Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 2 octombrie 2013

O bursa fara guvern

Care i-a lasat pe stirari cu ochii in soare si fara oxigen, din moment ce ei ar fi dorit sa scrie despre deprecieri cauzate de "ora inchiderii". Le-a inghetat probabil pixul in mana, atunci cand au vazut inchiderea bursiera de ieri, aproape de maximul zilei, sageata galbena. 

Exact cu ocazia marelui eveniment guvernamental! Pentru a nu stiua cata ora bursa a demonstrat ca face cum doreste. Ieri, se vede clar ca o dorit sa urce importiva vantului. Eu continui sa cred ceea ce am spus in ultima postare. Si anume! Cel mai probabil scenariu este ca bursa sa-si reia caderile, azi, cel tarziu maine. Pentru ca sa se poata apropia cat mai mult de magnetul pe care l-am numit linia magica. Ajunsa acolo ar trebui sa se mai intoarca o data, ajutata de ciclul de apreciere despre care am vorbit in trecut. In decursul acestui ciclu ar trebui sa apara si stirea cu deschiderea guvernului.

Spuneam ca acest ciclu ar trebui sa fie cel mai anemic dintre toate. Un lucru care nu este insa absolut sigur. Sigur este totusi un alt fapt. Acela prin care Bernanke si FED si-au batut un cui de doua sute in sicriul credibilitatii. Asa cum incep sa-si bata si mafiotii nostrii, impreuna cu televiziunile care ii sprijina. Am vazut un Gade disperat pe ecran care a inceput sa-i ameninte pe telespectatori fara nicio rezerva. Asa ca, ai de grija! Ca nu cumva sa te trezesti cu o antena in cap. Vosganian a apelat si el la comisia juridica a parlamentului din care, daca nu ma insel, a facut parte si "liberalul" zdupas Gigi. 

Cum ramane oare cu credibilitatea "nevinovatului" caruia ii este frica sa mearga in fata justitiei?  Una in care are incredere deplina si pe care o lauda atunci cand achita un inculpat. Aceeiasi pe care o face cu oua si cu otet, de fiecare data cand acuza sau condamna vreun mafiot. Care urla "dosar politic" in timp ce clanul din care face parte guverneaza tara. In acest caz, ca parte a unei aliante cu o majoritate  zdrobitoare de 70%. Eu il cred pe Crinul popular! Care, spunea ca, ei sunt la guvernare dar n-au puterea. O vor avea doar atunci cand nici un mafiot al clanului pe care il conduce nu va mai putea fi atins de justitie. In nici un fel! Nici macar sub forma unei acuzatii. (Nota subsemnatului).

Daca te uiti in jurul tau ai asadar exact circul pe care ti l-am promis din Norvegia. Unul care este doar la inceputul sau. Cu un presedinte care s-a facut agricultor, din vorbe, dar, care a spus acum doar cateva zile ca va iesi din politica doar cu picioerele inainte. Exact asa cum spuneam eu tot timpul ca va face. Cu un guvern Ponta care conduce tara la televizor, cu ajutorul unor imprumuturi despre care auzi tot mai des, luate la FMI. Si, cu "liberali" care continua sa faca zid in jurul acuzatilor pe care ii au in propriul lor clan.

Cam asta este Romania zilelor noastre in care te scoli in fiecare dimineata. Tara breaking news-urilor facute de mafiotii care se paruiesc si se santajeaza reglandu-si astfel conturile. In timp ce populatia musca tot mai tare din praful care incepe sa se transforme in noroi. Dupa atata ploaie.

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers. Asa a fost de cand ii lumea.

Ps. Bursa cade asa cum trebuie. De data asta stirarii au sarit la pixuri. NEW YORK (MarketWatch) - U.S. stocks retreated Wednesday after a weaker-than-expected report on private-sector jobs and as investors worried about a longer-than-anticipated government shutdown. Pana le vor scapa din nou din mana. Imi place traba cu worried about longer than anticipated guvernment shutdown. Longer? Le-a spus oare cineva investitorilor cand se va deschide guvernul? Iata-i pe asa numitii analisti analizand nimicul. Oare cate basini a tras Bernanke astazi? Daca "expertii" ar ajunge la concluzia ca este mai bine fara guvern si fara FED ar fi minunat. Dar, o asemenea concluzie nu vor trage niciodata. Important este faptul ca ieri a fost bine, astazi nu-i. Asta daca te uiti la bursa. In rest, fenomenul a avut aceiasi nesemnificatie si azi si ieri.

