Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 24 octombrie 2013

Gradarea habarnistilor din varful bancilor centrale


Krugman dildo l-a gasit pe cel mai groaznic. Pe Allan cel Groaznic:

Prominent economist, columnist and blogger Paul Krugman’s reaction on Monday was perhaps the most succinct. In a post on Sunday, Krugman called Greenspan “the worst ex-central banker in the world.”

Probabil, ca un raspuns la ceea ce a spus Krugman, Greenspan a venit imediat cu o prognoza care suna cam asa:

“In a sense, we are actually at relatively low stock prices,” Greenspan, who guided the central bank for more than 18 years, said in an interview with Sara Eisen on Bloomberg Television today. “So-called equity premiums are still at a very high level, and that means that the momentum of the market is still ultimately up.” 

Stiai ca Nobel nu a lasat in testamentul sau un premiu pentru economie? Asta pentru ca nu a vazut nici in timpul vietii sale economia ca fiind o stiinta proriuzisa. In orice caz nu una in care sa poti cerceta asa cum a facut Alfred intr-o mare parte a vietii sale. Banka Centrala din Suedia, Riksbanken, a schimbat insa placa. La aniversarea sa de 300 de ani.

Cu aceasta ocazie s-a nascut ideea stralucita, prin care un premiu Nobel in economie sa fie impartit in dreapta si in stanga. Uneori si unor oameni ca Krugman. Care, dupa parerea mea, nu este mai grozav cu nimic decat Greenspan sau oricare alt sef de banca centrala.

Cum mama dracului sa poti cerceta o psihologie schimbatoare a maselor? Ceea ce poti face, ce nu tine de fapt de economie, este sa te ineci in calcule si formule. Din care pana la urma sa nu le intelegi nici tu nimic. Avem dovezi vii in acest sens! Greenspan fiind doar una. In cazul in care poti fi expert in economie, cum poti da prognoze atat de eronate in ceea ce o priveste?

Vezi cazurile discutate pe acest blog; Isarescu Trichet, Greenspan, Bernanke etc. Oameni care nu au nimerit absoluti nimic, in afara tiparitului de bani. Greenspan i-a batut insa pe toti ceilalti, pentru ca pare sa aiba diaree verbala. Si, ca atare, i-a placut intotdeauna sa faca si prognoze bursiere. Asa cum a facut-o mai nou in interviul pe care l-a acordat la Bloomberg.

Ceilalti, incearca sa vorbeasca mult, ca sa nu spuna nimic, un lucru care nu le reuseste insa intotdeauna. Aplauda-l asadar pe Bernanke! Starul urmatorului clip. In care ii sunt prezentate parerile  in legatura cu  diferiti factori economici inainte de colapsul din 2008. Poate intelegi acum de ce nu a vrut Alfred Nobel un premiu pentru economie. Ce nu inteleg eu este faptul ca lumea continua sa-i ridice in nori pe acesti oameni. Care nu par sa aiba habar despre ceea ce se intampla in jurul lor, legat de economie.

Va fi interesant sa vedem ce vor face bursele, acum dupa ce Greenspan le-a dat unda verde spre ceruri. Analiza minutioasa  a lui Allan cel groaznic o gasesti aici. Eu nu te-as sfatui insa sa te iei dupa ea. Desi bursele au saltat asa cum ma asteptam, dupa "vestea cea mare". Nu stiu daca ai obsrvat faptul ca Dow a luat-o mult mai usurel. Asa cum am prognozat. Neputand deocamdata sa-si depaseasca ultimul maxim. In timp ce ceilalti indici au resusit deja performanta de-a trece din nou peste ultimele culmi. Ce crezi tu ca se va intampla cu indicele Dow in viitorul imediat apropiat? Luna viitoare de exemplu!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Personal cred ca in luna noiembrie vor salta in sus bursele, si de Craciun ca intotdeauna ne apuca frisoanele, de la atata saltat, nu alta. Eu in noiembrie vand tot ca nu am incredere in mos Craciun.

TF

Anonim spunea...

horea , faptul ca bernake e un erou e pentru ca nu s-a intampla nimic , cel putin din perspectiva omului de rand fara cunostinte economice ... chiar dimpotriva se pare ca totul se indreapta spre normalitate ... euro si lelul duduie vorba lui tariceanu !
Ce cred eu ca se va intampla cu dow in viitorul apropiat , luna viitoare de exemplu ? ... nimic , sau eventual poate o sa mai adauge vreo suta doua de puncte in plus !
sorinel

CS spunea...

Spre 14,000

Anonim spunea...

16000 mai degraba ...