Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 16 ianuarie 2014

Logica romaneasca a unui primar "antisecurist si democrat", ales pe viata

Este vorba de Radu Mazare, desigur. „Ţara este condusă de un sistem de securişti şi de sisteme de represiune de zece ori mai mari ca pe vremea lui Ceauşescu, cu cheltuieli de cincizeci de ori mai mari. Din păcate, Revoluţia ne-a fost furată de securişti, care au penetrat toate sistemele şi care controlează tot, inclusiv procurorii. Procurorii acţionează la ordinul serviciilor. Da, ne referim la SRI. Serviciile sunt subordonate lui Băsescu. Eu nu ştiu ce conduce Maior la SRI. Eu ştiu că serviciile sunt subordonate preşedintelui. Nu ştiu ce putere are Maior acolo, eu ştiu că SRI-ul îl conduce Coldea. Neoficial, toată ţara este condusă de servicii”, fost acuza directă lansată de Mazăre împotriva conducerii SRI. Întrebat de ce USL nu schimbă această situaţie, pesedistul susţine că „USL nu schimbă nimic, pentru că probabil nu poate”. Mazăre promite în schimb, că dacă ajunge şef de stat, va „rade tot”.

Intrebare! Cine a oprit PSD-ul, care are cu tot USL 70% din sufragii, sa-l numeasca pe Mazare candidat la presidentie? Ca sa rada tot? Din moment ce vad si eu ca, colegilor sai de clan, CCR le da tot mai des peste degete. De fiecare data cand incearca sa implementeze gandirea "democratica" a primarului din Constanta. Sa nu uitam totusi un lucru foarte important! In CCR exista si PSD-isti, care au avut bunul simt de-a vota cu legile in vigoare, nu cu turistul de pe malul marii, Raducu. 

Sunt totusi absolut de acord cu una din afirmatiile mascaricului fascist. Cu cea prin care ne informeaza ca justitia securista i-a furat revolutia. Cea pe care au furat-o el si colegii lui de la popor (nota subsemnatului). 

Iata ce ar vrea si ce ar trebui sa rada Mazare, pentru ca el poate. Si, pentru ca Romania sa devina asa cum si-o doreste omul nostru puturos, pardon, putincios. Un lucru pe care primul jurist al tarii Nicolicea a incercat, nu numai sa-l faca, dar sa-l si explice. Inainte ca CCR sa-i dea cu liniarul peste degete. 

Judecătorii constituţionali au constatat că articolele prin care demnitarii se scoteau de sub investigaţiile de corupţie şi din sfera conflictului de interese încălcau:1)Statul de drept, 2) Egalitatea în drepturi a cetăţenilor, 3) obligaţiile statului român asumate prin tratatele internaţionale, 4) Obligaţia respectării Constituţiei şi a legilor în ceea ce priveşte claritatea şi previzibilitatea normelor, 5)Accesul liber la justiţie, 6) Caracterul general obligatoriu al deciziilor Curţii Constituţionale.

Ma intreb! Unde au facut juristii USL scoala? Sau, poate si-au cumparat si ei diplomele la iarmaroc? De unde se cumpara toate diplomele care conteaza in Romania. Ceilalti, care n-au mai apucat sa intre in posesia unor astfel de certificate, judecatorii securisti, au fost invatati sa fie inumani. Hartuind mai nou un om plin de boli, pe Nicusor Constantin. Care a vrut sa se sacrifice mergand la dusmanul de clasa din SUA, ca sa se operze. Un lucru pe care calaii l-au interzis. Medic fiind, epidemiologia bolilor din Ro mi se pare foarte interesanta. Mai ales atunci cand apar la cei implicati in asa numita politica. Intotdeauna dupa ce au fost prinsi furand. Sa fie ore vorba ceva gentic?

Ps. Aflam acum ca, Nicusor Constatin poate pleca din tara. Deci i-a ras pe securisti. Poate ca, daca se prezenta la instanta atunci cand a fost citat, circul de ieri putea fi evitat. Ar fi interesant sa aflam totusi si cauza care i-a deteminat pe calai sa-i ridice acestuia interdictia. Cauze umanitare? Lipsa de probe? Altceva? Poate vom afla intr-o buna zi. Apropo! Tu cand vei pleca sa te tratezi in SUA?