8 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Gata... acum sunt la zi cu propaganda pupinbăsistă. :)

Nastratin spunea...

Horea:...sa fie asta calea prin care Ponta pune piedica trimiterii la puscarie a marilor penali gen Felix si Dragnea? Ar fi f bine ca inclusive Videanu sa fie inchis...

http://www.gandul.info/politica/ponta-justifica-decizia-lui-nitu-de-demitere-a-procurorului-care-a-instrumentat-dosarul-dragnea-papici-a-facut-dosare-politice-de-ce-trebuie-sa-i-tinem-pe-toti-basistii-11442889

Horea spunea...

Jargonul lui plagi este inspaimantator pentru un premier care pretinde a fi premierul unei tari democratice. Omul nici macar nu se mai preface. El si cu Antonescu incep sa faca singuri justitie. Fiecare pe al lui. Razamandu-se pe un singur argument, care nu poate fi argument decat intr-o dictatura. Daca nu gandesti ca ei esti facut basist. Un lucru care ar putea fi declarat in curand crima. Sa vedem ce vor inventa pentru protejarea mafiotilor dupa ce Basescu nu va mai fi presedinte. Poate pana atunci vor reusi sa bage justitia in buzunar. Ca sa nu mai trbuiasca sa inventeze nimic.Vai de ploaia acestui popor!

Anonim spunea...

...si totul pentru ca suntem un popor de votaci retardati ... de ce face victoras asta ? pentru ca poate !
sorinel

dorians spunea...

De ce suntem un popor de votaci retardati?
Din ce imi aduc eu aminte e ca
persoanele in varsta sunt cele mai constiincioase la votare. Am citit un articol pe tema asta mai demult. Pretul unui vot in romania se masoara intre unu si mai multe kg/l de faina/orez/ulei/zahar. Daca esti tanar mai ai posbilitatea de a pleca unde au mai plecat 2 milioane de tineri romani.
Daca esti trecut de 40-50 ani nu mai pleci de aici.

Tinerii sunt din ce in ce mai putini. La mine in provincie acum 15 ani unde am facut liceul erau intr-o generatie 150 elevi(erau 6 clase). Acum sunt 40-50(2 clase).

Solutii pentru viitor?
Nu sunt. Eu nu vad din pacate.

Romania va fi din ce in ce mai imbatrinita si tiganizata(ca astia fac copii).

Horea spunea...

de ce face victoras asta ? pentru ca poate!

Absolut corect sorinel. Si inca o intrebare cheie pentru antibasistii paranoici, care gandesc cu talpile.

Cum de poate? Intr-o tara in care se pretinde ca justitia este controlata de Basescu.

Numai ca, nici retardatii mintal, si nici cei ce se pregatesc sa bage justitia in buzunar nu-si pun intrebari. Singura asemanare de fapt dintre votac si voatat. Pe votat il inteleg. Poate pana la urma si pe votac, tinand cont de nivelul la care se afla.

Anonim spunea...

Horea,ce se va intimpla cu dolarul american daca SUA ar intra in
incapacitate de plata a datoriilor?
Cei mai bine platiti analisti spun ca praful si pulberea o sa se aleaga de dolarul american.
Ce parere ai?
Multumesc mult.

Emil.


Horea spunea...

Emil, sincer nu stiu. Ma gandesc totusi ca dolarul ar putea sa cada serios la anuntul stirii. Ca sa-si revina dupa. Din moment ce oscileaza fata de valutele altor tari in incapacitate de plata. Se pare totusi ca analistii stiu. Ca sa uite mai apoi tot ce au stiut.

Iti mai spun inca un lucru pe care il cred, neafirmand nici de data asta ca l-as sti. Daca SUA va intra in icapacitate de plata, asta nu o sa se intample acum. Ceea ce vedem este doar un joc politic cu paduchii.

A nu se confunda totusi cu jocul paduchios si mafiot din Ro! Asta este parerea mea si ti-am spus-o pentru ca mi-ai cerut-o.