Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 8 decembrie 2013

DJIA update

Compara intotdeauna graficul actualizat cu altele mai vechi. Numai asa vei putea avea o imagine de ansamblu a evolutiei pe care le au obiectele studiate. Ba mai mult! Acest fel de-a privi lucrurile este singurul sanatos. Din moment ce niste imagini, fapte implinite, sunt mult mai graitoare decat o mie de cuvinte. 

Valabil la bursa, in politica, peste tot! Intorcand-ne la DOW, totul este pana acum asa cum am prevazut. Cel putin in ceea ce priveste nivelul pretului. In ceea ce priveste perspectiva timpului avem totusi un mic decalaj. Din cauza sfarsitului de saptamana, care ne permite sa mutam sfarsitul intevalului de reactie, exact cu doua zile inainte. Pentru ca, zilele de sambata si duminica au intotdeauna bursele inchise.

Atentie! Vorbim de o analiza facuta cu pasi foarte marunti, tocmai pentru ca as dori sa pot fi cat mai exact posibil in aprecieri. Ca o consecinta, o cadere de la nivelul marcat cu elipsa mica, ar trebui sa inceapa neaparat luni, pentru ca scenariul pe care m-am bazat eu pana acum sa poata ramane in picioare. 

Orice decalaj de timp va afecta acest scenariu! Obligandu-ma sa revin cu ajustari. Astept asadar, deocamdata, sa se intample ceea ce spuneam in ultimele mele analize. O deprecierea a indicelui Dow. Valul care urmeaza, aspectul lui, in primul rand, va fi factorul deteminant in ceea ce priveste continuarea sau necontinuarea raliului. Graficele, asa cum arata ele in momentul de fata, imi spun ca sansa unui raliu de craciun este de cca. 50-70%. Din moment ce ne aflam la nivele care cad exact intre cele doua scenarii pe care le-am expus. Si, pentru ca, revenirea a inceput asa cum o vezi. 

Ma refer la volume si la aspectul lumanarilor. De obicei, bursa doreste sa-si atinga tintele supreme inainte de a incepe un trend nou. Sa vedem cum se va comporta de data asta? Nimic nu este batut in cuie. Cele mai mari surprize apar de obicei atunci cand o majoritate covarsitoare nici nu-si poate inchipui ca ar putea sa apara. Totusi, in momentul de fata, trebuie sa recunosc ca balanta este inclinata spre asteptarile majoritatii.

Apropo de felul in care spuneam ca este bine sa privesti lucrurile, uitandu-te la fapte. Uitat-te la Pungesti! Unde jandarmii lui Nelson Ponta tin taranii in casa ca sa nu raceasca. Asta dupa ce acelasi Nelson P, cu p de la plagiator, si-a pus o poza pe FB, din inchisoarea lui Nelson Mandela. Cu speranta de-a mai castiga niste voturi. Daca facea Boc ce face Poanta, acum, CNN 3, populat in exclusivitate de "antibasisti", ar fi explodat.

Asa, au explodat doar vreo 100 de persoane in Bucuresti, in timp ce, Ucrainenii, au iesit in numar de cca. 200 000 in strada. Doar din cauza unei semnataturi. Noi, stam insa mult mai bine cu mainile in san, pentru ca nu suntem o natie. Asa cum bine sublinia un comentator al cestui articol. Suntem doar o gloata care se uita extaziata la asa numitele dezbateri politice. Facute din 89 incoace de aceeiasi mafioti. Ultima dezbatere s-a consumat recent intre doi "titani": Geoana si Antonescu. Care vorbesc doar despre lucruri care te privesc pe tine, direct: "Deşi este cel mai bun prieten al somnului, dl Antonescu să nu se culce pe o ureche. De ce îi este frică, de aia nu va scăpa". A spus omul care a topait o noapte, crezandu-se presedinte. Astept acum tremurand replica somnorosului. Ca sa inteleg si eu cum imi va fi viata in viitor. O sa i-o spuna cu siguranta lui Topaila! Ma ce i-a spus-o! In timp ce se caca amandoi in gura votacului idiot. Uite ca fac din nou bascalie din popor, atunci cand vorbesc romaneste.

13 comentarii:

Anonim spunea...

Incredibila fotografia. Fara cuvinte. Doar pentru poza asta ar trebui sa-si dea demisia.
Cand eram mici invatam poezia "Ce-i poporul?" insusindu-ne totodata notiunea de popor dictata de comunisti. Avand bunic ce a stat in lagarele comuniste am inteles inca de la gradinita cine sunt inamicii acestei natii.
Ar trebui sa ne trezim si sa devenim iarasi o natiune.
Nu-l acuz pe Ponta de faptul ca era in apropierea lui Ceausescu intrucat asta denota ca era un copil peste medie, dar.. gradul de indoctrinare depaseste orice limita, iar viziunea lui oricat ar nega e de sorginte comunista.
Asadar intrebarea incuietoare pentru noi toti in frunte cu conducerea tarii este " Ce-i poporul?" Asa poate vom afla istoria pierduta a acestei natiuni.
TF

Anonim spunea...

