Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 13 decembrie 2013

Dow 1915-2013



Sunt convins ca ai inteles dupa vizionarea acesti film, faptul ca timingul ideal pentru sfarsitul ciclului de 7 ani este exact anul 2014. Eu m-am asteptat la reactii mai timpurii, tinand cont de ultimul ciclu de apreciere pe care il vezi specificat in grafic. Cel care a durat doar 27 de ani. Oricum, ciclul actual pare sa fie unul care nu are maximul deplasat, nici spre stanga, nici spre dreapta, deocamdata. Din moment ce 2014 este anul ideal in care ar trebui sa se sfarseasca.

Va atinge oare acest cilcu intervalul marcat cu elipsa din partea superioara a graficului? Adica, nivelele scenariului 2? Vom vedea. Facem analizele zilnice, tocmai pentru a putea nimeri cat mai exact eventualul nivel final al acestei aprecieri. Uitandu-ne intotdeauna la valurile mai mici, facute in perspective mult mai scurte de timp, de preferinta o zi. 

Precum spuneam! Acest val de depreciere in care ne-am aflat zilele trecute a inceput la tanc. El ne va ajuta foarte mult in sensul determinarii a ceea ce urmeaza. Prin tocmai forma, dar si prin lungimea pe care o va avea. Vom vedea in curand ce a decis sa ne ofere. Ca sa putem reactualiza analiza cat mai corect, si cu speranta de-a fi cat mai aproape de realitate.

In cazul in care DJI a facut deja un top final. Nivelele de timp si de pret atinse pana acum nu ne-ar putea deranja cu nimic. Din moment ce un decalaj de cca. doua saptamani, pana la anul, impreuna cu un decalaj de cca. 1000 de puncte busiere, sunt doar o picatura in ocean. Mai ales daca le raportam la miscarea pe care indicele Dow a facut-o in cei aproape 100 de ani prezentati in graficul analizat.

Ps. Observa un alt lucru interesant in graficul anual DJ! Apreciera care porneste in 2002 si se sfarseste in 2007, a durat exact 5 ani. Baga de seama cum toata aceasta apreciere a fost nimicita, si chiar intrecuta, de o depreciere care a durat doar un an si jumatate. Concluzia? Bursa urca greu, dar, poate sa cada foarte usor si rapid, atunci cand se decide s-o faca. Distrugand mii de miliarde in timp record. Mai ales atunci cand caderea este efectul unui balon umflat la refuz. Afirmatia nu o fac eu. Ci tocmai graficul pe care il privesti. Du-te pe youtube daca nu reusesti sa vezi filmul clar, in HD. Alegand acolo setarea necesara. Pe pagina mea se pare ca ea nu functioneaza intotdeauna asa cum trebuie.

10 comentarii:

bursier spunea...

Despre analiza nu pot spune decat ca este foarte serioasa.Viata ne-a invatat ca in pietele de capital nu exista profeti absoluti.Chiar si Roubini s-a inselat.Apoi,nu stim care va fi amplitudinea caderii.Observam ca amplitudini foarte mari au fost doar de cateva ori intr-un secol.

Horea spunea...

Corect! Fapt pentru care eu nu m-am considerat profet niciodata. Fac anlize asa cum stiu, conform propriilor mele metode.

Care includ dupa cum am mai spus de multe ori si factorul psihologic. Cel mai important dupa parerea mea.

Acest factor psihologic este reflectat de de forma lumanarilor si de forma valurilor. Pentru cei care stiu sa le interpreteze corect. Asta incerc sa fac eu.

Cat de bine sau cat de rau, pot decide cei care mi-au citit si imi citesc analizele.

Anonim spunea...

BUNA HOREA o analiza corecta si studiata. este punctul tau de vedere, dar bursa este un domeniu atipic si noi ne chinuim sa il descifram cit mai bine . acum poti sta linistit A. Costel o sa ne lase in pace . SP

Horea spunea...

Sp, doar nu vrei sa spui cumva ca bursa n-are de-a face nimic cu Basescu? Basistule!

