Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 24 ianuarie 2014

Cui i-a declarat Antonescu razboi? Si pentru ce?

Cui? Habar nu are! Pentru ca totul depinde de imprejurari. Pentru ce? Pentru "tronul" de la Cotroceni. Care, conform "noii mentalitati" pe care a inceput s-o caute "liberalul" nostru vanjos, ar trebui sa fie un tron extensibil (nota subsemnatului). Unul pe care sa poti dormii la nevoie. Imbraca-ti armura, asadar! Nu pentru ca ai putea fi implicat in razboi, ci mai degraba pentru ca te-ar putea apara de frig. In cazul in care facturile vor deveni prea scumpe.

Liberalul a adăugat că partidul pe care îl conduce se află anul acesta într-o competiţie grea „în care nu există menajamente, iar regulile sunt asemănătoare cu cele ale războiului”. Acesta a ţinut să precizeze că la finele acestui an România trebuie să aibă un nou preşedinte, o persoană “cu o altă mentalitate, abordare, autoritate, dorinţă de a face ceea ce preşedintele are de făcut”.

Ce are de facut un presedinte tovarase Antonescu? Sau, poate, acest lucru trebuie sa ramana secret. Pentru ca soldatul sa nu stie niciodata cu cine se bate, unde va merge,  si nici ce il asteapta. Debusolat si fara nicio strategie, poate va reusi sa piarda lupta, exact asa cum a facut-o si pana acum.

„Nevoia majoră a societăţii româneşti este de a recupera autoritatea, autoritatea autorităţilor. O ţară nu se poate conduce cu nepăsare, delăsare şi lipsă de respect, aceste lucruri nu sunt abstracţiuni, poezii, suntem de ziua unuia din cele două unirii”, a subliniat Antonescu.

Ultima parte a frazei nu o inteleg! Dar, ar putea fi si o eroare de tipar. Inteleg totusi ca o tara nu poate fi condusa cu nepasare, ceea ce este foarte corect. Ca de obicei, se naste si in acest caz o intrebare: Cine a condus tara cu nepasare pana acum? Sprijinit de un parlament care are 70% sufragii. Dupa ce l-am ascultat din nou pe Crin Viteazul, indraznesc sa-mi exprim si eu o speranta: As dori ca romanii sa-l lase pe acest "luptator" in lumea sa de vise, plina de minciuni si de manipulari ordinare. Ca sa puna mai apoi, un padurar in scaunul de presedinte. Unul care se scoala noaptea ca sa-si caute vaca. Si care va sti sa-i dea peste nas oricarui bou, atunci cand el va vrea sa-si bage botul in oala cu bucate.

Ps. Uite ca am gasit acest pamflet! Pe care il vad potrivit pentru acest articol scris despre marele "razboinic" Antonescu. Nu stiu daca l-a scris intr-adevar Vadim? Sincer, nu ma intereseaza autorul. Doar continutul.


11 comentarii:

Anonim spunea...

nu cred ca l-a scris vagin tudor , totusi , chiar daca este o lichea nu cred ca se poate cobora la rime de doi lei chiar daca doar mesajul conteaza ...
sorinel

Horea spunea...

Pentru oameni care nu au valoarea nici macar al unui ban gaurit. O rima de doi lei este mult prea darnica. Indiferent de cine a scris-o.

Vali spunea...

Horea, macar Antonescu, fata de lasul de Ponta, a avut curajul sa mearga la Iasi chiar daca stia ca va fi huiduit. Nu ca asta ar fi un mare merit.
Dar altceva voiam sa spun totusi.
Astazi in Iasi a fost plin de patrule ale jandarmeriei si politiei locale care au avut grija sa legitimeze de zor o multime de oameni.Daca aveai vreun steag tricolor la gat sau vreo concarda, ca sa nu zic vreun morcov erai automat reperat si luat la intrebari. Jandarmii erau foarte nervosi si in unele cazuri agresivi. Lucrurile incep sa devina din ce in ce mai clare cu baietii astia. Statul politienesc e in plina formare. Basescu dictator?! Haida de. N-ati vazut nimic inca fratilor!
Din pacate inca nu exista o masa critica , ce poate zgudui putin mai tare temelia constructiei mafiote.
Masa critica exista deocamdata doar la coada de la fasolea cu carnati.

http://www.bzi.ro/politia-le-pune-pumnul-in-gura-protestatarilor-din-piata-unirii-video-413973

Ca imaginile astea nu apar la televiziunile cumparate ...sau vandute. Nu stiu cum se spune corect.


Horea spunea...

Vali ma bucur sincer! Ii felicit pe ieseni, care se pare ca incep sa se trezeasca. Jos Basescu, Ponta si Antonescu a fost si sloganul meu.

Cu dictatura sa nu exageram! Nu a fost nici pe vremea lui Basescu, si, deocamdata, nici acum nu este. Gadea ii convinge doar pe analfabeti.

Cum ai putea besteli un dictator, zi de zi, fara ca sa-ti crape cineva capul. Asta, dupa ce ai fost aruncat intr-un beci, langa un FICIOR. Trebuie sa fi cretin ca sa nu intelegi acest lucru.

Cum ar fi cazut niste capete, chiar daca numai demonstrativ, dupa accidentul de avion. Daca astia ar fi putut instaura o dictatura. Ca le este frica inteleg. Pentru ca ar merita sa fie spanzurati. Un lucru pe care il stiu foarte bine. De aici rezulta si activitatea politiei.

