Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 23 ianuarie 2014

Padurarul ministru si ministrul agitator de partid si de stat

Despre recentul accident aviatic vorbeste toata presa. In continuu, de trei zile incoace. Le cele spuse nu mai am de daugat nimic, in afara unei concluzii. SUNT TOT AIA!!!!!! Un fapt care explica toata drama. Daca ai dubi, compara accidentul actual cu cel din 1970. Aceiasi oameni, aceleasi prestatii, acelasi comportament. Pentru ca, in numele unei logici elementare, pe care votacul nu a inteles-o nici pana azi, comportamentul aceluiasi om este de obicei acelasi.

România gestionează situațiile de criză la fel de prost ca acum patru decenii. Accidentul aviatic de luni seara a readus la lumină tragedia din 1970. Atunci, un avion de linie care a plecat din Bucureşti cu destinaţia Oradea s-a prăbuşit în masivul Vlădeasa, la marginea judeţului Cluj. 20 de oameni au murit. Abia dupa trei zile a aflat că avionul s-a prăbuşit. Mai grav este că autorităţile pur şi simplu i-au abandonat pe cei 21 de oameni în zăpadă şi frig. Asta pentru ca in acea vreme nu exista presa libera (nota subsemnatului).

Ca si in 70, omul de partid si de stat, agitator "de de baza", ramane deocamdata pe post. Pentru ca este si un "apropiat" al premierului, printre altele. Stroe a fost declarat "om de baza" de prorii sai colegi. Cu toate ca Antonescu a inceput sa-l critice, mai apoi, dupa ce a vazut ca ii poate ameninta mult ravnitul scaun de presedinte. 

Ajuns la culmea nesimtirii, lepra formata in era ceausista a scapat o afirmatie sincera. Cea care circula in toata presa. Fapt pentru care nu o mai repet.

Ceea ce nu prea circula, nicaieri, este explicatia cauzei care l-a determinat pe Stroe sa faca o asemenea afirmatie. V-o spun eu! Stroe a fost recompensat cu un post de ministru, nu pentru ca ar fi in stare sa gestioneze un minister, respectand procedurile si legile in vigoare. A fost pus acolo ca o multumire, pentru faptul ca aduce voturi. Organizarea unei celulele de criza, care sa coordoneze operatiunile de salvare impuse de un accident, tine conform mentalitatii leprei de responsabilitatea padurarului, a salvamontistilor si a oamenilor din zona. Asta, pentru ca ei nu stiu sa faca altceva decat sa voteze. Va mai dura mult timp oare? Pana cand vor vota un guvern de padurari in fruntea tarii.

5 comentarii:

Vali spunea...

Se mai intampla si minuni....

http://www.gandul.info/politica/radu-stroe-si-a-dat-demisia-11952056

Asteptam cu viu interes demisia concubinilor nabadaiosi Ponta si Basescu.

Da a lu" Basescu totusi dupa ce il inchide justitia pe varanescu.
Si dupa aia poate se mai aseaza naibii lucrurile cat de cat.

Horea spunea...

Eu m-am asteptat la acest deznodamant Vali. Vezi ca am specificat in text "ramane DEOCAMDATA, pe post".

Ceea ce se intampla este totusi un pas inainte. Cu toate ca nu incompetenta si nesimtirea au dus la demitere. Ci presiunile presei, care i-au facut ferfelita imaginea. Si prin asta si capacitatea de-a strange voturi.

Nu m-ar mira sa-l vad in alta pozitie cheie, dupa ce se linistesc lucrurile.
Asta pentru ca oamenii de tip Stroe, exista prin intermediul celorlati "stroi", lepre care au ramas pe alte posturi.

Un lucru pozitiv este ca s-a miscat ceva. Demonstrand puterea incredibil de mare pe care o are societatea civila si presa libera. Atunci cand se comporta ca o presa libera.

Anonim spunea...

trebuie sa remarc ca pe toate posturile de stiri de scandal gen prowc si antena felix s-a facut switchul de la bianca la avionul prabusit ...
sorinel

Horea spunea...

Deci s-a parbusit si la antena lui Felix, daca intelg bine. Au anuntat ca l-a prabusit Basescu?

Anonim spunea...

pentru informatii de genul asta cred ca trebuie sa-l asteptam pe costel sa ne lumineze ... oricum la prima vedere eu sunt sigur ca sursa de la care s-a produs toata tragedia e basescu , chiar daca intamplator se afla la jidani !
oricum asa cum spuneam prowc-ul si antenele au facut switch-ul de la curvasareala ( bianca ) la parastase ( iovan+aura ) ... dar oare pe nimeni nu mai intereseaza in perioada asta ce mai face bianca , e frumos prowc + antena felix sa nu mai informati lumea ?
sorinel