Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 20 noiembrie 2013

De ce se aprecieaza euro?

Reuters
* Bernanke: Fed committed to easy policy for as long as needed

Uite de ce! Iti spun stirarii de la Reuters. Care intelg piata de parca le-ar fi fost bagata in cap prin placenta, intrauterin. In momentul de fata este ora 10:43, ora Romaniei. Stirea are asadar o vechime de 3 ore. Uita-te acum la graficul expus!

Ce valoare poti acorda stirilor economice pe care le citesti? Asta daca nu esti in stare sa le strecori. Cam valoarea pe care o are nationala de fotbal a tarii noastre. Roasa pana in maduva oaselor de coruptia mafiota care si-a bagat coltii pana si in sport. Fi sigur! Piturca se va calugarii asa cum a demisionat Basescu in 5 minute. Exact cum a iesit Antonescu din politica, dupa ce n-a reusit sa-l demita pe actualul presedinte. Asa cum iti da si Ponta, luandu-ti. 

Costel a remarcat corect ca ma repet de multe ori. Fac acest lucru constient. Pentru ca in Romania este mai necesar decat oriunde. Repetitia este mama invataturii, deci nu poate face rau nicaieri, nimanui. Aici la noi, ar putea sa-i ajute pe cei cu ochii inchisi sa se dezmeticeasca. Ca sa poata face si ei legaturi intre fenomene aparent diferite. Unde crezi ca va merge euro, acum dupa ce ai aflat ce spun Draghi si Bernanke?

Ps. Independent de ce face euro. Sti de ce ne ducem noi de rapa? Pentru ca acest popor tolereaza premierea hotilor si a incompetentilor. Care isi bat joc si ii acuza fara rusine pe cei cinstiti si competenti. Avand intotdeauna suport si castig de cauza. Lui Piturca, in loc sa i se dea un sut in cur dupa prestatia avuta ieri, ca sa nu se mai vada, i s-au dat 100 000 de euro. Doar pentru acest meci, in care nationala a fost pur si simplu batjocorita de catre greci. Deci penibilul creat de acest om a fost rasplatit gras din banii tai. Din cei despre care Ponta spune ca nu exista. Dar exista miraculos intotdeauna pentru cei din gasca. Indiferent in ce domeniu ar activa ei. Chiar si pentru 16 consilieri la un parlamentar. Alesi toti din familie si "cercul de prieteni." Ce semnalae i s-au dat lui Piturca cu aceasta suma? Da-i bataie tovarase cu incompetenta si nesimtirea. Pentru ca astea sunt singurele "calitati" premiate de catre reprezentantii alesi de acest popor maret.

31 de comentarii:

AristotelCostel spunea...

Sa recunoastem ca si o prostie poate fi repetata la nesfarsit.

Incercarea ta de echilibrare a discursului politruc da rateuri din simplu motiv ca repeti prostii.

Nuanta din "angajamentul" lui somnorila era ca-si baga picioarele in politica daca nici acum poporul nu-l rade pe prostul statului.

Realitatea e ca 7,4 milioane, 88% din 8,3, din 15 total populatie cu drept de vot, l-au demis pe porcul statului.

Ca oculta, ca mafia financiar-bancara si ca securistii au pastrat paiata cheala, betiva si proasta nu afecteaza... nuanta.

Deci... repeta basismele ca eu ti le nuantez.

Horea spunea...

Norocul meu este ca repet prostii pe care realitatea le adevereste. Nenorocul tau este ca mi le nuantez in nunate care esueaza.

Poate, pentru ca esti incapatanat ca un catar.

Faptul ca Antonescu minteste in fiecare zi, si ca se intoarce de mai multe ori in directia vantului decat o moara de vant, nu se datoreaza celor 7,4 milioane.

Afirmatia pe care a facut-o atunci, inainte de referendum, este doar un strop din oceanul de afirmatii anapoda pe care le-a facut dupa.

Numai ca, pentru a vedea acest lucru, ar trebui sa-ti dai jos ochelarii de catar. Si ar mai trebui sa lasi putin si din incapatanare.

Anonim spunea...

piturca , ca piturca dar de asta ce mai zici ? cand am zis ca o sa i se ridice statuie am fost luat la misto ...

