Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 1 noiembrie 2013

Parsivoi prietnul lui Parsivel

Si in tarile cu democratii functionale, si ca atare cu partide politice, se fac aliante. Prin care cei implicati sunt obligati uneori sa treaca chiar si de barierele doctrinare pe care le au. Spre binele poporului si a tarii respective. O asemenea alianta se pregateste chiar acum in Germania. Al carei nastere dureaza dupa cum se vede. Tocmai pentru ca implica discutii clarificatoare ale unor puncte divergente care trebuie sa existe intre doua formatiuni cu ideologii diferite. Totul se face insa inainte de anuntul care vine mai pe urma de la "maternitate", din moment ce ambii parinti vor fi responsabili de cresterea si educarea unui "copil colorat". In cazul unor neintelegeri timpurii, riscul neintelegirilor mai tarzii creste. Si atunci este mult mai bine sa avortezi pruncul pana nu e prea tarziu. Ca sa nu ajungi mai pe urma intr-o situatie in care alegatorul, sau oricine altcineva, sa te poata acuza de tradare

Partidele implicate in negocieri, SPD si partidul Angelei Merkel, sunt doua formatiuni cu doctrine politice total diferite, care incearca sa ajunga la un punct comun de guvernare, fara a-si calca proriile principii in picioare. O asemenea alinata se poate forma doar daca dai si ceri. Ceva pentru ceva, dar in asa fel incat sa nu-ti dezamagesti alegatorii. Fenomenul se numeste negociere. Si ar trebui sa fie in cazul unei intelegeri benefic ambelor parti. Care s-au asezat la masa pentru un scop comun bine definit, in prealabil, un trai mai bun pentru locuitorii Germaniei. Spre deosebire de Germania, in Romania nu exista partide politice, si ca atare nici doctrine sau ideologii. Ma refer tot la cele politice, din moment ce doctrine si ideologii de clan exista. Tocmai pentru ca Romania este guvernata de clanuri in loc de partide. 

Cu toate acestea aliante se pot face si intre clanuri, numai ca, ele nu vor arata niciodata ca aliantele facute intre doua sau mai multe partide politice. De ce? Pentru ca aliantele intre clanuri nu se fac in scopul unor politici comune, spre binele tarii si al popopulatiei, ci pentru binele personal al membrilor fiecarui clan implicat in alianta. 

Un lucru care duce prin definitie la o lupta interna continua, Chiar daca ea poate fi mascata uneori cu foarte multa maiestrie. Asa s-au nascut si Parsivoi si Parsivel. Liderii a doua clanuri diferite, care nu au batut palma pentru un scop comun, binele tarii. Ci pentru mai multe scopuri: posturi influente, putere cat mai multa, pentru fiecare in parte etc. Si prin asta accesul la visteria statului. Cu cat mai mult acces cu atat mai bine. Problema unei asemenea aliante se naste atunci cand conducatorii ei isi dau seama ca trebuie sa vorbeasca din pozitii foarte diferite. Unul din pozitia de premier, Parsivel, celalat din pozitia de presedinte al senatului Parsivoi. In timp ce Parsivel trebuie sa plataesca si niste pensii si salarii, pentru ca membrii clanului sau sa poata "lucra" in linite, fara ca poporul votac sa le sara in cap, Parsivoi poate dormi linistit. Din moment ce in afara de-asi lua salariul nu are nici o obligatie. Din pozitia de adormit al natiunii este mult mai usor sa bati din gura. O gura in care ai fi obligat sa-ti bagi o batista, in cazul in care soarta te-ar fi pus in pozitia lui Parsivel. 

