Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 4 octombrie 2013

Nu numai politicul este scufundat in mocirla

Ci si votacul din Romania. Al carui oglinda este, asa cum am mai spus de multe ori, votatul. Sa nu te mire atunci faptul ca si omul de pe strada sufera de aceeiasi foame ca si alesul. Manifestata uneori sub cele mai grotesti forme. De ce? Pentru ca este permis! Tocmai din aceasta cauza vor parintii lui Ionut, cel omorat de caini maidanezi, sau nu, sa-l faca mucenic, si sa ceara daune de un milion de euro pentru neglijenta unei bunici. Care, a mai si fugit la primul talkshow dupa moartea nepotului. Tot pentru bani, fi sigur! Nu pentru galeti de vot.

Poate iti mai amintesti ce ne spunea Thinkagainro? Ca i s-a intamplat intr-o tara normala ca Anglia mamei unui copil luat de o vulpe. A ramas fara copil, i l-a luat statul, si cu amenda pe care nu o va uita niciodata. In urma unei mentalitati prin intermediul careia responsabilitatea unui membru de familie fata de un copil nu se negociaza. Intr-o Romanie lipsita total de oameni responsabili, la moda este intotdeauna victimizarea. Plangem toti cu lacrimi de crocodil pentru parintii care au gasit o modalitate de a stoarce bani din moartea fiului lor. Dar, si pentru bunica iresponsabila care trebuia amendata de sa-i sara proteza din gura.

Primitivismul nu ne permite insa o asemenea atitudine! 

Ne permite in schimb sa mutilam tot mai multi caini de pe strada. Violandu-i, taindu-le parti din corp etc. Ca asa-i romanul scaldat in prostie si nepasare. Razbunator! Si tocmai de acea nici nu incearca sa inteleaga cauzele fenomenelor care au uneori un deznodamant tragic. Aceiasi atitudine iresponsabila a iesit in evidenta si cu ocazia accidentului din Montenegro. Un accident produs tot din cauza unei iresponsabilitati crase. Al unui besmetic care a vrut sa demonstreze ca este starul condusului si al tuturor drumurilor. N-a fost! A fost starul calailor lipsiti de judecata. 

Cu toate aceastea au fost destui pe la talkshowuri care au incercat sa-l "pieptene". Ca sa-l putem plange in stil romanesc si pe criminal, nu numai pe cei ucisi.

Acest articol nu este unul poilitic, fapt pentru care sar peste textul pe care l-ai gasit intotdeauna in articolele mele, de un timp incoace. In locul lui pun doar un link. Spre un articol care exprima atitudinea plina de bun simt si responsabilitate a Oanei Pelea. Din pacate, eu mai vad si o concluzie foarte trista legata de tragedia unui copil nevinovat de 4 ani. Fiecare doarme asa cum isi asterne.

Ps. Nu stiu daca ai auzit de poza falsa, luata de pe interenet, pe care rudele lui Ionut au expus-o ca sa impresioneze. Daca nu ma insel, poza unui copil muscat de caine in SUA. Eu nu am vazut-o, dar am auzit. Intelegand astfel ca pana si o tradegie trebuie sa aiba doza ei necesara de smecherie. Aici la noi.

25 de comentarii:

Anonim spunea...

http://www.animalzoo.ro/un-copil-fost-muscat-asa-cum-fost-si-ionut-mama-micutului-devenit-o-eroina-dupa-ce-vorbit-public/

GeorgeS

Anonim spunea...

http://www.gandul.info/gandul-live/cristian-tudor-popescu-raspunzand-la-gandul-live-celor-care-il-acuza-ca-este-basist-zacamantul-de-prostie-este-cea-mai-mare-resursa-a-romaniei-11450609

dorians

Horea spunea...

Si normal GeergeS. Pentru oameni care gandesc normal.In tari normale.

Cei care pun pozele altora ca sa impresioneze si ca sa stoarca bani, devin eroi in Ro.