Bernanke Scores 8/10 From Economists on His Way Out

Federal Reserve Chairman Ben Bernanke, who has steered the U.S. economy through the worst financial crisis and recession in many generations, has received a glowing review from economists for his overall performance two months before he steps down.

sorinel

Horea spunea...

Ben Piturca! Sa vedm ce vor zice peste un an?

Anonim spunea...

Goldman: S&P 500 could drop 10% sometime during 2014

december 2014 - mai avem de asteptat se pare ...

Anonim spunea...

Yellen Clears Key Senate Hurdle to Become Next Fed chair

doamne ajuta !

AristotelCostel spunea...

Pai, uite, sa zicem ca suntem in 2012 si eu prezic ca USL nu scoate peste 50% la alegeri.

Revenind in zilele noastre, tu ai uitat toate prostiile pe care le-am spus atunci, asa ca nu ma opreste nimeni si nimic sa spun ca mi-au iesit toate predictiile.

Asta chinuie tot grupul pupinbasist. Antonescu nu ajunge presedinte.

De catâr iau lumină din gândul ca să nu mă debăsific.

Anonim spunea...

Better Job News Sends Stocks Higher; Dow at 16,000

bernake e pe felie !

ThinkAgainRo spunea...

Costele frate ai omorât toți tonetarii proști gen Sorinel Puștiu, MYSEBI și alte personalități anonime...!
Ce nu înțeleg toți băsiștii este faptul că toate aceste reacții gen
MĂ CAC PE ANTENA3 și pe Crin Antonescu ne mobilizează pe noi ceilalți 7.4 milioane de oameni care mai au discernământ să fim activiști non-stop pentru Antonescu!
Domnule Doctor ați spus că nu mai permiteți comentarii offtopic !
Bănuisc că Mă cac pe antena 3 face parte din subiectul descris de Domnia Voastră în articol sau atât au înțeles copiii turnătorilor ajunși securiști !

Horea spunea...

Thinkagainro numai cand fac revizuirea comentariilor le pot sterge pe cele de genul comentariului in cauza. Inainte, imi este imposibil.

Daca tot vorbim de Antonescu, va rog sa-mi spuneti si mie. Ce anume vedeti dumneavoastra ca l-ar califica pe acest om pentru postul de presedinte.

Ce se vede ca a facut el pentru tara din Anglia? Pentru ca din RO eu nu vad ca a facut nimic. In afara de faptul ca se suceste ca o moara de vant, de mai multe ori pe zi. Nici in acest caz nu pentru interesul comun, ci pentru interesul lui propriu.

Costel, eu nu cred ca trebuie sa "zicem" nimic. Ci, mai degraba, trebuie sa citim doar ce este scris pe acest blog. Ca sa vedem ce am spus eu in articolele puse pe pagina pana in momentul de fata. Putand constata mai pe urma si ce s-a intamplat. Mai apoi, putem citi comentariile tale, ca sa le comparam si pe ele cu realitatea care a urmat.

Dupa ce am facut aceste lucruri putem trage concluzii. Eu cred ca marea majoritatea cititorilor le-au tras asa cum trebuie. Intrebarea pe care am pus-o lui thinkagainro este valabila si pentru tine. Ai drepate cand spui ca oamenii uita. Dar, mai bine ca tine, nu pare sa uite nimeni. Din moment ce tu uiti voit, tot ceea ce nu se portiveste cu cadrul pe care ti l-ai definit. Sunt convins ca nu faci asta din ignoranta. Ci, din reavointa. Ceea ce este mult mai trist si mai periculos.

Ai demonstrat nu o data ca, pentru tine nu conteaza faptele. Conteaza doar omul care le face. De unde rezulta si judecarea diferita pe care o acorzi persoanelor implicate in aceleasi fapte. Un fel de-a judeca foarte nociv pentru orice societate. Oare cum ai reactiona in cazul in care ai fi chiar tu cel descriminat? Sunt sigur ca ai sari ca ars. Pentru ca tu esti costel antibasistul! Si prin asta ti-ai luat dreptul sa faci orice. Asa cum fac si cei carora le canti in struna.