Greseala mea, intrucat a trecut ceva vreme de atunci. Poezia se numea "Partidul" si din fericire eram unul din cei mai slabi din grupa la memorat poezii. Dar practic partidul era contopit cu natiunea de inca o tradatoare de tara pe nume Tepelus ce tinea prelegeri fulminante comuniste. De ce spun asta? Pentru ca am intalnit si dascali moderati ce nu inoculau asemenea prostii, doar recitai poezia si treceai mai departe.
TF

Horea spunea...

TF, tragedia este ca nici macar comunisti nu au fost. Din moment ce ii vezi misunand pretutindeni si azi. Astia, se fac ce vrei tu, oricand si oriunde, numai ca sa le fie lor bine. De unde si discursurile pline de scuipaturi, dar lipsite de doctrina. Tipice oportunistilor.

Eu am vazut comunisti adevarati in Suedia, care nu si-ar fi vandut convingerile doctrinare pentru nimic in lume. Au stat cu 5% in parlamentul suedez 50 de ani. Fara a a fi avut vreoda o functie de demnitar. Au intrat acolo doar ca sa-si apere punctule de vedere in care crdeau cu adevarat. A lor si al acelora care si-au pus stampila pe numele lor.

Pentru asta, eu nu-i pot condamna, ci mai degraba ii admir. Asa se face ca, atunci cand comunismul a dat faliment, liderul lor Lars Verner a iesit la televizor si a spus. Am gresit! Din moment ce realitatea a demonstrat ca am avut un crez doctrinar eronat. Ma retrag! Si dus a fost cu tot partidul dupa el. Gunoiele pe care le vezi nu vor sa plece niciodata.

Si fi sigur ca vor incerca sa-si scoata capetele in orice oranduire. Pentru ca singura doctrina pe care o cunosc este doctrina bunastarii lor. O doctrina prin care pot scufunda orice tara.

Ce este un popor? O masa de oameni educati intr-atat incat sa poata avea o viziune comuna, macar in ceea ce priveste felul in care ar dori sa traisca. Si, prin aceasta, sa cunoasca ingredientele necesare care pot duce la evolutia societatii in care traiesc.

O masa de oameni care se uita cu admiratie la cum isi arunca niste mafioti mucii. Unul in fata celuilalt. Se numeste populatie. In cazul majoritatii romanilor una primitiva.

Anonim spunea...

Din pacate poza e facatura, se poate gasi si originalul prin google (a se observa si doamna din spate, care seamana leit cu nastase).

Horea spunea...

Anonim, tot ceea ce e neplacut pentru cei care trebuie, este facatura. Ne dai si noua linkul catre asa numitul original. Ca sa nu dam numai asa de sanchii cu mucii in fasole.

Eu intre doamna despre care vorbesti si Nastase nu vad nicio asemanare. Vad in schimb o diferenta, ca intre Bombonel si un erou national. Poate cautand pe google, ai gasit si originalul prin care Ponta este fotografiat in duel cu Ceausescu. Incurajat de Iliescu.

Astept cu nerabdare linkurile!

Anonim spunea...

O natiune e constienta de sine si ia act la ceea ce se intampla, iar un popor este delimitat intr-o zona geografica si are anumite caracteristici comune, principala fiind limba vorbita. Asadar.. autodeterminarea popoarelor a dus la formarea natiunilor ce sunt bazele statelor moderne.
Poporul si natiunea sunt sinonime doar in vocabularul celui ignorant, sau mai rau.
E greu de inteles cum la 1600 poporul roman dorea sa devina un intreg, o natiune iar acum idealul nostru e vila si masina cu orice pret. Suntem o populatie inerta, care se multumeste cu faptul ca se putea si mai rau.
O natiune isi impune vointa.
Lipsa de vointa inseamna moartea unei natiuni. Cu totii suntem de acord ca aceasta clasa politica e impotriva intereselor noastre, si cu toate astea mergem la vot poate o fi mai bine.. Si daca am merge la vot si am bloca sectiile de votare refuzand sa votam?? Ce vor face atunci alesii galetilor si sticlelor de ulei?
Partea comica este ca in momentul de fata un stat poate lua fiinta fara a exista o natiune, iar noi romanii avem impresia ca suntem o natiune, dar in 1990 a fost o miscare de inlaturare a regimului datorata faptului ca eram prea saraci si nu datorita limitarii libertatilor. Asadar nu ne putem numi o natiune intrucat nu exista autodeterminare. Populatia a votat majoritar FSN-ul la primele alegeri fiind inca o dovada a tipului de revolutie ce a avut loc in Romania. Si vrem sa schimbam ce? Suntem pe moarte dragi romani si daca vom continua asa fara a explica semenilor nostri mai putin stiutori ceea ce suntem si ce idealuri avem, nu suntem cu nimic mai buni decat ei.