Ca Oprescu! Care a marturist ca a primt 4 milioane de ron numai pentru anul trecut. Nici o suma primita de primarie in trecut nu a fost sub 1 milion de ron. Am auzit asta din gura marelui primar.

Deci au fost destui bani pentru furt si pentru Bordurica si ai lui.

Horea spunea...

Dorians, Ctp descrie un lucru pe care nu-l mai intalnesti nicaieri altundeva, decat la oamenii cu cea mai primitiva gandire.

Eu nu am fost facut basist?

Problema este ca omul primmiv isi are gandirea limitata la doua culori. Negru si alb. Daca tu spui verde, primitivul alb te face negru, in timp ce cel negru te face alb. Tocmai din cauza faptului ca nu are alte repere.

Si nici nu-si poate inchipui vreodata ca ar putea exista oameni care au.

Mersi GergeS pentru link. Am auzit ca poza expusa in linkul tau a fost expusa si pe pagina unei televiziuni. Dar, stearsa de acolo la insistentele parintilor "eroi"santajisti. Telviziunea care a sters poza este si ea la nivelul santajistilor, din moment ce incearca sa ascunda un adevar la cererea unor smecheri.

Anonim spunea...

oana pelea se baga in seama unde nu-i fierbe oala cu pareri aiurea .... bineinteles ca e nevoie de recompensa , sa plateasca cu varf si indesat proprietarul terenului , oprescu si paznicul ca aciua caini ca sa doarma el linistit la paza noaptea si toti votatii nostrii care n-au fost in stare in atati ani sa extermineze maidanezii de pe strazi ... si sa nu uit sa plateasca si patronul ONG-ului care lua bani si apoi elibera maidanezii pe strazi !
sorinel

ThinkAgainRO spunea...

O femeie a fost condamantă azi in UK la 15 ani de închisoare, fără drept de eliberare condiționată, fiindcă, alcoolică fiind, și-a lăsat propriul copil să moară de foame!În ROMÂNIA s-ar fi făcut proteste despre micile magazine de cartier care vând băuturi alcoolice!
Mulțumiri domnului Doctor pentru imensul privilegiu de a fi citit un oareșce comentariu de-al meu !

Horea spunea...

Thingagainro, comentariul tau m-a ajutat foarte mult. Pentru ca nu stiam de vulpile din Londra, cu atat mai putin de atitudinea autoritatilor.

Si uite din nou un comentariu interesant pe care il faci. Asta numai ca sa poata intelege tot romanul ce importanta cruciala are metalitatea. De la care porneste totul. Legi, dar mai ales respectarea lor. Un imperativ al oricarei societati. N-ar fi exclus sa fie cum spui si cu alcoolul. Roamnia fiind tara tuturor posibilitatilor.

Sorinel, gresesti profund. Daca bunica isi vedea de treaba, copilul traia. Si atunci nu am mai fi vorbit de recompense. Mai ales daca, intr-un caz similar, s-ar fi procedat ca in Anglia.

Atunci, poate bunica isi vedea de nepot de frica amenzii. Din moment ce recompensele nu sperie pe nimeni. Ba mai mult. Daca se va acorda o recompensa in acest caz. Nu ar fi exclus sa avem parinti care isi vor musca ei copii. Si, din pacate afirmatia nu este o gluma. Ci grotescul real din aceasta tara.

In rest este corect ceea ce spui. Din moment ce si o abordare responsabila a primariei etc. ar fi avut acelasi efect. Deci cu cat mai multi isi fac treaba, de-o parte si de alta, cu atat scad sansele unor fenomene nedorite. Un lucru pe care Oana Pelea pare sa-l fi inteles foarte bine.

