Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 10 noiembrie 2013

Sinuciderea nationala

 Este o sinucidere nationala! Se iau bani pentru a se mai tine Guvernul si dupa ei potopul. De unde dam inapoi?", a intrebat retoric, Victor Ponta, miercuri seara, la Realitatea Tv. Potrivit lui Ponta, reprezentantii FMI "ne spun povesti", in conditiile in care in 2011 trebuie sa avem un deficit 4,4%. "De unde mai reducem 3 miliarde de euro la anul?", a adaugat Ponta. In cazul in care PSD ar ajunge la guvernare, Victor Ponta sustine ca acordul cu FMI ar fi suspendat, deoarece este unul "anormal si denaturat".

Este o sinucidere nationala si dupa parerea mea, dar un plagiator mincinos in postul de premier este una si mai mare. Ca atare vorbele lui Ponta nu fac nici doua parale. Un lucru pe care il dovedeste realitatea actuala. Ponta a spus ceea ce vezi expus in randurile de mai sus ca sa ajunga la putere. Si nu pentru ca l-a interesat pe el vreodata sinuciderea Romaniei. L-a interesat mult mai mult farsa de sinucidere a lui Nastase. 

Daca nu l-a interesat propria sa teza de doctorat, pe care a dat-o cu siguranta altcuiva s-o copieze, cum sa-l intereseze soarta propriului popor? O teza de doctorat este totusi o prestatie, legata direct de personalitatea, dar mai ales de mandria celuia care o face. Ponta nu are nici caracter nici mandrie, fiind un cameleon ordinar care isi schimba culorile dupa cum sufla vantul. Pentru putere! Punct. Ca si cei care-l inconjoara, pentru ca, cine se aseamana se aduna.

Iti mai amintesti de ceea ce spunea Boc despre gestionarea bugetului si FMI, atunci cand era el la guvernare? Tu care ai o memorie mai lunga de 24 de ore ar trebui sa-ti amintesti. Spunea ca FMI a impus anumite lucruri legate de buget, o afirmatie pe care banca a trebuit sa o infirme public. Acelasi Boc, marioneta guvernului Basescu, a fost de fapt primul "cumparator" al "centurilor de siguranta" de la FMI; in valoare de peste 20 de miliarde de euro! Un imprumut al carui dobanda o plateste acum guvernul actual. Acelasi care continua la randul sau sa cumpere "centuri" mancate de molii. Sa vedem ce spune Boc acum? 

 "Guvernul taxelor, care este Guvernul Ponta, isi baga mana pana la cot in buzunarul cetatenilor, dar, din nefericire, gaseste tot mai putini bani in buzunarele oamenilor. Nu FMI este vinovat pentru taxele Guvernului Ponta, ci Guvernul Ponta este vinovat pentru taxele pe care le impune romanilor, neavand capacitatea de a asigura crestere economica.

Boc are perfecta drepate! Asa cum avea si Ponta in 2010. Numai ca, politicianul roman spune adevaruri doar din o pozitie. Cea departe de ciolan. Cand ajunge langa el fiecare sef de clan isi schimba discursul si atitudinea radical. Ca sa devina mai pe urma si arogant. Un "sport" la care Ponta si Nastase se pricep de minune. Sa vedem ce spune acelasi Ponta astazi, in 2013, cu ciolanul in mana.

Premierul Victor Ponta susţine că Fondul Monetar Internaţional şi preşedintele Traian Băsescu sunt cei care doresc impozitarea drepturilor de autor şi a persoanelor fizice autorizate (PFA), dar că Guvernul nu a acceptat o astfel de măsură.

Observi cum isi arunca acesti oameni excrementele, unul in poalele celuilalt? Vazand ce fac poti fi atat de naiv incat sa crezi ca iti vor putea rezolva tie problemele? Chiar si pentru rezolvarea unor probleme marunte este nevoie de responsabilitate si de seriozitate! Ce sa mai vorbim atunci de rezolvarea problemelor mari, legate de buna functionare a unei tari? Ti se par acesti oameni responsabili? Care este diferenta dintre taierea salariilor si impozitarea stalpilor, din moment ce impozitarile se vor rupe toate pe spinarea ta?. Iti mai aduci aminte cand iti spuneam ca acest guvern va trage pielea de pe tine?

Noroc cu deflatia! Singura care va mai putea ameliora ceva din usturaturile pe care le va provoca biciul guvernamental. Uite ca, deflatia, a fost descoperita pana si de cavalerul strugurilor rotunzi, Isarescu, omul care trage in tinte fara sa le nimereasca. In articolul spre care Vali a pus un link, se vede clar ca seful BNR nu a renuntat nici dupa experienta ultimilor 4-5 ani la tintele sale penibile. Cu toate acestea intre politician si Isarescu exista o diferenta marcanta de caracter. Mason sau nu eu cred ca lui Mugur ii pasa.

Uite cum au cazut bursele europene dupa anuntul lui Draghi. Nu trebuiau oare sa se aprecieze, conform logicii cifrelor? Din moment ce o dobanda scazuta sprijinita de noi promisiuni de monetizare, ar fi trebuit sa le duca spre cer.  Daca afirmatiile acestor experti sunt corecte de ce s-a facut Tesla Motors praf si pulbere in doar cateva saptamani?
Cazand de la 195 la 137 de dolari, vezi graficul afisat, deprecierea de 58 de dolari este echivalenta cu o devalorizare de aprox 30%. De ce au cazut oare metalele? Care trebuiau sa urce si ele in cer, din cauza acelorasi monetizari si al hiperinflatiei care trebuia sa urmeze. De ce nu s-a facut praf dolarul? Asa cum ne spunea Petru Vapor "aurarul". Pentru ca cei care vorbesc mult inteleg destul de putin din ceea ce se intampla.

Cum poate atunci sa vorbeasca Isarescu despre tinte, din moment ce psihologia umana nu poate fi calculata in cifre. Medii economice ca cel actual se nasc o data la 100 de ani, demonstrand fara nici un dubiu incopetenta unor economisti si al unor bancheri cu salarii astronomice. Pretul greselilor pe care le fac acestia il vom plati noi, ca intotdeauna!

2 comentarii:

Vali spunea...

http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304868404579190000671652172

E de bine. E din ce in ce mai de bine.
Carne de tun se mai gaseste.
Ce ti-e si cu psihologia asta domle....

Horea spunea...

Dar cel mai bine este la noi!