Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 5 noiembrie 2013

Acordul cu FMI un handicap

Spune cine? Nimeni altul decat Crinul Somnoros! Daca te uiti la ceea ce spune vei constata ca spune multe adevaruri, cu toate ca o intoarce zilnic "ca la Ploiesti". Fara aceste intorsaturi, de 180% fiecare, dar mai ales daca Crinul ar veni cu solutii, poate am fi tentati sa-l confundam pe acest cavaler al contrelor vesnice cu un mare patriot. Cu unul care lucreaza exclusiv pentru tara sa, si in nici un caz nu pentru voturi. Eu voi incerca sa demonstrez totusi contrariul! Parcurgand si analizand cateva afirmatii antonesciene facute proaspat in decursul zilelor trecute.

„Nu este un lucru bun că suntem sub acord cu FMI, înseamnă un handicap, de care nu este de vină FMI, înseamnă pentru România că nu poate avea cu adevărat o politică economică şi bugetară. Suntem într-o situaţie grea, a fi sub acord cu FMI, ceea ce nu li se întâmplă multor ţări din UE”, a spus Antonescu.

O afirmatie mai corecta decat cea pe care o vezi nu putea face nimeni. Suntem intr-adevar handicapati, de unde si acordurile pe banda rulanta cu FMI. Cine ne-a facut insa handicapati? Este o intrebare pe care sunt obligat sa o pun Crinului tot mai impopular. 

Stiind ca de la el nu voi primi nici un raspuns, voi veni eu cu unul cat ai clipi: Oamenii corupti pana in maduva oaselor din jurul tovarasiei sale, din jurul lui Plagi, si din jurul presedintelui jucator. La care ar mai trebui sa adaugam fara rezerve si mentalitatea romanului. Mentalitate cultivata tot de conducatori, din moment ce pestele se impute intotdeauna de la cap. Acum urmeaza insa cea mai importanta intrebare! Din moment ce Antonescu este acela care a pus mana pe rana intr-un mod foarte corect. Ce a facut somnorosenia sa din functiile pe care le-a detinut? Ca sa schimbe mersul lucrurilor. Realitatea demonstreaza ca n-a facut nimic. Dimpotriva, a intetit doar handicapul Romaniei, prin insasi dansul pe care il face in fiecare zi pentru voturi. Dar, mai ales, prin prezervarea cauzei principale care a dus la aparitia handicapului, coruptia.

Bugetul pe anul viitor a fost construit pe un PIB de 657 - 659 miliarde lei, cu o creştere economică de 2,2% (scenariu de bază), şi un deflator puţin peste 2,2%. 
  
Sa ne uitam acum la cifrele pe care isi bazeaza guvernul actual bugetul de anul viitor, guvern din care face parte si clanul lui Antonescu. Tot ce a spus Chitoiu la televizor se bazeaza pe cifrele de mai sus. Cresterea salariului minim, quantumul noilor biruri etc. Crestera salariului minim este o masura buna si necesara si dupa parerea mea. Numai ca, cei care fac prognoze economice ar putea sa dea din nou cu capul in bara. Un lucru foarte probabil din moment ce pana cum n-au nimerit nimic. In loc sa incerece sa colecteze rezeve in bazinul fiscal deja existent, in care "apa" nu este nici macar pana la jumatate, cu toate ca ea curge in suroaie in jurul aceluiasi bazin, guvernul face ca de obicei pe dos. Ca sa nu-i deranjeze cumva pe corupti. 

Ca o consecinta, el se apuca de construit alte bazine fiscale, care ar putea ramane foarte usor chiar fara apa, sau cu apa foarte putina. Dintr-un motiv lesne de inteles pentru oricine: Eventuala scadere consumului din cauza noilor biruri. Dar si din cauza crizei de bani provocata de deflatie. Un lucru care il va putea determina pe Relu sa vina cu o alta idee stralucita. Impozitul pe impozit, un proces inceput deja prin schimbarea felulului de calcul al accizelor, la care se va adauga mai apoi acciza de 7 eurocenti pe litru de benzina. Eu vad ca guvernul Ponta incepe sa-si taie craca de sub picioare! Si sa nu uitam ca ministrul finantelor este "liberal". Deci tocmai din clanul tovarasului somnoros. Atat de liberal incat s-a incuiat cu Voinea intr-o camera bruiata. Ca nu cumva sa auda cineva discutia pe care au avut-o cu FMI. De parca s-ar fi vorbit de chilotii murdari ai lui Dragnea, nu de bugetul tarii.

