Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 18 noiembrie 2013

Economie politica

Iti mai aduci aminte de ea? Pe vremea mea se facea la liceu. Acum se face pretutindeni in societatea romanesca, unde pana si matura curatatoarei a ajuns sa depinda de ea.

„Mai bine somnoros, decât mincinos/Mai bine lat, în dormitor, decât infam plagiator”.  

Cine crezi tu ca a facut aceasta declaratie? Uite cum incepe sa reevalueze omul care inghite porci o situatie pe care o nega cu inversunare doar acum cateva saptamani. "Antonescu nu va ajunge niciodata presedintele Romaniei", spunea fermierul nostru drag. Un lucru pe care l-am spus si eu acum un an si jumatate in Norvegia. Numai ca, eu am crezut ceea ce am spus, pentru ca nu am fost manat de niciun fel de interes. Si mai cred acest lucru chiar si azi. In alta ordine de idei! Ai vazut cum au sarit ca arsi antonescienii? Dupa ce Voiculescu a bagat un varf de cutit in ei? Au sarit ca sa traga toti deodata in motan. In aceeiasi "pisica" pe care au luat-o in brate fara sa clipeasca. Inainte, dar si dupa alegeri, exact pana in momentul de fata. "Dandu-si seama, "doar acum" ca Danut este cea mai imorala felina. 

Care, mai si face afitmatii nerusinate, conform Crinului tot mai impopular. Nu stiu daca observi cum isi spala mafia chilotii plini de cacat in fata ta, la televizor, prin ziare, pentru ca sa ai cu ce te distra o vesnicie. Observa! Acest razboi, numit politic de masmedia, nu are de-a face nimic cu politica. De ce? Pentru ca ceea ce vezi nu este politica! Este o reglare de conturil intre devastatorii pe care tu i-ai ales sa te conduca. 

Nici un atac, facut de oricare dintre ei, nu se refera la neindepliniri de proiecte pentru Romania. La ceva palpabil, orice, legat de soarta a ta sau a tarii. Ci, doar la neindeplinirea proiectelor prorii, de interes strict personal. Pai, daca Crin a pornit mana in mana cu niste fosti delapidatori securisti, precum Rosca Stanescu, Voiculescu etc. Care nu fac altceva decat sa fie ei insisi. Ce-l va impiedeca sa-l ia de mana pe Basescu, la nevoie? Din moment ce "aliatii" USL au hotarat deja sa mearga fiecare in parte la europarlamentare. Pentru ca, la alegerile care vin, jos Basescu nu mai poate fi un program politic. Singurul care i-a unit de fapt pe banditii care au ajuns la putere. In aceste conditii eu nu pot face altceva decat sa constat. Buboiul postdecembrist s-a spart, si puroiul va trebuie de aceea sa curga in siroaie. Pana in momentul in care te vei trezi. Daca nu te vei trezi, te vei ineca in el.


Marţi, BNR a scăzut dobanda de la 4,25% la 4%, încă un minim istoric de aproape trei decenii, ce nu au prins nici părinţii noştri, când aveau credite pentru apartamente. Iar Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, s-a rugat public încă o dată de bancherii comerciali să reducă şi ei dobânzile la creditele în lei, măcar în linie cu mişcările BNR, pentru a reanima creditarea, care stă în comă de câţiva ani şi care la rândul ei să mişte cererea şi implicit economia, care stă doar în exporturi şi agricultură. Sunt mulţi clienţi buni care trebuie finanţaţi mai uşor... Dacă nu dau credite, băncile nu vor avea din ce să trăiască... Excesul de lichiditate în lei trebuie să se ducă în economie (pentru că liniile de finanţare în euro pleacă înapoi afară şi nu se mai întorc). Acestea sunt declaraţiile guvernatorului BNR, în speranţa că îl va auzi cineva din clădirile de sticlă ale băncilor de unde economia românească, cu foarte puţine excepţii, a devenit un loc de unde trebuie să scoţi banii la prima ocazie înainte să te prindă din urmă vreo insolvenţă.

De la politica la economie! Uite ce a inteles guvernatorul suprem din tot ceea ce se intampla in jurul sau. Convins fiind ca bancile fac pe al dracului atunci cand nu vor sa porneasca creditarile.

Unul din scopurile Partidului Miscarea Populara este "crearea unui vehicul politic puternic pentru a-l sustine pe Traian Basescu pentru functia de prim-ministru", a declarat consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu.

