Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 12 ianuarie 2014

Nuland a venit in Ro. ca sa desfinteze propaganda basista si ca sa felicite guvernul

Spune purtatorul de de cuvant al guvernului Catalin Ivan: "Vizita asistentului secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, are o conotaţie profund pozitivă pentru parteneriatul dintre România şi SUA şi a reprezentat un prilej de reiterare a sprijinului Statelor Unite pentru ţara noastră. De asemenea, Victoria Nuland a venit la Bucureşti pentru a transmite, din partea preşedintelui Barack Obama, un mesaj de felicitare a Executivului si cetăţenilor romani pentru împlinirea a 10 ani de la aderarea României la NATO şi nicidecum pentru a reproşa ceva Guvernului", a susţinut Ivan. Ivan a denunţat "mesajele negative" promovate de "propaganda băsistă", care au fost "desfiinţate" de către diplomatul american.

Drum lung facut de Victoria pentru un mesaj de elogiere a iubitilor conducatori. Interesant este si faptul ca, asa numitul premier, a lipsit tocmai de la ceremonia decernarii celor mai calduroase felicitari. Care au fost transmise in toata presa scrisa, precum si in stirile televizate,  in direct. Atat in limba engleza, cat si traduse. Ivan, le-a tradus totusi inca o data, asa cum stie el mai bine. In stil clasic ceausist. Rezultatul fiind cel pe care il vezi, unul care se bate cap in cap cu traducerea nationalistului roman Gyuri. Facuta cu cateva zile inaintea vizitei oficialului american. Ramane de vazut ce traducere va face plagiatorul? Care, a reaparut azi, asa dintr-o data, dintr-o vagauna. Ca sa poata merge la sinteza zilei Gadesti, de la antena 3.

Ca intotdeauna, am si eu o traducere a celor spuse! Identica cu cea pe care am facut-o in Norvegia: Acest guvern incearca, incet dar sigur, sa traga tara spre dictatura. Aburind prostimea cu cele mai grosolane minciuni. Numai in era ceausista ti se spunea verde in fata ca zapada e neagra. Si iata, ca, in timpul celui mai cinstit guvern, acest procedeu este reluat. Ce sanse au in aceste conditii cei care nu au parasit inca tara? Oamenii care isi mai doresc si azi o Romanie democratica. Aceleasi sanse pe care le-au avut atunci cand batalia prezidentiala s-a dat intre Vadim Tudor si Ion Iliescu. Votul dat presupusului rau mai mic.

In acest caz, Basescu nu mai poate candida. Dar va putea aduna cu siguranta voturi pentru gruparea pe care o reprezinta. Un lucru care dupa parerea mea nu este o rezolvare. Din moment ce tine de aceeiasi rotatie infinita a cacatilor, din dreapta in stanga, si mai apoi invers. Oricum, atata poate face acesta populatie in momentul de fata. Ce va face peste 100 de ani nu stie nimeni. 

Deocamdata, eu vad ca USL isi taie singur craca de sub picioare. Cel putin in fata acelora care isi mai folosesc miligramul de creier pentru gandire. Pentru ca, Basescu, putea fi aruncat in cosul de gunoi al neglijentei, chiar foarte usor. Prin masuri guvernamentale luate in folosul tarii si a poporului. Care sa demosntreze, negru pe alb, faptul ca "alianta" se ocupa de ceea ce trebuie. Ceea ce trebuie, pentru USL, a fost insa cu totul altceva. O lupta oarba pentru salvarea penalilor si jupuirea a tot ce misca. Incompetenta crasa de care a dat dovada "alianta", reiese si din ultimele doua esecuri de care s-a lovit. Care nu puteau deveni mai rasunatoare, nici in cazul in care cineva le tragea clopotele. 

Regionalizarea declarata neconstitutionala, de catre toti mebri CCR, si acordul de parteneriat trimis catre UE. Calificat de catre specialistii europeni; "vag si fara viziune".

Ce viziune pot avea niste indivizi, care guverneaza plimbandu-se de dimineata pana seara la televiziuni? Si, nu in ultimul rand! La ce sa te poti astepta de la cei care nu cunosc nici macar constitutia proriei lor tari. Culmea! Nu o cunosc din scaunele de demnitari pe care le ocupa. Sincer sa fiu, eu sunt convins ca nici nu-i intereseaza. Din moment ce au facut legi doar pentru prostime.