Nu discutăm realist şi serios despre FMI, specificul său ca instituţie şi relaţia cu noi, aşa cum ar trebui să discutăm. Ne-am rupt piciorul, am un picior debil, adică slab, debil înseamnă slab. România este o ţară slabă şi mi-am pus o proteză, asta este FMI”, „suntem într-o situaţie grea”, iar a fi sub acord cu FMI este „o situaţie nefericită temporară”. 

Ciatul de mai sus este tot unul antonescian, la fel de corect ca si primul, mai ales daca ii facem o mica modificare. Absolut necesara in opinia mea. Ne-ati rupt piciorul, restul afirmatiei putand sa ramana neschimbata. Nu mai mult decat pana in ziua urmatoare. Zi in care Antonescu a facut din "FMI-ul proteza", "un fel de doctor". Din moment ce asa numitul lider isi schimba parerea cum imi schimb eu chilotii. De Basescu spunea ca nu-i place, dar de ideiile presedintelui vad ca da. Mai ales de cea cu boul consecvent si politicianul porc.

Medic fiind, am invatat ca un picior rupt se pune intodeauna in ghips, putand fi vindecat astfel in 6 sapatamni. Faptul ca Romania s-a ales cu o "proteza", este asadar rezultatul incompetentei medicilor care i-au tratat fractura, medici printre care s-a aflat si doctorul Crin. O intrebare care ar trebui sa se nasca imediat, in capul oricarui om cu creierul functional, ar trebui sa fie urmatoare? Ce mai cauta trupa de medici care a ologit Romania in spital? Din moment ce "proteza" a fost importata si pusa bolnavului chiar de ei. Asta dupa ce i-au dat cu o ranga peste glezne. O alta intrebare, care se naste de fapt din prima: Ce sanse au acesti ortopezi care si-au dovedit incompetenta crasa rand pe rand sa vindece un picor rupt? Dupa ce i-au aplicat dupa cum se vede mai multe tratamente eronate. Prin tocmai folosirea unui "foileton" de proteze, importate de-a lungul anilor in loc de ghips

FMI este o banca care da imprumuturi la cerere, si care nu a plecat niciodata sa invadeze tari cu sacii de bani in spate. A plecat doar acolo unde a fost chemata. Si asta intotdeauna acolo unde exista garantat o boala. Una produsa de conducatori cu sprijinul locuitorilor. Din moment ce nicio tara de pe glob nu-si poate rupe singura picioarele. Asta pentru ca este doar un teritoriu nevinovat. Locuit de constructori sau de demolatori.

Ne judecăm între noi performanţa economică în măsura în care respectăm poruncile FMI. Este o abordare demagogică, nerelevantă şi care nu ne poate duce departe

Corect din nou! Nu ne duce nicaieri! Numai ca, tovarasul Antonescu minte de ingheata apele. FMI nu da porunci la nimeni, chiar daca marele somnoros incearca sa-i convinga pe cei care se uita la antene de o asemenea irealitate. FMI vrea totusi sa fie cat mai sigura de faptul ca isi va recupera banii imprumutati. Si, uitandu-se la ceea ce se intampla in Ro, nu se poate sa nu i se faca parul maciuca. Din aceasta cauza isi pierde institutia timpul venind la Bucuresti. Pentru ca, cei care o reprezinta si-au dat seama de calitatea medicilor care trateaza boala Romaniei. Oameni care nu au habar de meseria pe care pretind ca o fac. Ca o consecinta banca incearca sa vina cu idei, pe care incearca sa le dea unei trupe de oameni lipsiti complect de orice concept. In afara aceluia prin care gonesc dupa voturi, si prin asta dupa putere si bani. Pe scurt, FMI isi vrea banii inapoi, conform contractului de imprumut, un contract periclitat mereu din cauza incompetentei si al nerealizarilor guvernamentale.

