Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 11 octombrie 2013

S-a terminat cosmarul!

Din moment ce de la cosmar pana la vis nu este mai mult decat un pas. Multe de comentat nu sunt! Graficul graieste de la sine. Bursa s-a intors de la un milimetru de linia magica, exact in ziua in care scriam eu despre cosmarul care ar fi trebuit sa se transforme in vis.

Asa cum am scris si despre caderea probabila din 2 octombrie, spre linia amintita. Folosindu-ma de concluziile la care am ajuns in urma analizarii graficului DJIA. Pe care l-am expus mai pe urma, cu ore bune inaintea deschiderii sedintei din SUA. Iata inca niste intrebari interesante la care ar trebui sa te gandesti! 

De ce cade dolarul? Acum cand cosmarul s-a transforamat in vis? Si de ce s-a apreciat atunci cand visul a intrat in cea mai de groaza faza pe care a avut-o? Cei care nu vor raspunde imediat "din cauza lui Basescu" vor avea intr-adevar ceva de rumegat. Pana cand va tine oare acest vis roz? Ar fi o alta intrebare. Ar putea oare lua un spitz in cur chiar azi, ca sa continue saptamana viitoare? Oare ce spune tabloidul capital?

PS. Uite ca am uitat cel mai important lucru, stirile de ieri:

The Dow Jones Industrial Average soared more than 300 points as investors breathed a sigh of relief that lawmakers showed signs of breaking the political gridlock in Washington. WSJ

Stocks closed out the session with a sharp bang Thursday, with major averages rallying more than 2 percent across the board, as lawmakers seemed to move closer to a deal to resolve the political stalemate in Washington. CNBC

Asian stock markets have risen on hopes the US will reach a deal on raising its debt ceiling, tracking overnight gains on Wall Street. BBC

Sa vedem cat de valabile vor fi azi?

Sa-ti pun si o stire de alaltaieri! Venita de la Mihaltan post journal BBCNBC: Stocks reached a cyklical low point, very close to a key support line. A rebound from her is in the cards. Am tradus in engleza tocmai ceea ce spuneam acum doua zile in limba romana. De fapt, ceea ce am repetat. Din moment ce stirea in sine este mult mai veche. Avandu-si radacinile intr-o perioada in care DJ se batea cu maximul sau absolut din toate timpurile.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Nu spune nimic. Oricum ei nu inteleg nimic si nu dau decat stirile socante sau pebaza de scindare a natiunilor. M-ai trimis degeaza sa intru pe site-ul lor.

TF

AristotelCostel spunea...

Problema e ca "din cauza lui basescu" avem o justitie securisto-mafiot-macovisto-ceausista si nu merge sa bagi in derizoriu o realitate cruda cu argumentele de mai sus. :)

Si, din cate tin minte, știrarii tăi sunt tot pupinbăsiști. :)

AristotelCostel spunea...

Asta aperi tu... după ureche...

O sa intram noi, septarii si astia n-o sa-l ia pe BEBE si pe SARAMET

Vali spunea...

"din cauza lui Basescu"

Bing! Aceastra mantra i-a si activat reflexul pavlovian amicului nostru Aristotel Onanis.
Desi postarea de fata abordeaza cu totul alt subiect, madarjacul n-a putut reactiona decat la "din cauza lui Basescu". Si ca un adevarat maidanez al democratiei de cacat, vine si atentionaeaza despre riscul de trata superficial o tema de importanta planetara.

Baga si tu ceva argumente sau contargumente de analiza tehnica(fundamentala) pe tema articolului de astazi. Poti?!

Ceva de genul..ce bine stiu eu sa trasez un triunghi care imi spune ca poundul va pica la 1.35. Ha?!
Dar nu-ti fa probleme maestre, va ajunge si acolo candva. E doar o problema de timing, nu-i mare lucru sa stai im marja vreo 1000 de pipsi la "valuarea" ta.

ps. eu unul ma bag short vreo 2 sapatamani macar pe yen, pound, euro si implicit long pe dolar si aussie. Ce zici te bagi?!

Anonim spunea...

horea , tare ma tem ca la anul pe vremea asta o sa scrii un articol similar dar cu linia magica fixata pe la sa zicem 18000 sau poate 20000 !?!!
pai sa nu o lasam pe madam yelen sa pompeze la greu si ea un pic ...
sorinel

Horea spunea...

Linia magica va ramane acolo unde este sorinel. Daca va fi nevoie vom trasa alte linii, dar mult mai putin magice, in cer. Pentru ca cu cat urci mai sus, cu atat cazi mai tare. Si sa nu uitam ca linia magica este in aceste momente suport nu rezistenta. De aici si saltul disperat al bursei de la nivelul ei.

Eu nu mi-as pune banii pe ceea ce va face sau nu va aface Yellen, cu atat mai putin pe felul in care va reactiona piata. Din moment ce vorbim tot timpul de o psihologie si nu de caractere.

Tocmai Vali! Eu cred ca as putea scrie ceva despre o potcoava de cal, de care s-a impiedecat Basescu in copilarie, si reactie ar fi fost aceiasi. Din moment ce unii oameni regreseaza la stadiul in care sunt manati exclusiv de reflexe. Mai tragic este faptul cand reflexul se molipseste, declasand alte reflexe similare. La cei care habar nu au de ce saliveaza.

Anonim spunea...

horea , din cate observ eu deocamdata psihologia pietei e una de turma iar ciobanul e FED-ul ...
sa speram ca pana la urma ciobanul asta va dispare desi tare ma tem de reactiile turmei !
sorinel

Horea spunea...

Ciobanul nu va dispare sorinel. Turma ar putea reactiona diferit la mutra lui schimbata. Sau nu? Pana la un moment dat.

Pentru ca, o bursa in urcare, urca si pretul actiunilor care o compun spre valori care sunt la ani lumina de valoarea lor reala.

Intr-o zi cineva isi va da seama de acest lucru si atunci pufffffffffff.

Eu lucrez cu scenarii. Deocamdata cu scanariul 1 pe care piata nu areusit sa-l invalideze, inca.