Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 24 decembrie 2013

Barfe, zvonuri, si minciuni

Este titlul unei piese de teatru, dar, din pacate, si titlul realitatii romanesti pe care o traiesti in fiecare zi. "Paradoxal", la postul de televiziune care facea reclama piesei cu titlul de mai sus, se putea vedea si un banner. Pe care scria cu litere mari: Lovitura pe care PNL o pregateste pentru PSD. 

Nu demult, pe un baner asemanator era scris: Lovitura pe o care o pregateste Basescu pentru USL, sau, lovitura pe care o pregateste USL lui Basescu. 

Aceste "lovituri", sunt de fapt miezul actiunii piesei in care tu, fara sa-ti dai seama, ai jucat intotdeauna rolul principal. Din moment ce pumnii pe care mafiotii ii pregatesc cu atata migala, unii altora, ricoseaza pana la urma toti in dintii tai. 

Pentru ca, asa numita batalie politica, nu este altceva decat o reglare de conturi. Care se desfasoara in mijlocul unui joc de lumini menit sa-ti sustraga atentia de la esential. 

Acest joc, este facut cu multa maiestrie si in mod deliberat de catre toate clanurile. In detrimentul mediului in care isi desfasoara ele activitatea. Este de fapt o continuare a piesei numita "revolutie". Care a fost plina si ea de aceleasi artificii. Ale caror menire a fost intotdeauna orbirea spectatorului. Care, n-ar trebui sa vada nimic din tot ceea ce se intampla in culise.

Pentru ca ne apropiem de craciun si de anul nou, vreau sa urez tuturor cititorilor sarabatori fericite si un an nou mai bun. Mi-as dori ca anul 2014, sa poata aduce in creierul fiecarui cetatean roman batjocorit desteptarea. Si, prin aceasta, spaima in creierul fiecarui mafiot.


3 comentarii:

Anonim spunea...

Craciun fericit tuturor si sa speram ca la anul chilotzii lui madam yelen vor deveni maronii !

Anonim spunea...

China to aim for 7.5% growth in 2014 as exports recover
sper ca nu au de gand sa exporte tot in america ca iar o sa ma apuce durerile de cap cu QE-urile lui bernake , pardom yelen !
sorinel

Dorin spunea...

Craciun fericit Horea si tuturor cititorilor!