Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 16 octombrie 2013

Surpriza secolului

"The compromise we reached will provide our economy with the stability it desperately needs,” said Senate Majority Leader Harry Reid

Ai vast? Cine putea sa-si inchipuie un asemenea deznodamant? Dintre cei care scriau despre faliment si catastrofa incepand de maine. Daca iti mai amintesti, eu am avut o pozitie mult mai temperata, nefiind afectat deloc de teatrul de papusi. Vor cheltui pana vor plesni, iti garantez, chiar daca vor mai simti nevoia punerii in scena a cate unei piese de teatru. Deci catastrofa mai poate astepta asa cum am spus eu intr-o postare acum cca. o saptamana. 

Mai ales cea despre care vorbeau stirarii. Catastrofa despre care am vorbit eu, este insa de cu totul alta natura. Una care ar trebui sa loveasca bursele, mai intai, dupa aceea guvernele. Din moment ce bancile centrale si guvernele nu se vor lovi niciodata singure. Deci hai sa punem boul acolo unde ii este locul. Inaintea carului! Si nu in spatele lui asa cum au incercat sa-l puna aceeiasi stirari.

Bursa a saltat desigur ca o capra. Si pentru ca euro este valuta oficiala a SUA a saltat si el. Asa cum salta intotdeauna cu ocazia fiecarei stiri minunate care vine din America. Dolarul, care trebuia sa se faca praf conform "espertilor", cu ocazia falimentului, a cazut de bucuria nefalimentului.

Cine ar mai indrazni sa nege faptul ca stirea este senzationala? Si o mare, mare, mare, mare, surpriza pentru intreaga planeta. O realizare colosala in acelasi timp! Vezi ce spune Harry Reid! Cine o fi si ala? Avem stabilitate tovarasi. Am reusit s-o obtinem de ieri pana azi. Si iata ca ne vom putea baga din nou coada in economie si in piete incepand cu ziua de maine.

Ca sa continuam cu politica minunata care a dus la inchiderea guvernului. Aceiasi prin care am obtinut si "plafonul de datorii" care se apropie de Isus Cristos. Dar, pe care noi vom continua sa-l ridicam, tovarasi! In timp ce pe voi, cei de pe parchet, va vom cobora in iad. Pentru ca universul este infinit. Facem asta pentru binele tuturor! Celor din guverne si banci.

De parca ar fi vorbit Ponta. Oare nu vrea sa emigreze? El si cu toti cei pe care ii reprezinta. Ca sa nu mai trebuiasca sa scriu:

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers. Asa a fost de cand ii lumea.

5 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Când căcăbăsău controla tot, nu puneai mesajul cvasiretard.

Nu pot ca să-mi esplisc.

Anonim spunea...

Horea....cum,necum.....catastrofa de care vorbesc multi(inclusiv tu) si care dupa bunul simt,ratiune, calcule
economice...trebuia sa fi venit deja,iata ca circarii reusesc sa o amine.
Nu e asta o performanta?Trebuie sa recunoastem ca da.
Decat un WW3,eu prefer varianta asta.

Horea spunea...

Sorinel, esti un roman lipsit de rabdare. Stai si tu linistit si asteapta. Pentru ca eu nu cred ca va trebui sa astepti prea mult.

Lucrurile nu merg dupa preferintele noastre, chiar daca eu nu cred ca sunt multi care si-ar dori un WW3. In afara de cei care au ruinat lumea.

Si, care, vor sa-si bage acum mana in buzunarul tau, tocmai de aceea. Asa cum prefera ei, desigur. Nu cum preferi tu sau eu. Din pacate, predictiile mele s-au adeverit pana acum destul de bine. Oricine cu ochii deschisi poate vedea acest lucru.

Anonim spunea...

Americanii incearca sa nu sperie populatia amerolka, galbejita , eurosclavagista, si maimutele din africa si america latina, astfel incat cu totii sa munceasca pentru minunatele lor hartii verzi. Pana acum le-a mers, si probabil le va mai merge o vreme. Din cand in cand se prefac ca raman fara minunatele hartiute.

TF

Horea spunea...

Si tot sorinel! Vad ca aplici aceiasi logica bolnava, in opinia mea, pe care ai aplicat-o si la caini. Crezand ca o problema rezolvata aparent, pentru moment, este o problema rezolvata pentru intotdeauna.

Incearca sa-ti tai degetul in fiecare dimineata, asa un pic, pana incepe sa sangereze, si vezi daca iti va creste vre-un deget nou.

Cam asa vad eu rezolvarile de care te bucuri.

Din moment ce eu nu-mi pot inchipui faptul ca, politicile care au dus la inchiderea guvernului si la problemele cu plafonul datoriilor vor dispare. Doar pentru simplul motiv ca ele vor fi continuate in acelasi fel de aceeiasi oameni. Cred dimpotriva ca vor deveni si mai babane. Cu efecte si mai dezastruoase.

Ba mai mult! Daca ne intoarcem la deget. L-ai putea chiar infecta serios dupa prea multe taieturi. Putand foarte usor sa ramai fara el. Asta in loc sa-ti creasca unul in plus.