Am fost chiar asa nebun? Judeca singur! Uite ca si predictia " Basescu va incerca sa devina premier" incepe sa prinda contur. Hai sa mai repetam inca o data ceea ceea ce scriam din Norvegia! Legat de ceea ce credeam eu ca se va intampla in "viata politica" romaneasca, dupa alegri: 1) Antonescu nu va ajunge niciodata presedintele Romaniei. 2) USL se va rupe. 3) Basecu va incerca sa devina premier. 4) Guvernul USL se indreapta spre esafod, pentru ca va trebui sa traga pielea de pe oameni.

Dupa cate poti constata, viermele mafiot este unul deosebit de puternic. Fapt pentru care a reusit sa se cuibaresca pretutindeni in societate. Chiar si in zone care nu ar trebui sa aiba nimic cu asa numitul politic. Sportul de exemplu. O ramur in care, alesul pe viata, Mitica, omul care a facut praf fotbalul romanesc, impreuna cu alti penali, a fost inlocuit. Nu cu un om competent, moral, si dornic ca sa schimbe starea de fapte, ci cu un client al PSD. Care spune:

Domnul Ponta acum 10 sau 12 ani era cu mine la FC Naţional în Consiliul de Administraţie. Normal că s-a bucurat şi m-a susţinut moral, pentru că e un om de calitate ".  

Ai auzit? Ponta om de calitate! De aceeiasi calitate ca si noul presedinte pe care l-a pus la "liga". Oare cum ar fi rectionat antibasistii, daca fermierul ar fi facut ceea ce a facut Ponta? Ar fi scuipat cu siguranta foc pe toate orificiile. Ponta poate face in schimb orice, ca si Voiculescu. Pentru ca ceea ce fac "antibasistii" este intotdeauna bine facut. Pana le apune si lor steaua intr-o buna zi. Economia politica a cuprins asadar intreaga societate, in timp ce premierul nostru plagiator ne explica ca "e de bine:"

Premierul Victor Ponta a susţinut că în 2014 ţara noastră va avea cel mai mare produs intern brut calculat după Revoluţie. 

Care revolutie tovarase Ponta? Revolutia de rotare a cacatilor? Puneti ochelarii scosi din buda pe nas! Si dupa ce i-ai sters, arunca o privire spre Franta. Ca sa vezi cum se schimba calculul facut acasa, raportat la cel din targ. "Cazeneuve admet des recettes fiscales 2013 inférieures de 5,5 milliards aux prévisions."(Minus 5,5 miliarde la PIB-ul Frantei, raportat la calculul oficial). Eu cred de fapt ca tu sti foarte bine acest lucru, dar te doare fix in cur. Pentru ca daca nu-ti iese PIB-ul, asa cum nu i-a iesit nici lui Hollande, vei mai trage un rand de piele de pe oamenii care te aclama. Ca sa poti da bani clientelei, formata din directori si alte zburatoare afiliate clanului pe care il conduci. Pentru asa ceva vor exista bani intotdeauna, pana cand romanul va avea o singura celula de piele pe corp. Pe care o vei lasa numai pentru ca sa-ti poata asculta explicatiile. Privind bunastarea care rezulta din taxele pe care le-ai pus. Acelea care nici nu sunt de fapt taxe, daca e sa-i ascultam pe lacheii tai supusi. Admiratorii USL au inceput sa le simta deja efectul binefacator. Fapt care ii va scoate probabil in starda ca sa-ti ceara si mai multe. 

Deocamdata, in starada au iesit totusi alti oameni. Cei din sanatate si din invatamant. Carora le-ai promis marea cu sarea. Si care nu par sa se bucure de loc, atunci cand vad cum ai impartit banii din buget.  Cei despre care spuneai ca s-au imputinat!

"Majorarea salariilor directorilor generali din companiile de stat neperfomante şi le permite reprezentanţilor în Adunările Generale ale Acţionarilor să-şi mărească indemnizaţiile de şedinţă de la 47 de lei, cât iau în prezent, până la 25% din cât primeşte şeful companiei." Aceştia îşi vor putea fixa, în noile condiţii, indemnizaţii de şedinţă şi de 3.000-4.000 de euro. Neoficial, politicienii admit că înainte ca indemnizaţiile să fie reduse drastic, cei numiţi în astfel de poziţii împărţeau profitului cu partidul, fie prin cotizaţii, fie prin sponsorizări, pentru finanţarea campaniilor electorale.