14 comentarii:

Anonim spunea...

horea , acesti baroni locali , din care face parte si mazare , votati corect zic eu ani la rand de o populatie "made in teleorman" isi inchipuie ca sunt reincarnari ale dictatorilor comunisti sau poate a conducatorilor din feudalism ! de aceea isi permit ei sa spuna fara nerusinare ceea ce spun !
vai de noi ce va fi fost daca nu eram inca in UE sau daca vom fi izgoniti de acolo ... eu garantez ca la cat de imbecila e populatia vontanta o sa ne intoarcem in comunismul lui costel ...
sorinel

Horea spunea...

Asta am spus si eu Sorinel. Ar fi fost vai de noi daca nu eram in UE.

Anonim spunea...

care UE dacă nu mai e ...

Horea spunea...

Deocamdata mai este, anonim. Cand nu va mai fi, lucrurile s-ar putea schimba radical.

AristotelCostel spunea...

Membrul de partid Forta Civica, sorinel, colegul de partid al agentului imobiliar Andrei Vacaru, fost ofiter SRI, baga tot felul de goange la care tu, horea, raspunzi cu "asta am spus si eu".

Din ce fragment de text rezulta "intoarcerea la comunismul lui costel"?

Cum ar putea persoane instruite in regim militar, in regim causist si apoi intr-o vesnica tranzitie catre un nou regim ceausist, sa pretinda azi ca sunt "de dreapta"?

Ce-l recomanda pe sorinel drept anticomunist? Faptul ca e pupinbasist? Sau ca citeste gandul?
Mama regimului mafiot ceausist, al stabilor zoiosi de care nu scapi decat cu mitraliera, este prea maritul vostru idol. E vorba de regimul ceausist implementat de securitate... "sa moara toti romanii si sa ne fie noua bine".

Ce-i cu dramatica izgonire din UE? Ia baga Horea un text inteligent in care sa-mi explici cum e posibil sa vorbesti de cleptocratii europeni in context financiar, iar apoi de "prea-sfintiile europene" cand ii poarta de grija sefului mafiei securiste din Romania.

Si, daca Basescu a numit mii de procurori, in contextul in care seful mafiei securiste santajeaza prostovanii pe care i-a numit cu "Ma tem ca eu v-am facut ...! Ma tem ca nu e bine domnu' ...!", cum ar putea fi justitia independenta cand procuratura securista raspunde cu celeritate la comenzile basiste?

Da, judecatorii ICCJ sunt fosti procurori, sunt numiti de Basescu si rezolva toate cazurile de interes mafiot securist, de la finante-imobiliare pana la politica.

Deci sunt comunist?
Atunci tu esti... securist?

Anonim spunea...

vrand-nevrand am ajuns si membru de partid Forta Civica ... oricum cred ca e mai bine decat membru PSD !
In lumea lui costel si a altor parveniti de teapa lui faptul ca suntem in UE nu reprezinta nimic , iar indivizi obscuri de genul mazare care lanseaza amenintari in presa si de-alde ponta care n-are nici o treaba cu independenta justitiei reprezinta ceva normal ...
Trebuie in final sa remarcam si utilitatea "securitatii" marca basescu care nu mai sperie populatia in general ci baga la zdup mari patrioti romani de actualitate , desi zic eu , acest zdup e mai mult de ochii lumii ca nu face nimic atata timp cat nu le confisca tot ce-au furat !
sorinel

Horea spunea...

Sorinel, iti doresc succes! Sa nu uiti totusi ca, pentru a razbi, oriunde ai fi, in politica mai ales, ai nevoie de suport popular. Bazat pe ideologii nu pe ura.

Intr-o tara in care votul este liber dar, in care nu exista urma de ideologie, votul din ura se da asa cum ai vazut. 70% USL, dupa ce formatiunea a atacat institutiile statului. Un lucru dovedit. Orice ar spune fanii formatiunii.

Deci ceea ce am spus, de atatea ori, se adevereste. Fiecare popor are ceea ce merita. Pentru ca, politicienii se schimba in functie de doleantele acestuia, pentru voturi. Eu cred ca felul romanesc de-a gandi va continua, din moment ce continua si dezinformarea. Care, nu stiu de ce, prinde mult mai bine la roman decat realitatea in sine. De unde nu-i, nu cere nici Domnul.

Atitudinea lui Ponta este graitoare. Continua sa ironizeze tot, impins de baroni, desigur. USL este un mastodont din cauza suportului popular pe care il are. Si, il are! In pofida celor intamplate. Antonescu este o paiata, in timp ce opozitia este inexistenta. Sa nu crezi cumva ca penalii s-au culcat pe o ureche. Vor continua sa sape, atata timp cat vor fi sprijiniti de un popor imbecilizat. Ori de cate ori vor avea ocazia.