In ochii mei atitudinea de care dati dovada si pe care o numiti antibasista, nu este altceva decat o atitudine antinationala. Din moment ce in numele antibasismului va permiteti sa va bateti joc de toti cei care nu gandesc ca voi. De cetatenii al caror numar este in continua crestere. In fata unui circ ieftin facut de mascaricii mafioti pe care ii sustineti.

B spunea...

Stimat juriu, eu sunt de parere ca Horea este unul dintre cei mai echilibrati bloggeri pe care l-am citit. Parerea mea. De asta ii citesc cu placere posturile chiar daca comentez f putin.
Pentru voi think si Costel, cand Basescu nu o sa mai fie pe cine o sa mai dati vina pt incopetenta guvernarii?!?!
Think, daca ai incredere asa de mult in PSD de ce nu te intorci din Anglia cand vor castiga si alegerile si pozitia de presedinte? Americanii au o vorba "put your money where you mouth is". Cum stai in Anglia si vb fluent sunt convins ca nu trebuie sa iti explic sensul.

Anonim spunea...

think e un bugetar nenorocit la fel ca si costel , in plus detasat la londra ... ce-i prost sa se intoarca ? ponta e tatucul lui ...
sorinel

ThinkAgainRO spunea...

În sfârșit SORINEL în toată splendoare imbecilității sale...ca de obicei stimați băsiști sunteți pe alături...singurii bugetari din Londra sunt rudele portocalii ale bugetarilor din Modrogan...nu e cazul meu SorinelpROSTEL!
Mă întorc la anul doar câteva luni pentru campanie...am niște socoteli de rezolvat cu Băsescu și șleahta lor!
eu sunt român cu sufletul, și chiar dacă în aceste timpuri a fi român înseamnă un handicap, este ceea ce sunt și simt!
Problema mea este că români se consideră și acei susținători cretini ai unui regim criminal din spatele unui schizoid bețiv!
Nu-i problemă stimați votanți ai lui Unguent!
Noi cei 7.4 milioane de oameni cu discernământ ne încălzim pentru alegerile prezidențiale!Poate vom reuși să-l facem pe acest decelerat CIA să meargă unde-i este locul: la groapa cu gunoi a istoriei moderne!
Toți cei care la referendumul 2012 au stat acasă pot să stea liniștiți acasă sau să vină să voteze Elena uDREA!

ThinkAgainRO spunea...

