Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 7 decembrie 2013

Limba romanului si limba romana.

Daca tinzi cumva sa crezi ca sunt unul si acelasi lucru, mai gandeste-te odata!  In limba romana, Ponta a fost huiduit la Cluj de niste demonstranti. In limba romanului Ponta, demonstrantii au huiduit un reprezentat al bisericii. 

Bugetul pe 2014 a fost adoptat de Parlament: majorări de taxe şi impozite pentru a acoperi cheltuieli de 1,2 miliarde de euro în plus anul viitor.

Textul de mai sus este in limba romana. Dar, tradus in limba romanului arata ca cel care urmeaza.
 
„Este un buget care nu prevede tăieri. În sfârşit nu se mai taie de la oameni. Lucrurile pe care le-aţi votat se vor răsfrânge asupra pensionarilor. Sunteţi primul Parlament care reuşeşte să facă curat după două legislaturi complicate”, le-a transmis Victor Ponta parlamentarilor.

Urmatorul paragraf demonstreaza lucruri similare, din moment ce numarul vorbitorilor de "limba romanului" se inmulteste pe zi ce trece.

Patru din zece elevi români pot citi acest text, dar nu-l înţeleg. Liceenii români, printre cei mai slabi din lume la testele PISA.

O intrebare a fost cea care urmeaza! La care, elevii educati de vorbitorii de limba romanului, trebuiau sa raspunda dupa ce au citit texul pe care il vezi expus imediat dupa intrebare.

„De ce dansează albinele în drum spre plantele care au nectar?” Aceasta este una din întrebările la care elevii de clasa a IX-a ar trebui să răspundă, după ce au citit un text în care le este explicat pe larg motivul, la proba de citire a testului PISA.

„Albinele produc miere pentru a supravieţui. Este singura lor hrană. Dacă există 60.000 de albine într-un stup, numai o treime sunt implicate în colectarea nectarului care va fi transformat apoi în miere. Un număr mic de albine se ocupă de căutarea nectarului, iar când au găsit o sursă de nectar revin la stup şi le cheamă pe celelalte. Drumul până la sursa de nectar este arătat printr-un dans special, prin care albinele oferă de fapt informaţii despre direcţia şi distanţa pe care vor zbura. În timpul acestui dans, fiecare albină îşi scutură abdomenul ei în stânga şi dreapta şi zboară în cercuri precum în figura de mai jos”

Daca scoti in evidenta rezultatele testului, faci bascalie din popor. Conform celora care vorbesc limba romanului, sau limba de lemn, cum i se mai spune. Oameni care vor sa ti se cace in gura de fiecare data cand pot. Prestatiile elevilor romani, au fost publicate paradoxal dupa ce am scris eu acest articol. Fara a putea scoate insa vreo reactie de la graitorii care pot scuipa doar lemne atunci cand isi deschid gurile. Lesne de inteles, cred eu. Din moment ce aceste "genii", ar fi avut cu siguranta prestatii similare cu cele ale elevilor, la testul PISA. Cum ar arata oare Romania, in cazul in care votacul l-ar depasi la gandire pe votat? In nici un caz nu asa cum arata azi. Garantat!

Tot in limba romana vin si constatarile privind salariile din Ro, care includ majorarile de salariu facute de guvernul actual. Chiar şi după aceste masuri, majorarea salariului minim la 900 de lei, România va continua să ocupe penultimul loc la nivel european în ceea ce priveşte nivelul acestui venit. Pentru cel care vorbeste numai limba romanului, ceea ce este scris sau spus in limba romana, nu are insa nicio valoare. Din moment ce limba lui oficiala este tot mai impusa, pe zi ce trece, exact asa cum am prezis. Chiar si acum dupa ce modovenii s-au trezit vorbind romaneste, printr-o decizie numita istorica, de catre cei care au vorbit si vorbesc limba romanului,

In limba romana ceea ce vzi mai sus insemneaza ca Romania nu este in stare sa asimileze banii care ii sunt dedicati de UE. Dar, este absolut in stare sa platesca mai mutl decat primeste. Din banii tai, desigur. Cel care vorbeste limba romanului te face securist si basist, daca scoti in evidenta acest lucru.

