Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 23 octombrie 2013

Putina sociologie

Decalogul lui Chomsky, fara comentarii. Din moment ce nu le vad necesare. Dar cu o intrebare. Recunosti tehnica de manipulare la care esti supus in fiecare zi?

1. Poporul trebuieaibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate
Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional.

2. Poporul trebuieperceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii
Pentru aceasta: Inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.
Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice.

3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău
Pentru aceasta: Mecanismele propagandeialbe” (oficială, integral asumată de guvern), “gri” (parţial asumată) şi “negre” (niciodată asumată) trebuiepromoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.

4. Poporul trebuie creadă şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său
Pentru aceasta: obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.

5. Poporul trebuie aibă o gândire care nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte
Pentru aceasta: te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale.

6. Poporul trebuie dezobişnuit problematizeze realitatea şi acţioneze sub impulsul emoţiilor
Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.

7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare
Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.

8. Poporul nu trebuie aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă
Pentru aceasta: încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos.

9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei
Pentru aceasta: stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat.

10. Poporul nu trebuie creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare
Pentru aceasta: Se apeleaza la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. Intr-atat incat sistemul sa ajunga sa-l cunoasca pe cetateanul de rand mai bine decat se cunoaste el pe sine. Asta nu inseamna altceva, decat ca, sistemul isi poate controla indivizii mai bine  decat se pot controla ei insisi.

10 comentarii:

AristotelCostel spunea...

1. De asta iese Basescu aproape zilnic la 18:30

2. De 9 ani lupta pentru noi

3. RE-CE-SI-U-NE

4. "Imi asum!"

5. Sa se prezinte, sa NU se prezinte

6. Ii rog pe romani

7. Scoala romaneasca produce tampiti

8. Evz, Gandul, Hotnews, RL, Revista 22, B1, TVR(pe timpul guvernarii bOC) etc,

9. Party cu oi si... turme de oameni. Discursul gras vs slab

10. Si pentru toate astea existe ț-șpe servicii secrete

Anonim spunea...

La:
pct. 1 : V. Tonta care apare la
Antene oricand/oricum.
pct. 7 : doctoratul dlui. Tonta
pct.8 ; Antena 3 & comp.

s.a.m.d.

Orice poate fi demonstrat, functie de sistemul de referinta ales, dle. Aristotel. Oricum, toata stima pentru activitatea de pe Balonul Imo. Asta e, nu poti fi de acord in toate, important e sa existe niste punti, restul sunt amanunte trecatoare....
O zi buna tuturor !

Horea spunea...

Puntile leaga oamenii anonim, ai perfecta dreptate. O prestatie, ca cea de la imobiliare, nu garanteaza din pacate alte prestatatii. Mai ales nu atunci cand vrei sa privesti lucrurile doar cu un ochi.

Ma bucur ca tu ai incercat sa-i deschizi pe amandoi. Ca sa nu ajungi la o concluzie eronata. Prin care un rahat pe care ti-l arunca Ponta, sau oricine altcineva in ochi, sa para mai bun decat cel pe care ti-l arunca Basescu. Sau oricine de fapt.

Pana romanul nu va intelege ca boale e boala, aceiasi, indiferent de la cine ai primit-o, lucrurile nu pot sa se schimbe. Si nici nu se vor schimba niciodata.

AristotelCostel spunea...

Pot să înțeleg marotele din gândul pentru ca securistogurnalistii nu-s cine stie ce inteligente sa nu le poti desprinde interesele inca din titlurile articolelor. Pot sa accept ca unii preiau pe nemestecate ce spun aceste jeguri. Nu intru in detalii.

Basescu e cancerul, iar tonta chimioterapia. In 2012 ai spus ca tratamentul asta e mai periculos decat boala.
Daca n-ai fi facut nazuri la tratament, scapam de cancer, asa ne distram cu amandoua si tot predici preventia cu ceai de pătrunjel.

Antonescu e un fel de ceai de tei, dar se pare ca specialistul din tine sufera modificari ale chimismului creierului numai la gandul ca poporul ar putea servi un ceai de tei.

E posibil ca Horea, Closca si Crisan sa fi sperat la vremea lor ca Tudor Vladimirescu le va sustine cauza. Din pacate a fost nevoie de parcurgerea unor... etape.

Anonim spunea...