In ceea ce il priveste pe costel, nu pot avea nicio parere, despre cat de parvenit, sau cat de neparvenit este. Pentru ca nu-l cunosc. Ceea ce cunosc sunt parerile pe care le-a exprimat pe acest blog. Din ceea ce am vazut concluzia mea este urmatoarea: In ceea ce priveste politica, nu este nici de dreapta, nici de stanga nici de mijloc. Pentru ca nu poti fi nimic din cele spuse, intr-o tara in care ideologia nu exista. Tot cu privire la politica, eu il vad plin de ura. O ura care l-a orbit total. Voit, sau pentru ca nu-si da seama. In rest este cu ochii mult mai deschisi. A vazut, deflatia, imbecilitatea din imobiliare, percum si greselile mele de punctuatie foarte corect, printre altele. Spun asta pentru ca eu nu judec omul, ii judec doar ideile.

Din punctul meu de vedere, pentru ca altfel nu pot. Nu poate nimeni!

Toti politicienii nu sunt corupti dar, atata timp cat voteaza ca vacile in parlament lucrurile nu se vor schimba niciodata. Stii bine ca nu sunt un fan al lui MRU, si al niciunui politician care a avut pana acum parghiile puterii. Din pacate, stand si discutand pe bloguri, nu putem rezolva nimic. Implicandu-ne putem face totusi ceva, poate. Sper asadar, ca implicatia ta sa fie pentru tara in care traiesti, nu pentru interesele prorii ale nimanui.
Usor nu va fi, din moment ce acstui popor ii lipseste deocamdata total cultura politica.

Costel, bine ai revenit. Eu as vorbi cu tine cat doresti despre politica, dar din moment ce avem vederi opuse, la 180 de grade, totul devine monolog.

Comunist nu cred ca esti, din moment ce la noi asa ceva nu exista. N-a existat de fapt niciodata. Au existat, si exista, doar oportunisti. Asta pentru ca poporul nu este interesat de nicio doctrina. Decat de cea a pensiilor si a salariilor. Oportunist nu te pot face, pentru ca nu te cunosc. In rest, ar fi pacat sa-mi pierd timpul cu un nou monolog despre europeni.

Vali spunea...

Gresesti fundamental Horea! Eu cred ca peste ceva ani, copii vor studia la istorie, principalele "doctrine" politice ale ultimilor ani. Probabil ca acestea vor ajunge obiect de studiu si in locul ala plin de "dastepti" numit SNSPA.

Cu care doctrine??! Basismul si antibasismul...

Anonim spunea...

horea , nu te lasa manipulat de costel , chiar crezi ce debiteaza idiotul ala ? n-am nici o legatura cu politica , eu m-am exprimat ironic ... din pacate poate , n-am caracterul de lepra fara de care nu ai nici o sansa in politica romaneasca ... mare pacat , nu ?
sorinel

Horea spunea...

Vali, nu cred ca este cazul sa glumim. Basismul si antibasismul nu sunt doctrine. Sunt doar fumigene lansate de penalii speriati.

Sorinel, in momentul in care voi simti ca cineva ma poate manipula, voi inceta sa mai scriu pe blog. Ba mai mult! Nu o sa-mi permit sa am nici pareri. Nicaieri! Din moment ce parerile unui om manipulat nu mai au nicio relevanta. Din moment ce nu sunt parerile lui proprii.

Imi pare foarte rau cand vad ca cineva, care-mi citeste blogul de o bucata buna de vreme, trage concluzia ca as putea fi un om manipulabil.

Anonim spunea...

horia , nu stiu de ce dar am avut impresia ca atunci cand costel a spus despre mine urmatoarele ( Membrul de partid Forta Civica, sorinel, colegul de partid al agentului imobiliar Andrei Vacaru )
l-ai crezut si mi-ai urat succese in politica ... inca o data individul costel minte si inventeaza cu nerusinare , n-am nici o legatura cu politica si nici nu-l cunosc pe Andrei Vacaru .
sorinel

Horea spunea...

Sorinel, gresesti profund. Eu te cunosc pe tine, la fel cum il cunosc si pe costel, adica foarte putin. Neputand astfel avea o parere despre voi, alta decat cea pe care mi-am putut-o face pe acest blog.

Ti-am urat asadar, succes, foarte sincer. Si ti-am motivat si de ce. Pentru ca nu cred ca rezolvam ceva discutand pe bloguri. Poti fi din partea mea agentul oricui, atata timp cat putem comunica civilizat. Daca in Ro ar fi existat ideologie, as fi avut aceiasi atitudine fata oricine, indiferent de culoarea politica pe care ar fi avut-o.

