Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 14 octombrie 2013

Cuvantul magic al fiecarui esec guvernamental, Basescu

"În mod sigur, doamna ministru şi cu cei din comisia de privatizare o să anunţe mâine (luni - n.r.) exact ce măsuri au de luat. Acuma însă, ştiţi şi dumneavoastră, după ce preşedintele a dat ordin să fie luaţi toţi de DNA, funcţionarii, pe bună dreptate, sunt foarte temători", aspus Victor Ponta.

Hai sa incercam sa analizam aceasta afirmatie a unui asa zis sef de guvern. Eu i-as zice sef de clan, ca intotdeauna. Pornind pur si simplu de la lucruri pe care le cunoastem, contractul Bechtel, de exemplu. Cea mai mare teapa trasa Romaniei si poporului de catre clica PSD. Un contract la fel de secret ca si cel cu CFR. Realizat de marele pictor de transfoarmatoare ruginite Fenechiu, un om pe care pana si Ponta l-a declarat penal, inainte de-a fi ajuns coleg de guvern al "artistului". Intrebare: De ce trebuie un contract facut in legatura cu un bun al statului, deci al poporului, sa fie secret? Atata timp cat nimeni nu are nimic de ascuns. Si atata timp cat este de vorba de banii nostrii.

Pentru ca banii aruncati pe proiectul Bechtel, pentru o autostrada neconstruita, nu provin din buzunarele lui Mazare, sau al altor banditi din politica, indiferent de cum s-ar numi ei.

Ce il impiedica acum pe asa numitul premier, plagiator de renume mondial, sa puna contractul pe masa? In loc sa bata din gura pe la televiziuni ca de obicei. Si sa demosntreze in fata intregii lumi felul corect in care Tranformatorescu a reusit sa-l duca la bun sfarsit? Putand astfel sa-i dea usor peste degete presedintelui. Ba mai mult! Pentru toti functionarii pe care spune Viorel ca ii va lua DNA, exista curtea suprema de justitie europeana, o instanta careia i se poate adresa oricine. Ponta stie foarte bine acest lucru, votacul cretin cu creierul prafuit nu. Asa ca el va continua sa asculte la CNN 3 diarea verbala a marelui plagiator. De la care eu nu m-am asteptat niciodata la mai mult, din moment ce i-am extrapolat foarte usor caracterul copy paste. Deci cel de hot mincinos.

La Gadea Ponta se simte cel mai bine, la un post care este in stare sa demonstreze radacinile basiste ale oricui, inclusiv al "curtii supreme din lume", daca ar exista asa ceva, sau chiar si al lui Dumnezeu, daca ar fi necesar. Toate esecurile pe care le-a obtinut cel mai cinstit guvern, plin de penali, sunt puse pe cale orala in carca altuia. Desi guvernul diareiei verbale are un sprijin de 70% in parlament. Numai ca, romanului ii place sa dea mult din gura, din maini de loc. Asa se simte el bine! Fapt pentru care a reusit sa creeze aceasta societate plina de avant verbal, si nimic mai mult. 

Ca o comparatie citeste articolul din acet link, ca sa vezi cu ce se ocupa Vaclav Klaus, un alt fost presedinte al Cehiei. Citindu-i articolul iti vei da seama cu siguranta de diferenta de gandire dintre fostul presedinte ceh si actualul premier roman. In cazul in care nu faci parte din grupa celora cu creierul aburit, vei putea face si o conexiune. Prin intermediul careia vei intelege cu siguranta si de ce traiesc cehii asa cum traiesc, si romanii asa cum vezi. Nu suntem degeaba pe penultimul loc in Europa. Un loc pe care vom sta mult si bine cu aceste deseuri in fruntea tarii. Ai auzit de farmacia parlamentului? Pe care Zgonea a facut-o "pentru femeile de serviciu". Ca sa aiba si ele medicamente mai ieftine, cu 10-20%, aduse in 2-4 ore, indiferent de ce medicament ar fi vorba.

Dar de migratia din partidul domnului Dan ai auzit? Uite si o explicatie pe care votacul o va inghiti asa cum inghite "ciocolatile" lui Ponta si Antonescu. Astazi, deputatul bacauan motivandu-si gastul trecerii in tabara lui Victor Ponta, si-a modificat, sensibil, impresia despre opozitia politica: “ Nu am ce sa le reprosez colegilor din PPDD, dar proiectele propuse de mine nu le putea duce la bun sfarsit din opozitie unde nu se poate face nimic. Il cred pe cuvant. In opozitie nu poti fura la fel de bine ca atunci cand esti la guvernare, poate chiar de loc. Doar nu se bat mafiotii numai asa degeaba pentru scaunele supreme. Iata cum s-a ales praful si pulberea din asa numitul partid al poporului. Al poporului Diaconestian, desigur, care, era clar deja din pornire ca se va putea transforma in orice fel de popor. 

