Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 3 octombrie 2013

Videanu declarat nevinovat de insusi judecatorul suprem

"Având în vedere caracterul eminamente politic al deciziilor luate de mine, absenţa oricăror indicii, oricât de slabe, privind vreo posibilă activitate infracţională a mea de complot şi de subminare a economiei naţionale, reaua-credinţă manifestată a procurorului de caz în distorsionarea grosolană a sensului clar al înscrisurilor. Nu Parchetul îi spune Senatului ce trebuie să facă, ci Senatul este cel care judecă“, a declarat în faţa presei Vosganian.

Crin Antonescu a arătat că, din ce a putut să vadă în documentele venite de la DIICOT, nu se pune problema unui vot favorabil asupra solicitării de începere a urmăririi penale împotriva lui Vosganian.

Ai auzit verdictul judecatorului suprem? Din cea de a doua slujba pe care si-a lut-o singur pentru perioadele in care nu doarme. Sa vedem acum si un alt verdict pe care l-a dat onoarea sa, Crin, in cazul penalului Silaghi? 

Tot anul acesta, Parlamentul a mai fost în postura de a se pronunţa asupra începerii urmăririi penale a unui ex-ministru. Este vorba de liberalul Ovidiu Silaghi, ex-ministru al Transporturilor, acuzat de trafic de influenţă. Deputaţii au scăpat de un vot în acest caz după ce Silaghi şi-a prezentat demisia, ca urmare a trimiterii sale în Parlamentul European.

Coalc peste pupaza judecarea proceselor in senat nu este o noutate.

Anterior lui Silaghi, Legislativul a mai avut două cazuri de foşti miniştri împotriva cărora procurorii doreau să înceapă urmărirea penală: liberalul Paul Victor Dobre şi udemeristul Laszlo Borbely. Amândoi au scăpat cu ajutorul deputaţilor, cererile procurorilor fiind respinse pe 11 septembrie 2012.

Eu zic ca ar trebui sa se inchida toate parchetele. Din moment ce mananca degeaba banii statului. Antonescu ar trebui sa fie salariat triplu: presedintele senatului, judecatorul suprem al Romaniei, si presedintele tarii. Fara sa mai fie candidat, conform propriilor doleante exprimate public. Desigur, doar in perioadele in care somnorosenia sa va decide sa nu hiberneze. Cand va dori sa sfoaraie Romania ar putea fi inchisa de tot, prin decret prezidential al judecatorului suprem.

Pentru plebe s-ar putea construi niste cotete, in cazul in care nu se vor fura si banii acestui proiect. In care, sa fie judecati toti gainarii. Asta pentru ca sa nu fim obligati sa inchidem toate facultatile de drept.

Conform verdictului dat mai sus de primul judecator absolut al tarii romanesti a scapat si Videanu de belea. Din moment ce acuzatiile care i s-au adus sunt identice cu cele ale Vosganianului. Verdictul marelui Crin graieste asadar de la sine. Si, ca atare, nu ar mai trebui sa fie discutat de nimeni. Nici macar de premierul plagiator, care l-a facut pe Videanu "bandit international". Sau, poate, verdictul graieste doar pentru cine vrea Crinisor? Din moment ce celor doi li se aplica tratamente total diferite, pentru aceiasi fapta. Interesant este ca, "banditul international" nu a inceput sa urle: "dosar politic" facut de majoritatea de 70%. De USL! Sau, si mai bine, de Ponta si Antonescu.

Bordurica a spus doar ca este nevinovat, ca de fapt toti cei prinsi cu mata in sac. Si ca doreste sa demonstreze asta in instanta. Sper sa ia "mai in serios" procesul decat l-a luat Fenechiu. Ca sa nu mai poata discuta verdictul "post mortem". Nu stiu daca te-ai uitat atent la ceea ce a spus Vosghi? Sa mai repetam odata: "caracterul eminamente politic al deciziilor luate de mine", adica de el.

Cele doua facultati pe care pretinde ca le are, par sa nu-l fi oprit sa fie bou. Unul inconsecvent asa cum ii cere viata de clan, dar, bou fara doar sau poate. Din moment ce treaba devine si mai grava, in cazul in care ai acordat preturi preferentiale unei firme private, pe spinarea altei firme, care apartine statului. Si, nici nu oricum! Ci pe baza unor decizii politice. Ceea ce ar inseamna ca, in acest caz mai trebuie sa existe si alti Videni si Vosganieni. Din moment ce, deocamdata, deciziile politice se mai iau si azi de catre un grup de indivizi. Care sunt acei indivizi tovarase Vosganian?