Anonim spunea...

horea , serios vorbind acum , tie ti se pare normal ca intr-un oras civilizat zice-se un copil sa fie sfasiat de caini ?
sa zicem ca eu sunt un parinte iresponsabil sau cu capul in nori si ma duc cu copilul in parc care e cam zvapaiat si alearga in toate directiile iar la un moment dat se pierde ... ca exista riscul sa fie mancat de caini sau poate de ce nu violat sau rapit sau cine stie ce alta vinovatie ... e vina bunicii??? ca statea pe banca la povesti si copilul a fugit ca un nebun ??? eu cred ca nu , nu intr-o tara civilizata unde copilul s-ar fi pierdut si eventual ar fi fost dus la potitie si regasit mai tarziu de parinti !
In legatura cu "recompensa" ceruta de parinti asta e alta treaba ! Cei responsabili trebuie sa raspunda si sa plateasca cu varf si indesat ca pentru omor din culpa si asta in frunte cu clantaul oprescu ! Ca sa fac o comparatie cu alt jeg uman , voiculescu , crezi ca dac-i dai o amenda de 10-20 mil. de euro lui voiculescu i-ai facut ceva ? sau 1-2 ani de inchisoare ar fi suficient ? Nu ! Trebuie cel putin cateva sute de milioane , sa simta sau 10-20 ani de inchisoare ... sa nu mai iasa de acolo ...
sorinel
PS: oana pelea e o aeriana , ea vorbeste de moralitate si alte chestii la nivel "filozofic" , nu e decat o mentalitate ca a babei brigite bardot care venea pe aici si se pupa pe bot cu canii ... noi , toti din pacate traim in realitate si traim mizerabil !!!

Horea spunea...

Sorinel, pui intrebarea atat de bine incat ar trebui sa te convingi cu multa usurinta de valabilitatea celor spuse de mine.

Din moment ce exista precum spui si alte pericole: violatori, chiar rapitori de copii etc. Si atunci! Nu este de datoria unei bunici, al unui parinte, sa-si supravegheze odrasla foarte atent? Din moment ce un copil de 4 ani nu se stie supraveghea singur. Ba mai mult! Nu poate nici sa dispara din perimetru intr-un timp foarte scurt.

Deci daca ai iesit cu el in parc atunci nu stai la taifas concentrat la altceva, ci iti ai copilul in perimetrul vederi. Cum vezi ca incearca sa iasa de acolo il strigi. Pentru ca s-ar putea sa ajunga chiar si in strada daca il pierzi din vedere timp mai indelungat. Unde avem alti nebuni criminali, pe cei de la volan.

Nici un copil nu se evapora, mai ales daca alegi si un loc in care sa ai un perimetru de vedere cat mai larg. Ultima afirmatie tine deja de gandirea sanatoasa si responsabila.

Cand iesi la taifas, la bere etc. iesi fara copil. Daca iesi cu un copil mic ai imediat o responsabilitate. Una pe care romanul refuza sa o vada. Vrand s-o paseze de obicei altcuiva. Intotdeauna daca se poate.

Eu nu te voi convinge, aproape sigur. Din moment ce avem ca punct de plecare mentalitati diferite. Sper totusi ca timpul sa te poata convinge. Din moment ce un gest ca al bunicii, langa un lac, de exemplu, ar putea rezulta intr-un copil inecat. Ca mine gandesc cei care locuiesc in tari functionale, intr-o majoritate covarsitoare. Si eu cred ca tarile respective sunt functionale tocmai de aceea.

Inc-o intrebare! Ce fel de oameni crezi tu ca pot fi oamenii care fura poze de pe net ca sa induca in eroare? Si care merg la talkshowuri imediat dupa moartea unui apropiat.

Anonim spunea...