Cu putin ajutor, primit de la soarta, acesti criminali si-ar putea atinge din pacate scopul. Pentru ca, au un scop bine definit, dupa cate poti vedea: Obtinerea puterii absolute si distrugerea tarii. In opinia mea, vor reusi sa obtina ceea ce vor, numai in cazul in care previziunile mele privind economia vor deveni realitate. Intr-un asemenea caz, atat Europa, cat si SUA, vor avea probleme interne de care vor fi obligate sa se ocupe, in primul rand. Nemaiavand timp sa-si ia in carca problemele pe care le provoaca, nesilite de nimeni, populatiile primitive de pe batranul continent. Chiar si in cazul unei caderi economice, cruciada banditilor ar putea da de-o piedica. Poporul! In cazul in care el va incepe sa existe. Putin probabil, totusi, dupa parerea mea.

Pana atunci, vom mai avea doua tururi de scrutin. Chiar in acest an. Ale caror subiecte de campanie vor fi esecurile. Vezi mai jos! In viata mea nu am mai auzit asa ceva, niacieri in lumea asta mare si lata. Dar, in tara tuturor posibilitatilor, nimic nu mai poate surprinde pe niemni.

"Lista marilor proiecte ratate de USL în 2013 urmează să fie folosită de PNL şi PSD în marile bătălii electorale din 2014, europarlamentare şi prezidenţiale. Tema descentralizării şi regionalizării, promovate de vicepremierul Dragnea, urmează să fie folosită de PSD în campania pentru europarlamentare. Nici tema modificării Constituţiei nu este ignorată de PSD, ea putând fi folosită de prezidenţiabilul Victor Ponta. În schimb, subiectul modificării Constituţiei reprezintă o temă centrală a campaniei electorale a PNL, mai ales că liderul liberalilor Crin Antonescu a condus comisia de revizuire a Constituţiei." 

Cu ce ai putea merge la vot, daca nu cu ceea ce ai obtinut din pozitia de guvernant? Cu esecuri, in acest caz, din moment ce altceva nu poti prezenta. Cu cat ele sunt mai mari, cu atat numarul celor care vor merge sa te voteze va fi mai mare. 120%, daca ii vei lasa pe cei doi care au recunoscut fraudarea referendumului, si pe altii ca ei, sa participe la numararea voturilorlor. Responsabil, asadar, pentru toate esecurile guvernului detinator a 70% din sufragiile parlamementare, este un singur om. Traian Basescu! Care va haitui USL chiar si din mormant. Nu inteleg de ce vor Psd-istii sa-l ia in suturi pe bietul Dragnea, maine? Cu ocazia unei sedinte extraordinare pe care o va avea clanul. Conform unor surse de "dezinformare".  Informarea corecta nu poate veni de altundeva decat de la membrii PSD: Victoria Nuland a venit la Bucuresti chemata de Basescu si de Macovei. Ca sa felicite un premier disparut, din fruntea unui guvern inexistent.

PS. Iata ca a aparut si Ponta! Cu traducerea proprie a evenimentelor: În viziunea sa, ideea că Nuland a venit să critice Guvernul sau să facă o evaluare este „o iluzie oarecum fanariotă - te duci, plângi, vine cineva...”. „Poziţia doamnei Nuland a fost extrem de apreciativă la adresa României”, a concluzionat Ponta. Din cele spuse de tovarasia sa, se vede de la o poasta ca si-a facut consilierul fanariot. Un lucru cu care sunt perfect de acord. Are niste conace in Tg-Mures de ramai cu ochii in soare. Tocmai de aceea ar trebui sa-i de-a sefu un sut in cur, si sa-l zboare din functia inexistenta pe care o are. Putand sa doneze salariul acestuia, platit de tine, unei crese de copii, de exemplu. Ce scapare la Victor socialistul. Sa angajeze el, fara sa-si dea seama, un fanariot pe post de consilier personal. Acum are totusi o sansa de milioane! Il poate schimba cu Ivan. Un socialist din talpi pana in crestet, ca si el. Unul care mai si stie ce vorbeste. Eu cred totusi ca, Ponta si Ivan, nu vor, sau nu sunt capabili sa inteleaga limbajul diplomatic folosit de Victoria. Obisnuiti fiind doar cu limbajul mitocanesc pe care il folosesc ei zi de zi. 
 

9 comentarii:

un_medic spunea...