Domnule Doctor,
sistemul actual este clar împotriva interesului cetățeanului indiferent în ce țară cu excepția Rusiei unde PUTIN chiar slujește intereselor propriului popor!
Mi-as dori să pot construi o societate unde votul chiar să conteze cu adevărat iar politicienii să se muleze pe interesele votanților!
Deocamdată lucrăm cu ce avem! Și avem așa:
Băsescu un schizoid alcoolic care nu dă un cent nici măcar pe idioții ce-l pupă-n-...băs!
Antonescu care e un politician pe care eu îl cunosc personal.Din postura de tânăr liberal l-am apostrofat vehement în 2005 la o ședință fiindcă îi lua apărarea lui Năstase!
Știți ce? Niciodată Antonescu nu l-a mai elogiat pe Năstase!
Televizorul, mai ales că acum e controlat de un grup care nu-l vrea pe Antonescu președinte, îl va creiona pe acesta diferit față de cum este!
PONTA, plagiator și copil/nepot de politruc comunist!
Ce nu înțelegeți Domnia VOASTRĂ este că BĂSESCU este cea mai nocivă caricatură politică din istoria României.
Cum mă întrebați de Antonescu când un om stă pe un scaun plătit și de idioții care-l aplaudă pe aici împotriva tuturor regulilor democratice?
Cum mă întrebați de Antonescu când Elena Udrea a avut un buget de 7.5 miliarde de euro ce s-a volatilizat din 2009 până în 2011?
Cum comentați de PONTA și Antonescu când președintele ''tuturor'' românilor a convocat un referendum local pentru situația de la Roșia Montana?
Băsescu a creat un SISTEM REPRESIV-SECURISTOIDO-MAsonic pe care PONTA și Antonescu-l vor prelua și folosi!
Cum faceți afirmații împotriva unor personaje, când doctor fiind această caricatură bețivă a declarat că spitalele ce nu sunt profitabile trebuiesc închise?
Cum mai puteți să fiți admirator al lui Băsescu când între 2009 și 2012 Băsescu a distrus complet România aruncând peste granițe încă 3 milioane de refugiați economic peste cei 3-4 milioane ce erau deja?
Cum mai permiteți propagarea ideilor securiste gen Antonescu nu va fi președinte când Antonescu NU ARE CONTRACANDIDAT în acest moment?
Bun rău nu are contracandidat!
Este exact ca dolarul e hartie igienică dar e cerut pe planetă!
Acele lupte de stradă sângeroase pe care le tot anticipați e exclus să se producă în România dar dacă vreodată se vor produce am câțiva susținători ai lui BĂSESCU pe care i-aș vrea morți! Nu pentru că sunt eu USList, pontist sau altceva ist ci pentru că criminalul Băsescu a fost justificat de o hoardă de săraci cu duhul gen Sorinel și alți MySEBI și la toate crimele lui aceștia sunt complici!
A fi antibăsist înseamnă a fi antiSECURIST, antiCOMUNIST, antiTOTALITAR!
A fi băsist înseamnă a fi parte dintr-un SISTEM GENOCIDAL care trebuie să dispară!
Lupta antiBăsescu este o luptă de supraviețuire! Nu e nici ideologică, nici dogmatică, nici orice!
Pentru că BĂSESCU este o mână care a încercat să ne asasineze pe noi cei 7.4 milioane care oricum am fost și vom fi mai mult decât ceilalți!
Pentru mine Antonescu este doar un instrument prin care să scap de SECURISMul lui Băsescu!
Iar între Antonescu și orice contracandidat voi lupta pentru Antonescu! Voi aduce 6000 de voturi cât i-am adus și scârbei prezidențiale în 2009 când eram cretin precum SORINEL!
Iar cel mai greșit lucru este că ați încercat aici să propagați ideile securistoide cu LOVITURA DE STAT din 2012 care știm bine că a fost un referendum care chiar a funcționat fiindcă oamenii au venit la vot sau au stat acasă după cum le-a dictat conțtiința!
Cu respect și stimă
Cel mai fidel cititor
ThinkAgainRO

ThinkAgainRO spunea...

@B
Din prima zi de Cotroceni a lui Antonescu voi începe să-l critic dacă merită!
Asta este diferența între băsism și obiectivism!
De asta sunt supărat pe băsiști: fiindcă sunt niște oxiuri ceaușiști updatați!

Anonim spunea...

Blogul "Think..." este clar pro-rus sau puiut al "vocii rusiei". Il urmaresc de multa vreme si contine clar tehnici de mind control, NLP, tehnici de prezentare specifice

Anonim spunea...

Domnul Doctor , niste injectii cu cianura pentru tov. think se poate ?
Acest individ se pare ca , consuma oxigenul degeaba ...

Vali spunea...

Bernanke: Fed committed to easy policy for as long as needed

Degeaba Horea. Cred ca-l vor vana peste cativa ani pe nemernic ca pe criminalii in serie.

Deja dobanda a plecat pe drumul ei fara sa se mai uite in gura barbosului si nici pe viitor in chilotii doamnei.


Ciclul de 60 de ani e terminat. Si va urma o scumpire agresiva a banilor pret de vreo 2-3 ani dupa cum arata si graficele.

Tu ai mers pana la 3,5...eu merg pana la 5,5. Cine da mai mult?!

ps. am expus pe langa graficul TNX si un grafic al eurjpy pentru exemplificare a unei posibile miscari ascendente a dobanzilor. De regula preturile cand ies din astfel de formatiuni au o dezvoltare exploziva. TI-tac-tic-tac...

http://www.fileshare.ro/e30017285
http://www.fileshare.ro/e30017287

Horea spunea...

Thinagainro. sistemul actual este clar împotriva interesului cetățeanului indiferent în ce țară cu excepția Rusiei unde PUTIN chiar slujește intereselor propriului popor!

