Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 15 noiembrie 2013

Un studiu interesant


Facut de Mc Kinsey Global Institute, care confirma ceea ce am repetat eu de atatea ori pe acest blog. Banii FED nu influenteaza piata. Valva din jurul lor si explicatiile expertilor influenteaza insa felul de gandire si de reactie a poporului cumparator. Cei care au ajuns primii la bani, bancile, au bagat cu siguranta sume frumoase in piata, dar au investit in corporatii unde se prevedea o sansa buna de profit. Profiturile corporatiilor din SUA au ajuns la cele mai inalte nivele atinse vreodata. De ce? In primul rand, din cauza reducerii cheltuielilor. Care s-au obtinut cu precadere din reducerea numarului de angajati. De unde rezulta si somajul ridicat.

In a ldoilea rand corporatiile, in loc sa se extinda au investit in tehnologie. La dobanzi pe care piata le-a avut aproape de zero, pana nu de mult. Acest fenomen explica foarte bine caderea actiunilor Aplle si al altor companii care si-au injumatatit valoarea. Exact in toiul monetizarilor FED. Demonstrand ca banii merg doar spre actiunile care apartin unor companii cu potential de profit. Ma refer la banii acelora care inteleg piata. Atentie totusi! Dobanzile au inceput acum sa creasca.

In toti acesti ani, incepand cu martie 2009, corporatiile au rationalizat, si sunt convins ca cele mai multe s-au si retehnologizat, conform planurilor avute. Fiind acum intr-o faza in care isi rascumpara proriile actiuni. In timp ce "expertii," continua sa le extrapoleze profiturile liniar, ca intotdeauna.

Aceste profituri au atins deja culmi neinchipuite in climatul economic pe care il avem. La tot ce am spus se adauga si felul in care marile firme isi fac contabilitatea, bilantul, precum si faptul ca bancile nu mai trebuie sa-si declarere activele mark to market. Aceasta stare de fapte poate produce cifre care arata mult mai bine decat realitatea. Una in fata careia, atat Bernake, cat si Yellen, sunt absolut neputinciosi. Chiar daca ar ramane amandoi sefii FED, deodata.

Ca o consecinta, atunci cand cei care au cumparat actiuni vor considera ca ele sunt prea scumpe, raportate la profit, piata va incepe sa cada. Demonstrand o data si pentru totdeauna faptul ca FED nu are nici un buton magic prin care sa o poata salva. Studiul pe care il vezi, este de aceea in opinia mea cea mai realista stire pe care a prezentat-o mas-media in tot acest timp in care bursele au urcat spre cer. Explicand indirect si cauza pentru care unele actiuni s-au putut face praf in timpul celor mai salbatice monetizari. Sunt totusi absolut sigur ca foarte multi vor reactiona la el altfel decat am reactionat eu. Desi argumentele pe care le aduce sunt foarte solide si dovedite de realitate. Asta pentru ca fiecare om crede pana la urma ceea ce poate si ceea ce doreste sa creada, din tot ceea ce vede si aude.

Ps. Un alt studiu care arata ca banii sunt mai putini, in pofida eforturilor FED, il gasesti aici. Studiul mi se pare la fel de bine documentat ca si primul. Din moment ce tiparitul FED se pierde in oceanul de datorii pe care l-a luat lumea in cap. Am avut un articol cu toate cifrele expuse despre acest subiect, numit "Muschii lui Bernanke."
Dupa cate vezi mai sus, stirile de genul celora care il zapacesc pe omul de rand continua sa curga ca si pana acum. Scoase din curul unor oameni care trebuie sa spuna ceva, la fiecare miscare, a oricarei piete, pentru a-si justifica salariul. Din pacate, acesti oameni nu inteleg o iota din ceea ce se intampla in jurul lor. Ei fiind intotdeauna cu cel putin un pas in spatele evenimentelor. Cei putini, cu capul pe umeri, nici nu-i mai baga in seama. Din moment ce afirmatiile lor pot fi demontate, chiar sterse de pe suprafata pamantului cu ajutorul unor intrebari foarte simple.

In cazul de mai sus cu urmatoarea intrebare: Ce a facut aurul in timpul monetizarilor FED? Echivalente cu 85 de miliarde in fiecare luna. A cazut ca un bolovan. De la cca.1900, la cca1200. Afirmatia mea este un fapt implinit, demonstrat de piata. Nu si pentru acesti dobitoci care scriu ca sa nu taca. Sustinand din nou faptul ca perspectiva continuarii monetizarilor, in timpul carora metalele s-au depreciat, a apreciat aurul in data de 15/11/2013.

Un comentariu:

Anonim spunea...

“It’s a Boom,” Not a Bubble: Howard Lindzon
si totusi , realitatea confirma contrariul !