Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 27 decembrie 2013

The only way is up, baby...

Si bursa creste. Dar, eu vad ca si dobanzile cresc, pe toata linia, conform asteptarilor. Sti de ce? Uite ca iti "esplica espertii": Dobanzile cresc pentru ca piata se asteapta ca si FED sa le ridice. Nonetheless, short-term Treasury yields have been rising and futures contracts tied to the path of the Fed funds rate have pulled forward rate-hike expectations.

Ai auzit? Piata ridica mai intai dobanzile. Dar, numai pentru ca le va ridica si FED. In 2030 daca e sa-l credem pe Bernanke. Destul de curand, in opinia mea. Din moment ce FED va fi obligat de piata sa-si ridice dobanzile. Te-ai prins de logica "magistrala" a acelora care iti aduc stirile? Informatii de cea mai proasta calitate dupa parerea mea. 

Daca nu te-ai prins, o sa te prinzi pe parcurs, sau, poate niciodata. Mai ales in cazul in care vei continua sa te uiti la piata cu ochelari de cal. Cu aceiasi ochelari pe care ii folosesc foarte multi atunci cand se uita la politica romaneasca. Uitat-te la graficul DJ, ca sa vezi ca suntem foarte aproape de tinta scenariului 2. Unul pe care piata a decis sa-l foloseasca. Cu toate ca eu am crezut mult mai mult in probabilitatea scenariului 1.
In cazul dobanzilor, scenariul de apreciere la care m-am asteptat merge deocamdata conform planului, vezi graficul de mai jos. In care dobanda a reusit sa inchida deasupa rezistentei marcate cu o linie verticala trasa anapoda. Mai avem doar cateva zile din acest an! Odata cu 1 januarie vom pasi in anul 2014. Care va incepe direct cu un interval de reactie. Acelasi an, 2014, va trebui sa marcheze si sfarsitul ciclului de 7 ani. Ciclu calculat de la topul din 2007. Acest fenomen ar trebui sa implice o schimbare de trend. Care, ar trebui sa inceapa neaparat in jurul intervalului de pret expus de mine. In caz contrar, scenariului pe care l-am notat cu 2, va fi invalidat. 

Nu tovarasi! Nu am un scenariu 3. In cazul in care bursa nu se va intoarce de la tinta scenariului 2, voi fi nevoit sa-mi pun si eu coarne de bou, de taur, sau cum ai vrea sa le numesti. Acest lucru nu va fi prea greu, din moment ce bou, fara coarne, am fost considerat tot timpul de catre o majoritate a celor alesi. Ultima capita de gogoase, mi-a fost servita drept cina, doar acum cateva ore. De catre prietenul lui Mihai Viteazu, Valeriu. Care a declarat: "superimunitatea parlamentara nu exista, parlamentul nu e scut". Asa este "toarase" Zgonea! Dar sa nu uitam ca putea fi foarte usor un scut. Fabricat din cel mai bun material de superimunitate. In cazul in care a-ti fi reusit implementarea legii votate intr-o zi de marti. Chiar si fara legea respectiva, la care nu ati renuntat inca, ati reusit sa respingeti urmarirea penala a hotilor nu o data. Atunci cand a fost vorba de barosani, si nu de gainari tip Coman. Multumesc asadar pentru "cina". Care, trebuie sa te anunt ca a avut un gust rahat. Din moment ce a fost pregatita de un bucatar smecher si hotoman.

8 comentarii:

Anonim spunea...

horea , nu te bucura inca , daca FED-ul se supara pe dobanzi sa vezi madam yelen cu chilotzii galben-maronii cum baga un QE de vreo 100-200 bil/luna si dobanzile iar aterizeaza in nas !
crezi ca astia nu pot sa lungeasca distractia cat vor ei ? pana la urma ei fac legea deocamdata sau cel putin asa se pare ... ori dansezi cu ei ori te dai cu capul de pereti ! Crezi ca-i doare undeva pe americani de soarta dolarului ? Oricum sunt ingropati in credite pe care nu le pot plati ...
sorinel
PS:
inca o dedicatie de la amicul costel, sarpele caruia nu i-ai dat peste bot la timp ...
"Adept al vorbei goale "nimeni nu-i perfect" şi pus în situaţia de a mă urmări numai pe mine pe subiectele deflaţioniste, am trecut cu uşurinţă peste eroar'li inerente unui proces creativ, cum este cel al editării de text pe un blog, în baza la nu prea multe cunoştiinţe de linba română, de altfel, o disciplină nu tocmai obligatorie la Bac după cum ne-a demonstrat unul dintre recenţii miniştri agramaţi ai Educaţiei."