Cum de va-ti decis sa stati in Anglia? Intr-o tara unde sistemul este inpotriva interesului cetatenesc. Sau credeti cumva ca salariul pentru care v-ati dus acolo este creatia lui Antonescu sau a lui Putin?

Deocamdată lucrăm cu ce avem!

Cu ce anume? Pentru ca daca ne apucam de sapat gropi cu furculita obtinem ceea ce vedem. Sau poate sunteti pe drumul de-a va reintoarce acasa, vazand groapa gata sapata?

Antonescu care e un politician pe care eu îl cunosc personal.Din postura de tânăr liberal l-am apostrofat vehement în 2005...

De ce nu veniti sa-l apostrofati pe Antonescu sa faca in asa fel incat sa puteti castiga aici cat castigati in Anglia, ca sa nu mai trebuiuasca sa avem romani pribegi. Spuneati ca C este ascultator. Eu de abia astept minunea. Sau, poate nu ati inteles inca faptul ca salariul pe care il luati in Anglia nu este o intamplare. Ci un rezultat firesc al unei societai functionale.

Ce nu înțelegeți Domnia VOASTRĂ este că BĂSESCU este cea mai nocivă caricatură politică din istoria României.

Eu am inteles ca este nociv, dar nu am reusit sa vad ca este mai nociv decat ceilalti. Poate imi explicati dumneavoastra in ce consta nocivitatea lui, raportata la "binele" adus de ceilalti.

Cum faceți afirmații împotriva unor personaje, când doctor fiind această caricatură bețivă a declarat că spitalele ce nu sunt profitabile trebuiesc închise?

Am fost chiar ieri la un spital profitabil neinchis, unde un bolnav a astepatat de la 4 la 23 pentru un medic. Este cumva Basescu ministrul sanatatii?

Cum mai permiteți propagarea ideilor securiste gen Antonescu nu va fi președinte când Antonescu NU ARE CONTRACANDIDAT în acest moment?

Eu nu propag idei! Imi spun doar parerea. Pentru ca vad un contracanditat al lui Antonescu. Se numeste Crin Antonescu. Pe care, cei 7,4 milioane pe care Basescu a incercat sa-i asasineze nu mai prea vor sa-l voteze.

Cum mai puteți să fiți admirator al lui Băsescu când între 2009 și 2012 Băsescu a distrus complet România aruncând peste granițe încă 3 milioane de refugiați economic peste cei 3-4 milioane ce erau deja?

Eu admiratorul lui Basescu n-am fost niciodata, se pare insa ca si-a gasit multi admiratori printre cei "refugiati". Ei l-au votat, printre altii. Eu niciodata! Se pare ca l-ati votat si dvs.

A fi antibăsist înseamnă a fi anti SECURIST, antiCOMUNIST, antiTOTALITAR!

Conform carei definitii? A dumneavoastra, poate. Din moemnt ce eu nu am gasit nimic referitor la Basescu atunci cand am citit definitiile legate de termenii enuntati. Nu stiu daca va dati seama ca in totalitarism, intr-unul basist, in acest caz, Ponta si Antonescu, precum si cei 7,4 milioane ar sta pe marginea drumului aplaundand si ovationand marinari.

Pentru mine Antonescu este doar un instrument prin care să scap de SECURISMul lui Băsescu!

Aaaaaaaa? Eu stiu ca si surubelnita este un instrument! Dar nu stiu daca este chiar asa buna la scos dinti de exemplu, sau la batut cuie.

Pentru că BĂSESCU este o mână care a încercat să ne asasineze pe noi cei 7.4 milioane care oricum am fost și vom fi mai mult decât ceilalți!

Cum de nu a resuit sa va asasineze in dictatura si totalitarismul pe care spui ca l-a creat. Eu stiu ca fiecare dictator a lasat cimitire dupa el. Din care nici Dragnea nu ar mai fi fost in stare sa scoale pe nimeni.

Greu de discutat pe un blog, mai ales atunci cand interlocutorul isi aude doar propria voce. Oricum ar fi, sper ca salariul care s-a lipit de dumneavostra in Anglia sa fie mult. Pentru ca din punct de vedere civic, si chiar politic, ceea ce s-a lipit de domnia ta, mie mi se pare a fi foarte putin. Asta pentru ca nu ai reusit sa intelegi inca, legatura pe care o are bunastarea cu functionalitatea unei societati. Poate o sa intelegi mai tarziu.