Eu cred totusi ca al nostru camarad, tovaras, il vede deja de mult pe Crin la Cotroceni. De unde, il vede dand si un premier," liberal" ca si el, in 2016. Unul care va putea introduce "nouvorba" din romanul 1984 a lui Orwell in jargonul romanesc. Prin care va fi posibil, si chiar indicat sa definesti, un singur individ ca fiind un grup de oameni. Marele grup Vosganian, format din Vosganian, de exemplu. Legat tot de justitia pe care USL ar dori s-o bage in buzunar. Ieri a fost terminat dosarul lui Dragnea. Eveniment urmat de rocade rapide la DNA.

O rocada simpla, comandata de Ponta lachelului sau Nitu. Da-i un sut lui Papici, pentru ca este basist, punct. Si sut a fost. Unul pe care plagiatorul l-a mai si comentat cu o aroganta tipica mentorului sau Nastase. Antibasistii paranoizi nu-si dau seama de faptul ca, ceea ce a facut Ponta, ieri, este de fapt identic cu ceea ce au acuzat ei ca face Basescu. Diferenta este totusi una de la cer la pamant. Ponta a marturisit direct, cu seninatatea unui copil nevinovat, faptul ca are o sluga politca pusa procuror general.

Care este gata oricand sa dea cu picioarele in oricine la comanda sarpelui cu ochelari. Pentru ca, asta este Ponta! Nu pisicut sau naparca. Un sarpe periculos care nu se mai ascunde dupa nicio masca. Improscand mai nou cu venin spre tot ce nu-i convine. Cuvantul basist ajunge ca sa poti sa fi ras de pe suprafata pamantului. Competenta, incompetenta, legi, prestatii, nu mai conteaza de loc. Daca sarpelui nu-i place de cineva, il face imediat basist cu limba lui veninoasa, si gata. In cazul in care lucrurile ar fi cum le doreste Vioerel, basismul ar fi introdus cu siguranta in codul penal, la paragraful crimelor organizate.

Prin ceea ce au facut, si fac si acum, sefii clanului USL se apropie de grotesc. Apropiind tara si mai mult de prapastie. Prin inclusiv habarnismul de care dau dovada, pana si fata de proriile lor proiecte:
Premierul Victor Ponta a susţinut, miercuri seară, că impozitul pe terenuri şi clădiri se va majora de la 1 ianuarie 2014, în timp ce ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, l-a contrazis, afirmând că nu se va mări acest impozit.

Vreau sa inchei aceasta postare cu niste intrebari care ar trebui sa le dea de gandit celora care isi mai folosesc creierul in aceasta tara nenorocita:

1) Care este diferenta intre a fi basist, antonist sau pontist? Si de cand a devenit una sau alta din variantele enumerate o crima? De fapt, basismul o crima, antonismul si pontismul o revelatie apreciata. Si nu numai! In curand un musai impus tuturor.
2) Cum poate face Ponta ceea ce a facut ieri? Intr-o tara in care pretinde ca justitia este facuta de Basescu. Nu pare a fi invers?

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers. Asa a fost de cand ii lumea.

Un comentariu:

AristotelCostel spunea...

Plagiat:

Propaganda băsistă funcționează atunci când măcar cinci oameni diferiți, angajați oficial în măcar cinci locuri diferite, publică, aproximativ la aceeași oră, în măcar cinci locuri diferite, măcar cinci texte care cuprind măcar cinci idei/argumente identice. Dați un search după cuvântul magic “Papici” pe site-urile ziarelor și pe cele de știri. Atunci veți descoperi măcar cinci oameni detașați în presă în interesul cauzei… Victor Ciutacu

:)

1. E principalul criteriu care demonstreaza daca ai aflat pe ce lume traiesti. Cand spui ca tie personal securistii nu ti-au facut rau, subiectul poate fi declarat inchis.

2. Pare exact invers, dar nu e deloc. Unii si-au facut sistem mafiot securist de pedepsit adversari, ceilalti s-au hotarat sa incurce sistemul schimband un procuror basist cu o procuroare basista.