Vali spunea...

Imi permit sa repun pe pagina graficele expuse in 9 noiembrie(cu precizarea valurile egale sunt a si c si nu a si b desigur).
Ca si completare la cele expuse de Horea.Cu o numaratoare a trimestrelor.
Cred ca saptamana viitoare va fi una foarte importanta pentru evolutia pe termen mediu a burselor.
Va veni raliul de Craciun sau data de 18 va spulbera toate visele optimistilor?!

http://www.fileshare.ro/e29980086

http://www.fileshare.ro/e29980099

http://www.fileshare.ro/e29980106

Anonim spunea...

The Euro Is Poised For A Steady Rise, Expect 1.50 In 2 To 4 Years
ba de unde ... america tot spre esafod se pare ca se indreapta ...
eu inca ma mir de evolutia euro la care i se canta prohodul cu ceva timp in urma !
sorinel

Anonim spunea...

Japan business mood hits 6-year high as 'Abenomics' takes hold
horea , se pare ca pana la urma am inteles gresit si tactica lui bernake extrapolata la abenomics chiar da roade !
sorinel

Horea spunea...

Sorinel, eu am inteles-o eventual gresit. Nu tu! Din moment ce tu ai venit foarte des cu citate din texte ca cele mai de sus.

Eu am argumentat de N ori perceptia pe care o am. Atat privind politica romaneasca, cat si economia mondiala.

Cu toate ca Ghise si altii ca el explica, precum explica si cei citati de tine. Voi fi convins ca am gresit, doar pus in fata faptelor.

Privind economia, atunci cand voi vedea ca oamenii incep sa o duca mai bine. Privind politica romanessca la fel. Deocamdata, in pofida tuturor expliactiilor, eu vad ca mergem spre mai rau. In ambele cazuri.

Anonim spunea...

horea, nu vreau eu sa fiu un gigi contra prin comentariile pe care le fac si care nu sunt in linie cu directia blogului tau dar totusi , politica asta a FED-ului se pare totusi ca a miscat ceva si in bine in economia mondiala ... acum chiar si o cadere de 30% a DJI sa zicem probabila n-ar afecta lumea asa de mult ca preziumtiva depresiune si razboi de care se ne-am speriat atata si la care unii inca mai viseaza ...
Oamenii nu o duc mai bine acum fata de 2008 , dar nici mai rau , nu s-a schimbat mare lucru ...
sorinel

Horea spunea...

sorinel, poti fi orice gigi contra vrei, atata timp cat vi cu argumente, dar, mai ales daca esti un "Becali" cu bun simt. Si esti!

Eu nu am spus ceea ce am spus din bascalie. Intelegand pe undeva si pozitia pe care o ai. Citesti informatii care iti dau tot dreptul la perceptiile pe care le ai.

Care, precum i-am spus si lui TF, ar putea fi corecte. Ceea ce vezi poate baga in ceata pe oricine. Din moment ce cifrele care apar, sunt dupa parerea mea inducatoare in eroare. Spui ca oamenii nu o duc mai rau. Ba da! Majoritatea o duc mai rau, in timp ce unii o duc la fel. Altii, foarte putini, o duc chiar mult mai bine.

Am spus si repet. Perceptia ta nu este izolata, ci apartine majoritatii. De aceea pare o utopie ceea ce "cant" eu aici de mult timp incoace. Eu mi-as dori ca multimea sa aiba dreptate, pentru ca nu cred ca-ti inchpui ca imi doresc un razboi, de exemplu. Viata m-a invatat totusi ceva! Cand marea majoritate a maselor sunt convinse de un lucru, acel lucru iese de obicei pe dos. Din pacate!

Poate iti mai aduci aminte de isteria in care a cazut "poporul", dupa ce "a castigat" alegerile din Ro cu 70%. Ma refer la mase! Din moment ce ele erau convinse ca astia o sa lucreze numai pentru binele lor. Ai vazut ce a iesit? Teoria este la fel de valabila pretutindeni si intodeauna.