ThinkAgainRO spunea...

Să fiu sincer, din cauza toxicității și a ideilor subversive răspândite vara trecută, românii nu au drept de muncă în UK!
Nici eu așadar, deși angajat FULLTIME cu drepturi depline nu am drept de muncă! EXACT ROMÂNIA LUI KAFKA!
Diferenta intre ANGLIA și ROMÂNIA este că UK a avut atât de mulți bani din traficul cu opium și jaful executat asupra altor popoare că nu s-a cunoscut jaful executat de proprii politicieni!
Bineînțeles că băsiștii, nu v0am suspectat până acum de imbecilitate dar încep să o fac, aruncă întotdeauna argumentele cum că noi ceilalți, cu altă opinie NU ÎNȚELEGEM!
Are dreptate ARISTOTEL COSTEL în ceea ce vă privește deși eu vă luasem inițial apărarea!
Rămâneți băsist căci e calea cea corectă!Și când veți bea apă cu cianuri să o beți în sănătatea lui BOC și Băsescu reformiștii!

Anonim spunea...

Poll: Will the Dow Break 17,000 by Year’s End?
horea , ce zici ? pare ireal dar poate fi adevarat ! Bernake rules !

Horea spunea...

Thinkagainro. Nu ti-am sters comentariul tocmai pentru ca vreau sa vada lumea ce poate scrie cineva care se autointituleaza "antibasist". Eu mi-am pierdut timpul ieri ca sa-ti dau un raspuns civilizat. Si sa incerc sa demontez cu argumente, niste afirmatii pe care le-am considerat halucinante. Prin care, asa cum fac toti antibasistii, n-ai reusit sa raspunzi la o singura intrebare simpla pe care ti-am pus-o. Ce a facut Antonescu pentru tara si popor?

Ai reusit totusi altceva. Sa ma faci imbecil. Vezi cat de putin conteaza treaba cu "dumneavoastra?" Atunci cand lipsa de educatie si lipsa de respect isi spun cuvantul.
Eu nu ma pot cobora la nivelul dezbaterilor din Ro, cladite in marea lor parte doar pe nesimtire. Din moment ce combatantii sunt lipsiti total de orice argument. Ma voi abtine asadar de la posibilitatea de a-ti arunca jignirea inapoi. Oricum, dialogul dintre noi se termina aici. Dar, nu inainte de a-ti atrage atentia asupra unui lucru pe care il consider important:

Cei de la antene, care au un singur argument, indiferent de subiect: "esti basist" nu sunt ca tine. Tu incerci sa-i imiti,nimic mai mult. Ei fac ceea ce fac pentru ca sunt platiti gras de un fost delapidator al securitatii. Si nicidecum pentru ca ar crede o farama din ceea ce spun. Menirea lor este sa spele creiere pentru bani. Si iti garantez ca vor face asta pentru oricine plateste mai bine, inclusiv pentru Basescu, daca va fi nevoie.

Antena 3 nu a fost intotdeauna ceea ce este astazi, cu toate ca Basescu era si acum cca 6 ani presedinte. Cand traia Paler Gadea avea emisiuni chiar decente. Numai ca, atunci, latul din jurul gatului lui Voiculescu nu era la fel de strans ca astazi.

La tine parerile vin din convingere. Ceea ce este foarte trist. Din moment ce nu iti aduc nici macar un castig personal.Asa cum le aduc celora de la antene. Tocmai de aceea, ei stiu bine ce fac, in timp ce pe tine te sufla vantul. De la Basescu la domnul Dan, de acolo la Antonescu, si cine mai stie unde in viitor. Daca te declari liberal este bine sa studiezi mai intai liberalismul. Ca sa intelegi ca nicio doctrina reala nu poate fi bazata pe existenta sau inexistenta unui om.

