Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 2 ianuarie 2014

Bunatati din 2014: DJIA, aur, si indicele dolarului



Dupa cate observi, probabil, bursa a inceput sa cada. Exact azi! Cu ocazia intervalului de reactie despre care ii vorbeam lui TF. Unul care a inceput in 1 januarie, o zi in care bursele au fost inchise. O zi de joi, nu mi se pare totusi una in care bursa ar putea intoarce de-a binelea.

Cred de aceea ca vom mai avea aprecieri. Cel putin inca o incercare prin care sa putem lovi nivelul din film, sageata rosie, echivalent cu linia inferioara a elipsei. Asta pentru ca un asemenea nivel, obisnuieste sa fie ca un magnet, pentru pretul oricarui obiect studiat, in acest caz indicele Dow.

De ce? Pentru ca este un nivel matematic dupa care obisnuieste sa lucreze piata, nicidecum Bernanke. Va trebui sa revin desigur si la aceasta analiza, din moment ce piata este cea care decide, daca nivelul despre care vorbeam va putea fi atins sau nu. In aceste momente mie mi se pare ca da.

7 comentarii:

Nastratin spunea...

Horea...La Multi Ani! si multa sanatate familiei si mai ales mamei dvs...De rau e intotdeauna loc pt mai rau, dar de bine mai putin in Romania...Asa ca sanatatea noastra mentala si trupeasca e cea mai importanta!

Horea spunea...

Mersi Nastratin, la fel. Eu zic ca tine! Sanatatea este cea mai importanta dintre toate. Tocmai de aceea nu intelg cum pot foarte multi priorita altceva, crezand ca sanatatea este ceva garantat.

Anonim spunea...

horea, sa nu ne mai pacalim ... in romania si nu numai ca sa fi sanatos ai nevoie in primul rand de bani ... ( de preferat euro zic eu ) !!!

Horea spunea...

Nu! Frate anonim. Sanatatea pe care multi o pierd din cauza stilului de viata dus, nu mai poate fi cumparata cu nimic. Poate fi petecita, mai bine sau mai rau, in Ro, dependent de fonduri. Asa cum incearca sa faca Patriciu, de exemplu. Fara ca el sa mai poata deveni sanatos vreodata.

Nici macar in tarile europene, in care cetatenii sunt tratati la fel, in spitale, indiferent de venit, sau de pozitia lor sociala, sanatatea nu poate fi garantata nimanui. Ci, doar dreptul la tratament, ceaa ce inseamna deja ca sanatatea s-a dus.

Anonim spunea...

La multi ani !
Gresesc daca schimb DKK si SEK in NOK iar CHF si GBP in JPY ?
Multumiri anticipate !

Anonim spunea...

@hanonim,
ai grija cu JPY ca te joci cu focul ! pana nu-si face Abenomics harakiri eu zic sa stai departe de JPY.
parerea mea

Horea spunea...

Anonim, la multi ani si tie. Nu-ti voi putea da un raspuns la intrebarile puse, din moment ce nu am analizat pana acum prechile despre care vorbesti.

Intelegi probabil, ca mi-ar lua prea mult timp ca sa ma apuc de facut analize la cerere. Poti sa-ti sa-ti spun totusi parerea me privind yenul fata de dolar. A avut o fuga prea salbatica ca sa mai poata continua.

Fapt pentru care ar trebui sa avem o pauza in deprecierea valutei japoneze.Cu Abe cu tot.