Anonim spunea...

Nu prea am inteles Horea, in ce interval de timp e facut graficul, adica ca reper e luata ziua de luni 23.12 ? Oricum DJI este deja la 16500 si nu stie in ce directie o va lua, in jos sau foarte jos..

TF

Anonim spunea...

Horea cred ca oilul a r trebui sa intoarca in citeva zile . SP

Zyggy spunea...

Sorinel, daca madam Yelen (mai exact grupurile de interese din spatele ei)porneste un alt QE atunci s-ar putea ca tarile BRICS (plus cele dependente de ele) sa renunte la usd ca moneda de tranzactionare si sa foloseasca exclusiv valutele lor nationale sau sa formeze un cos de valute pentru schimburi valutare internationale (deja au fost puse bazele in schimburile bilaterale). Asta ar inseamna cam 80% din populatia planetei sa nu mai fie interesata de usd si astfel usd va fi pe post de hirtie igenica. FED stie acest lucru si a inceput sa o lase mai moale cu QE.

Anonim spunea...

@Ziggy,
corect , asa ma gandeam si eu , dar totusi de ce crezi ca n-au facut-o pana acum ??? Eu cred ca dolarul are inca multa forta si sustinere in spate , inclusiv prin armata USA ... si americanii , ca sa le fie lor bine ii pot baga in rahat pe multi !
sorinel

Zyggy spunea...

@Sorinel.
Eu cred ca in binomul usd/armata cel care a adus America sa fie "cea mai tare din parcare" a fost dolarul, armata fiind folosita doar ca mijloc de intimidare si, doar in cazuri extreme, efectiv la lupta (razboiul costa enorm). Dar ambele au limitele sale. Vezi esecul USA referitor la Siria si, deocamdata, la Iran (Rusia a spus niet iar China si-a exprimat,discret, dezaprobarea). Ca semnal asta este prost pentru americani pt. ca arata ca cineva poate sa se opuna SUA acolo unde ea credea ca este zona ei de influenta.
De ce au anuntat abia acum "taper"? Cred ca era planificat sa inceapa anul asta dar iti amintesti ce s-a intimplat in vara cind doar s-a amintit de asa ceva. Dobinzile la bonduri au zburat precum racheta. Cred ca i-au trecut apele pe toti. De atunci se tot vorbeste, asa, ca sa pregateasca piata pt. ce va urma.

Horea spunea...

sorinel, in privinta editarii textului costel are dreptate. Punctuatia mea lasa de multe ori de dorit. Faptul ca comunic in 7 limbi, este probabil un factor negativ, fara a putea fi totusi un argument. Loc de mai bine este.

De aici si pana la jigniri, drumul este totusi lung. Foarte scurt insa, pentru cei care nu au invatat sa comunice altfel.

Privind actiunile FED nu mai vreau sa-mi repet convingerile. Din moment ce le-am repetat de prea multe ori. Nu cred ca exista vreun cictitor care sa nu le cunoasca.

Tf, graficul expus este unul saptamanal. Cu toate acestea intervalul de reactie trebuie calculat pe un grafic in perspectiva zilnica. Pe un asemenea grafic avem un interval de reactie care incepe in data de 1 ianuarie. Care, pentru ca ne aflam la cele mai inalte nivele bursiere atinse vreodata, ar trebui sa vina cu deprecieri.

Sa fie oare vorba de topul absolut? Poate. Mai ales daca vom fi in stare pana atunci sa atingem tinta. Cel putin linia la care incepe intervalul= sageata rosie. Daca nu vom reusi o asemenea performasnta, in 2013, ar trebui sa o reusim in 2014. Pentru ca, asemenea intervale, actioneaza de obicei ca un magnet asupra pretului. Oricum, intregul an 2014 este anul in care ciclul de 7 ani se poate termina.

Daca ma intrebi pe mine, eu vad un varf de ciclu in primele trei luni ale anului viitor. Vom vedea ce vede piata. Daca te uiti la jumatatea de elipsa, vizibila in coltul drept al graficului, vei vedea destul de clar limitele intervalului despre care am vorbit. Cu alte cuvinte, limitele de pret permise de scenariul 2.

Anonim spunea...

Atentie !
China, South Korea alarmed as yen slide threatens exporters
experimentul Abenomics se pare ca a dat roade totusi ...