Am spsus asta nu o data pe acest blog. Din moment ce, "din opozitie nu se poate face nimic." Cei care au votat clanul in cauza puteau extrapola caracterul conducatorului. Ca sa inteleaga foarte usor calitatea oamenilor de care poate fi inconjurat un asemenea personaj. Care, este astfel la o distanta de ani lumina de L. Dragnea, mai ales de cand ultimul a fost lovit de duhul sfant. Tocmai de aceea a intrat el asa prin spate la biserica, la pupat de moaste. Asa cum trebuie sa faca orice fiu de baza al poporului roman. Asta pentru ca are mult de lucru, si n-are timp sa stea pe la cozi. Asa cum n-a stat niciodata in viata lui. S-a si rugat ca un Cristos! Pentru oamenii rai, care i-au facut lui om bun "dosar politic". Nu-ti vine sa plangi de emotii?

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers. Asa a fost de cand ii lumea.

5 comentarii:

george miga spunea...

va citesc de mult timp si tin sa va felicit pentru analizele facute.
aceasta gasca de hoti(pdl,psd,pnl,udmr) nu va pleca de buna voie de la conducerea tarii.doar linsarea lor ar mai schimba ceva in tara asta . la cum merg lucrurile in tara suntem foarte aproape de acest moment. pasarea pe limba ei piere spune o vorba din popor si politicienii isi vor gasi moartea de la milioanele de pensionari si asistati sociali!cand vor ingheta de frig prin apartamente , fara bani de mici si bere vor iesi in strada !

Horea spunea...

Mersi mult geoge! Cate un comentariu de acest gen ma mai face sa cred, cateodata, ca nu am depus gramada de efort degeaba.

la cum merg lucrurile in tara suntem foarte aproape de acest moment.

Sa-ti fie gura de aur! Eu raman insa sceptic pana la proba contrarie. Pentru ca eu nu vad acest popor fiind in stare de o revolutie. Care, este singura solutie la problemele care au aparut.

AristotelCostel spunea...

E bine ca a lasat portita deschisa... Basescu-PMP cu Udrea prezidentiabila.

Din pacate discursul pe aici nu a fost intotdeauna antipolitruci. Eu tin minte si momente promacovei, prosever_voinescu_cotoi, proboagiu, pro_dreapta_stoica_ionut_popescu, probasescu, etc.

Si nu sunt de acord nici cu agentul imobiliar de mai sus.
Sărăntocii sunt obișnuiți cu... sărăcia. Scandal vor face tocmai sandilăii care se credeau parte a clasei de mijloc în 2007.

Dap, tocmai cretinacii încălțați pe baza educației lor financiare... nule. :)

Coincidență izbitoare, e vorba tocmai de electoratul "de dreapta" pentru care nimeni nu mai poate face nimic. Mă tem că nici măcar Mesia 2.0. :D

Vali spunea...

Poftim inca o declaratie de prim minisstru cretin...

http://www.realitatea.net/ponta-basescu-nu-putea-dormi-bine-in-august-ca-sa-nu-dam-cfr-acum-daca-nu-l-dam-e-catastrofa_1292473.html

Asta cel putin le intrece pe toate:
"Nu cunosc contractul în detaliu, nu e treaba mea de premier, e treaba comisiei de privatizare."

Parca e vorba de masina lu" masa din parcare.
Pai sa nu-i crapi capul nenorocitului?!

ps. Pavele ti-a crescut inima astazi ca te-a vizitat cretinelul si acolitii?
Ia zi, ai mai prins ceva sarmale sau iar te-au lasat flamand colegii tai "de stanga", pensionarii?!

Horea spunea...

"Nu cunosc contractul în detaliu, nu e treaba mea de premier, e treaba comisiei de privatizare."

Interesant este ca a ridicat la treaba de premier batutul din gura.
Culmea, despre lucruri pe care recunoaste chiar el ca nu le stie.

Unde am ajuns mai Vali? Chiar azi mi-a spus o dama mai in varsta ca trebuie sa avem rabdare cu ei. Pana cand vor scapa de Basescu. Dupa, incepe sa gurga mierea. Prin antena 3, cred eu, pe interiorul ecranului.

Negrutiu are si el un articol despre smenarii care s-au suit pe tronul Romaniei. Ponta este doar unul dintre ei. Cu cea mai mare incredere la popor. Si Florin ala scrie degeaba! Din moment ce replica "inteligenta" a lui Ponta, cea la care faceai tu referire, va lua "nobelul" decernat de popor.

Ce va fi oare cu noi astialalti? Vom plesni poate asficsiati de frustrari intr-o buna zi? Fiind fortati sa ascultam anomaliile smenarilor si al acelora care ii sustin. Nu am stiut niciodata cata durere poate produce imbecilitatea si nesimtirea cuiva.

Iata ca am aflat si asta, pe pielea mea, dupa ce m-am intors acasa.