Pana cand foarte multi romani gandesc ca tine, cei care iti sunt dragi in tara vor trai intr-o Romanie ravasita. In care cei pe care ii sustii vor putea sa-si faca jocul. Pentru ca strategia pe care au aplicat-o a reusit. Eu sper totusi ca timpul iti va deschide ochii. Pentru ca daca toti fanii antenelor vor ramane cu ochii inchisi, tara asta va merge spre pierzanie.

Iti mai dau un sfat prietenesc venit asa de la un imbecil. Analizeaza-ti ideile, atitudinea, si uita-te la rezultatele pe care le-ai obtinut in urma lor. Daca rezultatele sunt bune, ideile si atitudinile au fost bune. Daca nu, schimba-le rapid. Pentru ca facand acelasi lucru, nu vei obtine niciodata alte rezultate.

wolf72 spunea...

sistemul actual este clar împotriva interesului cetățeanului indiferent în ce țară cu excepția Rusiei unde PUTIN chiar slujește intereselor propriului popor!

:))))))))))))))))))))))))))))

multi cretini populeaza netul.

Horea spunea...

Vali, eu merg mai lesne decat tine. Asta neinsemnand ca nu vad dobanzi mai mari decat telul expus. Cand si daca iesim din canal va fi jale. Dar pana atunci telul meu ramane unde l-am pus.

ThinkAgainRO spunea...

Este ultima mea intervenție pe acest blog pe care cu regret îl părăsesc.Analizele economice sunt aproape perfecte în schimb la politică domnule doctor vă pricepeți deloc!
Asta și din cauză că nu sunteți nici român, nici suedez(sau norvegian nu mai mi-aduc bine aminte) deși vă doriți ambele!
Aici aveți un link cu argumentul de ce PUTIN lucrează în folosul poporului rus:
http://gandeste.org/general/politistii-rusi-care-nu-si-au-putut-justifica-averea-au-ramas-fara-ea-si-au-fost-trimisi-in-colonii-de-munca-la-noi-de-ce-nu-se-poate/35362
Cu asta am răspuns cretinului Wolf27!
Într-o societate ideală păcălici ca ANTONESCU sau PONTA nu apăreau niciodată!
Dar nici criminali odioși precum acest bețiv scizoid pe nume Băsescu!
Am crezut în dorința lui BĂSESCU de a face reforme profunde!M-am trezit cu salariul diminuat la 40% deși munceam și sâmbăta și duminica!Nu mai dau detalii că se continuă circul făcut de niște proști!
A mă acuza pe mine că sunt antinațional și că nu sunt român când am creat un blog unde dau soluții exact ce rezolvă problemele românilor fără să cer vreun ban e dovadă de imbecilitate!
A mă întreba de ce am emigrat în Londra și nu la Moscova?
Simlu: nu cunosc limba rusă i sunt prea bătrân să o mai învăț! Pentru ceea ce fac eu în Sankt Petersburg aș fi fost plătit de 3 ori mai mult ca în Londra!
UK este departe de a fi un model de civilizație! Diferența este că este înlocuită nesimțirea și neghiobia pur balcanico-românească cu un teatru penibil denumit british politeness!
În rest nimic: mizerie, trenuri care întârzie, poliție incompetentă (dar nu șpăgară), birocrație kafkiană unde întâlnești des și corupție, lipsă libertate de exprimare, lipsă democrație reală, bulă imobiliară, snobism, idioțenie!
Din ceea ce văd eu Uk este departe de a fi o societate funcțională! Ce o face să funcționeze însă sunt banii care vin din toată lumea!Însă și România a mers aproape perfect între 2005 și 2007!Intrau bani de peste tot, se cumpăra se vindea oamenii aveau joburi și consumau! Nu interesa pe nimeni politica tocmai de aia au iesșit să-l confirme pe Băsescu!
Însă lovitura care a dat-o Băsescu în 2009-2010 a făcut România KO.
El este singurul vinovat (a respectat ordinele de la LAngley) pentru cum arată astăzi Ro!
Șleahta sa de schizoizi au distrus România de tot!
PONTA și cu Antonescu nu mai au ce fura!
Joacă un dans penibil în încercarea de a convinge că vor repara ceva!
Dar indiferent cum ar fi BĂSESCU este etalon pe planetă pentru numărul de refugiați economic și morți produși per an de mandat!
Bineînțeles nu mă aștept de la cineva care prevedea că euro va ajunge la 1.2 dolari sau chiar mai jos să accepte vreun argument inclusiv de ordin medical!
Păi cum să mai funcționeze acel spital unde ați stat de la 4 la 23 dacă BĂSESCU a dat sistemului de sănătate injecția letală?
Nu înțelegeți că România e praf?Că cei 7 milioane de români plecați NU SE MAI ÎNTORC NICIODATĂ deși îi arde la ficați dorul de țară în fiecare zi!
Cu regret m-ați dezamăgit! Aș fi sperat nu într-o atenuare sau nuanțare a băsismului cu spume promovat pe acest blog ci în retragerea într-un colț egal distanțat de politic și ca un intelectual serios puteați aproba sau respinge anumite argumente!
Cred totuși că suferiți de acel sindrom în care dați lecții altora considerând că le știți pe toate! Dacă este așa vă compătimesc! Ați îmbătrânit neștiind sau neaflând că în viață cu cât afli și cunoști mai multe cu atât realizezi că știi mai puțin!
Rămas Bun
ThinkAgainRO!

