a fost. Nu pot sa fac altceva decat sa constat ce imi arata si acest grafic. O divergenta intre indice si marja. Si aceiasi velocitate de acceleratie pe care am vazut-o si in graficul pe care l-am expus eu.

El este din luna octombrie asa ca mai bine nu se poate. Chiar daca nu are cifrele ultimei explozii din zilele trecute. O explozie care poate a mai adaugat cateva miliarde la marja existenta.

In rest, chiar daca nu am atins ultimul top, nu stam rau de loc. Din moment ce graficul arata exact cifrele pe care le-am anuntat eu fara grafic. 400 de miliarde marja.

In 2007 se pare ca baierii au fost si mai silitori. Vom vedea cum se va sfarsi si acest balon. Pentru ca la un moment dat se va sparge. Cu un fas imens de calibrul unui uragan. Cine nu pricepe asta, trebuie sa fie legat la ochi, ca si romanul adept al teoriei cacatului.

Dupa cate sti eu am si un scenariu doi, mai mult decat atat nu pot spune. Pot sa spun insa altceva! Un balon spart se dezumfla repede, din moment ce plesneste pur si simplu. Fara a-ti mai da timpul necesar ca sa-i astupi gaura. De obicei explodeaza in bucati. Chiar daca ar fi tinut in maiinile foarte sigure ale lui Jannet Yellen.