In cazul in care doctorii romani ar avea habar de ceea ce fac, FMI ar sta linistita. Astepatnd replata imprumuturilor intr-un leagan pus la soare. De ce mama dracului sa mai vii la Bucuresti atunci cand vezi ca debitorul isi plateste datoriile fara nicio problema? Si atunci cand constati ca tratamentul aplicat pacientului, in numele caruia s-au facut imprumuturile, se simte tot mai bine pe zi ce trece. In cazul in care doctorii Boc, Basescu, Ponta, si Antonescu nu ar fi fost habarnisti, si pe deaupra si foarte rau intentionati, din moment ce au comandat toti proteze dupa proteze, pentru un picior rupt care trebuia de fapt pus in ghips, FMI nici nu ar fi trecut granitele Romaniei. Tabloul unui FMI care da ordine, este asadar doar o alta gogoasa de care s-au folosit toti politicienii. Asta pentru ca au vrut, si vor sa puna, responsabilitatea tuturor esecurilor rasunatoare pe care le-au avut in carca altora. In stil clasic romanesc. Pana la urma, au gasit spre bucuria lor un cal de bataie impecabil. Din moment ce FMI nu participa la alegeri si ca atare nu poate lua nici voturi.

Reducerea CAS nu era doar obiectivul PNL, dar a insistat pentru el foarte mult. Două măsuri esenţiale pentru a stimula mediul de afaceri, menţinerea cotei unice, scăderea CAS. Începând cu al doilea trimestru CAS va scădea cu 5 puncte procentuale, ea nu poate fi făcută acum”. (Antonescu)

Tovarase Antonescu. Reducerea CAS nu este un lucru sigur asa cum incerci sa-l prezinti. El depinde in primul rand de cresterea economica de 2,2%, de cea pe care ti-au calculat-o expertii de tip Fenchiu. Chiar daca reducerea amintita ar fi un lucru cert. Intreprinderile fac de obicei angajari doar intr-un mediu economic sanatos, si nicidecum de dragul unui CAS redus chiar la zero. Ma refer la intreprinderile private. Din moment ce cele de stat angajeaza cand vreti voi, si pe cine vreti voi. Chiar cu CAS de 200%

 „Menţinerea cotei unice este o performanţă guvernamentală, situaţia mediului de afaceri nu s-a înrăutăţit în raport cu ce ne-a lăsat fosta guvernare.

Iata-l pe Antonescu deghizat in sir Lancelot cu gogoasa in mana. Incercand sa o serveasca cu darnicie celor foarte flamanzi. In cealalta mana, in loc de scut, razboinicul tine un pachet plin de rahat. Pe care vrea sa-l frece cat mai bine de fata FMI. Invinsul patetic al luptei pentru cota unica, conform cavalerului. Lupta data intre banca si marele guvern USL. Tovarase gogosar! In numele partidului si al comitetului central, ca sa nu spunem a lui Dumnezeu. Cota unica o pune guvernul. Si o pune cum vrea el, mai ales atunci cand are 70% din sufragii. Nu degeaba a inceput Parsivel sa faca simulari in ceea ce o priveste. Un lucru pentru care i-ai aruncat si lui o bomba de rahat in cap. Nu acum un secol, nici macar acum un an. Ci, doar acum cateva zile! Semnul exclamarii este dedicat celora cu memoria mai scurta de 24 de ore. Incerci asadar sa te deghizezi degeaba intr-un razboinic mare si viteaz, atata timp cat ti in maini arme facute din materialul acela moale si urat mirositor. Ii poti prosti asadar doar pe natangi, o speta umana peste care te-ai invatat sa domnesti cu multa maiestrie. Nu pentru mult timp se pare, daca e sa-l credem pe Tariceanu. Din moment ce pana si natangii incep sa-si reevalueze foamea pentru gogosi. Un lucru care se vede in sondaje.

11 comentarii:

Nastratin spunea...