Pe mine nu ma deranjeaza faptul ca Mazare se declara social democrat, de exemplu. Ma deranjeaza faptul ca este un bandit. Si mie banditii nu-mi plac, chiar daca mi-ar fi frati. Iti garantez, ca exista in Ro, chiar securisti de bun simt. In nici un caz nu turnatorul Voiculescu, sau turnatorul Rosca Stanescu. Primul fiind si un jefuitor de marca.

Pe langa acestia exista oameni care nu au fost securisti niciodata, precum Antonescu. Ce folos atata timp cat nu are un gram de caracter? Asta este problema cea mai mare a romanului. Catalogarea oamenilor. Pe care nu este in stare sa o faca in functie de caracterul si prestatia acestora.

Securitatea a fost o institutie, in care multi oameni sa-u bagat ca sa manance o paine. Daca nu se bagau ei se bagau altii, din moment ce, orice institutie trebui sa aiba angajati. Cine crede ca toti angajatii securitatii au fost la fel este cu capul in luna. Oamenii nu sunt la fel, indiferent de locul in care lucreaza. Vei intalni asadar lepre, precum si oameni de valoare pretutindeni. Problema Romaniei este faptul ca este condusa de lepre, care se inconjoara de obicei de alte lepre.

Vali spunea...

Horea, nu glumeam. Dimpotriva. Incercam sa fiu ironic amar. N-or fi doctrine, asa cum bine zici, dar sunt cam singurele, cum sa le spunem, concepte?!, care functioneaza la ora asta in politica damboviteana.
Asta pe langa retorica, foarte creativa, de "ba pe-a matii" pe care o vedem in mod constant din 90 incoace.

"Problema Romaniei este faptul ca este condusa de lepre, care se inconjoara de obicei de alte lepre."
As completa si eu. La aproape toate nivelele sociale!

http://www.bzi.ro/scandal-urias-la-umf-studentii-straini-divulga-numele-profesorilor-spagari-412878

Una din fiicele mele e studeta in primul an la universitatea asta si deja incep sa ma intreb daca a facut o alegere buna.
Are un background bunicel. Liceu terminat cu medie mare,bac luat cu note mari, medie aproape maxima la admitere.Certificat Cambridge Proficiency, Daf Zerifikat blabla bla. Buuun...
Incep cursurile la UMF. Profesori gomosi si sictiriti. "Suntem una din cele mai bogate facultati din Romania" cuvanteaza unul dintre ei. Pai bine fratilor dar voi nici macar nu mai aveti frigidere in care sa tineti cadavrele pentru practica , asa cum era odata ....
Icep cursurile. Acelasi sictir. Prezentari in powerpoint. Nu tu implicare, nu tu explicatii. Intrebare fireasca...de ce naiba tre" sa vin cu ochii carpiti de somn ca sa vizionez niste slide-uri?! Pentru ca la cam atat se rezuma procesul de predare, dupa care te pup papa!
Incepe sesiunea. Profesorii (o buna parte dintre ei) ies din letargie. Devin violenti si agresivi in limbaj. Hahalerelor veniti la examene doar ca sa etalati garderoba, sunteti niste imbecili care nu stiu nimic etc. etc. Mistouri intre profesori si asistenti la adresa studentilor. Ce sa spun...delir total.
Te intrebi de ce dumnezeu examinatorul nu are rabdare sa asculte ce ai de de spus...ca doar ai invatat si cunosti subiectul.
Iesi afara siderat si mai ales frustat, si nici macar nu mai stii daca afara e zi sau noapte.
Si incet incet incepi sa te dumiresti ca de fapt toate astea nu sunt decat niste tehnici pentru
a te forta sa " sari la cap".
Cam asa se petrec lucrurile in Iasi cel putin.
Ar mai fi multe de povestit dar deja cred ca v-ati facut o idee despre ce inseamna "educatie universitara de nivel european".
Grotesc, grotesc, grotesc!!!!

Horea spunea...

Vali, cu asta sunt absolut de acord. "Te pup pa" este si politica actualului premier. Care spunea ca va revolutiona tot ceea ce au facut ceilalti. Pentru ca, trebuie sa fie foarte clar pentru toata lumea. Situatia nu s-a creat azi. S-a creat in decursul anilor, dupa revolutia facuta de EI. Fiind un rezultat direct al triumfului pe care l-au avut. Precum spui! In toate domeniile.