Anonim spunea...

Comentarii cu ma fac in stanga si in dreapta, sunt absolut fantastice.
Si daca te-ai intalni cu Basescu in fata la Unirea. Te-ai mai cc ?? Si ca sa terminam cu deceleratii, si daca prin absurd ai reusi sa-ti faci nevoile in locul acela mult ravnit, ai rezolvat ceva, in numele binelui pentru tara?? Tocmai din aceasta cauza esti dispretuit in afara si nu pentru faptul ca esti roman. Comportamentul tau inspira neincredere si nu limba ce-o vorbesti. Respectul primit se regaseste in cel oferit.
Nu-mi place absolut deloc de presedintele Romaniei, dar sa nu uitam, prin declaratiile de genul ne facem un deserviciu tuturor.

TF

Horea spunea...

Perfect de acord cu tine TF. Putini romani au intels un lucru deosebit de important pentru aceasta viata. Respectul nu-l poti cumpara, nu-l poti impune, il poti doar dobandi. "Respectul" impus este frica, nimic altceva.

Anonim spunea...

horea , iti ofer un subiect nou :
"U.S. housing permits breach 1 million mark, home prices surge"
noi ne tot incapatanam cu prabusirea aia ... care , culmea , ne mai si miram ca nu mai vine ...

cu stima sorinelp

Horea spunea...

Sorinel, eu nu ma mir ca nu mai vine. Din moment ce am expus doua scenarii. Ba mai mult. Am constatat ca suntem foarte probabil in scenariul 2. Si, atunci, de ce sa nu creasca housing starts? Din moment ce oamenii cred ca si bursa, cat si imobiliarele nu pot merge decat in sus, cu pretul.

Nu a fost la fel in 2007? Cand Bernanke a explicat ca pretul imobiliarelor a crescut normal, reflectand doar o cerere in crestere, datorita unei economi sanatoase. Vezi vreo diferenta intre cele doua situatii? Perceptia este aceeiasi. Bursa nu poate face altceva decat sa urce, si din profitul pe care l-ai facut mai trebuie sa cumperi si vreo trei, patru case.

In Ro nu a fost la fel cand duduia economia, in 2007? Si cand un apartament ceausist de doua camere se vindea la 70 000 de euro in Tg-Mures. Ai auzit tu pe cineva sa vorbeasca atunci de scaderi de pret. Eu auzeam ca apartamentul va fi in curand 90 000, daca nu te grabesti sa-l cumperi. Ca a ajuns la 20 000 este o alta poveste.

Ce putem face altceva decat sa asteptam? Ca sa constatam, poate, ca nici bursa dar nici imobiliarele nu o sa mai cada niciodata. Mie mi se pare straniu, dar cine stie?

Anonim spunea...

Horea,pentru scenariul 2 pe DJI nivelul expus in postarile mai vechi este 17000 ? Ca eu asa inteleg dupa
sagetile expuse.

Emil.

Horea spunea...

Ai inteles corect Emil!