Deocamdata nici vorba de dictatura. Este vorba mai degraba de pasivitatea de pana acum a cetatenilor, dar mai ales de pasivitatea mediilor de informare. Care, par a se trezi si ele incetisor. Bascalia pe care o fac aceste lepre trebuie sa ia sfarsit! Sin se poate face doar prin eliminarea lor totala.

Asta in cazul in care romanul isi doreste intr-adevar un alt trai.

Este inadmisibil ca intr-o tara libera, sa decida cei mai ordinari delapidatori ai fostei securitati ceausiste. In ceea ce il priveste pe Antonescu, este o vipera. S-a dus la Iasi nu din barbatie, ci, pentru ca a fost convins ca oamenii nu se prind de faptul ca joaca la doua capete.

Este la fel de ordinar si de mincinos ca si Ponta. Si prin asta la fel de periculos.

Anonim spunea...

horea , cand candidezi la presedentie , n-ai mama , n-ai tata asta-i invatatura lui basescu pe care si-a insusit-o si antonici !
sorinel

Horea spunea...

N-ai tata sau mama daca esti lepra. Daca esti om, demisionezi ca Mona Sahlin, in Suedia. Dupa ce ai cumparat o ciocolata folosind cardul statului. Asta chiar daca ai dat banii inapoi.

De asta o duc suedezii bine, si romanii rau. Suedezii aleg oameni, care pe plan local lucreaza gratuit. Romanii aleg lepre, care nu se multumesc cu salriul. Trebuind sa-si jefuiasca tara, pentru ca altfel nu-i poate satura nimeni.

Horea spunea...

Tot Vali. Spuneam ca am avut acelasi slogan ca iesenii. Am uitat sa precizez o diferenta. Eu am spus si jos sistemul. Pentru ca Basescu, Ponta, Antonescu, ca si toti ceilalti banditi, sunt produsele sistemului pe care l-au tinut toti in picioare, dupa lovitura de stat din 89. In frunte cu tatal tuturor banditilor, Ion Iliescu.

Vali spunea...

Dictatura nu e inca, Horea. Noroc cu UE, caci astia, "ai nostri" ar rezolva repejor problema, n-am nici o indoiala.
La cat de pasiva si imbecilizata e turma, numita generic popor, nici nu cred ca le-ar fi foarte greu.
Nici n-ar apuca sa-si dea seama, ca se si trezesc cu dictatura in pat.

Horea spunea...

Vali, cu asta sunt de acord. Si turma este asa cum este tot din cauza leprelor. Am vazut un reportaj facut intr-un sat, despre constitutie. Oamnenii au recunoscut ca nu intelg despre ce schimbari este vorba. Dar au spus ca se vor duce la vot.

Iata democratia romaneasca! Votezi neintelegand ce.

Cui i-ar reveni intr-o tara normala partea cu explicatiile? Mas-mediei si politicului. Ma refer la explicatii corecte, impartiale, la nivelul omului de rand. Pentru ca,aceasta constitutie este a romanilor. Daca politicul trimite un Nicolicea la explicatii, care se fac in stilul; zapada e neagra. Ce mai poate face biata turma?

Vali spunea...

Horea, asta e din ciclul "ce a fost mai intai, oul sau gaina?"
Cercul vicios e la el acasa. Avem multi tampiti din cauza politicului sau avem o clasa politica execrabila din cauza ca sunt multi oameni tampiti?!
"Biata turma" nu poate face altceva decat sa voteze penali in continuare. Iar chestiunea asta nu mai tine "explicatiile" unuia sau altuia. Tine de cei 7 ani de acasa. Asta daca ai niste parinti cu mintea intreaga...
Si nici macar latura biblica a problemei nu mai functioneaza macar, la un popor care se declara religios in proportie de peste 90%.

Horea spunea...

Adevarat ce spui Vali, numai ca, in acest caz, oul si gaina sunt politicul. Sunt oameni in ziua de azi care nu-si permit sa mearga la scoala. Cei care ajung totusi acolo, dau de un sistem de invatamant corupt si falimentar. Care a fost conceput de cine? Si asa continua cercul vicios.

La telvizor ce vede omul in devenire? Exemple de Becali. Cel care nu are timp de televizor si iese in viata. De ce crezi ca se loveste. Tot de becali, plantati politic, pretutindeni.

Ai dreptate cu cei 7 ani de acasa. Numai ca, in jungla tinzi sa devi salbatic. Precum iti spuneam! Ceea ce vedem este un rezultat al sistemului coceput de lepre. Nu de o lepra, doua, trei, in sine. Problema este ca el, poate fi intretinut din cauza slabiciunii maselor.

Chiar daca pare complicat concluzia mea este urmatoarea. Educatia este un serviciu, dar si cel mai important pilon al societatii. O putem impartii in doua: Educatia de-a acasa si, educatia de la scoala. Ultima fiind menita sa te plaseze si in campul muncii. Cand numai o parte nu functioneaza, devi jumatate de om. Ca sa nu mai vorbim de situatia in care nu functioneaza niciuna din parti.

O dilema exista, precum spui. Pentru ca, omul face mediul, care, la randul sau face omul. Cine incepe totusi acest "joc", oriunde in lume? Cei cu parghiile in mana. Care, daca sunt bine intentionati, creaza un fel mediu, daca nu sunt, creaza altul.

Am auzit de un spital, in Ro, unde spaga a fost desfintata. Banii primiti de la pacientii care vor sa doneze, spitalului, nu medicului, reintra in sistem, Pentru cele necesare bolnavilor. Unde? In RO!

De ce? Pentru ca la conducerea spitalului nu a ajuns o lepra. Care, nu se va inconjura de lepre, chiar din aceasta cauza, ci de oameni ca el. Dand nastere unui ciclu sanatos, de aceasta data.