horea , intr-o tara functionala in primul rand n-ar exista maidanezi in haite pe strazi , deci , compararea cu romania n-are nici un sens ! in plus , intr-o tara functionala cum spui toate zonele periculoase , santiere etc sunt bine delimitate iar proprietarii stiu sigur ca o incurca rau de tot daca cineva intra acolo din greseala si se intampla un accident !
nu rare ori mi s-a intamplat in parc sa fiu atacat de maidanezi in haite ... crezi ca e normal ? i-ar fi luat pe sus pe copil cu bunica cu tot ...
ceea ce ma intrebi are un sens , din punctul meu de vedere si anume ca sa nu se uite ! vinovatii trebuie sa plateasca serios si chiar sa intre la puscarie , iar parintii nu au nici o vina ca incearca in massmedia sa nu se uite evenimentul chiar si daca folosesc poze furate ! presa si atentia publica la subiect au facut politicienii sa ia atitudine si opinia publica sa se revolte la o realitate urata din societatea noastra !
inteleg ca si bunica are o vina , ca nu si-a supravegheat suficient nepotul dar nu trebuie sa lasam sa se creada ca ea e principalul vinovat ! din pacate in societatea romaneasca pentru a se face ceva avem nevoie de astfel de evenimente ! politicienii nostrii nu fac nimic cu binele numai cand ajung la fundul sacului cum se spune sunt obligati sa miste ceva in tara asta de mamaligi ...
sorinel

Anonim spunea...

se pare ca si madam oana si-a mai "aranjat" parerea ...
http://ro.omg.yahoo.com/oana-pellea-nu-va-mai-scrie-despre-ionu%C8%9B-050223975.html
sorinel
asa ca , daca tot continuam sa dam vina pe bunica ... trebuie sa ne obisnuim cu haitele de maidanezi pe strazi in continuare ...

Horea spunea...

Sorinel, deci furtul unei poze si expunerea ei pe net pentru fraudarea opiniei puplice este ok in opinia ta?

Oare, un asemenea comportament, nu contribuie si el la societatea "urata", eu i-as spune hidoasa, despre care vorbesti?

Incearca sa iesi din albul sau negrul in care se scalda multi romani. Si vei vedea ca o afirmatie nu o exclude pe cealalta. Nu stiu daca iti amintesti articolul in care scriam de Oprescu si despre primarie? Legat tocmai de acest subiect.

Acum am scris un alt articol care nu-l anuleaza pe primul. Si, prin asta, nu nanuleaza nci parerea pe care am avut-o despre responsabilitatea politicului, deci despre toti pimarii care au mancat banii alocati pentru caini.

Ceea ce am spus si spun, fara sa nuantez nimic, este faptul ca atat politicul cat si bunica au partea lor de vina. Pentru ca daca copilul se ineca nesupravegheat intr-un lac, din cauza aceleiasi neatentii, nu puteai cere daune apei.

Cine are cea mai mare vina in acest caz? Sunt de acord cu tine! Politicul. Pentru ca cei care nu-si supravegheaza cainii, sau ii arunca in strada, fac asta tot din cauza lui. Sau mai bine zis, din cauza lipsei de reactiei al acestuia.

Faptul ca politicul are cea mai mare responsabilitate in cazul de fata, nu exclude cu nimic responsabilitatea bunicii. Din cauzele pe care le-am aratat mai sus.

In opinia mea, cand romanul va ajunge sa vada intregul, si nu doar bucatile, vom avea o alta societate. Ma bucur sa vad ca tu nu esti totusi prea departe de acest tel. Cu toate ca vrei sa inchizi ochii, inca, la frauda. Atunci cand crezi tu ca ea a fost facuta pentru o cauza nobila.

Eu fac ca de obicei cu totul alte legaturi. Un om cu mentalitate frauduloasa nu poate fi nici prea responsabil. Oricine ar fi, deci inclusiv familia lui Ionut.

In ceea ce priveste mucenicia, vezi si tu ce definitie are. Ca sa nu o incurcam din nou si aici asa cum am incurcat-o cu revolutia.

ThinkAgainRO spunea...

Într-o țară funcțională într-adevăr nu ar fi haite de maidanezi!Iar prezența haitelor de maidanezi nu este din cauza maidanezilor ci a acelor anonimi care nu sunt responsabili nici cu copiii lor nici cu întreaga societate!
Nu este vina unui animal, care a fost probabil bătut sau agresat că reacționează! Este vina acelor maidanezi anonimi cu două picioare care merg la vot pentru unul ca OPRESCU când au avut o alternativă CA NICUȘOR DAN!

Horea spunea...