"Oricum, atata poate face acesta populatie in momentul de fata. Ce va face peste 100 de ani nu stie nimeni."

sa nu subestimam maxim poporul de imbecili. pentru ca poporu asta le-a trimis pe cap "regimul basesu". cel care umple puscariile cu ei...desi ..cam tarziu..si calcat pe bataturi cu 2 suspendari. sunt ei imbecili si usor prostibili..da cand ii gadila cineva la sentiment..cum le facea basescu in 2004 plimbandu-le spanzuratorile prin piata si propovaduind popirea penalilor...voteaza.

cu precedentu basescu...cred ca nici un escroc din tara asta nu mai poate dormi linistit...ca fura si scapa cum au scapat..nastase..sov..becali. escrocii astia au furat..si s-au crezut atat de dumnezei incat s-au bagat si in politica pe fata, sa indrepte ei tara. penalii penalilor!! asa ca sistemu' i-a ars.

Horea spunea...

un_medic! Hai sa fim cinstiti. In regimul Basescu justitia a inceput sa functioneze, dupa presiuni repetate venite din exterior. In ochii mei, Traienuc putea deveni credibil, doar in cazul in care ar fi inceput curatenia la el acasa, in PDL. Prin introducerea unor reguli riguroase, legate de statutul de membru, care sa elimine total coruptia din propria curte.

Eu nu am vazut sa fi facut asa ceva, fapt pentru care PDL a ramas populat de banditi. Coruptii nu sunt doar cei pe care ii prinde justitia. Cred ca esti de acord cu ultima afirmatie. In tarile functionale partidele sunt obligate sa isi supravegheze membrii, tocmai pentru ca, acolo, partidul, ideologia sa, conteaza mai mult decat individul.

Cand vezi ca cineva, intrat in partid, "se dilata". Ajungand sa ia forma de balon, poti sa-ti pui niste intrebari din postura de sef al gruparii respective, chiar daca persoana nu a ajuns in colimatorul justitiei. In lipsa mentalitatii descrise, politica romanesca este plina de hoti, cei mai multi neprinsi inca in plasa justitiei. Desi ceea ce au facut se vede de la o posta.

Reteta prinderii lor este foarte simpla, si in acelasi timp foarte folositoare pentru tara, putand fi aplicata de catre oricare lider de partid. Ea suna cam asa: Frate! De unde ai acaparat tot ceea ce ai? Pune pe masa valoarea avutiilor raportate la venit.

In cazurile in care acesti doi parametrii nu coincid, tu, ca sef de partid, ii poti deferii justitiei pe cei vizati. Primul pas trebuind sa fie excluderea lor din partid. Simplu ca buna ziua. Nu ti se pare? Aplicand aceasta reteta, iti garantez ca nu trebuia sa tai nici salarii si nici pensii. Nici sa impozitezi omul pana ii crapa timpanele, asa cum fac cei de azi.

Nu avutia cuiva este problema unei societati functionale, ci, mai degraba, felul in care a fost facuta. Avutiile obtinute legal, oricat de mari ar fi, sunt benefice. In timp ce avutiile furate distrug temelia oricarei societati.

un_medic spunea...

"Primul pas trebuind sa fie excluderea lor din partid."
glumesti...daca ai aplica metoda eu prezic cam 95% out din toate partidele. tu crezi ca la cat de corupte sunt partidele..ar tolera vreodata un lider care sa-i dea afara unu cate unu?!! dupa 2 dari afara imi inchipui ca paiatzele antenescu si tonta ar zbura 2 blocuri inaltime prin aer.

trebuie luat un partid de la 0. de la primele celule care-l infiinteaza si impuse reguli stricte de access. cu actualele partide gemand de escroci nu ai ce face. ele vor propulsa, puse in fata unui agresor (justitia) in cel mai bun caz niste marionete..papitzoi fara pete prea mari..care sa faca jocurile gusatilor bulbucati de averi ce formeaza nucleul penal al partidului.

poporul de idioti, falsele modele tembelizate si inoculate de securisti binevoitori cu trusturi de presa..saracia..toate se oglindesc in clasa politica pe care o avem. ne va lua zeci si sute de ani sa invatam democratie. calea scurta e s afim dracului ocupati si pus un rege ceva sa stea cu tunu pe penali.

Anonim spunea...

vai de curu vostru de basisti ratati. mestecati ca prostii niste sabloane in timpm ce micuta clica a eroului vostru damblagiu se imbogateste pe spatele vostru. Mergeti tata si cautati-va ca sunteti bolnavi la cap!