Pentru ca, din pozitia lui, nu ai cum sa fi la fel de viteaz. Mai ales atunci cand iti vezi adversarul. Banii invizibili! Asupra unui punct precum "jos Basescu, sus noi, ca sa facem ca el si gasca lui, nu poate fi prea greu sa te intelegi. Un legamant verbal poate fi chiar suficient. Cand vine insa vorba de bani, care par a fi mai putini decat necesarul, lucrurile se ingroasa. Mai ales atunci cand trebuie sa-i iei de la un popor pe care l-ai furat. Unul care s-a simtit astfel obligat sa-ti preia mentalitatea pentru a supravietui: O mentalitate bine cunoscuta si foarte raspandita in acesta tara: Taxele sunt bune si necesare, atata timp cat nu le platesc eu. Fa o mica pauza dupa ce ai citit aceste randuri si intreaba-te. Te recunosti cumva in mentalitatea descrisa? Pentru ca o majoritate a romanilor ar trebui sa se recunoasca, mai ales cei implicati in asa numita politica. E permis atunci ca Parsivel sa fie surprins de rezultate? Sa urle foc dupa ce a aprins o capita de paie? Situatia precara in care a ajuns tovarasia sa a fost provocata de el si de oamenii lui, dar si de Parsivoi. Prin Fenchii pe care ii tine si azi sub aripa. Celelalte clanuri care s-au perindat din 89 incoace la carma tarii au pus si ele umarul la facutul focului.

Parsivoi nu a primit insa acest nume degeaba. El a fost alaturi de prietenul sau la bine. La jos Basescu, sus noi. Acum, ajuns acolo unde trebuie, P (mare) incepe sa se delimiteze de p (mic), pe care poate sa-l ia dracu in scaunul din care trebuie sa faca rost de bani.  Parsivoi vrea sa faca rost de cu totul altceva, de scaunul de presedinte. Un scaun pe care il puteai dobandi pana acum batand doar din gura. Gura bate curul spune romanul, si spune foarte bine acest lucru. Pentru ca, pozitia lui Parsivoi impotriva a tot ce vrea sa faca guvernul lui Parsivel, din care paradoxal face parte si clanul sau, ii zgaltie serios sansele de-a ajunge in scaunul ravnit. Facandu-l in acelasi timp pe Parsivel sa-si inceapa antrenamentul pentru functia suprema. Una mult mai comoda decat cea de premier. Asta daca vei sti s-o folosesti cu cap. Si sa nu te bagi ca musca in cacat asa cum a facut Basescu. Asumandu-si chiar si taierea pensiilor si a salariilor facute de guvernul Boc. Un gest care i-a dus popularitatea aproape de zero. Basescu isi rade acum cu siguranta in barba, din moment ce nici pe el nu-l intereseaza situatia tarii. 

Il intereseaza, mai mult ca sigur, posibilitatea de colecatre a unor puncte politice, posibilitate aparuta printr-o ironie a soartei. Care a pus guvernul Ponta intr-o situatie foarte similara cu cea a fostului guvern Boc: Ia de unde nu-i. Daca Basescu a fost alaturi de guvernul sau, din pozitia de presedinte, Parsivoi incearca sa se eschiveze. Nefiind presedinte, dar incercand sa ajunga. Pentru ca este convins de faptul ca o asemenea atitudine ii va aduce voturi. In nici un caz nu din partea lui Parsivel si al clanului pe care il conduce acesta, manat de baroni. Parsivoi are asadar numai de pierdut. Si va ajunge in opinia mea presedinte atunci cand porcul zburator de pe pagina lui costel va incepe sa ciripeasca. Sa nu crezi cumva ca ceea ce face Parsivel este facut cu tragere de inima. Si ca Parsivoi ar putea face totul diferit din aceeiasi pozitie. Lui p mic ii plac si lui voturile castigate, nu cele pierdute. Si din ceea ce face acum numai voturi castigate nu vor iesii. Isi merita totusi soarta pe deplin! Din moment ce, ceea ce face P cu el acum, este exact ce a facut el cu Boc.

Dar, asta fac toti! Cand nu sunt la putere dau de pamant cu orice face guvernul in exercitiu. Ca sa faca mai pe urma si ei la fel ca cei pe care i-au criticat. Odata ce se vad cu hamurile in mana. Circul continua astfel neintrerupt. Cu aceiasi prtagonisti care isi schimba doar rolurile din cand in cand.

Vezi cat de bine nu functioneaza teoria rotatiei cacatilor?