Legea înfierată de ANI, pentru "posibilitatea Parlamentului de a aprecia asupra interdicţiei aplicabile unui deputat sau senator, prin lipsirea de efecte a unei hotărâri judecătoreşti", aşa cum se arată în punctul de vedere trimis astăzi ministrului delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, îi ia, brusc, prin surprindere şi pe cei care au semnat-o.

Reactia de mai sus venita de la ANI este tot in limba romana. Dintre cei care vorbesc limba romanului, nimeni nu-si aminteste insa ce a semnat. In afara de un senator UDMR, care nu cunoaste nici una din cele doua limbi amintite. Mafiotenia sa, a explicat tocmai de aceea totul in "limba maghiarului" din Ro. Spunand raspicat ca lui nu-i pasa de ANI. Cu alte cuvinte: szarok a szajukba ( ma cac in gura lor.)

Dovezi indiscutabile de batjocura a cetateanului, ca cele insirate in randurile precedente, sunt cu miile in Ro. Incurajate toate si de cadrele universitare care predau limba romanului. Si, care, afirma fara sa le fie rusine, ca faci bascalie din popor, atunci cand spui ca acesta este needucat. Fiind tocmai din aceasta cauza dus si foarte usor de nas. "Roman adevarat", in Romania de azi, este doar acela care vorbeste limba romanului. Mafiot, as adauga eu in limba romana. O limba pe care voi continua s-o vorbesc pana se mai poate. 

Nu stiu daca ai vazut scena filamata cu 7 camere? Care prezinta pe cineva care a intrat cu o secure intr-un cazinou. In care si-a pierdut casa, banii, si masina. In limba romana, vandalismul de care a dat dovada, se numeste pericol bublic si lipsa totala de responsabilitate. Pentru ca automatele pe care le-a distrus, nu au nicio vina. Din moment ce el s-a hotarat singur, si nesilit de nimeni, sa-si joace banii la aparatele pe care le-a batut cu securea. In limba romanului defjinitia evenimentului este: "om pasnic" acuzat de ultraj. Care poate fi cercetat ca atare in libertate. Asta pentru ca mafia a reusit sa infiltreze totul. Inclusiv justitia. Tu poti sta insa linistit! Mai ales dupa ce te-a mangaiat cu vorbe Crin Mandela. "Putem trai si fara Shengen" a fost una dintre ultimele sale declaratii. Putem! Asa cum putem trai si fara maini, fara picioare, si fara ochi. Numai ca, fara partile amintite ale corpului uman se traieste cam greu. Mai ales in troaca de porci pe care au creat-o vorbitorii limbii de lemn.

2 comentarii:

AristotelCostel spunea...

E doar o parere personala ca o persoana care scrie asa cum o faci tu nu are abilitatea de a intelege in totalitate un text scris in limba romana. Poate scoti procente mai bune in engleza sau... norvegiana.
De aici apare si problema inghitirii unor marote basiste cu tot cu ambalaj.
De prin 2008 tot traiesc "umilinte" din cauza IP-ului si cred ca il voi schimba.
Astfel de "lovituri" par normale cand vin din partea unor agenti imobiliari obisnuiti cu parazitatul, sau de la niste tonetari grobieni "de dreapta".
Nu stiu de ce, dar nu ma surprinzi deloc. Cumva te-am simtit bine de la inceput si stii prea bine la ce ma refer.

P.S. "Geniile" despre care vorbesti au facut excelent la teste "postmulte". Dar nu da nimeni cu parul daca faci propozitii despre ceea ce nu cunosti. Si tine cont ca nu am criticat niciodata cunostintele tale din domeniul medical. Sigur, eu sunt roman, tu, insa... norvegian curat.

Anonim spunea...

horea , nu te mai agita , ponta a inteles ceea ce basescu se pare ca nu a inteles ... faptul ca , conduce un popor de prosti si fomisti !
ne imprumutam , privatizam , crestem salarii / pensii chiar daca inflatia o ia inainte sa dam pomeni la prostimea votanta , hai sa traiasca dragnea & comp , baronii de teleorman , gorj etc
sorinel