Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 17 decembrie 2013

Ce face dobanda de 10 ani a bondurilor americane?

Acum cateva minute, a fost publicat sentimentul ZEW din Germania. Demonstrand exact ceea ce vedem atunci cand ne uitam la graficele bursiere. Adica, faptul ca euforia este in toi. Cifra publicata a fost de 68,3, in timp ce, asteptarile analistilor s-au invartit in jurul nivelului de 60,9. Cifra publicata nu ma surprinde deloc, din moment ce totul trebuie sa para roz, atunci cand ne apropiem de un varf de ciclu. Oamenii, par a avea, tocmai de aceea, o incredere de neclintit fata de prestatiile pe care le-au avut bancile centrale, mana in mana cu politicul.

Intr-un asemenea mediu euforic, unele miscari care anunta furtuna, nu se prea vad. Cei mai multi nici nu le baga in seama. Din moment ce sunt convinsi de calitatea impecabila a zidului. Pe care mai marii zilelor noastre, spun ca l-au construit in jurul cetatateanului, ca sa-l "apere". Asa se face si faptul ca, o lege, cu semnificatii extraordinar de mari pentru acelasi cetatean, a fost trecuta cu vedearea. Despre aceasta lege, si alte "maruntisuri", poti citi in acest articol scris in limba romana. La cele spuse in articol eu as mai adauga totusi ceva. Germania a reusit sa formeze un guvern de "larga coalitie", un fapt care nu poate sa nu toarne si mai multa benzina pe focul euforiei.

Negocierile au durat mai bine de trei luni, asta ca nu cumva sa ajunga si nemtii in situatia romanilor. Ale caror "politicieni", au inceput sa se scuipe la nici un an dupa niste alegeri. Pe care o alinata, numita USL, a reusit sa le castige cu 70%. Scuipat in Romania este destul, suficient pentru ca mutra fiecarui cetatean, sa poata fi tinuta umeda, tot timpul. Asta pentru ca, atunci cand mafiotii sa scuipa intre ei, grosul salivei pe care o emit, va cadea intotdeauna pe obrazul romanului. 

In Germania acest lucru nu se va intampla niciodata, din moment ce marea coalitie s-a format spre binele tarii si a poporului. Cu prerogative si planuri politice foarte bine definite de la inceput. Planurile de acasa nu se potrivesc insa intotdeauna cu cele din targ. Fapt pentru care, eu vad acest guvern german in cartile de istorie. Nu proslavit, asa cum ar tinde sa creada o majoritate, ci mai degraba hulit. Doar din cauza faptului ca a fost format exact in perioda unei depresiuni economice. Pe umerii acestui guvern vor trebui sa cada asadar toate pacatele, in cazul in care scenariul meu, privind evolutia economiei mondiale, va deveni realitate.

Multe la cele spuse nu mai am de daugat. Imi permit totusi sa mai fac o constatare. Dobanda bondurilor din SUA pare imuna la euforia de pretutindeni. Batandu-se, precum poti vedea in graficul expus, cu un nivel solid de oferta. Eu sunt aproape convins ca acest nivel va fi innvins in curand. Un fapt care va deschide drumul dobanzilor spre noi culmi. In opinia mea, gluma se va ingrosa atunci cand dobanda va trece de 3%. Si, dupa ce va lua eventual traiectoria marcata pe grafic. Pana atunci, hai sa sarbatorim victoria bancilor centrale, tovarasi! Banci care sunt puse pe fapte mari, salvarea cetatenilor de pe Terra. E ca si cum i-ai da cuiva cu un par in cap, ca sa-l "anesteziezi". Dupa care, ii mai tragi si un glont in tampla. Ca mai apoi, sa-l duci la spital cu propria ta masina. Fii linistit totusi! UE a facut o lege prin care bancile te vor putea fura legal. O fundatie minunata pentru euforia pe care o vezi in moementele de fata.

3 comentarii:

Anonim spunea...

buy in, nu? baietii destepti fsc sanie pt iarna ce o sa vina?

Anonim spunea...

Si totusi vom avea cresteri de Craciun. :) La multi ani tuturor din partea bancilor centrale americane falimentare de economii!!
Masa monetara se extinde in asa hal incat are efectul antibioticului folosit in mod regulat: nu se observa o imbunatatire a sanatatii, dar metodele de tratare a pacientului devin mult mai complexe.

TF

Anonim spunea...

au trecut cinci ani de asa zisa "criza" si nimic nu s-a schimbat se pare ... FED-ul pune muzica si restul canta ...
"World stock markets rise as Fed's decision awaited"
Quernake e mic copil fata de ce o sa fie madam yellen ...
sorinel