Situatia creata este asadar foarte logica. Din moment ce aliantele intre clanuri nu pot dura. Vezi cazul alinatei "DA", si acum cel al aliantei NU= noi cate unu. Asemnea situatii apar mult mai rar in cazul aliantelor unor partide politice cu doctrina. Din moment ce ele negociaza indelung inainte de-a se "casatori". Despre ceea ce se poate si despre ceea ce nu se poate face din punctul de vedere al fiecariua. Negocieri care ii ajuta mai pe urma la infruntarea unor eventuale furtuni, impreuna. Parsivel si clanul sau au fost lasati cam singuri in ploaie de catre "aliatul" lor. Un fapt la care se mai aduaga si ciocanul si nicovala intre care si-a bagat capul actualul premier plagiator. Ciocanul baronilor si nicovala poporului, o stramtoare din care nu poti iesi altfel decat sifonat. La fel de sifonat cum va trebui sa iasa si Parsivoi din aceasta poveste. Un fapt care nu m-ar mira sa-l arunce direct in bratele lui Basescu. Care ar putea sa-l chiar inghita. Din moment ce este carne de porc de cea mai buna calitate. Broaste, pisici, porci, orice de fapt, se poate transforma in meniu prezidential la nevoie. Chiar si in cazul in care Basescu va deveni seful "agricultorilor." Va inghiti cu siguranta tot ca o balena, atata timp cat bucatele ii vor servi scopul.

Pentru cei care nu au fost alaturi de noi tot timpul voi repeta niste previziuni pe care le-am destainuit pe acest blog din Norvegia, si din tara dupa ce am revenit de acolo: 

1. Antonescu nu va ajunge niciodata presedintele Romaniei. 2. Ponta va candida la presedintia Romaniei. 3. Basescu va incerca sa fie premierul Romaniei. 4. Guvernul votata cu 70% va merge spre esafod. Eu cred ca daca ne uitam la ceea ce se intampla previziunile mele se apropie destul de bine de realitate. Cel mai departe de ea se afla ideea Basescu premier. Ar fi totusi culmea daca le-as nimeri pe toate.

Ps. O stire calda ca painea! La un calcul simplu, în cele 301 de zile trecute de la începutul anului până acum, suma împrumutată de stat este de 132,8 milioane de lei, zilnic, ceea ce înseamnă nici mai mult nici mai puţin decât 5,5 milioane de lei pe oră. La un curs de 4,5 lei pentru un euro, putem spune că România s-a împrumutat, în medie, cu un ritm de peste un milion de euro pe oră în 2013. Fara a fi parsivi trebuie sa le uram celor implicati in proiectul primei case mult noroc. Sincer! Din moment ce vor avea chiar multa nevoie de asa ceva. Ca sa nu se scufunde impreuna cu statul si cu bancile foarte solide. Brrrrrrrrrrrrrrr. M-a trecut un frison. 

Pss. Si una mai rece aparuta dupa caderile bursiere din Asia; KUALA LUMPUR, Malaysia (AP) — Asian stocks were mostly lower Thursday, spooked by concerns that the Federal Reserve may start withdrawing its economic stimulus from January.



2 comentarii:

ThinkAgainRO spunea...

Si cine îl va vota pe PONTA președinte?
Dacă USL a luat 66% a luat fiindcă a coagulat (de acord prin minciuni, trădări și plagiat) toată suflarea națională antibăsistă!
Dacă PONTA candidează, lucru puțin probabil dar nu imposibil, toată acea majoritate se va orienta ANTIPONTA fiindcă acesta va fi perceput BĂSESCU 2.0!
Și atunci nu iese ANTONESCU pot fi de acord!
Dar nici PONTA nu poate ieși!
Cine?
Ungureanu, Oprescu sau Isărescu?
Astea sunt opțiunile BAsoneriei!

Horea spunea...

Poporul! Thinkagainro. Pentru ca nu trebuie sa uiti. Noi muncim, noi nu gandim. De asta nu suntem englezi!

In momentul de fata Plagi este cel mai popular. Nu ai auzit ce le-a spus pensionarilor? Le-a spus ca, curtea constitutionala vrea sa le ia pensiile. Dar ca el nu va permite acest lucru.

Va lupta pentru ele chiar daca ar trebui sa plagieze banii.Nota subs. Pana in 2014 mai este,numai ca, daca nu ai dince vota, mare lucru nu poate iesi. Sorineii nu dau optiuni. Cei de la puetere da.

Si din moment ce sunt tot aceiasi optiunile vor fi ca si pana acum. Un rahat A, un rahat B... etc.