Thinkagainro, exact! Daca elimini cauza sau cauzele care genereaza un fenomen, oricare ar fi el, ai eliminat automat fenomenul in sine.

Mai simplu decat atat nu se poate.

In cazul unui fenomen cu mai multe cauze, eliminarea catorva dintre ele nu va fi niciodata o masura suficienta. Din moment ce o singura cauza ajunge ca fenomenul sa se poata produce.

Axxa spunea...

ThinkAgainro, trebuie sa recunosc, am fost un mare ... escroc electoral, am consumat fasolea cu carnati si berica unora, votand in schimb alternativa de care vorbeai. Bucurestenii sunt insa cinstiti si nu accepta jocul la doua capete - sa ragai fasolea unuia si sa-i votezi contracandidatul.
Nu sustin parerea ta in legatura cu maidanezii cu doua picioare. Nicusor si-a facut campanie mai mult in mediul on-line, iar cei care au mers la vot nu prea auzise de el. In aceste conditii scorul de aproape 15% a fost si asa prea mare.

Anonim spunea...

"furtul unei poze si expunerea ei pe net pentru fraudarea opiniei puplice este ok in opinia ta?" DA atata timp cat serveste scopului si anume eliminarea maidanezilor de pe strazi !
horea , vorbesti de fraudarea opiniei publice prin publicarea unei poze false , dar oare politicienii nostrii mult iubiti si votati ce fac la fiecare REalegere ??? minciuni la greu !!! ce mai ramane oare din opinia publica apoi ?
am adoptat aceasta pozitie bruta nu din motivul ca nu vad intregul , cum spui , ci mai degraba din convingerea ca la noi nu se poate face democratia decat cu BATA ! cum s-a facut defapt si in america in secolul trecut ...
sorinel

Vali spunea...

"Nu numai politicul este scufundat in mocirla"
Desigur !!
Uite, de exemplu cand vezi asa ceva ce dracu sa mai spui?!

http://www.realitatea.net/dosar-de-politician-minel-prina-primarul-de-la-slatina_1281648.html

Mai crede careva ca populatia asta bezmetica isi va mai putea reveni in urmatoarea suta de ani?!
Sa fim seriosi....

Horea spunea...

Sorinel, daca tu crezi ca minciuna si frauda ii va lua pe maidanezi de pe strada, nu ai decat.

Vei vedea ce va fi peste 3-4 ani din nou, dupa ce romanul va continua sa-si arunce animalele in strada. Cainii nu vin din cosmos!

In rest, eu nu am vazut pana acum treburi rezolvate nicaieri cu smecherii si frauda. Cu atat mai putin cu bata. Cu legi, reguli amenzi, pedepse, da! Numai ca asta este cu totul altceva. Oricum, eu inchei aceasta discutie aici. Din moment ce nu mai am de adaugat nimic.

Vali, totul este mentalitate, si va ramane mentalitate pana cand va exista lumea. Nu-i o intamplare ceea ce vedem in fiecare zi, inclusiv problemele cu caini. Ai vazut si rezolvarile care se propun.

Cred si eu ca tine! De unde nu-i n-ai ce lua! Nici nepotii unui om de 25 de ani nu vor prinde alta societate in aceasta tara. In cazul in care nu se va intampla un miracol.

Anonim spunea...

horea , BATA e un termen pe care l-am folosit la figurat = pedepse , amenzi usturatoare ( atat inchisoare cat si materiale ) date rapid si executate in totalitate , nu frectii cum s-a intamplat cu nastase si poate cat de curand cu berbecali ... asta ca sa nu mai vorbesc de securistul voiculescu care prevad ca o sa gaseasca manevre sa scape de incisoare !
sorinel

Horea spunea...

Pedepse, amenzi usturatoare etc. insemneaza respecatarea legilor, sorinel. Cum impaci tu acest lucru cu smecheria si cu minciuna? Permise si chiar premiate in opinia ta, atunci cand par convenabile.