"Goldman expects the euro to buy $1.40 in about six months, compared with the current level around $1.38, while it forecasts sterling to buy around $1.69 in six months, compared with around $1.62 now. Against the Swiss franc, it expects the euro to buy $1.28 in six months, compared with around $1.23 currently"
REALLYYYYYYYYY???!!!!!!
sorinel

Horea spunea...

Mai omul lui Dumnezeu, sau al cui ai fi, costel.

Tu nu pricepi ca cineva poate avea si alte pareri decat ale tale?

Prin care sa-l vada pe Basescu cancer la prostata, de exemplu, si pe ceilalti doi, pe care tu ii vezi medicament, cancer osos, respectiv pulmonar. Metastaze de fapt

Cu ce drept vrei tu sa-ti impui gandirea si convingerile tuturor? Intr-o tara in care mai exista deocamdata dreptul la o opinie libera. Nu vezi cum o calci in picioare? Si, nici nu oricum! Ci prin cea mai nesimtita batjocura.

Tu nu observi ce prostii vorbesti? "Daca nu faceam eu nazuri......."
Daca ar fi fost dupa mine azi erau toti hotii in beci. Si acest regim postdecembrist o istorie. Cu televiziunile lor cu tot, care spala creierii mai bine decat ii spala Ceausescu.

Cine mama dracului te crezi tu atunci cand vrei sa-mi ordoni cum sa gandesc. La ce sa ma uit, si ce sa citesc. Dar, mai ales ce sa spun si ce sa scriu. Pentru mine esti medicamentul care ucide. Ca si cei doi escroci pe care ii susti. Tumori provenite din acelasi sistem oportunisto-securist ca si Basescu.

Anonim spunea...

catre AC
vezi ca Horea, Closca si Crisan au fost mai devreme decat Tudor Vladimirescu, 1784 fata de 1821, un fleac, 37 ani.
Deci n-aveau ce spera de la panduri.

ga4

george miga spunea...

D.le Horea va citesc de ceva timp si va recomand sa il ignorati pe costel.nu merita sa va pierdeti timpul in discutii inutile.
continuati sa scrieti pe acest blog pentru ca sunt unii care va citesc si va apreciaza pentru acest lucru

AristotelCostel spunea...

@ga4

Asta am vrut sa evidentiez. Intr-o tara condusa de securisti timp de 70 de ani poti sa speri ca maine vin Isuși la conducerea țării, dar părerea mea de costel e că speri degeaba. Pana nu crapa fizic odraslele securistilor stalinisti, Romania ramane virusata.

Asta se predica pe blogul asta. Sa vina Alien sa rada clasa de politruci.
Sa vina, zic, numai ca nu va veni.

@horea

Vorbesc despre segmentul in care te incadrezi. Crezi ca esti singurul cititor de gandul?
Ai tot dreptul la opinie libera, nu e nevoie s-o preiei pe cea din gandul.

Nu provin si nu fac parte din niciun sistem. Acum fortele de dreapta se regrupeaza asa ca esti antipolitruci. Cand se va tonul in "opinia libera" vei vedea ca tonul anti ti se va atenua.

Horea spunea...

Predica pe acest blog a fost legata de prezentarea realitatii. Asa cum am vazut-o eu. Cateodata ea a coincis cu punctul de vedere ale unora de la gandul.

Afirmatia ta ca eu as plagia ideile altora o consider bascalie si lipsa de respect pentru munca pe care am depus-o de-a lungul anilor. Cand m-ai vazut tu pe mine batandu-mi joc de munca ta?

Am venit, tot pe ecaest blog, cu solutii, ale mele, desigur, asa ca nici vorba de alien. Faptul ca nu cred in etapizarea in care crezi tu, de la escroc la escroc, este o parere. Care izvoreste tocmai din gandirea libera pe care pot sa o am in aceasta tara. Inca!

Nu cred si nu sper in nimic. Nici macar pentru nepotii celor tineri. Daca ai fi avut bunavointa sa-ti deschizi ochii la cele scrise de mine ai fi inteles acest lucru. Am incercat doar sa impart experienta de viata pe care am acumulat-o cu compatriotii mei. Cu cei care au vrut sa o bage in seama.

Din aceasta experienta au rezultat atat analizele economice cat si cele sociale pe care le-am facut. Fiecare cu argumente. Care pot fi acceptate sau nu. Am aprobat idei pe care le-am considerat benefice indiferent de unde au venit, si voi continua sa fac asta inclusiv in viata mea de toate zilele. Din moment ce pentru mine ideile sunt fara fete. Asta e tot.