TF

Anonim spunea...

Poza originala aici:
http://dan-blog.ro/victor-ponta-si-nicolae-ceausescu.html

Poza din articol la rezolutie mai mare aici:
http://baricada.files.wordpress.com/2012/06/bombonel-si-pontanel-pionieri.jpg

A nu se intelege ca-l scuz pe Ponta (mi-e la fel de drag precum o mata moarta pe carosabil), dar e pacat sa luam de bune o poza photoshopata. Nu zic nici ca Ponta nu o fi fost pionier mandru la dreapta lui Ceausescu, ci doar ca poza de aici nu pare a fi reala.

Horea spunea...

Anonim, asa da! Argumentul tau este corect. Si imi pare deosebit de rau de faptul ca aceasta poza a fost raspandita fara precizari pe internet.

Vreau sa-mi cer in acelasi timp scuze pentru tonul sarcastic pe care l-am avut pe nedrept. Nascut automat la auzul cuvantului facatura. Cand aud de acest cuvant, combinat cu cuvantul politic,( facatura politica) incep sa vad rosu. Intelegi cu siguranta si de ce. Din moment ce este textul preferat al omului decazut.

Sunt perfect de acord cu tine, atunci cand spui ca nu putem accepta ca argument o poza transformata in photoshop. Chiar in cazul in care stim al cui pionier a fost Victor Ponta.

Voi fi obligat sa sterg poza pusa in acest articol. Din moment ce nu vreau sa am falsuri pe aceasta pagina.

Anonimul cu natiunile, pacat ca nu pui un nume la comentariu. Din moment ce eu il gasesc deosebit de pertinent.

AristotelCostel spunea...

Cred ca ai plantat-o de cum a aparut pe raposatul OTV.

Probabil, in mod cu totul exceptional, de data asta te-ai inselat.

E destul de plauzibil ca pesedistii sa promoveze baieti buni, tovarasi cu sange pur, dar nu cu astfel de banuieli pot fi convinse... masele. Propaganda securisto-basista stie prea bine cum sa-si atinga scopul.

Si... l-a atins. Poti sa dai si tu vina pe manipularea indicatorilor tehnici (vezi si operatiunea pixelu' albastru) din politica mioritica.

Vali spunea...

Uite ca m-am intors de vreo 3 zile dupa o perioada de 3 saptamani de stat prin vest. Si dupa nici 2 zile de stat prin scumpa noastra tarisoara, deja imi vine sa emigrez in Congo.
Inca n-o pot face. Din cauza ca am niste responsabiltati paternale.
Dar sa ma ia dracu daca peste vreo 3-4 nu plec invartindu-ma. Fara nici un regret.
Suprarealismul lui Kafka paleste in fata realitatilor construite in Romania.

Deci Horea. S-a dus dracu de tot tara asta. Nu mai e nici o speranta de mai bine.



Nastratin spunea...

Horea...Sarbatori Fericite! si La Multi Ani! dvs si familiei si celor dragi...Multa sanatate si mai ales multumiri pt schimbul deschis de opinii pr acest forum.
Toate cele bune...

Nastratin spunea...

Horea...iata mai jos ceva pt aducere aminte...

http://adevarul.ro/news/politica/sa-nu-uitam-fraierilor-niciodata-vor-doar-liniste-s-a-inteles-1_52a742d1c7b855ff569a9608/index.html?science=52a869a35bfc0#

Horea spunea...

Vali e jale. Mentalitate ca a majoritatii din RO nu cred ca mai gasesti undeva.

Ai vazut cu ce se ocupa parlamentul votat sa rezolve problemele cetateanului. Cu amnestia cetateanului hot, si cu legi prin care hotia sa devina legala.

Despre care Ponta nu stie desigur nimic. Pentru ca in Ro, albul este negru si negrul este alb. Asa cum spun mafiotii.

Nastratin, mersi pentru urari. Pe care ti le intorc si eu. Incurajandu-te sa stai un de esti, daca nu vrei cumva sa-ti mananci sanatatea.

Si sa sti ca nu ma refer la guvern. Ce fac mafiotii mari este vizibil chiar si la antene, pentru toti cei cu ochii pusi langa nas.

Ceea ce nu este vizibil la televizor, este ce fac mafiotii mici, pusi de cei mari. Atunci cand esti obligat de bitiocratie, sa te duci cu treburi marunte la diferite institutii.

Iti vine pur si simplu sa-ti smulgi parul din cap.