Vali, eu nu cred ca mai exista un popor, cariua sa spui si sa-i dovedesti ca un om este hot la drumul mare, ca mai urma el se se duca si sa-l voteze pe acelsi om, ca sa-i gestioneze fondurile. Trebuie sa fi prost ca noaptea pentru a a face asa ceva. De ignoranta sa nu mai vorbim, pentru ca ea poate rezulta doar din prostie. Este ca si cum ti-ai lua un lup, ca sa aiba de grija de oile tale. Cat de cretini pot fi oare concetatenii nostrii? In majoritatea lor.

Anonim spunea...

Eu am mai spus-o acum ceva timp in urma, aici pe blogul dvs. si am fost luat la "suturi" de "natinalistii" de tip romanesc (cum le zic eu :national-comunisti): nu ai cu cine !
Eu sunt inginer, specializat in materiale compozite speciale (aviatie), lucrez pe contract cateva luni din an in alte "parti ale lumii"si vad/lucrez cu diverse "natii"; la noi procentul de analfabeti cu diplome (care le dau dreptul de a accede in posturi de conducere si decizie, la stat sau la privat, e imens. Anii de comunism au stricat profund fiinta interioara a acestei populatii. De aceea, cei care gandesc altfel sunt, din pacate, in diaspora. Chiar si "capsunarii", fara ai caror bani se scufundau de mult romanii, au alte mentalitati. Vorbesc de cei care muncesc, nu de hoti/prostituate. Dar acest procent de 20-30 % din cei care sunt "altfel", va fi mereu "alungat".
Pot da un exemplu din munca mea : pentru a avea un material performant ai nevoie de "aluat" si procedee tehnologice de varf. Aluatul am mai spus din ce este facut aici, iar conditiile din ultimii 2000 de ani nu au permis/nu permit/nu vor permite (vezi starea invatamantului romanesc) creearea unui aliaj performant. Decat mici "bule de varf" care sar din "forme" si isi vad de viata lor in alte locuri. Viata mea si alor mei e foarte scurta si doresc sa o traiesc frumos.

Horea spunea...

Corect anonim. Am spus-o si eu de multe ori. Din cacat nu vei putea face niciodata bici. Decat eventual de forma.

Anonim spunea...

Inca un exeplu trait si care ma face sa afirm ca aici avem "forme fara fond" si nu se va mai putea schimba nimic :
In anii 2001-2003, am lucrat ca asistent universitar, colaborator, la Politehnica Bucuresti. Va rog sa ma credeti ca in anul 2 de studii, la facultatea de Aeronave (Inginerie Aerospatiala cum le place romanilor sa dea denumiri pompoase l;a orice rahat) erau studenti care nu stiau sa extraga radacina patrata dintr-un numar, sau sa imparta polinoame s.a.m.d.
Viitori ingineri, proiectare/exploatare de aeronave (celula, aparate de bord sau motoare) !
Continuand, mi-ar fi fost rusine cu mine : nu puteau copia corect rezolvarea problemelor, scrisa de mine pe tabla. Nu ca nu vroiau, deoarece nu erau atenti, nu puteau ! Creierul lor nu putea face conexiuni logice, fizic, nu erau dotati cu materie cenusie. Generatia crescuta cu hamburgeri, cola si imbuibati de chimicale.


GeorgeS.

Anonim spunea...

scuze pentru "mancatul" de litere sau greselile de scriere ; am tastatura cu alte caractere si cateodata apas "aiurea"
GeorgeS.

Horea spunea...

GeorgeS. Fi sigur ca cei care nu stiu sa extraga radacina patrata, dar care stiu in schimb sa-si extraga limba din gura, la lungimile necesare linsului de cur care trebuie, vor fi impinsi in fata. Intr-o tara in care mediocritatea, imbecilitatea au devenit o virtute.

Uita-te la analfabetul Zgonea, presedintele camerei deputatilor si la altii ca el.

Oamenii astia scufunda tara! Pentru ca, sunt pusi de catre idioti, tot ca ei, s-o conduca. Este de parca m-ai pune pe mine sa conduc un avion, sau si mai bine, o racheta.