Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 30 ianuarie 2014

Marea traducere

In lumea noua, pe care Ali Ben Barba o invarte in jurul degetelor, mesajele de comunicare circula codat. Un fapt care a determinat imediat aparitia traducatorilor. Cand omul care amesteca lumea, asa cum isi amesteca romanul mamaliga, vine si spune nimic, nu poti sta pasiv.  Mai ales intr-o situatie in care, mii de milioane de imbecili nu inteleg nimic, din nimicul pe care l-au auzit din gura lui B .  

Nimic, nimic, nimic, dupa asteptari indelungate si mii de articole pline de speculatii, suna ca o cutie goala. Care, ca sa-si poata mentine forma, trebuie sa fie umpluta neaparat cu ceva. De ce nu, cu traduceri? Venite din inima lumii financiare. Loc in care nimicul poate fi transformat in orice. Asa cum au fost transformate datoriile unui somer, de exemplu, in instrumente financiare. Care s-au vandut mai pe urma ca painea calda, in 2007. Celora care au ramas fara pantaloni, in urma cumpararilor facute, in 2009.

Spre norocul meu, am dat si eu de aceste traduceri inestimabile. Ti le destanui imediat si tie, cu multa bucurie si avant patriotic. Linkul il gasesti aici. Citeste si cugeta! Pentru ca fiecare vorba, fiecare virgula, are greutatea ei. Observa nuantele a numai doua cuvinte! Ca sa simti imediat cum ti se inclina pamantul sub picioare: 'activity picked up in recent quarters' versus 'activity is expanding at a moderate pace'. A nuance, but a bit firmer.  

Absolut! Fiecare nuanta conteaza, ca si fiecare litera, atunci cand omul care inclina axa pamantului isi deschide gura. Tine cont! Aceste cuvinte grele n-au fost rostite de oricine. Ci tocmai de catre omul care in 2007, spunea ca pretul imobiliarelor este foarte motivat. Din moment ce are la baza o crestere economica sanatoasa, ca tunul lui Tariceanu. Deci e de bine si de aceasta data! Bursele au cam cascat la spusele lui Ben, asta pentru ca nu a sosit inca timpul sa se intoarca. Pentru cititorii mai noi, voi repeta inca o data ceea ce am mai spus de multe ori pe acest blog: Timpul este cel mai important parametru al unei analize!

In data de 31, maine, avem o data ciclica de reactie care, se suprapune si cu o data unghiulara. Cea unghiulara cade pe ziua urmatoare. Dar, sambata bursele sunt inchise. Fapt pentru care efectul pe care il are data unghiulara, va fi proiectat tot pe ziua de maine. Deocamdata, bursa a facut exact ceea ce am prezentat in film. Si, cand am facut acel film, habar nu aveam de directia in care urma sa incline Bernanke pamantul. Acum stiu, pentru ca am aflat si eu de la translatori. Ceea ce nu m-a facut sa-mi schimb perceptia expusa cu nimic. Obseva cata greutate poate avea un singur cuvant. In acest caz, nimic. Fapt pentru care l-am si repetat de atatea ori.


4 comentarii:

Anonim spunea...

Facebook’s mobile mojo sparks revenue explosion
horea , cu ceva timp in urma l-ai criticat degeaba pe mark !
sorinel

Horea spunea...

Sorinel, eu nu l-am criticat pe Mark. Am punctat doar traiectoria pe care credeam eu ca o va avea facebook, atunci. Nu cred ca am fost prea departe de realitate. Bursa, precum si profitul unei intreprinderi, se misca totusi in cicluri. Ceea ce permite caderi, precum si aprecieri, in cazul oricarei actiuni.

Am spus ceva si despre apple, daca iti mai amintesti? Nu credeam ca este o actiune de 1400. Atunci cand multi spuneau ca este. Asta neinsemnand ca apple nu va putea ajunge niciodata la pretul amintit. In cazul ambelor actiuni, am vorbit asadar de miscari in perspectiva scurta si medie de timp. Si, dupa cate ai observat, de fb nu am mai vorbit de "un secol".

Pentru ca ai deschis subiectul, voi vorbi din nou acum. Spunandu-ti doar o parere personala. Eu cred ca actiunea se apropie de un apogeu, tot pe termen scurt, pana la mediu. Fapt pentru care va trebui sa inceapa o corectie.

Daca tot ne-am apucat de discutii as vrea sa te rog ceva.

Nu mai scrie comentarii care nu tin de subiect pentru ca le voi sterge. Nu imi permit sa fac deosebire intre cititori, chiar daca nu sunt un fan de-al lui Nastase. Te-as incuraja deasemenea sa nu faci afirmatii nefondate despre nimeni, nici despre costel. Din moment ce antibasismul lui, al oricui, nu include automat o atitudine pro Ponta sau pro Nastase.

Daca l-am combatut pe costel atunci cand ii facea pe toti anti uslasii, basisti, trebuie sa te combat si pe tine. Atunci cand vad ca ai aceleasi tendinte. Daca cunosti pe cineva personal este cu totul altceva. Pentru ca atunci afirmatiile pot fi fondate. Chiar si asa, nu cred ca au vreo relevanta pentru acest blog.

Ceea ce are relevanta, in schimb, este buna functionare a lucrurilor. In justitie in viata sociala etc. Si aceste lucruri nu trebuie facute in ciuda cuiva, ci mai degraba pentru cineva. Pentru toti locuitorii de bun simt si de buna credinta al acestei tari. Pentru ca exista si oameni de genul acesta.

Anonim spunea...

horea , poate nu stiai dar costel e membru fondator al fan-club-ului adrian nastase !!!
sorinel
PS: e adevarat ca uneori las comment-uri fara legatura cu subiectul de discutie , dar sunt de fiecare data stiri "calde" care cred ca ar fi interesant de luat in seama ...
nu am nici o legatura cu gasca basescu si PDL-ul asa cum am mai spus , doar l-am adus in discutie ca tot am vazut in ultima perioada atatea arestari la DNA puse in carca lui basescu si care eu cred ca e un lucru de lauda ...

Horea spunea...

Daca arestarile ar fi fost facute intr-adevar de Basescu, nu ar fi fost nimic de laudat. Eu sunt convins ca nu sunt, si tocmai acest lucru este imbucurator. Dovezile importiva puscariasilor sunt foarte solide. Au fost in cazul lui Nastase, al lui Fenchiu, Ritzi etc. Asta cu toate ca restul penalilor tremura si dau neincetat din gura.

Aud din dosar ca Fenchiu putea fi condamnat chiar si daca vindea trandfoarmatoare noi. Din moment ce a trucat mai multe licitatii.

Despre costel nu am cum sa stiu ceva, din moment ce nu-l cunosc. Inca o data! Relevant este ca lucrurile sa mearga bine. Si, incep sa mearga spre bine, cel putin in ceea ce priveste justitia. Daca acest popor se va trezi vreodata, fancluburile facute pentru penali vor fi goale. Indiferent de cine va incerca sa le faca.

Adevarul este ca eu nu l-am vazut pe costel, laundandu-l pe Nastase. Nu pe acesta pagina.