Horea spunea...

un_medic, Ponta si Antonescu sunt paiate, dar nu hoti. Problema este ca ii protejeaza pe hoti, Deci nu aplica niciunul din ei reteta simpla pe care am expus-o, cum n-a aplicat-o nici Basescu.

Eu nu as exagera. 95% nu ar trebui dati afara. Rechinii nu pot fi mai multi decat maximum 10%. Cei cu averi imense, care sar in ochi. Existenta acestora ii obliga pe ceilalti la gainarii.

Ai vazut ce se intampla in invatamant, dupa ce invatatoarea spagara a fost data afara? Este vorba doar de un om, care a declansat mai pe urma lavina. Cu rezultate benefice cred eu. Pentru ca, cei care erau spagari se vor gandi de cinci ori, in fata unei spagi, de acum incolo.

In politica nu poate fi altfel. Ajung cativa cotonogiti, printr-o atitudine ferma a liderilor de partid, si hotia s-ar diminua simtitor. Pentru ca, ceea ce s-a intaplat pana acum, nu este altceva decat rezultatul tolerantei, al ochilor inchisi, in fata abaterilor.

Toleranta politicienilor s-a refractat si asupra justitiei, asa simplu vad eu lucrurile.

Ba mai mult! Un lider de partid care ar impune asemenea reguli, incepand sa-si curete proria curte, ar deveni credibil in fata oricui.

In tarile functionale platesti pentru abateri, oricine ai fi. Acest mesaj, care trebuie sa fie demonstrat si de realitate, ar fi cu siguranta suficient pentru ca tentatii sa fie speriati. Este ca si in cazul unui copil educat de parinti responsabili. I se spune; nu-i voie, atunci cand face ceva rau. Uneori i se da peste mana.

Ca urmare, acesta invata repede ce-i voie si ce nu-i voie, ducand cu el mai departe, bagajul de cunostinte acumulat. Pe care l-a luat de la parinti, care l-au luat la randul lor de la parinti etc. Iata cum se poate forma o mentalitate sanatoasa pentru orice societate. Prin reguli de bun simt, care se cer a fi respectate "din tata in fiu".

La noi tendinta este sa cerem respectarea regulilor de catre ceilalti. Vezi cazul proaspat al lui EBA! Care critica pe blog comasarea alegerilor. Cand le-a comasat ta-su a fost OK. Asemenea atitudini scufunda Romania. Iti critici adversarii dar tu faci la fel. Valabil pentru toti cei care s-au perindat la guvernare.

Anonim spunea...

horea , asa cum am mai spus ... poanta se vrea un iliescu reloaded si asta spune totul !
sorinel
PS: multumesc pentru prognoza pe termen lung eur/usd si pacat ca nu se vede o oarecare revenire a usd-ului ... mai ales cand ma gandesc ca nu cu mult timp in urma multi vedeau eur in groapa in frunte cu maestrul soros !

Horea spunea...

Sorinel, nu stiu ce se vrea Ponta? Eu il vad un marlan ratat. Atat! Ai vazut ca a fost sunat de "colegul" Schultz, dupa ce a confundat Germania cu maidanul romanesc. In ceea ce priveste euro-dolar eu nu tin minte sa fi dat niciun fel de prognoza. Tine minte insa, ca am vorbit despre indicele dolarului. Pretul acestuia fiind echivalent cu pretul dolarului fata de un cos de valute, din care face parte si euro.

Pe graficul pe care ma uit eu, se vede o revenire clara a indicelui dolarului, chiar si fata de euro. Nu stiu la ce grafice te uiti tu? Fata de yen, o valuta din acelasi cos, dolarul s-a depriciat, dar, asta a fost si prognoza mea, data cuiva care ma intreba de yen, de coroana daneza etc. Ar trebui sa-ti amintesti, din moment ce l-ai avertizat si tu. Invers, tinand cont de ceea ce face Abe.

Anonim spunea...

VARANUL FELIX NU MAI REZISTA
"Dan Voiculescu îl avertizează pe Traian Băsescu: Este momentul să te opreşti. Te vor prinde dosarele din urmă"
multumim basescu , cam tarziu dar mai bine decat niciodata !

Vali spunea...

Basisti si antibasisti! Uitati-va si va cruciti.
Sa mai sustina careva Horea, ca nu suntem o tara europeana....

http://www.ziarpiatraneamt.ro/simion-nadina-fosta-consiliera-judeteana-implicata-intr-un-incident-rutier-cu-mascati-masini-blocate-trafic-nervi-si-un-politist-lovit/#comment-126101