Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 5 decembrie 2013

DJIA, update

Compara graficul expus, cu cel din postarea de luni. Am ales de data asta un grafic in perspectiva zilnica, pentru o vizualizare mai buna a ceea ce s-a intamplat. Nivelele sunt totusi aceleasi. In graficul din aceasta postare, am ilustrat cu o elipsa alba, mai mica, punctul pana la care cred eu ca va putea merge aceasta apreciere. Maiximul acestei aprecieri, nu are voie asadara sa depaseasca ultimul maxim, conform acestui scenariu. Dar, are voie sa nu atinga elipsa mica.

Daca, analiza mea este corecta, Aprecierea inceputa ieri ar trebui sa se termine maine, din cauza unei date de reactie. Pe care eu o numesc data de reactie unghiulara, in analizele pe care le trimit abonatilor. Saptamana viitoare caderea ar trebui sa continue, conform ilustratiilor pe care le-am trasat cu linii albastre, pe graficul din link. 

Atentie! Acest urmator val de cadere va fi crucial! Din moment ce aspectul lui va determina felul in care va evolua bursa pana la sfarsitul anului. Aspectul si demnitatea pe care le va avea, vor influenta direct realizarea, sau nerealizarea raliului de craciun pe care il astepata toti. Pentru ca am spus ca vreau sa inaintezi cu pasi mici, atunci cand analizez comportamentul bursier la aceste maxime istorice, ma aopresc aici. Astepatand sa vad daca scenariul expus de mine se va realiza sau nu.

Deocamdata, nu pot constata altceva decat ca bursa s-a acomportat exact conform astepatarilor pe care le-am expus in analiza din 2 decembrie. Observa un alt lucru foarte interesant! Nivelul de la care a pornit aceasta depreciere. Exact de la nivelul de incrucisare a doua linii de trend, trase asa cum trebuie. In pofida acestor dovezi indiscutabile, unii dintre cititorii al acestui blog continua sa-i dea cu Bernanke. Dupa ce au cititicit stiri scrise de oameni care habar nu au despre ce vorbesc. Sper totusi ca ei sa nu-si fi pus banii prorii in piata, pornind de la recomandarile acestor stirari penibili si habarnisti.

3 comentarii:

Anonim spunea...

horea , fara suparare dar "caderea" bursiera de care vorbesti este cam acelasi lucru cu "caderea" euro fata de usd ... multi cititori de pe acest blog au mizat pe usd dar se pare ca au cam luat-o in ... freza ( ca sa ma exprim mai plastic )
sorinel

Axxa spunea...

Sorinel, ametitul asta de dolar s-a incapatanat sa se apropie mai mult de 1.4 decxat de 1.2 in raport cu euro, dar timpul nu e trecut. Totul e sa mai avem noi rabdare pentru incapatanarea lui

Horea spunea...

Sorinel, daca te uiti bine, vei vedea ca eu nu am mai facut analize la valute de cand am abonati. Le-am comunicat numai lor, asadar, nivelele la care am crezut eu ca se poate intra sau iesi din dolar cu succes.