Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 28 noiembrie 2013

Bitcoin sau aur?

Fara doar sau poate Bitcoin! De ce? Pentru ca nu se fabrica destul, la o cerere atat de mare. Se aseamana afirmatia de mai sus cu cea a argintarilor si a aurarilor? Facuta in anii de glorie a metalelor? Sigur ca se aseamana. Este chiar identica! Intre Bitcoin si aur exista totusi o diferenta. Noua moneda nu contine nimic pretios. Cum stam atunci cu nebunia umana? Cu cea din vremea metalelor, si cea de acum fata de bitcoin. Stam foarte bine! Din moment ce intre ele diferenta este egala cu zero. Pentru ca, o minte dusa cu pluta nu poate avea nimic pretios in ea, indiferent la ce bule s-a decis sa participe. In afara de avaritie, o insurire mai degraba nociva.

S-au facut averi cu Bitcoin? Fi sigur ca da! La fel de multe cate se vor si pierde pana la urma. De ce? Pentru ca asa este omul, manat continuu de-o psihologie schimbatoare, si de acelasi dor vesnic de-a se imbogati peste noapte, fara niciun efort. Unii oameni nu sunt numai avari. Mai sunt si foarte aroganti. Pe ultimii ii gasesti in posturi de ministrii in Ro. Tovarasul "liberal" Nicolaescu este unul dintre ei. Si de ce nu ar fi el arogant si zeflemist daca i se permite? Din moment ce postul de ministru al sanatatii ii este garantat, ori de cate ori ar veni clanul sau la putere. Asta cu toate ca a dat cu oistea in gard in mandate precedente.

Dar, romanului, ii plac si bulele pe care le fac alesii. Repusi in posturi pana va plesni tara. Cred de aceea ca sanatatea a ajuns in momentul de fata la o bula de nesimtire care se va sparge curand. Din moment ce ministrul Nicolaescu se starduieste s-o umfle cu sapte plamani. Cel mai recent suflu a venit prin urmtaoarea afirmatie: „Dacă aş fi ghicitor în stele v-aş spune, dar nu ştiu”. Afirmatie legata de-o intrebare pusa apropo de vacinurile antivirus. Reactia oamenilor la o asemenea afirmatie a fost? Zero, nimic! Si atunci, a venit si Danut Sova cu una, la fel de nesimtita ca si cea a primului nostru sanitar.

"La noi, constructiile de autostrazi sunt lente din cauza regulilor europene". Da! Ai auzit bine. Legile europene ne-au impiedecat sa facem drumuri. Dar, nu ne-au impiedecat sa asfaltam unul plin de gropi, intr-o sapatamana. In cinstea vizitei premierului chinez. Care, n-a ezitat sa ne declare imediat viitorii tigrii ai Europei. Poate, si pentru faptul ca a auzit despre condamnarea in doar cateva luni a hotilor de tablouri din Olanda. De catre o justitie care pare sa functineze ca unsa. Scartaie serios doar atunci cand este vorba de procesele demnitarilor. Procese care dureaza de obicei si cate 10 ani. Deci cam pana in momentul in care pot fi prescrise. Bulele sunt asadar bule, indiferent in ce domeniu ar vrea sa apara. Nu exista una care sa nu se fi spart pana la urma. Desi balonul mafiot din Ro pare sa fie facut din otel. Ca o comparatie vezi de ce poate demisiona un prim ministru in Letonia! "Imi anunt demisia din postul de prim-ministru, asumandu-mi responsabilitatea politica pentru tragedie", a spus Dombrovskis jurnalistilor. Premierul leton Valdis Dombrovskis a demisionat miercuri, dupa tragedie de saptamana trecuta de la Riga, cand acoperisul unui supermarket s-a prabusit iar peste 50 de oameni au murit. La noi mor 50/zi in spitale, datorita nonsalantei. Chiar in epoca de glorie a liberalismului mafiot.

5 comentarii:

dragon spunea...

Pe mine ma fascineaza BTC. N-am decat 0.05 (nu cumparat ci generat), deci n-am stake in treaba, dar urmaresc cu interes. Este o marfa cum n-a mai existat niciodata. O moneda deflationara.

Horea spunea...

Dragon, tot ce merge in cer este fascinant. Va fi mai putin fascinant cand cade. Nu cred nicio clipa ca aceasta apreciere ar avea de-a face ceva cu deflatia. Ci mai degaraba cu posibilitatea de castig.

Castigurile au fost chiar enorme. Le-au facut cei care au intrat la timp. Ca si la metale. Cei care intra ultimii, marea majoritate, pierd. Din moment ce castigatorii trebuie sa aiba de unde lua.

Eu am auzit de unul care s-a trezit milionar peste noapte. A si uitat ca a cumparat BTC la cele mai joase preturi. Dupa cate am inteles a iesit totusi din piata la varful primei bule. Daca o astepta pe a doua era azi Gigi. Dar, acasa, nu in puscarie.

Recunosc ca explozia BTC m-a lasat si pe mine cu gura cascata. N-am visat nici o secunda ca va putea ajunge la 1000 de dolari. BTC nefiind altceva decat o alta hartie igienica. Dar, una in care oamenii si-au pus toata increderea in aceste momente. Asta incercam sa-i explic lui Flavian. Un obiect, indiferent de ce ar fi el, are valoarea pe care i-o confera piata la un moment dat.

Am dat si un exemplu. Valoarea unei sticle de apa pentru cineva deshidrat in desert, aproape de moarte, raportata la valoarea unei sticle de aur. Exemplul a fost si este unul ilustrativ. Din moment ce bulele burisre nu se nasc nicodata din necesitate.

Oricum, BTC este cel putin o moneda, nu un bulb de lalea. Care s-a tranzactionat la fel de bine, in timpul bulei lalelelor din Olanda. Nebunia umana pare sa nu aiba margini.

Anonim spunea...

Horea crezi ca vom avea scaderi pe burse inainte de craciun (crismas raly) o prabusire cred ca este improbabila acum

Horea spunea...

Anonim, nu stiu. Toata lumea se asteapta la ralyul despre care vorbesti. Taria pe care il are trendul da semnale in sensul ca se va realiza. Dupa o corectie al carei demnitate va fi foarte importanta pentru miscari viitoare.

radu spunea...

de acum sa tot facem caritasuri cu bitcoini. ce mare lucru pentru o mana de indrazneti cu potential si ceva putere sa faca o moneda flitcoin? lumea se va arunca sa o cumpere.