Horea...excellent comentariu...Totusi sa ne intrebam pina cind Romania va continua sa imprumute la FMI? asta inseamna indatorare cu dobinda si fara nici un rezultat pozitiv care sa arate ca economia romaneasca a iesit din coma! cred ca continuind cu aceiasi clasa politica compusa din clanuri mafiote pdl-usl-miscarea populara, etc, nici cu elector-socuri curind nu se va mai putea invia economia romaneasca pt ca dupa ce ca aum distrus toata economia si au vindut toate resursele, acum fenechii si pontagii vor sa creasca datoria Romaniei la nivelul SUA sau Japoniei, desi in tara nu se vede nimic care sa explice macar pe ce s-au dus banii, afar doar de vilele, masinile de lux si conturile off-shore ale felixilor, dragneilor, oprisanilor, pontagiilor. bomboneilor, mazareilor, hrebenciucilor, basestilor, videnilor, udrelor,etc...aceiasi care vin prin rotatie la jaful cadavrului tarii

Nastratin spunea...

Horea...Parsivoi si Parsivel-plagiator sunt ca pestele in apa cind e vorba de a fi inconjurati de penali si hoti...

http://www.inpolitics.ro/-cum-a-facut-bute-dna-ul-knock-out--art68675.aspx

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Horea spunea...

Nastratin, o tara care trebuie sa ia imprumut pentru a supravietui este o tara moarta, precum spui si tu.

Tara nu am omarat-o eu. Ci doar politicienii si votacii care i-au ales. Mandat dupa mandat. Punct.

Pentru cel care mai viseaza, realitate va fi foarte dura. Din moment ce guvernul ia cu trei maini, cum am mai spus, si da cu un deget. Dintr-o economie ologita deja de coruptie.

In viitorul nu prea indepartat romanul va vedea rezultatele pe care le-a obtinut in urma mentalitatii hoto-smechereti. Cand esti atat de imbecil incat sa votezi politicieni care trebuie sa fie ghidati de o banca, comentariile sunt de prisos.

Anonim spunea...

Nastratin , ai ramas repetent in clasa a opta si apoi ai abandonat scoala. Sper din tot sufletul sa fie asa. Si aici nu ma refer la gramatica, caci a gresi e omeneste , dar sa cacaiesti atat de mult pare incredibil. Nu stiu ce mesaj a sters Horea dar sigur trebuia moderat si cel cacait. Si referitor la intrebarea ta pana cand se imprumuta RSR-ul la FMI, afla ca momentan are de rambursat si in nici un caz nu se imprumuta. Si invectivele ca nu ala si de fapt celalalt sunt gratuite si prost expuse.
Sa lasam aburerile si sa raspundem la o intrebare simpla: Daca ai fi in locul guvernantilor ai proceda altfel?
Daca raspunsul este DA continua cu nemultumirea pe forumuri

TF

Vali spunea...

Ne-am scos Horea si cu astia....
Pleaca niste cretini si vin altii cel putin la fel de cretini. E clar ca la anul vor strange si mai putini bani.
Singura solutie impotriva noului mediu fiscal este neplata taxelor. Pana la urma e si asta forma de protest, pe care foarte probabil ca si-o vor asuma din ce in ce mai multi.
Si golurile de la buget(amplificate si de hotia imensa a politicenilor) vor fi umplute cu imprumuturi de la FMI si banci. Pana vom fi datori vanduti pentru vreo 3 generatii.

Asta va fi deznodamantul din pacate ,restul sunt doar... amanunte.

ps. e bine ca i-ai lasat poza lui costel. Ca sa vada lumea de ce nu poate pricepe prea multe din ceea ce scrii... "degeaba".

Horea spunea...

TF, nu stiu daca lumea isi aduce aminte de faptul ca eu puneam aceeiasi intrebarea ca si tine referitoare la guvernanti. Atunci cand Boc a inceput sa taie pensii si salarii.

Putea face altfel? Nu! Daca ne referim doar la bani care erau absolut necesari, Da!Daca ne referim la modul lor de colectare.