Ai intels votac cretin? Daca cotizezi, ajungi acolo unde trebuie. De unde poti continua mai pe urma cotizatul, fara sa-ti mai bagi mana in buzunarul proriu. Din moment ce este mult mai placut sa-ti bagi mana in buzunarul celui care te-a votat. Daca esti profesor sau cadru sanitar, si nu ai de unde cotiza, du-te in ma-ta. Dar nu inainte de-a pune stampila de vot pe un mafiot. Deci dlragi tovarlasi si prlieteni. Cam astea sunt regulile de functionare ale economiei politice. Aplicata ca in carte de catre tovarasii care i-au tras un glont tovarasului. Ca sa poata implementa ei, mai pe urma, gandirea magistrala a geniului din Carpati. Incorunjati de aceeiasi securisti turnatori, care au ajuns astazi in clasamentul Forbes, printre cei mai bogati oameni din lume. In epoca de aur, nici n-au visat ca vor putea trai vreodata asa bine. Avea dreptate Basescu cand le spunea: Sa traiti bine! Si uite ca in acest caz au fost ascultatori. Mi-a placut totusi foarte mult ideea lui Voiculescu. Cea cu inalta tradare. O idee care mi-a adus aminte de o alta zicala ungureasca: "A bagoly mondja verbnek hogy nagy felyu." Bufnita ii spune vrabiei ca are capul mare. O maxima pe care se bazeaza de fapt intregul concept al unei "stiinte" demna de premiul Nobel. Numita atat de pompos economie politica.

 





7 comentarii:

Anonim spunea...

"Dow Tops 16,000, S&P Hits 1,800: Wall Street Extends Records as Fed Stays in Focus"
no comment ...

Horea spunea...

Suntem in scenariul doi sorinel. Vom merge inainte pana ain ianuarie. Cu mici corectii.

AristotelCostel spunea...

OK, tocmai ti-ai bifat o predictie in baza gherlei lui labaroiu. :) Prostovetelui asta nu i-a iesit nimic.

Colhozarul ala de la MP (nici n-am retinut cum il cheama pe porcul prost) si gherletele rusofon vor face tractoare politice pentru moșierul statului.

Cam penibilă concluzia, cam fantezistă predicția, dar pentru tine e plauzibil enough. :D

Se sparge USL? Pffffui, doamne, ȘOC!!! Asta înseamnă ca penalii din pnl se vor extinde peste prostiții de dreapta, tractorul securistului statului urmând să rămână fără caroserie, șasiu, motor și roți... dăcât cu volanu'. Tot îi place penalului statului să fie la volan indiferent de alcoolemie.

Va cădea guvernul USL? Pe asta de unde ai mai scos-o? Eu credeam că-i veșnic. Dar ruperea alianței și regrupările politruce nu prea au legătură cu eșafodul.

Și ca să nu te mai ascunzi atâta după cuc, îl vezi pe tonta candidat, îl excluzi pe somnorilă prezident, deci predicția ta e tonta prezident.

Nievăr ievăr. Iepic fieil.

Horea spunea...

Vezi ca nu citesti costel? Dar de vorbit vorbesti.

Unde am spus eu ca va cade guvernul USL? A merge spre ghilotina insemneaza pentru mine cu totul altceva. Autosinucidere politica! Din moment ce romanul nu ucide mafioti.

Sa nu-ti fi gura de aur atunci cand spui ca acest guvern va fi vesnic. Din moment ce s-ar putea sa ramana si dupa ce s-a sinucis. Nu este Roamania tara tuturor posibilitatilor? Tara in care voteaza si mortii.

Ponta presedinte? Eu am spus doar ca va candida. Pana la urma, ai putea fi surprins cand il vei vedea pe noul presedintede. Din moment ce nu este exclus sa vina din partidul tau preferat. PDL.

AristotelCostel spunea...

Pai, repeti aceleasi elemente. Esafodul in contextul protestelor demonstrative e o naivitate si nimic mai mult. Am mai spus ca pana nu se intarata cretinacii faliti, politrucii pot face ORICE. Medicii si profesorii vor mai trage un dansul pinguinului.

Partidul meu preferat, PDL (la sedintele caruia participi), va mai da maxim presedinti... de bloc. Si noul presedinte nu va aparea din spuma marii.
Basescu e la gunoi, Geoana e ingropat, deci Antonescu n-are contracandidat... securistii muoare.

Horea spunea...

Repet pentru ca reactualizez ceea ce am spus. Fiind obligat sa constat ceea ce se intampla. Daca nu am rota cacati, ne-am intalni cu lucruri noi, ceea ce ar scuti pe oricine de repetitii.

Anonim spunea...

US stocks edge higher after 4-day record streak
scenariul 2 debuteaza in forta !