Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 6 ianuarie 2014

Pregateste-te! Decolam

Acum, imediat, in ianuarie 2014. Pilot, Isarescu Mugur. In turnul de control, macroeconomistul Citu. Dupa ce am decolat, sa nu-ti desfaci cumva "centurlilii de sigurlantzalii". Pentru ca, la viteza pe care o vom lua, vei putea zbura foarte usor pe geam. Ca sa vezi si mai bine oceanul de lichiditate pe care il va asterne BNR peste Romania. Ocean pe care il vei putea considera piscina ta proprie. 

Te vei putea balaci in ea ca un copilas! Binecuvant de toti popii, carora Ponta le-a dat bani ca sa te invete cu cine trebuie sa votezi, si protejat de armata. Care, a primit si ea din portia de bani care se spunea ca nu exista. Tot spre binele tau. Daca va trebui sa intri in piscina, in curul gol, sa nu-ti faci nicio problema. Pentru ca, "BNR, va lua chiar de la inceputul anului o decizie foarte buna pentru economie": 

"Pe piaţa monetară din România, Banca Naţională face ce nu face de regulă o banca centrală: lansăm lichiditate în piaţă. Media de lichiditate este de două miliarde de euro, exces de lichiditate, dar toată economia este un covor peste care a fost o secetă, s-a făcut o pojghiţă, stă lichiditatea deasupra, dar nu vrea să intre în economie", a spus Isărescu, în urmă cu o lună. 

Care te va ajuta sa-ti cumperi, nu chiloti de baie, ci o armura de scafandru. Cu ajutorul noilor credite care vor incepe sa curga spre ocean.

Ai inteles probabil, sper, faptul ca "reteta internationala de inundatii" a aterizat si in Romania. Pentru a putea fi cat mai atractiva, ea va avea si un nume semnificativ. Creditul pentru cei in curul gol si fara buletin. De pregatirea ta de debitor se va ingriji guvernul Ponta. Care, te va lasa pana la urma si fara piele, ca sa te califici cat mai bine pentru un imprumut. 

Scutara-ti oasele romane! Pentru ca, daca excesul de lichitate de doua miliarde nu a intrat in economia bantuita de "seceta" si "pojghite", douazeci sau treizeci de miliarde vor intra cu siguranta. De ce nu si un trilion?

Primii la coada, care vor vrea "sa se scalde", vor fi cei executati silit de banci. Cei care nu-si pot plati ratele nici in ziua de azi. Ei vor fi urmati cu siguranta de pensionarii si de bugetarii carora guvernul le-a dat cu o mana, ca sa le ia cu trei. Sa nu te miri cumva daca economia va incepe sa bubuie. Mai al dracului decat a facut-o pe vremea lui Tariceanu. 

Cand te vei vedea cu creditul in mana, ar trebui sa inveti sa prioritezi. Si sa-ti cumperi numaidecat niste casti izolatoare. Ca sa nu ti se sparga timpanele la auzul exploziei asurzitoare.

Nu-i asa ca Isarescu isi merita salariul? Ei i-as mai construi inca o banca centrala. Inconjurata de biserici si armata. Intr-o tara in care pana si ateistii au inceput sa se roage la Dumnezeu. Mai ales atunci cand sunt la un pas de parnaie. Ei sau tovarasii lor de hotie. Amen.


3 comentarii:

Anonim spunea...

tragedie in familia costel !!!
http://www.gandul.info/politica/ziua-294-in-libertate-prima-noapte-in-arest-adrian-nastase-condamnat-la-patru-ani-de-inchisoare-cu-executare-o-decizie-extrem-de-injusta-o-razbunare-reactia-lui-ponta-11852465
doamne ajuta !
sorinel

Anonim spunea...

sa i se ia tot lui nastase la ce jaf a facut in romania. sa se recupereze ceva

Anonim spunea...

http://www.zf.ro/zf-24/este-considerata-primul-sef-al-fed-cu-adevarat-deschis-la-reforme-11864966


minunat o sa fie