Nu stiu ce informatii ai tu? Ale mele sunt ca acest guvern s-a imrumutat cu un milion de euro pe ora in acest an, si nu de la FMI, ci de la banci la dobanzi mai mari. Oare de ce? Eu cred ca din cauza faptului ca nu-i ajung banii, cum nu i-au ajuns nici lui Boc, din moment ce s-a dus si el la banci. Uneori chiar si pentru dobanzi de 20%. Sursa este sigura.

Altfel, putea face asadar atat Boc cat si cei de azi. Daca sa bagau la banii furati. Mi-ar place sa aud cum vezi tu evolutia economiei romanesti? Si evolutia de viitor a actualalui guvern. Ma refer la rezultatele pe care le-ar putea obtine.

Vali, nu asta spuneam despre rotatia cacatilor? In rest daca costel se simte ca cel din poza eu nu inteleg de ce mai citeste blogul?

Anonim spunea...

A: Evolutia economiei va fi una pozitiva. Statul vinde pe bursa tot ce se poate, dau drumul la minerit si gata s-a rezolvat. Pana achita statul datoria, suntem iar in chiloti, pregatiti de ..

B: Economia merge prost, FMI isi ia banii, inflatie galopanta , acoperirea datoriilor, mergem la camp cu sapa'n spate.



In noua din zece cazuri se alege varianta A pentru ca RSR este democratie (numita dar nedovedita) si nu dictatura.


TF

Horea spunea...

Tf, exact cum spui. Democratie nedovedita, dar trambitata in fiecare zi. Eu nu vad totusi o inflatie galopanta asa cum o vezi tu.

Vad continuarea deflatiei dupa ce preturile vor avea o tendinta de apreciere, fiind obligate sa se reaseze mai apoi. Un lucru care va pune acest guvern fabulos din nou in priza.

Din moment ce deflatia, cu lipsa ei de bani, ii va lasa foarte probabil din nou in curul gol. Ca sa mai incerce o batuta de taxe. Asta daca va mai ramane ceva de taxat. Din moment ce vezi si tu ca au inceput deja se taxeaza chiar si bunurile statului. Adica pe sine.

Oamneni mai cretini decat astia trebui sa cauti cu lupa. Fapt pentru care vad ca multi comentatori de la paginile ziarelor consacrate,incep sa-l deplanga pe Boc. Eu am dat inainte de alegri un an si jumatate acestui guvern. Prezicand exact ceea ce se intampla. Deplangerea unui alt mascarici, care n-a facut altceva decat ceea ce fac si astia. Sub alta forma.

Asta pentru ca pur si simplu nu ai din alege.

Vali spunea...

Eu zic sa stam linistiti ....totusi.

Uite, vestul isi revine. Si noi dupa ei. Cu un delay de vreo 50 de ani, desigur. Am avut o saptamana plina numai cu stiri economice pozitive, dar ce zic eu..ex-tra-or-di-nareeee, de la britanici, nemti si americani. IPO-urile se vand ca paine calda la preturi stelare. Duduie frateee!!.

Indicii bursieri tind sa iasa din ecranul laptopului. Mi-e teama ca daca DJI ajunge pe la 16300(pe unde spuneam eu au o ca-l astept) tre sa-mi cumpar un laptop mai mare. Sau o plasma. Nu de alta dar imi voi musca mainile ca n-am putut vinde la niste preturi atat de bune....

Urmeaza climax-ul Horea?!

Nastratin spunea...

Pt TF: nu eu am ramas repetent, ci mai degraba tu ai pierdut bunul simt...Eu m-am referit la faptul ca banii luati de la FMI nu se vad nicaieri...Daca te uiti la Japonia (probabil nici n-ai auzit de tara asta) au datorii enorme, dar daca mergi acolo macar 1 data in viata ta de votac, vei vedea ca sunt cu mult inainte tehnologic decit toate tarile UE si chiar SUA...Romania n-are justitie care sa aresteze imediat pe cei prinsi ca fura banul public. Din acel moment, 99% din politicieni vor fi la puscarie si locul lor va fi luat de adevarti politicieni, altfel vor ajunge si ei la Jilava...Si poate si tu!